X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lublin / Lubelskie
Odpowiedz

Lublin / Lubelskie

Oceń ten wątek:
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam artykuł, ze takie tłumy są teraz w większości szpitali, podobno efekt 500+. Być może te co rodzą na korytarzu bardzo się cieszą, że je w ogóle przyjęli. Poza tym nawet gdyby mieli mniejszą liczbę pacjentek to nie wiadomo czy np 7 nie zaczęłoby rodzić w tym samym czasie, a są tylko 2 stanowiska porodowe (?). Ja z mojej perspektywy widzę to tak, że jak nic się nie dzieje to nie wywołują porodu, bo nie mają gdzie go przyjąć i gdzie położyć pacjentki. Jak coś się zwolni to może zadziałają. Leżałam tam 6 dni, nie było mojego lekarza, a jednak każdego dnia 3 lekarzy pytało jak się czuję. Mam jeszcze czas na zmianę decyzji, ale będę się trzymać mojego pozytywnego wrażenia z oddziału choć byłam tam w bardzo trudnym momencie.

start lipiec 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja rodziłam w piątek to było zatrzęsienie pacjentek a w weekend taka cisza. Nie wiem czy nie przyjmowali czy nie było chętnych. Śmieszne mają podejście do tego koła porodowego, w ogóle z tego nie potrafią korzystać. Jak ja rodziłam na jednym z dwóch łóżek i "pognał" mnie Kraczkowski, bo przyszedł ze swoją pacjentką, to położne, że na koło chwilowo pójdę, ale tak niechętnie, musiałam sama kombinować, ustawiać, szybko zrezygnowały i wrzucili mnie w ciemny kąt poporodówki. Choć to nie było takie złe, bo miałam spokój;)

• kawola Ekspertka

Wysłany: 16 września 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był u mnie kardiolog na konsultacji, wymienił trzy zdania, olał tarczyce/astmę/obrzęki spędził przy moim łóżku dosłownie 2 minuty, na moja grubą dokumentacje nie chciał patrzeć tylko i wyłącznie na echo i poleciał , dłużej gadał nastèpnie z połoźną o jej sercu jak z ciężarną do której przyszedł na konsultacje ...

Położne są miłe i ogólnie jest MIŁO gorzej że tu się nic nie dzieje gdy trzeba właśnie się zająć pacjentem. Monia też dużą różnice robi z jakiego powodu się leży w szpitalu :)

961lupjyvic92ect.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku dziewczyny ...ma ktoś numer aktualny do ABOVO? te podane na stronie albo nie ma albo jest wyłączony

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    815277136

start lipiec 2013
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    815277136

własnie jest wyłączony ::((

ok dodzwoniłam się :) dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 15:34

Monia85 lubi tę wiadomość

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

witam się z Wami w 1dc ...humor mam do bani zero planow do działania nie mam już siły i chyba czas pogodzić się z tym że nie będzie nam dane :(

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedomoczka nawet tak nie mow. Poprostu potrzebujecie wiecej czasu! Nie mozna sie poddawac! Jestes silna babka I twoj cel zostanie osiagniety. Jeszcze bedziemy sie siac z twojego dzisiejszego humoru. Jestesmy z Toba I wskiepramy cie. Trzymamy kciuki. Stawiam Cie do pionu kobieto! Jesli chodzi o Staszica ja.na pewno z niego nie zrezygnuje bylam.bardzo zadowolona jak rodzilan corke. Moj.lekarz nie pracuje na oddziale. Zreszta w kazdym szpitalu jest cos nie tak. Kazdy szpitalme zle I dobre opinie :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mam siły, ona cały dzień płacze! Co ją utulam po chwili znowu. A była taka grzeczna, chyba zepsułam dziecko. Może 2 h dziś spała, a normalnie śpi większość dnia.

• Dotek Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Dr powiedział ze za bardzo przybieram na wadze i mam przejsc na diete. A jak na nastepnej wizycie znowu utyje za duzo to mnie polozy do szpitala i do konca ciazy osobiscie przypilnuje mi diety:P czas wyrzucić czekoladki. I szarlotke dzisiaj taką dobra upiekłam omniomniom :/

I okazało sie ze mój szpital bez problemu pobiera krew pepowinową. Dostałam nr do położnej która się tym zajmuje. Wypytam sie co i jak i moze bedziemy pobierać.

Wedmoczka zapisalas sie do kogos?

Magdziula a może mała ma kolki? Albo jej cos z Twojej diety nie pasuje? Dodałaś coś do menu w ostatnich dniach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 17:48

f08af289ff.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Ja po wizycie. Dr powiedział ze za bardzo przybieram na wadze i mam przejsc na diete. A jak na nastepnej wizycie znowu utyje za duzo to mnie polozy do szpitala i do konca ciazy osobiscie przypilnuje mi diety:P czas wyrzucić czekoladki. I szarlotke dzisiaj taką dobra upiekłam omniomniom :/

Wedmoczka zapisalas sie do kogos?

Magdziula a może mała ma kolki? Albo jej cos z Twojej diety nie pasuje? Dodałaś coś do menu w ostatnich dniach?

Dotek M zapisałam na badania bo ostatnio ze 3 lata temu robił...w tym cyklu odpuszczam zobaczymy jak wyniki M bedą obawiam się że mogły się popsuć :(

• Dotek Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka jak w poprzednim cyklu bralas clo to jeszcze moze i w tym byc jego dzialanie na owulacje wiec warto wrzucic na luz ale meza wykorzystac w dogodnym czasie. Takie spontany czasami dzialają. I winka popic sobie, nie żałować zwłaszcza czerwone korzystnie wplywa endometrium. Co do nasienia to u mojego w ciagu roku znacznie sie zmienilo nasienie. W jednym wzgledzie polepszyło, w innym pogorszyło. Wiec dobrze ze zbadacie. Ja tam wierze w to ze jak sie próbuje to sie wreszcie uda.

f08af289ff.png
  • mikka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawola- ja co do twojego lekarza prowadzącego to mam złe zdanie... Moja gin (juz teraz była gin- polecam ją bo to super babka ale do raczej bezproblemowych ciąż) jak trafiałam do szpitala to zajmowała się mną, mówiła co i jak, dopytywala sama lekarzy co ze mna itd, nie postapiła by tak jak dr Sw....

Magdziulla- po pierwsze spokój, bo małej się udziela twoje zdenerwowanie ( sama to przerabiałam bo moja Karina tez wyła a ja razem z nią) po 2 sprawdz czy nic ją nie uczula/ czy nie zjadae zbyt łapczywie, ja przez 3 ms toczyłam walkę z wiatrakami, mała wyła, ja nosiłam ją na rękach i plakalam razem z nią, pediatra twierdzila ze wszystko ok, a co sie potem okazalo mała musiała dostawac specalny prepearat mlekozastepczy Bebilon Pepti (nie wiem czy on jeszcze jest) na receptę i bach jak ręką odjął- cudowane spokojne dziecko :)

Wedmoczka- nie mogę napisac ze wiem co czujesz bo to byłoby trochę nie fair z mojej strony, ale domyslam się.. Ja z zazdrością zaglądam do wózków, patrzę na kobiety w ciąży i zastanawiam się czemu nie ja, ciagle coś ze zdrowiem nie tak i teraz jeszcze szpital... Czasem psychicznie popadam w mega dół, myślę, że możesz sobie pozwolić na smutek, no bo wiadomo ze gdzies w koncu w człowieku cos pęka, ale podejrzewam ze jak juz przejdzie ci smutek to podejmiesz dalej walkę :) Ja tez się nie poddaję :)

PS. hej dziewczyny- bo zapomnialam sie przywitac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 17:52

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Wedmoczka jak w poprzednim cyklu bralas clo to jeszcze moze i w tym byc jego dzialanie na owulacje wiec warto wrzucic na luz ale meza wykorzystac w dogodnym czasie. Takie spontany czasami dzialają. I winka popic sobie, nie żałować zwłaszcza czerwone korzystnie wplywa endometrium. Co do nasienia to u mojego w ciagu roku znacznie sie zmienilo nasienie. W jednym wzgledzie polepszyło, w innym pogorszyło. Wiec dobrze ze zbadacie. Ja tam wierze w to ze jak sie próbuje to sie wreszcie uda.

No od dawna juz go namawiam ale z kasa krucho...teraz to zrobimy razem z posiewem by miec pewność że nic tam nie niszczy armii...

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Ja padnieta po calym tyg, jutro tez nie odespie bo do labolatorium rano;-/ wizyte mam dopiero w pt ale na tyg nie mam jak bo od 7.30 w pracy
    Co do porodow to polecam w piatek 13-nastego ja mialam cala porodowke do dyspozycji i caly personel;)
    Wedmoczka ja polecam tez prof Putowskiego, powie co i jak, jakie badania porobic a potem kombinuj zeby inni lekarze dali skierowania na te badania, wiem dobrze co czujesz bo ja sama o corke staralam sie 11cykli w tym po 6 uslyszelismy ze nie mamy szans na naturale poczecie i czekalismy na ivf a tu juz drugi cud w drodze

Wedmoczka, Dotek lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie. Przy sobocie wstac o 5:30 to aby ja pptrafie ;/ ekhmmm. Wedomoczka ja nie potrafie wyobrazic sobie co czujesz I przezywasz ale wiedz ze jestem z Toba I Cie wspieram I wiem ze bedzie dobrze I pojawi sie groszek. Powodzenia kochana. Kasa to niestety problem wiekszosci z nas... znam ten problem,ale trzeba myslec pozytywnie I kasa sie znajdzie. Moze.niektore badania da sie na NFZ zrobic.do cholery po cos placimy te kolosalne skladki. W dzisiejszych czasach trafic na.lekarza z powolania to.cud. takiego.co zajmie sie pacjetem od a do z. Niestety

Wedmoczka lubi tę wiadomość

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też wcześnie wstałam. Coś mnie gniecie w prawym boku i nie mogę spać. To chyba żebra.
    Wedmoczka nie poddawaj się, nie teraz. To dopiero pierwszy cykl po laparo. Popatrz na AnięStaraczkę, laparo miała w lutym chyba, a w ciążę zaszła jak już straciła nadzieję.
    Mikka widać w Tobie nową energię :) Mówiłaś już w pracy, że będziesz potrzebowała wolnego?

Wedmoczka lubi tę wiadomość

start lipiec 2013
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Nie śpię już od 4:/ Miłego dnia:)

f08af289ff.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie dobrze że jesteście...jest już trochę lepiej...

Dziś śmigamy na Święto Lubelskiego Cydru skorzystamy z pięknego słonecznego dnia :)

Spokojnej i udanej soboty :*

Lady Highlander lubi tę wiadomość

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedomoczka uwielbiam lubelski cydr... ale bym sie napila... no ale nie.moge. pij go do.woli :) aaa moja szefowa jest wizeprezesem stow milosnikow cydru :)

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ