X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro ,Marta,Agulek Gratulacie!!!!!

Zorro ale duzy chlop :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka, no wlasnie zawsze uzywalismy takiego filtra,ale sie zjechal i musimy nowy kupic bo u nas woda nie lepsza.
    Dzieki bardzo za przypomnienie ;)
    Sluchaj,a co jesli bede chciala na juz uzyc laktatora i go wysterylizuje.
    Bedzie on jeszcze mokry i takie strzepniecie wody nic nie da bo babka w sklepie uczulala aby byl dobrze osuszony by dobrze dzialal.
    Czym go wtedy na szybko osuszyc?
    Alez pytania hihi :)

Madzia, no to rewelacja,ze w koncu na swoim :)!
    Teraz jeszcze bedziecie tylko musieli ochrzcic kazdy kat hihi ;)
    Ciesze sie razem z Toba,ze juz na spokojnie mozesz delektowac sie w pelni mieszkankiem i oczekiwac w spokoju na maluszka :)

MadaLena30 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ide sprobowac usnac bo juz naprawde za duzo mysle i coraz glupsze pytania mi sie nasuwaja :)
    Jak wstane i bede w miare na chodzie w nocy to zajrze czy ktoras tutaj nie szykuje niespodzianki hihi.
    Buziaki i dobrej nocki dziewczynki i maluszki :):*

Jestes juz z nami :)
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie z małym ok, jednak okazało się że nie mam lekarza do cięcia,bo od dzisiaj moja "nowa" lekarka, bo wcześniej chodziłam do innej, ale ona nie pracowała w szpitalu, więc wybrałam taką która pracuje w szpitalu gdzie chce rodzić, już tam nie pracuje więc delikatnie mówiąc jestem w dupie :-( oczywiście przeprowadzą mi to planowe cc, ale nie wiem kto i jak i nie byłam na taki obrót sytuacji przygotowana :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 00:02

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja dziś podłączyłam się do grania z chłopakami i zleciało od 16 do 24 :D teraz nadrobiłam was i idę spać :D

Zorro gratulacje :D Zdrówka dla was :D

Ja za sterylizacje się nie brałam jeszcze w ogóle i chyba zabiorę się po porodzie dopiero, bo teraz i tak mi się osadzi co nie trzeba.

Do szpitala nie biorę nic co trzeba sterylizować albo ja po prostu tego nie robię. Nawet smoczka nie wzięłam, generalnie to nie chcę go w ogóle używać, a czy mi się uda to zobaczymy. Co będzie trzeba to mąż będzie przywoził.

A jutro, a właściwie dziś o 12 30 kino :D przedpremiera Bondzika :D a później obiad z mężuniem w restauracji :D

dobrej nocy :*

perelka89 lubi tę wiadomość

201511211678.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratulacje to w koncu w swoich katach :-) super ze udało wam sie wyrobić przed porodem chociaż lekko nie było z ekipa od wujka , to teraz pozostało juz wam tylko czekać na maleństwo . Hean fajnie to określiłaś z ta " kolonia" ja tez mam podobne odczucia,ale wierze ze uda nam sie nie stracić kontaktu i nadal bedziemy sie wymieniały poradami czy tez narzekały na mężów i teściowe ;-) to forum to taka skarbnica wiedzy. Co do sterylizacji to wyparzylam juz wszystko i jeszcze jak jyz mały będzie to wyparze bezpośrednio ,ale nie będę chciała go chować w sterylnych warunkach,bo pozniej jak podrośnie i pójdzie do przedszkola to będzie ciagle chory , niech sie hartuje za młodego ;-) Jasio sie tak kręci ze czuje go jakby zaraz miał wyjsc i smyra mi w szyjce... O nie dziś nie mogę rodzic ewentualnie jutro ...

Mala_Czarna_89, Rozmarzona, perelka89, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka powodzenia jutro znaczy sie dzisiaj juz ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• MW26 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

MadaLena super, że już jesteście na swoim i w spokoju możecie czekać na nowego domownika :-)

U mnie już po spaniu, godzina 3 jest moim maksimum. Jeszcze dzisiaj doszedł stres związany z wizytą.

No nic spróbuję jeszcze chociaż się zdrzemnąć :-)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka ma za kilkanaście godzin cc i postanowila dziś odpuścić nocną wartę. A ja się obudziłam, bo myślałam że rodze, ale mi się wydawało haha.. Masakra z tymi schizami i szukaniem wód w majtkach. Dobra ide spać dalej jak się uda...

MW26, olimama, Rozmarzona, moremi, Nymeria lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona to ja tez przerabiam właśnie te " wodne schizy" dziś młody wyjątkowo napiera na szyjkę i gmera tak ze mało to przyjemne! Cholerka oby nic dziś nie wygmeral,bo maz do 16stej w pracy,jutro po 14stej mogę rodzic;-)

Ona_89', olimama lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakaś czekoladka go przekonam by jeszcze posiedział do jutra ;-) SZCZĘŚCIARA snilas mi sie,ze urodziłaś i ze synek ważył 5kg i sie wszyscy zastanawialiśmy jak udało Ci sie urodzić SN ,ah te sny w ciąży ;-)

moremi lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• olimama Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 12:41

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • olimama Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 12:41

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry śpiochy :)
    Ale mam smaki na czekoladę...
    to Za kogo dzisiaj trzymamy kciukasy? ,:D

PS. jak dobrze być w domu.. I nie chce by maz wracał do pracy :(

moremi lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę właśnie na wizytę, ale nie najlepiej się czuję. Przeczyściło mnie i jest mi niedobrze, mam mdłości i uderzenia gorąca. Siedzę w autobusie w sukience tak mi słabo, a ludzie patrzą jak na wariatkę;-)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda uskuteczniam kapiele i korzystajmy z tego poki mozemy, bo po porodzie to ani czasu ani niewskazane bedzie. I sue ciesze z mieszkania:)

Molcia lipa z ta lekarka, ale na pewno trafisz w dobre rece :) a cos lekarka mowila nt. Twoich dolegliwosci czy po prostu taka uroda ciazy?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha u nas tylko jedna histeria w nocy potem luz ;D

Marta,Zorro gratulacje !

Zorro. Trzymalas nas w napięciu :)

W ciąży obiecywałam sobie , ze nie będę miec diety do karmienia piersią niech sie maluch przyzwyczaja a co! A nic tyle ,ze jestem na rosole i chlebie z masłem.i szynaczka bo się boje :) szybka zmiana poglądów.
    Mala tez bym zjadła czekolady.

Z tymi odwiedzinami udalo nam sie ludzi ogarnac i pierwsze wizyty w niedziele dopiero ale ile człowiek musi sie utlumaczyc szczególnie jak z dziecmi chca przyjść...wrrr . Ja sie cieszę z odwiedzin ale juz zwracam tecza na sama myśl ile dobrych rad uslysze :/

Ok mama zabrała Misia ide spać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 07:33

• Molcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen mówiła że to może być od łokcia jakiś ucisk, bo robią się obrzęki w ciąży i że to powinno przejść po porodzie, jestem strasznie zła na te sytuacje z lekarzem :-/

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW26 wrote:
    Ja jadę właśnie na wizytę, ale nie najlepiej się czuję. Przeczyściło mnie i jest mi niedobrze, mam mdłości i uderzenia gorąca. Siedzę w autobusie w sukience tak mi słabo, a ludzie patrzą jak na wariatkę;-)

MW wiesz sama, ze to moze byc gorszy dzien, ale moze tez byc ostatnie przygotowanie do porodu. Daj znac po, jak sytuacja wyglada:)

Galaretka to takie urocze jak mowisz na synka JereMis:)!! Bede teraz autoskromnA i powiem, ze to tak samo urocze jak to, ze na Wande, ktora jesszcze sie nie urodzila, mowie panda:)

MW26, moremi, Galaretka lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    Haen mówiła że to może być od łokcia jakiś ucisk, bo robią się obrzęki w ciąży i że to powinno przejść po porodzie, jestem strasznie zła na te sytuacje z lekarzem :-/

No nie dziwie sie, zwlaszcza, ze przy cc kobieta moze sie chociaz jakos nastawic, wizualizowac i w jakims stopniu odpada element nieprzewidywalnosci... Z 2ej wiemy, jak bylo u Buffy i wszystko wyszlo dobrze, tylko inne rece tego dokonaly;)
    Trzeba sie przestawic, bo nic innego nie zostalo, ale rozumiem rozczarowanie i zlosc. Mnie w tym wszystkim wkurzylyby te kolejki do tej lekarki, bo nie po to tam kilka razy czekalas, zeby sie dowiedziec, ze i tak ona tego nie zrobi.

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 1798 1799 1800 1801 1802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ