X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no wiecie co okropna dla R jestem chyba.. heheh kupił nie takie piergi jak chciałam to poszedł po drugie - takie jak chce :o ale ja nie mówiłam nic, żeby szedł powiedzialam tylko ze złe kupił ze nie takie chciałam (takim ciut obrazonym głosem, no bo się obraziłam, nie wiem czemu) to on dobra pójdę po drugie heheh i pognał zaraz powinien wrócić no ale dobra najwyżej mam zapas heheh ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 19:02

mada_lena, FK81 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj swojego pozna nocą wysyłałam po bułki z dynia. Ale nie pojechał, biedny prawie spał. I tez był foch a co. Obiecał biegać po arbuza nocą w zimie, obiecał a tu co? :P

xpatiiix3, lkc, FK81 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nawet róża nie załagodziła i jakimś kwiatkiem w Doniczce pewnie sobie przypomniał po drodzę ze złe kupił to na przeprosiny róża.. ;oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 19:08

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Tak widzę, że ujawniają się nowe osoby, więc też postanowiłam :) Wcześniej nie było za dużo czasu, bo tak koniec studiów, obrona, przygotowania do ślubu (jeszcze 3 tygodnie zostało) i w sumie ciągle jeszcze chodzę do pracy. Myśleliśmy wziąć ślub za rok, jesteśmy już 6 lat ze sobą, ale jakoś stwierdziliśmy, że zrobimy teraz małe przyjęcie tylko, bo potem już przy dziecku możemy nie mieć ochoty na organizację takich imprez.
    Tak Was czytam i wydaje mi się, że chyba tylko ja jeszcze nie wiem czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka, a chodząc na wizyty co 3 tygodnie, jeszcze ani razu po prostu nie było widać, bo ciągle albo strasznie skacze albo ułożone nie w tą stronę :) Jesteśmy ciekawi, ale cierpliwie czekamy, a kolejna wizyta już w poniedziałek.
    Nie wiem co by tu jeszcze dodać na początek... Może tyle wystarczy, reszta wyjdzie potem :)

lkc, xpatiiix3, ÓptimusPrime, desou, Isia14, mada_lena, sisiiii, anusiaa90, zupaztytki, Agata92, Maga31, Nata, FK81, Agusia ;), Madlen222, Strupka, Dotty84 lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Doti :)
    Pati nie jestes okropna.. jak pojdzie drugi raz to mu korona z glowy nie spadnie, bedzie zyl.
    po Waszych dolach przyszla pora na dół u mnie.. siedzialam i ryczalam prawie godzine, zzarlam pol opakowania sledzi w smietanie i jeszcze mam ochote na owsianke. i jak sobie pomysle o tym wszystkim co mnie wprowadza w ten nastroj to... nawet nie chce mi sie o tym pisac.wrrrrrrrrrrrrrrrr

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy doti ;) w takim razie oficjalnie już jesteście listopadówkami to na listę się wpisujcie mamuśki ;) ujawniać się, bo wiem ,że na pewno jest Was więcej ;) hehe

Lkc Tule wirtualnie ,nie smutaj, zajadaj smutki ;**' o i wrócił hahah z torbą słodyczy ,ale czubek ;OOo i piwo, no chyba zaraz mu łeb spadnie..

Kuuuźwa no dupsko boli, a raczej miejsce wkłucia nad dupskiem, nie mogę siedziec normalnie ;P i kopie mnie mała w pęcherz auaa..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Doti, ciesze sie, ze zmotywowalam do ujawnienia sie. A kiedy masz termin?

Musze Wam powiedzieć, ze moj od poczatku ciazy wszystkie moje zachcianki po prostu ignoruje. Udaje ze nie slyszy, albo mowi, ze przejdzie mi.
    Troche sie Wam pozale, ze jak z krwotokiem trafilam na poczatku ciazy do szpitala, to nawet nie podniosl sluchawki, jak dzwonilam I cala noc byl w restauracji na spotkaniu sluzbowym.jak probowalam wytlumaczyc ze tak sie nie robi,powiedzial, ze nic nie kapuje, to jest przecierz praca! A w swieta zostalam w domu sama na 3 dni-przez krwiak ten olbrzymi-nawet na swieta nie zostawil mi jedzenia, powiedzial, ze mam zamrozona pizze I makaron, wiec sobie poradze.czasem mam wieczorem na cos ochote, ale tlumie lub sama cos kombinuje.czasem wyjde do sklepu-normalnie jest 7 min ode mnie-ale teraz podroz zajmuje mi w te i we wte do 40 min.Najgorsze jest to, ze teraz jestem calkowicie finansowo zalezna od niego, a potrafi zostawic mnie bez kasy.No ale przy ludziach - wszyscy w nim zakochani ze spokojny, uprzejmy, elegancki, mega meski I przystojny.nikt by mi nie uwierzyl. Moja matka to zakochana w nim.
    Oj, ale mnie naszlo...
    No I mowicie, czemu wcześniej nic nie pisalam - ciezko mi czytac, ze Wasi tak dbaja o Was, a ja po 12 latach zwiazku zasluguje na "samowystarczalnosc".

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus kochana ,faktycznie masz ciężką sytuacje, wspolczuje i mam nadzieje ze m siegnie po rozum do głowy ... :/ a ostatnio przecież dziewczyny też pisały o swoich perypetiach związkowych, wcale nie u każdej jest tak kolorowo... No ale miejmy nadzieje ,ze Nasze skarby wszystko zmienia ;)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Czesc Doti, ciesze sie, ze zmotywowalam do ujawnienia sie. A kiedy masz termin?

Musze Wam powiedzieć, ze moj od poczatku ciazy wszystkie moje zachcianki po prostu ignoruje. Udaje ze nie slyszy, albo mowi, ze przejdzie mi.
    Troche sie Wam pozale, ze jak z krwotokiem trafilam na poczatku ciazy do szpitala, to nawet nie podniosl sluchawki, jak dzwonilam I cala noc byl w restauracji na spotkaniu sluzbowym.jak probowalam wytlumaczyc ze tak sie nie robi,powiedzial, ze nic nie kapuje, to jest przecierz praca! A w swieta zostalam w domu sama na 3 dni-przez krwiak ten olbrzymi-nawet na swieta nie zostawil mi jedzenia, powiedzial, ze mam zamrozona pizze I makaron, wiec sobie poradze.czasem mam wieczorem na cos ochote, ale tlumie lub sama cos kombinuje.czasem wyjde do sklepu-normalnie jest 7 min ode mnie-ale teraz podroz zajmuje mi w te i we wte do 40 min.Najgorsze jest to, ze teraz jestem calkowicie finansowo zalezna od niego, a potrafi zostawic mnie bez kasy.No ale przy ludziach - wszyscy w nim zakochani ze spokojny, uprzejmy, elegancki, mega meski I przystojny.nikt by mi nie uwierzyl. Moja matka to zakochana w nim.
    Oj, ale mnie naszlo...
    No I mowicie, czemu wcześniej nic nie pisalam - ciezko mi czytac, ze Wasi tak dbaja o Was, a ja po 12 latach zwiazku zasluguje na "samowystarczalnosc".
    Pati dzieki...
    ÓptimusPrime
    troche nieodpowiedzialny i dziwny ten Twoj facet. tak delikatnie powiem... nie mam takich przezyc.. dzieki Bogu. nienawidze facetow co przy ludziach sa cud miod i orzeszki a w domu sukinsyn.
    trzymaj sie, moze mu sie cos zmieni...
    ide gotowac owsianke, bedzie z cynamonem i orzechami wloskimi.... ;) uwielbiam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 19:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, dzieki za wsparcie, ale to tak jakos mnie naszlo.staram sie nie wracać do tego co było. Tylko znowu dzis polazl na silke, prosilam, aby najpierw po produkty ba obiad pojechal, a jak vedzie na silowni, ja zrobie I bedzie po wszystkim, musze przecierz karmic dziecko. A on ze mu burze harmonogram dnia I dopiero 3 godzine temu wrocil.oczywiscie glodny, dobrze ze wzielam sie za pierogi I twaróg mialam w lodowce, bym umarla z glodu.to mi cala miche wciagnal I jeszcze narzekal, se nie z miesem.ja zjadlam moze z 8, aby mial wiecej, I 4 kanapki, to mnie teraz tak brzuch boli, bo nie moge bez normalnego obiadu teraz.
    Ja w ogooe teraz to musze pirzadnie jesc, bo mam taka ochote.
    A 5 moreli mi przyniosl takie wstretne, zgnile I popsute, prosilam, zeby wybral na rynku ladne, a on - pani dala takie.
    Dobra, koniec gorzkich zali.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 11.11.
    Aktualnie jestem w 26 tc (25tc +4d).

mada_lena, xpatiiix3, ÓptimusPrime, Lavendula lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Doti:) wrzuć suwaczek:)
    Optimus kochana współczuje, jak czytam takie rzeczy to mam ochote wziac takiego za jajca powiesić:/
    Nigdzie nie jest kolorowo....taka prawda, ale bez przesady...
    Ja tez dzis zbieram boksy w moja zbolałą "mala":( kochana corcia:) :)
    Ide obnażyc sie na ekg:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 20:03

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam dziś wózek bogaboo cameleon, bardzo fajny ale spacerówka wydaje się trochę mała, i nie da jej sie idealnie na płasko rozłożyc bo dziecko ma dupke w takim kubełku, nie wiem czy to wygodne do spania...

Chyba coraz bardziej obstaję przy teutonii, kurczę jak już mi coś w oko wpadnie to kaplica. Chyba że ma jakieś tragiczne opinie użytkowników...

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus na serio cham z Niego... Ale w końcu po to jest ten wątek by się wygadać i wyrzucić z siebie swoje żale także luzik, pisz ile na duszy leży ;*
    ja za każda z Nas trzymam zawsze kciuki zzylam się z Wami i licze na to ze u każdej się opoukłada, ze Nasze dzieci zmienia dużo u Nas na lepsze ,beda zdrowe i faceci nabiorą rozumu i w końcu zmieni ich to w jakimś stopniu na lepsze ;) mogę pisać i pisać wena naszła mnie znowu, ale R narzeka, ze poszłam się położyć, bo jak to ja sobie mogę leżeć przecież nic mi nie jest... Uważa, że lenie się i wymyślał, a mi brzuch boli znowu mocniej wzielam nospy i czekam...
    Mama mówi ,że jak jutro dalej to samo będzie to szpital jednak ,że mam się nastawić ,że zostawią już... A tak nie chce mi się do szpitala ,no ale nawet na karcie napisała ginka ze ja nie przejdzie zgłosić sie ... Normalnie jak teraz chodziłam do kuchni po wodę to czułam jakieś kłucia w środku znowu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 20:48

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej no za wami to się nie da normalnie nadążyć ;)
    byliśmy na lodach, potem u mojego brata :) strzeliłam sobie piwko :) oczywiście to 0,0% choć mój brat się śmieje że nie godzi się tego piwem nazywać ;) ale nie dałam nawet rady całej puszki wypić bo to gazowane i zaraz mi brzuch wysadziło że myślałam iż eksploduje ;)

witam nowe mamusie :)

Ikac ooo gołąbki chodzą za mną już pare dni :) chyba muszę mame poprosić by zrobiła :P od niej są najlepsze ;)i pokaż nam zdjęcie tych cudów wszystkich jakie uzbierałaś :)

Goplana czasem mi taka szalona myśl przechodzi przez głowę, żeby spróbować rodzić naturalnei, ale za chwile stukam się w głowę i myśle że zwariowałam ;)

Sisii co do CC to musisz swojego lekarza zapytać ;) u nas np. jest tak że lekarz prowadzący pracuje w szpitalu i z nim się umawiam na CC, moja koleżanka u innego lekarza też tak zrobiła ;) w aptece pracujesz? to witam koleżankę po fachu :) z jakiego województwa jesteś? :)

Lavendula śliczności :) że też udało wam się tyle zdjęć złapać :) super :)

Ewelina kurcze mi się link nie otwiera :/ chociaż ja mam takie zdolności do szycia jak i śpiewania ;) czyli żadne ;)

Nata brzuszek super :) chyba mam podobny :)

Goplana tokofobia? a cóż to za nowość? :)

Fk81 ja myśle że maluszek będzie kojarzył ta melodyjkę :)

co do ubranek to ja na 56 mam mało (jeszcze) za to najwięcej kupuję na 62 :)
    kombinezon zimowy mam na 68 ale nie jest jekiś gigantyczny ;) i kombinezol taki grubszy polarowy na 62 ;)
    bardzo fajne i tanie macie tuta ;)
    http://koniczynka.com/produkt/kombinezony_55/kombinezon_19518.html
    ja dla starszego syna zawsze u nich kupuję zimówki ;) choć pierwszą miałam na rok kupowaną i tak od 6lat ;) więc myśle ze te malutkie też będą fajne :)

Maga31, FK81 lubią tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus, szczerze mówiąc jak opisujesz tego faceta, to aż nierealne dla mnie, że można tak swoją kobietę traktować.

Niecierpliwa, bugaboo są super, my byśmy pewnie wzięli, ale polowaliśmy na używane i głównie stare graty na allegro były. Poza tym trochę niski dla nas. Teutonią się nigdy bardziej nie interesowaliśmy, ale to chyba jedne z lepszych, jeśli chodzi o opinie.

Doti, witaj :)

Dziś byliśmy... w forcie. Mój M od roku gadał i okazało się, że dziś jest zwiedzanie a najbliższy tylko 15 minut od nas. Okazało się, że to zwiedzanie z grupą i przewodnikiem. Myślałam, że tam zakwitnę :P

Laski, przez te Wasze wypieki nie wytrzymałam i też dziś robiłam. Przede wszystkim wczoraj mi się śniło, że Was pytałam o przepis na muffiny. Dziś ok. 18 poczułam, że MUSZĘ zjeść coś słodkiego. Mąż odmówił pojechania do sklepu, bo robi remont :( Stwierdziłam, że coś upiekę, ale nawet masła w domu nie mamy. Znalazłam przepis na muffiny czekoladowe, wrzuciłam banana do środka i wyszły, co mnie zaskoczyło, bo o ile gotuję dobrze, to prawie nigdy nie piekę i zazwyczaj mam z tym problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 21:01

mada_lena lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,a ja tak myslalam sobie,jak pisalas,ze Twoj Marcelek Cie tak po brzuszku bil,moze On Ci cos tam uszkodzil czy co?Wiem,ze pewnie nie mocno,ale chyba nie o sile tu chodzi a o punkt,w kt trafil?Myslalas o tym?
    Mi od 2 dni strasznie brzuch ciagnie.jest twardy pod pepkiem w wokol.
    Biore magnez,nawet dzis czekolade wcisnelam,chociaz w ciazy mam do cukierkow,czekolad itp wstret :-) a przed ciaza - moje sniadanie,obiad i kolacja :-)
    ikc pisala o owsiance.Iwec powiem tak,pol roku przed ciaza to bylo moje codzienne poranne sniadanie.Wstawalam przed 5,aby zrobic i porzadnie zjesc miche owsianki.Jak zaszlam w ciazy-moment wstret do niej,a moze raczej do mleka gotowanego,bo na mleku z maselkiem robilam.Ale teraz jakos od tygodnia jem z powrotem,ale nie codziennoie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh,juz nic nie pisze o moim,bo faktycznie,jak mi bliscy nie wierza,ze jest tak,co tu osoby,ktore ani mnie,ani Jego nie znaja :-) Zamykam ten temat.
    Juz nie wytrzymalam w domu z goraca (mieszkam w,w wierzowcu;do 12 z jednej str slonce,po 12, z drugiej)wyszlam do parku,tez ukrop! I HATE IT!

• lkc Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tylko takie napady owsiankowe ;) nie dalabym rady jesc codziennie. kurcze spac mi sie juz chce.. a godzina jeszcze mloda.
    Pati moze Ci przejdzie do jutra, mysl pozytywnie ;)

• Evik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe listopadówki, fajnie że dołączacie:)
    Optimus ja Ci wierze i jak dla mnie pisz ile wlezie a jesli Ci to ulge przynosi to tym bardziej:)
    Kurde ja zjadłam kanapki z pasta jajeczna nektarynki ogórka kiszonego i czekolade i jeszcze mi sie cos chce, mąz piecze skrzydełka ale to chyba nie to:D Jejku ja to doła mam z powodu gorąca i tych lasek zgrabnych na ulicach, nie bedac w ciazy wiecznie sie odchudzalam no i cwiczylam przez co czulam bardziej atrakcyjna i lekka.Niech to lato sie skonczy i przyjdzie juz poród!!!

xpatiiix3, FK81, pinsleepe, mada_lena lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ