X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Na początek pogadaj ze swoim ginem, być może, że i on Ci wypisze i nic więcej nie będzie potrzebne, a jak będzie marudził to chociaż poradzi u którego specjalisty najlepiej... a można właściwie u każdego :) Ostatnio modne są zaświadczenia od psychiatry o tokofobii :)
    Nie każdy lekarz wypisze, i na to też trzeba być przygotowanym, bo mamy dziwną erę np. deklaracji wiary wśród lekarzy... tak i tu mogą mieć swoje poglądy na ten temat :)

Mój na pewno robi odpłatnie na życzenie albo w Centrum Damiana albo w Instytucie Matki i Dziecka. Wiadomo , ze w IMiD taniej , ale może dałoby rade nie płacić albo nieco mniej zapłacić. W sumie mam Wade wzroku ,ale nie na tyle duża by było to wskazaniem. Będę musiała z nim pogadac bliżej rozwiązania. Od psychiatry bym nie chciała :)). Strach , ze później mogłyby być problemy z powrotem do pracy w aptece:)). Chociaż nie wiem czy to jest gdzieś udokumentowane w moich papierach:))

r5bup6u.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to teraz jak cos zobacze to kupuje hehe ale rozmiary większe juz takie 6-9 jak nie mogę się oprzeć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 15:06

lkc lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No ja to teraz jak cos zobacze to kupuje hehe ale rozmiary większe juz takie 6-9 jak nie mogę się oprzeć :D
    Pati 6-9 tez mam troche ba nawet 9-12 :) ale nie chce ich kupowac bo niewiadomo jak dziecko bedzie roslo i sie pozniej z moim talentem wstrzele tak ze bedzie na zime albo wiosne miala letnie sukienki :D a i jeszcze jak moj przyjedzie to rece Mu opadna z wrazenia jak zobaczy ile tego jest :) musze sie powstrzymac bo jak tak dalej pojdzie to bedzie to wygladalo jak wyprawka dla calej murzynskiej wioski :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 15:11

Maga31 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ja tez się nie mogę oprzeć,ale mój maz mnie czasem stopuje:)) bo bym cala wypłatę prztrwonila na slicznosci :))

lkc, Amnezja, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Zaszalałam w Tesco :) Były tak cudne ubranka,że nie mogłam się oprzeć :) Ale i tak najpiękniejszy zakup to malutkie buciki :) Są słodziutkie :) I pierwszy raz widziałam więcej ładnych ubrań dla chłopców niż dla dziewczynek.
    Mąż mnie znowu rozbroił.Nawrzucałam malutkich ubranek do wózka a mąż tak popatrzył i stwierdził,że dla siebie też mogłabym w końcu coś wybrać.

lkc, sisiiii, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, mada_lena lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Po ile mniej więcej sztuk ciuszkow kupujecie i w jakich rozmiarach? Zastanawiam się czy wiecej w rozmiarze 62 czy 56.
    nie pomoge w ilosciach bo ja wariat jestem i chyba mam po 10 szt - body z dlugim, krotkim, pajace, koszulki czy kaftaniki z dlugim, polspiochy.
    ilosc pewnie zalezy jak czesto chcesz prac ubranka i w jakim tempie beda schly :) 62 chyba bezpieczniejsze bo jak beda za duzo to niewielki problem.. a jak za male to kicha troche

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 15:21

sisiiii lubi tę wiadomość

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W smyku fajne przeceny sa . Po 15 , 20 zł można kupić fajne pajacyki :)) Polecam , bo sama się dzisiaj obkupilam :))

Amnezja, mada_lena lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    W smyku fajne przeceny sa . Po 15 , 20 zł można kupić fajne pajacyki :)) Polecam , bo sama się dzisiaj obkupilam :))

Chyba jutro pojadę :) A były już kombinezony?

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród temat rzeka, co to bedzie w listopadzie;). Bojam sie. Czytam Mundra, przypominaja mi sie moje perypetie z pierwszego razu. Kumpela( super latwy porod, naturalny, piekny,jak chciala) namawiala mnie ostatnio wlasnie, cobym poszla do psychiatry, naopowiadala, ze mam ciezka nerwice zwiazana z porodem i wziela papierek ze wskazaniem.. ale kurcze waham sie. Chcialabym pieknie naturalnie urodzic, ech, to, ze sama prawdopodobnie bede rodzic, nie ulatwia sprawy.vacuum z tego wszystkiego nie bylo takie zle. zadnych powiklan, chwile przed prosilam :zrobcie mi cesarke( badz co badz 22 godziny na porodowce i czlowiek ma dosc), ale lekarz :za pozno, glowka w kanale, trzeba vacuum i chwilka, jedno parcie i Młody wyskoczyl zdrow jak rybka:).Moja pierwsza mysl" kurwa czemu blondyn";), a potem juz lzy szczescia:).Probuje se zracjonalizowac jakos wszystko, chlone opowiesci porodowe od wszystkich, zle i dobre. i probuje sobie wmowic ze silna jestem damy ze Stefanem rade i bedzie git:).

Lavendula lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh to chyba Cię przebije ,bo mam nawet body nowe różowe z hello kitty i pajace z metkami na 18-24 ale to babci z Belgii sprawka heheh chyba myślała ,że mała się urodzi to prawie metr będzie miała ;)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Heheh to chyba Cię przebije ,bo mam nawet body nowe różowe z hello kitty i pajace z metkami na 18-24 ale to babci z Belgii sprawka heheh chyba myślała ,że mała się urodzi to prawie metr będzie miała ;)
    masz MISTRZA:) to by bylo juz przegiecie :):) dobra , ide zrobic liste niezbednych rzeczy :)

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli są jakieś mamy szyjące, to SzyjKolorowo ma wyprzedaż niektórych tkanin:
    [url]http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25312534&order=m&string=wyprzedaż&search_scope=userItems-25312534&bmatch=s0-moda-0718[/url]

ja poszewki chyba sama uszyje (i na tym sie koncza moje umiejetnosci szycia na maszynie;))

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogłam się oprzeć - chwalimy się:
    [ jeszcze ciepłe, dzisiejsze ]

a4uucdou2l3e_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 15:38

xpatiiix3, Amnezja, FK81, sisiiii, RewolucjaSięDzieje, KasiaKa, anusiaa90, desou, Isia14, lkc, ÓptimusPrime, zupaztytki, Maga31, Nata, Agata92, mada_lena, karmelek, e_v_e, talia22, Madlen222, Strupka, Dotty84 lubią tę wiadomość

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula,jaki fajniutki maluszek :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Chyba jutro pojadę :) A były już kombinezony?

Kombinezonikow nie widziałam. Były za to takie cieplejsze pajacyki . kupilam tez trojpak body z krótkim rekawkiem za 20zl. Może na ich stronie zobacz co by Cie interesowało:))Spiesz się , bo jak szukalam w rozmiarze 56 to niewielki wybór :(

Amnezja lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhuhuhu, rozczuliłam się....
    1zn0v4i.jpg

http://allegro.pl/skarpetki-balerinki-3-kolory-cudne-nowosc-i4406247237.html
    piękne, chyba kupię, dla chłopców też są u tego sprzedawcy.

FK81, xpatiiix3, Amnezja, mada_lena lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    jeśli są jakieś mamy szyjące, to SzyjKolorowo ma wyprzedaż niektórych tkanin:
    [url]http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25312534&order=m&string=wyprzedaż&search_scope=userItems-25312534&bmatch=s0-moda-0718[/url]

ja poszewki chyba sama uszyje (i na tym sie koncza moje umiejetnosci szycia na maszynie;))

Piękne materiały, przepiękne, już kombinuję, że może by jakieś zasłony...czy cuś ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:

a4uucdou2l3e_t.jpg

Prześliiiiiiczna!!!! :):):):):):)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • lkc Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:

a4uucdou2l3e_t.jpg
    Malenkie cudo !:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula - ale fotogeniczne jest Twoje dzieciątko! Piękne ujęcia! :)
    Witam nową listopadową ;)

‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ