Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
To jest wlasnie na plus,ze zaczeli chociaz cos dzialac z podrecznikami.
Ja pamietam za lepka jak nas trojka byla i rodzice nam kupowali nowe ksiazki to kupa kasy na to szla, z roku na rok coraz drozsze..
Laski nie zrobia jak wprowadza takie ulatwienie i odciazenie dla rodzicowJestes juz z nami -
Ginger, to naciesz sie swoim jak udalo mu sie cos zdzialac z urlopem bo pozniej tak jak mowisz z powrotem wpadnie w nawal pracy i nie bedzie tak latwo
Ehh tez bym tak chciala,ale trzymamy mojego urlop na Maluszka by miec jak najwiecej wolnego wtedy.Jestes juz z nami -
Ginger,tak są wprowadzane darmowe podręczniki, tylko my akurat nie łapiemy się. Teraz i 4 kl dostają darmowe.
To i tak nie ma tragedii, rok temu 550 zł poszło po znizkach.
Dalszej wyprawki nie da się policzyć. Zeszyty,przybory plastyczne,kapcie, strój na wf. Ehhhh pójdzie drugie tyle.
-
To akurat koleżanka słyszała i mi zadzwoniła bo siedzą u nich pod blokiem;)
Mój tez urlop zostawia na listopad ale jeszcze nic nie brał w tym roku to dwa dni nie zaszkodząa w przyszłe wakacje weźmie cały miesiąc wiec zaszalejemy;)
-
Widze ze upaly zaczynqja dawac w kosc i samopoczucie spada
Ona - tak sie zastanawialam czy ty przypadkiem nie jestes z okolic mojego szwagra, ktorego odwiedzilismy w weekend. Bo bylismy w sb na koncercie Blue Cafe, ale doczytalam ze w twoich okolicach koncert byl w niedzieleoby ten weekend byl lepszy !
Czytam jak wy ogarniacie wyprawki, mezowie skrecaja mebelki itd.... i dopadla mnie bolaczka czy my zdazymy sie wprowadzic na nowe m przed porodem a naeet jesli tak to nie bede miala czasu na spokojnie sie tam przygotowac itd a z malym dzieckiem wprowadzac sie na.swieze to tez chyba nie bardzo z koleji placic kredyt czynsz i wynajem kawalerki ... nie wyobrazam sobie tego. Mam ogromnego stracha
Po tej glukozie myslalam ze nietkne jus nic slodkiego, ale odwiedzila mnie kolezanka z pracy i skusilam sie na ciacho bo pieklam te z malinami i budyniowa pianka mhhh pycha. Hania dzis caly dzien byla bardzo aktywna ....
Wyniki glukozy chyba ok, na czczo 74 po godz. 103 a po 2 godz. 110. Tsh ft3 i ft4 tez ladne, wiec rosniemy zdrowo
A teraz wyciagne meza na spacerek z psiakiem bo zjadlam kawalek napoleonki wiec chodz troche trzeba spalic.
Rozmarzona gdzie ci ida te galaretki slodkosci itd bo ja widze tylko brzuszekhaen, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Wlasnie Rozmarzona, gdzie jest sprawiedliwosc:)? Galaretki, delicje, a Ty zgrabna jestes i tylko w brzuch Ci poszlo, nieladnie tak denerwowac kolezanki z forum
wiesz czym to sie skonczy? Kostka czekolady na pocieszenie hihi
MadaLena ew.przez miesiac placic tu i tu, chociaz pewnie ja bym sie spiela i zrobila wszystkie brudne roboty, w tym lazienka, kuchnia albo chociaz kuchenka i zlew i sypialnie, zebys Ty z dzieckuem miala sie gdzie podziac, a reszte pozniej.
Ja dzis znalazlam super mueszkanie, duze z kominkiem, w fajnym bloku oraz z b.fajnym ogrodkiem za jedyne 800 000 zl!! zastanawiam sie kogo na to stac...Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Haen ewentualnie tak jak mowisz ... ale to ostatecznosc. My oczywiscie sie chcemy spiac ale nie wiadomo jak to wyjdzie bo daty oddania mieszkania jeszcze nie znamy a fachowcy tez maja poumawiane terminy i w tym najwiekszy problem...
na pocztku kiedy jeszcze nie wiedzielismy ze jestem w ciazy mielismy taki plan zeby zrobic najwazniejsze i powoli konczyc, a teraz srednio sobie wyobrazam zyc tam z Malutka i dalej cos robic bo to jednak sie kurzy
Chcialabym moc na spokojnie sie przygotowac, ale chyba musze pogodzic sie z faktem ze bedzie na wariackich papierach i jakos musimy to ogarnac. -
Boziu mieszkanie za 800 tys. ???? Ja nie wiem kto takie kupuje ale owszem znajda sie pewnie chetni...
Mnie i gak boli ze za niewielki metraz jaki bedziemy mieli postawilibysmy ladny maly domek ,mieli ogrodek, trawke itd.
Pocieszam sie faktem ze to mieszkanie to nie jest nasz glowny cel... ale zycie zweryfikuje -
Ginger84 wrote:Natali ale jak to się nie łapiecie? Przecież to dla wszystkich maja być darmowe?
Dla I klasy 4xpodrecznik + 4xcwiczenia + angielski za darmo -
Nie wiem dlaczego tylko w brzuszek idzie,ale wiem jedno
Na pewno to jakas mila odmiana i nagroda za to jak sie katowalam na diecie bez slodyczy i przy tym zero cukru <krzyk>
I wiecie co?
Teraz mnie tak na slodkie bierze w tej ciazy,ze za cholere bym nie wytrzymala dnia bez slodkiego hihi
Ehh my przy niedoczynnosci to i tak mamy ciezko z tym tyciem ;/
Ps.Jak mi wypomnialy galaretke hihi
Wlasnie sobie dzisiaj dorobilam bo mi posmakowalo i zamiast czekolady,ktora mi sie skonczyla to poporcjowalam do tego paluszek twixa na smietane
Ojjj pojdzie w dupsko jak nic
Magdalena, ciezki orzech do zgryzienia ;/
Teraz sie zastanawiam sie jak to bedzie jak w przyszlym roku bedziemy chcieli kupic sobie mieszkanie i bedzie Malutka juz na swiecie.
Ten sam dylemat jak to pogodzic remonty i dziecko.
Kochana na pewno jest tego jeden plus,ze bedziecie ladowac w swoje,a nie czyjeshaen lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Dobry wieczór
Dziewczyny dziś dostałam zwrot podatku nieoczekiwanyI od razu poszłam na necik coś kupić Mateuszkowi
Wydałam 430zł
ale kupiłam wszystko co mi się podobało w ofercie użytkownika krzysiu-jarzyna z allegro, dostawa za 2 dni, jak dojdzie to pochwalę się zdobyczami i powiem czy sprzedawca godny polecenia
miłej nocki
MadaLena30, Rozmarzona lubią tę wiadomość