X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest wlasnie na plus,ze zaczeli chociaz cos dzialac z podrecznikami.
    Ja pamietam za lepka jak nas trojka byla i rodzice nam kupowali nowe ksiazki to kupa kasy na to szla, z roku na rok coraz drozsze..
    Laski nie zrobia jak wprowadza takie ulatwienie i odciazenie dla rodzicow ;)

Jestes juz z nami :)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ja właśnie doskonale wiem jakie on ma wzięcie;) hihi same koleżanki wokół się kręcą;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, to naciesz sie swoim jak udalo mu sie cos zdzialac z urlopem bo pozniej tak jak mowisz z powrotem wpadnie w nawal pracy i nie bedzie tak latwo :)

Ehh tez bym tak chciala,ale trzymamy mojego urlop na Maluszka by miec jak najwiecej wolnego wtedy.

• izulkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A,ja dzisiaj odebrałam,wyniki tsh.
    Samo tsh spadło z 3,6 do 2,55
    A współczynniki jakie powinny byc?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to musialo zabawnie wygladac jak je tak nakrylas na goracym uczynku hihi :D

• natali101 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger,tak są wprowadzane darmowe podręczniki, tylko my akurat nie łapiemy się. Teraz i 4 kl dostają darmowe.
    To i tak nie ma tragedii, rok temu 550 zł poszło po znizkach.

Dalszej wyprawki nie da się policzyć. Zeszyty,przybory plastyczne,kapcie, strój na wf. Ehhhh pójdzie drugie tyle.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To akurat koleżanka słyszała i mi zadzwoniła bo siedzą u nich pod blokiem;)

Mój tez urlop zostawia na listopad ale jeszcze nic nie brał w tym roku to dwa dni nie zaszkodzą;) a w przyszłe wakacje weźmie cały miesiąc wiec zaszalejemy;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali ale jak to się nie łapiecie? Przecież to dla wszystkich maja być darmowe?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 01:17

haen lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, nie łapiemy się bo 5 klasy nie są objęte reformą. Niestety :-(

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka no wlasnie myslalam o tym, zeby ew. zabejcowac i polakierowac na bialy kolor.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze upaly zaczynqja dawac w kosc i samopoczucie spada :/

Ona - tak sie zastanawialam czy ty przypadkiem nie jestes z okolic mojego szwagra, ktorego odwiedzilismy w weekend. Bo bylismy w sb na koncercie Blue Cafe, ale doczytalam ze w twoich okolicach koncert byl w niedziele :) oby ten weekend byl lepszy !

Czytam jak wy ogarniacie wyprawki, mezowie skrecaja mebelki itd.... i dopadla mnie bolaczka czy my zdazymy sie wprowadzic na nowe m przed porodem a naeet jesli tak to nie bede miala czasu na spokojnie sie tam przygotowac itd a z malym dzieckiem wprowadzac sie na.swieze to tez chyba nie bardzo z koleji placic kredyt czynsz i wynajem kawalerki ... nie wyobrazam sobie tego. Mam ogromnego stracha :(

Po tej glukozie myslalam ze nietkne jus nic slodkiego, ale odwiedzila mnie kolezanka z pracy i skusilam sie na ciacho bo pieklam te z malinami i budyniowa pianka mhhh pycha. Hania dzis caly dzien byla bardzo aktywna .... :)
    Wyniki glukozy chyba ok, na czczo 74 po godz. 103 a po 2 godz. 110. Tsh ft3 i ft4 tez ladne, wiec rosniemy zdrowo :)

A teraz wyciagne meza na spacerek z psiakiem bo zjadlam kawalek napoleonki wiec chodz troche trzeba spalic.

Rozmarzona gdzie ci ida te galaretki slodkosci itd bo ja widze tylko brzuszek :)

haen, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Rozmarzona, gdzie jest sprawiedliwosc:)? Galaretki, delicje, a Ty zgrabna jestes i tylko w brzuch Ci poszlo, nieladnie tak denerwowac kolezanki z forum :P :) wiesz czym to sie skonczy? Kostka czekolady na pocieszenie hihi

MadaLena ew.przez miesiac placic tu i tu, chociaz pewnie ja bym sie spiela i zrobila wszystkie brudne roboty, w tym lazienka, kuchnia albo chociaz kuchenka i zlew i sypialnie, zebys Ty z dzieckuem miala sie gdzie podziac, a reszte pozniej.

Ja dzis znalazlam super mueszkanie, duze z kominkiem, w fajnym bloku oraz z b.fajnym ogrodkiem za jedyne 800 000 zl!! zastanawiam sie kogo na to stac...

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ewentualnie tak jak mowisz ... ale to ostatecznosc. My oczywiscie sie chcemy spiac ale nie wiadomo jak to wyjdzie bo daty oddania mieszkania jeszcze nie znamy a fachowcy tez maja poumawiane terminy i w tym najwiekszy problem... :/ na pocztku kiedy jeszcze nie wiedzielismy ze jestem w ciazy mielismy taki plan zeby zrobic najwazniejsze i powoli konczyc, a teraz srednio sobie wyobrazam zyc tam z Malutka i dalej cos robic bo to jednak sie kurzy :/

Chcialabym moc na spokojnie sie przygotowac, ale chyba musze pogodzic sie z faktem ze bedzie na wariackich papierach i jakos musimy to ogarnac.

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu mieszkanie za 800 tys. ???? Ja nie wiem kto takie kupuje ale owszem znajda sie pewnie chetni...
    Mnie i gak boli ze za niewielki metraz jaki bedziemy mieli postawilibysmy ladny maly domek ,mieli ogrodek, trawke itd.
    Pocieszam sie faktem ze to mieszkanie to nie jest nasz glowny cel... ale zycie zweryfikuje :/

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena, tak u nas był w niedziele a nie w sobotę :)

Mam nadzieję ze uda Ci się wprowadzić do nowego M jak najszybciej :)

MadaLena30 lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Natali ale jak to się nie łapiecie? Przecież to dla wszystkich maja być darmowe?
    nie dla wszystkich niestety. Nie wiem jak w starszych klasach ale rok temu dla I klasy były darmowe, dla II juz nie. Teraz dla II też są za darmo podobno co roku ma dostać coraz więcej klas.
    Dla I klasy 4xpodrecznik + 4xcwiczenia + angielski za darmo

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Mała. Co rok będą wprowadzać kolejne ale nas to nie obejmuje niestety i musimy bulic kasę. Chore jest to, że zestaw do muzyki ma 4 książki plus zeszyt do nut i flet. Waży jedyne 1,2 kg- tylko muzyka.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego tylko w brzuszek idzie,ale wiem jedno :)
    Na pewno to jakas mila odmiana i nagroda za to jak sie katowalam na diecie bez slodyczy i przy tym zero cukru <krzyk> :O
    I wiecie co?
    Teraz mnie tak na slodkie bierze w tej ciazy,ze za cholere bym nie wytrzymala dnia bez slodkiego hihi :D
    Ehh my przy niedoczynnosci to i tak mamy ciezko z tym tyciem ;/

Ps.Jak mi wypomnialy galaretke hihi
    Wlasnie sobie dzisiaj dorobilam bo mi posmakowalo i zamiast czekolady,ktora mi sie skonczyla to poporcjowalam do tego paluszek twixa na smietane :)
    Ojjj pojdzie w dupsko jak nic ;)

Magdalena, ciezki orzech do zgryzienia ;/
    Teraz sie zastanawiam sie jak to bedzie jak w przyszlym roku bedziemy chcieli kupic sobie mieszkanie i bedzie Malutka juz na swiecie.
    Ten sam dylemat jak to pogodzic remonty i dziecko.
    Kochana na pewno jest tego jeden plus,ze bedziecie ladowac w swoje,a nie czyjes ;)

haen lubi tę wiadomość

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Dziewczyny dziś dostałam zwrot podatku nieoczekiwany :P I od razu poszłam na necik coś kupić Mateuszkowi :D Wydałam 430zł :P ale kupiłam wszystko co mi się podobało w ofercie użytkownika krzysiu-jarzyna z allegro, dostawa za 2 dni, jak dojdzie to pochwalę się zdobyczami i powiem czy sprzedawca godny polecenia :D miłej nocki

MadaLena30, Rozmarzona lubią tę wiadomość

201511211678.png
‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ