WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Martinka zapytałam męża bo miał taką sytuację jak Ty że pracowal i studiowal i mu kadrowa do wyliczenia urlopu wzięła technikum i lata pracy a nie studia bo bierze się to co korzystniejsze dla pracownika i co pozwala szybciej nabyc wyższy wymiar urlopu.
    A no to super :) muszę w takim razie szefa zagadac :) ciekawe co on na to :) bo sam to nigdy by nic nie powiedział..

201411191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam dziś do Pepco i nic mi się nie spodobało, jakoś nic nie przykuło mojej uwagi, szkoda :( muszę wyruszyć do Świata Dziecka :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen mi gin kazała brać 6 tab magnezu dziennie więc niewydaje mi się żeby w jakikolwiek sposób miał szkodzić i źle wpływać :)

lkc lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi gin powiedziala zebym sobie brala magnez na te twradnienia tak ok 450 mg dziennie ale zbytnio sie nimi nie przejela i szybko zmienila temat,troszke jakby olała wiec ja zaczelam brac ten magnez i jest lepiej owszem twardnieje ale rzadko i juz nie codziennie .Slyszalam tez ze jak sie bierze duzo magnezu to jest duze prawdopodobienstwo ze sie ciaze nawet przenosi i zalecali mi przetsac brac na pare tyg przed terminem,ale ile w tym prawdy tego nie wiem bo to slyszlam od kolezanek zadnych tam poloznych wiec trzeba do tego stwierdzenia podjesc z duzym dystansem.

lkc lubi tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Madlen mi gin kazała brać 6 tab magnezu dziennie więc niewydaje mi się żeby w jakikolwiek sposób miał szkodzić i źle wpływać :)

kochana ja nie mówię że to szkodzi:) magnez na pewno nie zaszkodzi...mówię tylko że lekarze tutaj nie każą brać na twardnienia nic bo dla nich to fizjologia i mówią że macica ma ćwiczyć.
    Ale ja już wcześniej pisałam, że tu w Holandii lekarze na prawdę w wyjątkowych sytuacjach dają tabletki...tu się tego unika..tutaj nawet ibuprofen 400mg jest na receptę w wyjątkowych przypadkach, więc nie ma się co dziwić...

lkc lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi polozna jak bylam w piatek w szpitalu tez mowila ze twarnienia sa normalne bo macica jeszcze rosnie. skarzylam sie na to, ale nie, ze to boli tylko jest takie malo komfortowe... i chyba prawde mowila bo mi sie wydaje, ze rosnie z kazdym dniem i moj pepek sie zmienia... nie zeby wylazil na zewnatrz, ale ta dziurka z nim nawet w ciagu dnia inaczej wyglada, czasem jest dziwnie naciagnieta, a czasem robi sie plytsza..

Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Pojechałam dziś do Pepco i nic mi się nie spodobało, jakoś nic nie przykuło mojej uwagi, szkoda :( muszę wyruszyć do Świata Dziecka :)
    w Pepco mam to samo , najczesciej albo nic mi sie nie podoba, a jak juz wizualnie jest ok to jakosc tych ubranek mi nie lezy...

Pati milczy, chyba wyruszyla do szpitala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 19:10

AgataP, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie Pati chyba pojechala,lepiej niech sprawdzi o co kaman,mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 19:14

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem ,nic takiego się nie dzieje, szyjka faktycznie się rozwiera 8-11mm im wychodziło rozwarcie wewnętrzne stad trochę czopa się oderwało i krwi było, no i miękka jest a długość 2,4-2,7cm i rozwarcie zewnętrze wyczuwalne prz badaniun palpacyjnym mówił ok.2cm hmm skurcze delikatne są 2 się zapisały przez pół godziny takie na 20-30%, ale to nic nie szkodzi możliwe że to przez tą biegunkę, powiedzieli mi, że na tym etapie nie dają już nic na podtrzymanie, bo dziecko ma duże szanse przeżycia, mam nic nie nosić ,nie biegać ,jak najwięcej odpoczywać i nic mi wiecej nie zrobią, najlepiej w razie czego do swojego szpitala ,bo tam neonatologia jest... Ale mówili że śmiało z dwa miesiące mogę jeszcze tak pochodzić, mała głową w dół, łożysko ok i naciskała mi na szyjkę i przez te skurcze/spięcia trochę ją najprawdopodobniej zruszyła napierajac głową gdy macica się zaciskała i temu tez mnie tak dzgalo w pochwie to właśnie było przez skracającą się szyjkę, no chyba wszystko na pisalam, no i mówili nospa forte i magnez nic więcej mi nie zrobią bo się nic takiego nie dzieje a biegunka w domu jeszcze ustąpiła, najprawdopodobniej mała mi jelita zruszyła kopiąc... Tyle uslyszalam tyle wiem ani nie pomierzyli ani nic tylko tak na szybko sprawdzić łożysko i szyjkę USG.. Ehh jeszcze 3tyg i zobaczenia księżniczkę pomierza mi, myslalam ze dowiem się ile wazy ehh.. Spędziłam tam dwie godzinki gdzieś także szybko poszło ;) a no i w razie co znowu na IP jechać ,to wtedy juz zatrzymają na obserwację, ale to w razie krwawienia bądź silnych boli/skurczów i opierdziel dostalam, ze dobra vze jest w porządku, ale następnym razem ne bagatelizować takich objawów..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 19:21

lkc, maaartinka, Agusia ;), AgataP, ÓptimusPrime, Lavendula lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam ostatnio w pepco koszulkę z napisem Mały królewicz i jedne bodziaki, wczesniej jeszcze dwa bodziaczki bo były zapinane po boku i stwierdzialam ze jak będę zmęczona lub miala problemy z ubieraniem to mogą się przydać ale też nie jestem pewna ich jakości.. Mam nadzieje ze chociaż trzy razy je ubiore :)

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati najważniejsze ze wszystko w porządku :) synka już nie podnos żeby nic się nie stało i staraj się jak najwięcej leżeć i odpoczywać!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dobrze, ze sprawdzilas. lepsze takie wiadomosci niz zadne i tylko jakies domysly.. oszczedzaj sie ile sie da i dbaj o siebie zeby Nelka pomieszkala w Tobie jak najdluzej;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tych twardnień brzucha, to dziś po raz kolejny pytałam o to moja gin i mówi że do 6razy w ciągu doby to jest norma na tym etapie bo macica ćwiczy, oczywiście nie powinno powodować to bólu tylko właśnie taki dyskomfort. Magnez i tak biore bo łapią mnie skurcze w nodze, ale gdyby nie to to konieczny nie jest..
    Poz tym dziś dokładnie mnie zbadała, nawet usg dopochwowe zaliczyłam bo mierzyła szyjkę ;) plus bliznę po cc, łożysko dokładnie badała :) wszystko jest dobrze :) między nogi nie spojrzała bo mała pokazać nie chciała, ale mam nadzieję że tam nic się nie zmieniło :)
    przełączyła mi nawet na 4D ale maleńka tak samo jak na ostatniej wizycie leży poprzecznie odwrócona buźką w drugą stronę.

Aga trzymam kciuki by okazało się wszystko dobrze, idź do tego labo co robiłaś ostatnio

Madlen ja miałam wszystko ściągnięte do cc, ale czy taki wymóg jest to nie wiem ;)

lkc, xpatiiix3, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mogę nic nosić się śmiał Gino co badał ,ze co najwyżej bochenek chleba i nie robić długich spacerów co najwyżej tyle co do lekarza ,no i kurde jak te wielkie paluchy wsadził to aż zabolało.. ;o no i się cieszę bo juz wiem niczym stoję ;) ale patrzę u mnie w mieści tez luzackie podejście maja do podtrzymywania ciąży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 19:28

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati i dobrze że sprawdziłaś! będziesz spokojniejsza!
    ale z drugiej strony patrz jaka różnica prywatnie wszystko mi pomierzyła, posprawdzała, a jak na nfz to sprawdzą tylko na oko..
    Mi tez wyszła szyjka około 2,5cm. ale powiedziała mi że ok jest i zamkniętą mam całkowicie więc to też różnica

• lkc Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Pati i dobrze że sprawdziłaś! będziesz spokojniejsza!
    ale z drugiej strony patrz jaka różnica prywatnie wszystko mi pomierzyła, posprawdzała, a jak na nfz to sprawdzą tylko na oko..
    Mi tez wyszła szyjka około 2,5cm. ale powiedziała mi że ok jest i zamkniętą mam całkowicie więc to też różnica
    hmmm a moja szyjka ma 28 mm a rozwarcie wewnetrzne 8 mm i to niby bardzo nie ok a i tak nic mi na to nie przepisali. lezec, odpoczywac nic nie robic..

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mi na NFZ non stop tylko ciśnienie morf co druga wizyta i mocz co wizyta (co 4-5tyg) i tętno ,no i Ważenie... Nawet jak cos nie tak to nic nie sprawdzi bo on nie wie.. Pff tak samo na IP nie wiem nie wiem... Dobrze ze tym razem na normalnego trafiłam co chociaż zbadał.. Do innego giną chodziłam na NFZ jeszcze ale musiałam zrezygnować to on mimo tego ze nie miał refundowanego to nie wpisywał do karty a robił USg i badał jak była potrzeba.. I skierowania do szpitala chciał dawać fauny chłop ;) no ale ze do dwóch nie mogę na NFZ no to musiałam wybrać.. Ale juz niedługo 2wizyty mi zostały wrzesień i październik i do porodu :) dla mnie w tamtej ciąży i tej mowił ze do 29 tyg podtrzymują tylko ciążę potem juz nic nie robią chyba e jest taka konieczność to wtedy juz kładą d szpitala i rozkurczowe tak lezenie w domu.. Kurde jatak patrzę co lekarz to opinia... Oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 19:42

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to czemu wybralas innego lekarza ?

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, faktycznie niezłe luzaki. Myślałam, że do tego 34 tygodnia lekarze coś robią, żeby ciążę podtrzymać. Zero latania, niech młoda jeszcze posiedzi trochę! Mebli nie przestawiaj, lepiej znajdź kogoś do pomocy.

Ja dziś mam takiego lenia, że aż wstyd. Zrobiłam obiad i upiekłam tartę borówkową (nowa obsesja męża) ale szczerze to bardzo lubię gotować i zrobiłam to z przyjemnością. Poza tym leżę i od rana przeglądam allegro. Czytałam forum, ale nawet pisać mi się nie chciało.

Dziewczyny, czy któraś z Was zamawiała już pieluchy tetrowe i flanelowe? Oglądam i jak coś mi pasuje (wiadomo, że większość ma to samo) to albo ktoś sprzedaje tetrowe, albo flanelowe. Rzadko jedne i drugie a lepiej by było na jednej wysyłce to załatwić. Szukam wzorzystych, bo podejrzewam, że plam będzie od groma.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu masz tetre i flanele ale we flaneli wielkiego wyboru nie ma
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=17454731&order=p&string=pieluchy&search_scope=userItems-17454731&bmatch=seng-v6-p-1-dz-0718

inni pewnie tez sie znajda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 19:45

pinsleepe lubi tę wiadomość

‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ