Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Viv belly dobrze ci pokazuje to juz 3 trymestr zaczyna sie od 27 tyg, a ja dzis zaczynam 25 tydz.
Odebralam wyniki glukoza chyba ok, przed badaniem mialam 90, po godzinie 136, po 2godzinach 132. Wiec zmiescilam sie w przedziale.
O 18 dzis ide zobaczyć mojego aniolka.zupaztytki, lkc, Agata92 lubią tę wiadomość
-
ja dziś po glukozie fuu do tej pory nie wiem jak wciągłam taki wielki kubek na raz .. potem wypad na miasto - udało mi się dopaść 3 pary spodni ciązowych na ciuchach - wszystkie w super śmiesznych cenach wszystkie z h&m i leżą idealnie - i mały się chyba przekręcił bo już nie mam tak tego ucisku co był więc uff coś mogę porobić - zabieram się dziś za ten polecany przez was placek - zobaczymy co mi wyjdzie..
lkc, Milaszka lubią tę wiadomość
-
co do usg to ja ostatnio termin zmieniać musiałam! miałam mieć na dzisiaj ale że mój mąż wyjeżdżał na szkolenie to kazał mi już w poniedziałek iść bo przecież bez niego to się odbyc nie może..
zresztą akurat pod względem lekarza czy finansów na mojego męża narzekać nie mogę.. ale to nie znaczy że jest bez wad...jak każdy facet..
-
dziewczyny wtrace się z pytaniem z innej beczki
Czy ktoras z was kupuje rzeczy dla dzidziola z tej listy bestbelly
https://bellybestfriend.pl/moja-lista,4.html
Bo ja poszłam na łatwiznę i jadę z niej po kolei,ale w sumnie niewiem czy zawiera wszystko co potrzebne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 13:43
-
Ja nie uzywam listy żadnej, kupuje to co potrzebne na początek a potem reszte sie dokupi w trakcie. Najwazniejsze zby bylo w co ubrać malucha, wózek, wanienka, fotelik i akcesoria typu pieluchy, kremy, szamponik, oliwka, kocyki, ręczniki i takie tam...
-
Kuniak, ja przejrzałam tę listę, ale mam swoją własną - pewnie wiele się nie różni. Mam te same kategorie, ale trochę zmodyfikowane. Na ciuszki mam osobną listę a właściwie tabelkę - większość dostaliśmy i zrobiłam to, żeby było wiadomo, ile czego mamy i nie kupować w kółko tego samego. Dopiero jak będzie gotowy pokój Antka to będę kolejny raz przeglądać, zrobię kolejną selekcję (bo za pierwszym razem odrzuciłam tylko wyjątkowo straszne rzeczy, które szwagierka też po kimś miała) i wtedy będzie wiadomo, gdzie są braki. Oczywiście wtedy ja już pewnie będę stękać na porodówce i całe zakupy zrobi moja mama... Ona cały czas powtarza, że jak nie mam siły to ona wszystkie ciuszki może kupić. Cwaniara
Myślę, że jak będziesz szukać wg tej listy, to oglądając w sklepach czy na allegro te dodatkowe same Cię znajdą, ja głównie w ten sposób coś dodaję.
KUNIAK lubi tę wiadomość
-
Kuniak przejrzałam listę porównując z moją i wydaje mi się, że wszystko co najwazniejsze na tej liście jest. Tylko ubranka musisz sobie rozgraniczyć pomiędzy rozmiary 56,62 itp. Poza tym wg mnie to mało sztuk tych ubranek na liście. Termometr kąpielowy to nie trzeba bo w wanienkach jest wmontowany. Do tego pieluszki flanelowe kilka sztuk polecam oprócz tetrowych. Prześcieradła 2 na zmianę, ręczniki 3szt. I takie podkłady jak będziesz u kogoś chciała dziecko przewijać to jedno opakowanie sobie kup na pewno. No i witamina D+K trzeba kupic, choć sama jeszcze się w tym nie orientuje.
KUNIAK lubi tę wiadomość
-
ja mam listę z belly i jeszcze jakąś drugą skopiowaną nie wiem skąd nawet
jeszcze zakupów nie robię tzn takich kosmetycznych, ja chyba kupię jakieś emolium, wtedy nie potrzeba już nic więcej
AgataP lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jeśli chodzi o witaminę D, to polecam Vigantol. On jest na receptę i w szkole rodzenia słyszałam, że część lekarzy tego nie chce wypisać (dlaczego? nie potrafili nam powiedzieć) a ten preparat po pierwsze jest rejestrowany jako lek, więc jest jakaś gwarancja jakości, po drugie nie ma żadnych syfiastych dodatków. Kosztuje 5 zł.
Viviana, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
Mój małż też się pcha na usg, a potem bezczelnie komentują z ginem zachowanie Młodej - pal sześć, że to ja tam leżę, traktują mnie jakby mnie nie było, że nie wspomnę o dogryzaniu małża w sprawach zdrowotnych "Nie jadła tego żelaza, bo się źle po nim czuła", "Ostatnio narzekała na bóle w odbycie" etc.
Agata92, Viviana, santoocha, KUNIAK, Madlen222, Maga31, lkc, desou, zupaztytki, maaartinka, pinsleepe, xpatiiix3, AgataP, blue00, Agusia ;) lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
pinsleepe wrote:Dziewczyny, jeśli chodzi o witaminę D, to polecam Vigantol. On jest na receptę i w szkole rodzenia słyszałam, że część lekarzy tego nie chce wypisać (dlaczego? nie potrafili nam powiedzieć) a ten preparat po pierwsze jest rejestrowany jako lek, więc jest jakaś gwarancja jakości, po drugie nie ma żadnych syfiastych dodatków. Kosztuje 5 zł.
Pewnie dlatego, że był wycofany z iluś tam krajów UE za zanieczyszczenia chemiczne, które znaleziono w paru partiach:)
RewolucjaSięDzieje wrote:Mój małż też się pcha na usg, a potem bezczelnie komentują z ginem zachowanie Młodej - pal sześć, że to ja tam leżę, traktują mnie jakby mnie nie było, że nie wspomnę o dogryzaniu małża w sprawach zdrowotnych "Nie jadła tego żelaza, bo się źle po nim czuła", "Ostatnio narzekała na bóle w odbycie" etc.
Jakbym czytała o moim meżusiu.Tak samo robi. Ostatnio przed wejściem do gabinetu mówiłam mu żeby już sobie darował te komentarze:)Skończyło się na tym że całą wizytę przegadał z lekarzem na temat... koncertu zespołu Metallica, który niedawno był w Warszawie.RewolucjaSięDzieje, desou lubią tę wiadomość
-
Hejka moje drogie:)
Ja dzisiaj jakaś nienajedzona jestem. Ostatnio w ogóle nie mogę przespać całej nocy bo budzę się około 4,5 i jestem strasznie głodna. Dzisiaj o 7 wstałam i jadłam pomidory z cebulą i śmietaną, tak mnie naszło. Potem poszłam znowu spać i wstałam o 12, głodna jak wilk. I zrobiłam sobie racuszki z jabłkami...i znowu jestem obrzydliwie głodna. Nie wiem, ale wkurza mnie to bo wszystko wyjadam co w domu jest.
Zaraz zabieram się za sprzątanie bo rodzice dziś przyjeżdżająmuszę iść pokój im przygotować
super:)
Co do usg to mój zawsze kombinuje w pracy i od początku jest ze mną na każdym badaniu. On sobie nie wyobraża inaczej, z resztą ja też...nie mogę sobie wyobrazić że ja sama bym chodziła na usg...przecież to nasze wspólne dzieci i on jest ojcem, jest tak samo ciekawy i spragniony tych wizyt jak ja. Z resztą on ze mną nawet na ktg jeździ. My to w ogóle jesteśmy tacy, że wszędzie razem chodzimy:) I uwielbiam to bo dla mnie to taka oznaka wsparcia i przyjaźni:)
Nata super że wizyta udana:) waga Twojego szkraba nieco wyższa od moich:) ale generalnie są na równi:)
Pati cieszę się że R wrócił mózg:) hehe...
Viviana jak tam dzisiaj? boli bardzo ?
Ciekawe jak tam Goplanka się bawi nad morzem:D Mogłaby się odezwać choć na chwilkęRewolucjaSięDzieje, zupaztytki, Agata92, AgataP lubią tę wiadomość
-
Mój mąz jak coś chciał powiedzieć na mnie na tej jednej wizycie to gin powiedział, proszę nie narzekać, od siedzenia to się żonie nie zrobiło
brał pan w tym udział przed to i po
Madlen Słoneczko Ty moja wspieraczko dzisiaj boli spojenie lekko, da się wytrzymać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 14:19
santoocha, Maga31, RewolucjaSięDzieje, maaartinka, Agata92, Reverie lubią tę wiadomość
-
Agata92 wrote:Jakbym czytała o moim meżusiu.Tak samo robi. Ostatnio przed wejściem do gabinetu mówiłam mu żeby już sobie darował te komentarze:)Skończyło się na tym że całą wizytę przegadał z lekarzem na temat... koncertu zespołu Metallica, który niedawno był w Warszawie.
:D:D
Jako stary metalowiec znający na pamięć wszystkie nuty z "Kill'em'All" i "Ride of Lightning" mój małż z zaczątkami łysiny dołączyłby do dyskusji z wielką ochotą:
Agata92, AgataP lubią tę wiadomość
santoocha wrote:Rewolucja, ten Twoj to niezły
U mnie wczoraj lekarz nabijał sie i pyta Tomka:
Jak pan sobie radzi psychicznie z ciężarna żona? Daje panu popalić?
No co za teksty!
Ten sam typ, podczas porodu też było fajnie, gin się pyta "Tniemy?" trzymając pępowinę i podając nożyczki małżowi, a ten z wielkim uśmiechem "Nieeee, nie będę się wpier...w robotę":D:D:D
Viviana, lkc, talia22, madziulka112, Agata92, desou, santoocha, KasiaKa, Amnezja, Milaszka lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.