WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lublin / Lubelskie
Odpowiedz

Lublin / Lubelskie

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_90 wrote:
    Witaj Holibka.Ja prowadzę ciążę u niego od samego poczatku i powiem szczerze ze jestem bardzo zadowolona .Dla mnie plusem przy wyborze lekarza bylo to ze pracuje w szpitalu.Okazało sie w trakcie ciązy że dobrze wybrałam bo jak bylo trzeba to polozyl mnie do szpitalabez problemu i w szpitalu nie dogladał.Polecam!
    Ja chodze do niego na Chodzki w lublinie

Potwierdzam dobre opinie o dr Sz., co prawda ciążę prowadzi mi inna dr, to do niego chodzę na usg na Chodźki, megaskrupulatny i ma dobre podejście do pacjentek....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    I tak oto dotrwałam do końca, a końca nie widać...

Droga, chyba trzeba sięgnąć po środki wpierające;)
    1. sex z M
    2. czarna herbata - wywołuje skurcze
    3. odstawic magnez
    4. ciepłe kąpiele
    3. coś moczopędnego do picia - ja rodziłam w maju i nażarłam się szparagów, tak mi się ciągle siku chciało, że od tego napinania się w toalecie odszedł mi czop;)

kciuki za piękną, medalową akcję porodową!
    i jak będziesz miała jak to melduj z frontu!

Monia85 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam żeby poinformować że 23.02 urodził síę Adaś- 3540g i 50cm, miało być cc a wyszło sn, dochodzimy do siebie jeszcze w szpitalu.
    Kciuki za nowe oczekujące mamusie!!

Monia85, agadana, Samsaramsa, Wedmoczka, mamakejti, Dotek, Zuza1989, migot_ka, Monna lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_90 wrote:
    Witaj Holibka.Ja prowadzę ciążę u niego od samego poczatku i powiem szczerze ze jestem bardzo zadowolona .Dla mnie plusem przy wyborze lekarza bylo to ze pracuje w szpitalu.Okazało sie w trakcie ciązy że dobrze wybrałam bo jak bylo trzeba to polozyl mnie do szpitalabez problemu i w szpitalu nie dogladał.Polecam!
    Ja chodze do niego na Chodzki w lublinie
    Miało być że dogladał MNIE w szpitalu ;-)

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela serdeczne gratulacje.

Witam nowe forumowiczki:)

f08af289ff.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela gratulacje ;-) Monia jak sytuacja u Ciebie? Zagladam caly czas ;-)
    Dotek co u Was?

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka rośniemy. 20 lutego niuniek ważył 5305g. Pierwsza podróż za nami. Przyjechaliśmy do dziadków 140km i dzisiaj wracamy:)

A Wy jaktam?

f08af289ff.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Migotka rośniemy. 20 lutego niuniek ważył 5305g. Pierwsza podróż za nami. Przyjechaliśmy do dziadków 140km i dzisiaj wracamy:)

A Wy jaktam?
    OOO...niezła waga :) My od wyjścia ze szpitala jeszcze się nie ważyłyśmy, ale sama jestem ciekawa :) Moja Tosia to prawdziwy głodomorek, ciągle tylko by jadła :)
    Dokarmiasz jeszcze mm, czy tylko piersią? ile zjada?

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Jest :) dzisiaj o godz 10.30 na świat przyszedł Antek, 3300g i 54cm. Poród przebiegał gładko, bardzo dobrze się nami zaopiekowali na Staszica :)

No moja Droga! Musiało być gładko, skoro Ty kilka godzin po piszesz nam;) Serdeczne gratulacje!!!!!!! Niech się Antoni zdrowo chowa!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Jest :) dzisiaj o godz 10.30 na świat przyszedł Antek, 3300g i 54cm. Poród przebiegał gładko, bardzo dobrze się nami zaopiekowali na Staszica :)
    Gratulacje dla szczeskiwej mamy :)

w4sqyx8db6pby0vm.png

• Dotek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka 2 razy na dobę jest taka sytuacja że Dominik ma większe potrzeby bo po zjedzeniu obu piersi domaga się więcej. To wtedy zjada jeszcze 90 bebiko. A poza tym to się najada. W nocy mam dużo pokarmu, jak śpię to mi się super produkuje:)

f08af289ff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Monia, ogromne gratulacje!!! Super, że wszystko przebiegło jak trzeba :) dużo zdrówka dla Was! :)

• gusi Znajoma

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje:) super, że wszystko super:) pozostałym oczekujących i sobie też życzę takiego porodu:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 Gratuluję kochana z całego serca , witaj Okruszku na świecie :*:*:*:*.

Jestem normalnie zombie :-\ , nie spałam wcale w nocy cały czas szczęście tańcowało , mąż dziś wolne ma biedy do Kajetan to jest pod Warszawą musiał pojechać , bo procesor od implantu mu padł i nic nie słyszał . W Czwartek idę na badania standard mocz krew w Piątek odbiorę i w Sobotę upragniona wizyta , a raczej USG :*:*:* . Strasznie ciekawa jestem jak tam nasze szczęście się ma ;-) , przy okazji niech przeglad mi tam zrobi i wezmę w razie czego skierowanie do szpitala wole dla świętego spokoju mieć jakby co ;-) . Dzwoniłam dziś do Garwolina do szpitala i tam mi powiedzieli że jakby co to mam przyjeżdżać , wszystko mam nogi zaciskam mocno i niech tam siedzi wczoraj trochę tak mnie cosik kuło w pipi , nie wiem dlaczego ake czasami mam takie schizy ze widy moga mi odejść , a tfu tfu męża nie ma w domu wszak Gabrysię miałabym z kim zostawić mam ciocie i bratową pod telefonem tylko kto by mnie zawiózł tu w naszym upadającym Ryckim szpitalu nawet karetek nie mają , bym musiała Bóg wie ile czekać aż z Lublina karetkę przyślą .

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85-serdeczne gratulacje :-) niech mały zdrowo rośnie :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia cudownie gratuluje i duzo zdrowka zycze :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :-*.

Przepraszam że tak mało co sie odzywam telefon mam starej daty i ciezko jest jak sie porozumiec czy cos zobaczyć. Szczęście rusza się , wypina od ubieglej Soboty mam twardnienie brzucha i plecy bola mnie jak na okres nie mam skurczy jestem spokojna jakby co najpierw zadzwonię do gina moze wcześniej w razie czego mnie przyjmnie a i wizytę mam 5 Marca w Niedziele w Sobotę ma jakąś konferencje i na Niedzielę przesuwa wizyty jutro na badania na spokojnie i oby wytrwac jakos do wizyty :-) .

• Orbitka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia opowiadaj jak tam antos :)grzeczny jak idzie karmienie piersia ???

w4sqyx8db6pby0vm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :-* .

Witamy się z Wami już w 36 tc :-* , czujemy się dobrze choć jak same wiecie jest ciężko , chodzę już w balerinach bo zimowych nie mogę założyć :-/ o skarpetkach już nie wspomnę meza zagonię aby nogi mi ogolił :-p no bo mi już ciężko . Dziewczynki znów mają katar i kaszel już wysiadam z tymi chorobami :-/ i inhalacje i syropy nawet dostałam od cioci mojego męża syrop z cebuli , dziś Marysia zostaje dłużej w przedszkolu bo ma przedstawienie dla rodziców o 15.30 , nie mówi wierszyka itp itd gra brokuła do Grzesia i Gabrysi ciocia przyjdzie a ja jakoś dojdę powolutku. Badania odebrane i jic tylko czekać do wizyty ciekawa jestem kiedy nasze szczęście zdecyduje się wyjść , jak na razie nie ma takich znaków z jej lub jego strony cuekawa jestem czy wreszcie poznamy płeć tak na te 100% uparciuszek nasz pokaże dopiero po porodzie ;-) . Nam w sumie to obojętne najważniejsze jest to aby było zdrowe , moja rodzina jest podzielona połowa sadzi że będzie Ania a druga połowa że Kubuś ;-p .

A to my 36 tc .

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47bcfefd2b03.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 22:06

• Anjouek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza1989 wrote:
    Monia, ogromne gratulacje!!! Super, że wszystko przebiegło jak trzeba :) dużo zdrówka dla Was! :)

Hej Zuza co u Ciebie..? czyżbyś sie juz moze rozpakowala? :) Twój suwaczek wyglada imponująco :)

Zuza1989 lubi tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ