Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny , ja dzis zaszalałam. Kupiłam pierwsze rzeczy dla maluszka:) Pochwalę się tu nimi- nie znam płci więc narazie kupiłam rzeczy unisex. A i wszystko kupiłam w second handzie - wyglądają jak nowe.
Buffy, Nala85, Ona_89', Agnike, skarb15, Molcia, ewulek, justa1234, maia1991 lubią tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4yx8djb4ou6hv.png -
Ginger84: Czekam na ten piekny czas bo jak narazie to mmdlosci mnie zameczą
Mala_Czarna_89: Jejku jak by mi wtedy bylo prosciejnie powiem wybral sobie czas
Rozmarzona : to moze jakoś uda nam sie kiedys spotkac
Was nadrobic to ciezka roobota ja spie przed komputerem i patrze jdenym okiem
Co do chrześniaków mam Dawidka , kiedys caly czas go bawilam teraz zadko go widze , a teraz zreszta tak czy siak nie moge, taka ze mnie chrzestna
Wiecie co mam stresa przed jutrzejszym szpitalem mam nadzieje ze nie bedzie zadnych problemow i zalorza mi ten cudny szew...
Porobilam sobie liste co mam zabrac ,ale martwie sie ze czegos zapomne jak zwykle
Dalej ta gadka lekarzy , zobaczymy jakie babki beda w pokoju no i "pyszne" jedzenie
-
Ginger, Mała Czarna, z okolic Katowic
U mnie dzisiaj bez mdłości o dziwo, ale nie mówię, że minęły bezpowrotnie, bo już dwa razy za wcześnie się pochwaliłam, że zaczynają przechodzić, a za kilka dni (a nawet godzin) niespodziankaTakże jeszcze wszystko może się zmienić.
Odczuwam też dzisiaj coś w brzusiu, ale ruchy to nie są, raczej coś w stylu kłuciaZresztą oswajam się z myślą, że mogę poczuć ruchy nieco później, bo łożysko mam na przedniej ścianie macicy, a to podobno "tłumi" ruchy malucha
-
kochane ja tez mam mdlosci jeszcze i brak apetytu jem inaczej niz z corka bo wole truskawki i jabłka oraz ogorki malosolne i kiszone z jednej strony owoce to na dziewczynke a z drugiej na chlopca i nie wiem teraz na kogo mam obstawiac hehe
skarb mala czarna ja tez z moja przyjaciolka nie rozmawiam a poklocilysmy sie z 5 lat temu i to przez osoby trzecie ale nie zaluje tego teraz ona jest tak pusta i denna osoba ze nie dalabym rady z nia rozmawiactutaj oprocz siostry nie mam tez nikogo zadnej kolezanki ani znajomej rozmawiam tylko z mamami na placu zabaw
wygadac sie moge tylko wam nawet i lepiej niz jakiejs pseudo kolezance ktora w oczy by mi slodzila a za plecami swoje robila niestety takie jest zycie dlatego ciesze sie ze jestem tu sama a jak bede miala problem to wam sie wyzale bedzie mi lzej na duszy
trzymam kciuki za udane wizyty oby bylo dobrzemoodliszka lubi tę wiadomość
-
ja malej tez kupuje w sh ubranka i sa jak nowe niektore z metkami i jestem zadowolona bo za 20zl mam 6szt bo dla dzieci sa po 3zl ostatnio tez lukalam na body i spiochy i byly takie slodkie ale nie kupuje bo malo w unisex jest wiecej na dziewczynke albo chlopca
mala czarna bedzie dobrze nie panikuja rusza sie teraz maluszek?
-
Shibuya, to macica sie raczej tak rozrasta bo tez takie bole miewam i to czesto . Wydaje mi sie poprostu,ze jedne kobiety boli delikatniej,a niektore moze przechodza to troche gorzej jak przy okresie:)
Mala Czarna, wszystko na pewno jest dobrze tez mi sie wydaje jak dziewczynom,ze to pewnie po serduszkowaniu bo w koncu jestesmy bardziej teraz ukrwione:)
Ps. Moj Maz to do seksu teraz jak do ognia podchodzi tak sie boi,ze cos sie stanie:OWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 14:43
Jestes juz z nami -
Racja szpitale to nie jest nic przyjemnego. Lezalam przez kilka dni w izolatce jak juz sie cieplo robilo to myslalam,ze zwariuje..Jeszcze codziennie inny lekarz na dyzur przychodzil, nie szlo sie nic od nich dowiedziec noi oczywiscie pakowali we mnie nospe chociaz juz mnie brzuch nie bolal. Czesto sie okazywalo,ze nawet nie spojrzeli w wyniki a na obchod przychodzili,tak wiec dawaj niech jeszcze na wszelki wypadek polezy-.- Eh ta nasz sluzba zdrowia:)
Mala Czarna, nie ma za co dziekowac trzeba sobie w zyciu pomagac jestem takiego zdania:)Jestes juz z nami -
mam juz po prostu dość stresów związanych z ta ciąża. Dlaczego patologie rodzą zdrowe dzieci? Przecież nie pije alkoholu, fajki rzuciłam dla malucha, zdrowo się odzywiam, staram się dużo odpoczywać. Kocham to dzieciątko nad życie, pragnę dawać mu mnóstwo miłości i wychować na wartościowego człowieka. Dlaczego te wszystkie problemy?
ok juz mi lżej, przynajmniej nie będę się wyzywać na moim. -
Mala Czarna Kochanie, glowa do gory poprostu my kobiety w ciazy juz tak mamy,ze stresujemy sie na wyrost. Czy z dzieckiem wszystko w porzadku,czy czyms mu nie zaszkodzilysmy,czy prawidlowo sie rozwija. Zaczynaja nam sie uruchamiac instynkty macierzyńskie,ze dla Perelki w srodku zrobilybysmy wszystko:) Hormony nam szaleja, faceci nie do konca nas rozumieja,a nam wyobraznia swiruje.Moj Maz mowi,ze do konca ciazy to on zwariuje i osiwieje (na poczatku mialam kilka razy plamienia,pobyt w szpitalu ),ale trzeba myslec pozytywnie,ze bedzie dobrze bo musi byc:)! Sama czasem nie daje rady bo sie boje i ciagle mysle czy jest wszystko dobrze bo troche czasu sie staralismy.Musimy jednak nauczyc sie odganiac czarne mysli bo nasze Perelki beda sie stresowaly,a musza miec duzo spokoju mamy by czuc,ze wszystko jest dobrze:)Uszka do gory musimy sie wspierac.Jestes juz z nami
-
Shibuya wrote:A ja się stresuję tymi bólami, Was też pobolewa czasami jak na okres?
Nienawidzę siebie za to, że nie potrafię cieszyć się tą ciążą tylko ciągle coś
Tak tez bywaja bole jak na okres, szczegolnie moga sie nasilac przy terminie spodziewanej miesiaczki.Spokojnie nie ma co panikowac, poloz sie na lewym boku i odpocznij troche. Jestem zywym przykladem,ze tez mialam czesto takie bole bo wszystko sie rozrastalo. Jesli lekarz mowil na badaniach,ze wszystko jest dobrze to nie ma co sie denerwowac. A jak i tak nadal Cie to bedzie martwilo to wybierz sie jeszcze raz do lekarza by Cie uspokoil , wtedy moze bedziesz spokojniejsza:)Jestes juz z nami -
nick nieaktualny