Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala_Czarna_89 : biore duphaston 2 x dziennie na podtrzymanie . A to tak samo jak luteina sa hormonami - mysle ze sie nie myle
Ja nie wiem jak przy dziecku dasz rade lezec ale kochana bedziesz jakos musiala . Ja juz leze od 4 tyg i szczerze mi sie juz nawet nie chce wstac siku albo cos strasznie sie rozleniwilam a jak jezdze do lekarza chwile ide stoje nogi mam jak z galarety a plecy bola to skutki uboczne lezenia plackiem ale dla malenstwa wszystko
Asia1987: a widze juz widze roznice jak brzuszek rosnie
Na te badanie przez brzuch to trzeba miec pelny pecherz , bp dzidzius jest bardzo malutki:) . Ja tez mam ciezko z tym bo sikam co chwile a na tym badaniu myslam ze sie posiusiam przed wizyta , wypilam cala butelke 30 min przedoch ciezko bylo
jak moj byl ze mna na wizytach w 1 ciazy mogl byc na usg przez brzuch i dopochwowo przez brzuch siedzial sobie a dopochwowo mogl byc ale ja sie skrepowalam i mowilam by wyszedlale w tej ciazy to mu pozwole jak cos juz zostac
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89: tez tak sie nad tym zastanawialam
jeju to jest slodkie takiejeszcze chwile my bedziemy mialy brzuchale na kilometr i to nam beda zazdroscic , juz nie moge sie doczekac
-
Mała_CzaRNA było to w 8 tygodniu. Nie byłam w szpitalu bo tak jak pisałam nie miałam krwawien/plamien. Poszłam po prostu na kolejne usg, powiedziałam, że pobolewa mnie brzuch i lek. zauważył, że się odkleja. Kazał tylko się nie forsować, ale uznał, że lekki ruch jest wskazany żeby macica miała lepsze ukrwienie. Oczywiście w Twoim przypadku (krwawienia) zalecenia mogą być inne...
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny jestem po wizycie dzidziuś ma się dobrze według USG skończył 9 tydzień ma 2,45 cm.
. Ma rączki i nóżki
)). Serduszko ładnie bije
. Kolejne USG mam na 8 maja to już takie dokładniejsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:00
Magu, Molcia, Mala_Czarna_89, Aga_502, Miu95, Marta1986 lubią tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Tak mnie w szpitalu nastraszyli, że ja nawet wzięłam po szpitalu tabletkę na uspokojenie (hydroksyzynę) wiem, że nie powinnam zaraz mnie potępicie
. Byłam tak roztrzęsiona nie spałam po nocach. Lekarz w szpitalu mówił, że za wielkich szans nie daje tej ciąży, że pęcherzyk za mały do dzidziusia i nie gwarantuje mi, że jak wyjdę ze szpitala to nie poronie. Co się okazało też duphaston źle na mnie działał, depresyjnie, teraz mam luteine dopochwowo.
Teraz się tylko martwię, żeby z dzidziusiem było wszystko dobrze. Tzn po tych przejściach to musi być naprawdę silny dzidziuś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:43
olcia88 lubi tę wiadomość
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Hydroxyzyna dozwolona w ciazy. Ja dostalam na bezsennosc i ten syndrom niespokojnych nog. Nie mowilam Wam nawet ale oprocz sterydow biore tez psychotropy na depresje.Ale takie lajtowe. Cital sie nazywaja. Tzn w sr mi sie skonczly i jeszcze nie wykupilam recepty bo chce juz nie brac, ale boje sie ze wszystko wroci, lęki, doly. Nabawilam sie depresji bo w sierpniu po slubie dostawlam chemie biologiczna- silne leczenie na jelita ktore powoduje takie stany. Niestety po 3 transfuzjach zrezygnowano bo nie bylo reakcji i wtedy kazano wyciac jelito. Przez pol roku po leczeniu trzeba bylo sie zabezpieczac a ja chcialam dzidziusia przed wycieciem jelita. Wytrzymalismy pol roku i oto są
Troche nieodpowiedzialnie bo jelita sie buntuja ale wiem ze damy rade.
Mi sie od jednej fasolki kosmowka odklejala w 7 tyg jak pierwszy raz serduszka zobaczylam. Luteina, oszczedzanie sie i jest ok. Mam do teraz 2x2 po 100 mg. Boli mnie brzuch. W pracy bylo ciezko. W nocy ciezko. Mam kryzys. A moze lepiej wykupie ten antydepresant bo przestane wstawac z lozka, sprzatac i gotowac... -
witam dziewczyny dzis ja ide po wyniki badan krwi i ide do gin czy mnie przyjmie wizyte mam 23.04 ale wczoraj po badaniu krwi zaczelam czuc sie okropnie lezalam caly dzien moj zajmowal sie mala i posprzatal za mnie a mi kazal odpoczywac potem jak polozylam mala spac to zaczal mnie okropnie bolec brzuch az zginalam sie w pol to moj polecial po miete bo mi niedobrze bylo i kupil nospe po nospie troche przeszlo ale dzis znow to samo tesciowa przyjechala bo damian teraz na nocki chodzi i balam sie zostac sama w domu myslie ze jak powiem u gin ze mnie brzuch boli od wczoraj i mi slabo jest to mnie przyjmie?
-
Micia super wiadomosc
tak mysle o tym duphostan ja tez czuje sie po nim nieciekawie,mdli mnie strasznie bardzo malo jem,caly czas leze , bo nie mam sily,w czwartek podpytam o luteine dopochwowo.
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Olcia88 to mnie uspokoiłaś ta wiadomością o hydroksyzynie wzięłam jedną tabletkę troszkę dużą dawkę i tak mi nie pomogła
, ale myślę, że ta jedna nie powinna zaszkodzić nie takie rzeczy babki w ciąży biorą.
Kitaja co do duphastonu w ulotce napisane, że może wywoływać stany depresyjne ja właśnie po zażyciu tabletki na noc nie poznawałam siebie. Jednej nocy miałam nawet myśli samobójcze i dlatego wzięłam hydroksyzynę, to byłam ja ale myśli nie były moje. Straszne uczucie. Dziś lekarz powiedział, że trzeba od razu odstawić i przejść na luteine bo przecież ciąża to ma być szczęśliwy odmienny stan. Nie wspominając o nudnościach były okropne całodniowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 14:14
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Olcia ja też 1,5 roku miałam depresje przed ciąża. Z pozoru nie widać ale najbliżsi wiedzieli i widzieli. Ale ciezka historia nie chce tego rozpamiętywać. Dzidziuś dal mi wiele ciepłych pozytywnych emocji i moje nastawienie do życia zmieniło się o 180 stopni
olcia88 lubi tę wiadomość
-
Micia: gratuluje kochana :*
Nie przejmujcie sie bedzie dobrze nasze dzidzie sa silne . :*
Mi strasznie nie dobrze jestem tak senna ze chyba wezne syrop na sen co mi gin przepisala i pojde spac bo strasznie sie czuje . -
Cześć kochane
Jesem spokojniejsza po wizycie, wszystko jak należy serducho jak dzwon. Dzidzi ciut młodsza niż OM ale za moment się to zrówna. Wizyta za 4 tygodnie i wtedy ekarz zobaczy czy maluch ma już wymiary fajne do prenatalnych badań.
Oto moje 2,24cm szczęścia
olcia88, Agnike, Izzy, maia1991, Miu95, suzie, Shibuya, Marta1986, perelka89, ewulek lubią tę wiadomość
-
Olcia i Mala Czarna i ja zmagalam sie z depresja,obcy kraj brak znajomych i jeszcze pierwsza strata dziecka tak bardzo wyczekiwanego, ta ciaza daje mi duzo sily i wiary,ze w koncu los sie odwrocil i bedzie dobrze....
Mala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
To i ja się pochwale
Moje zdjęcie z wtorku 14.04.2015
http://naforum.zapodaj.net/9f7b26542a7e.jpg.htmlMandi :), Agnike, ciasteczkowa, Miu95, Shibuya, Marta1986, perelka89, ewulek lubią tę wiadomość
-
Mad gratulacje :-)mam nadzieje,ze i ja za tydzien bede mogla wam przedstawic mojego malego lokatora zamieszkujacego w moim coraz wiekszym brzuchu
i w koncu ustawie suwaczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 14:44
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan