X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lublin / Lubelskie
Odpowiedz

Lublin / Lubelskie

Oceń ten wątek:
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) a co u Ciebie? Jak nastrój? Lepiej dzisiaj?

start lipiec 2013
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj lepiej ... na szczęście. Chociaż i tak płaczliwa jestem... mój M teraz w Chorwacji na 10 dni ze studentami ( jest kierowcą ) i sobie już wkręcam jakieś głupoty... chociaż nigdy nie miałam powodów do zazdrości.
    Dzisiaj rozpoczął się u mnie II trymestr... :) ale nudności te moje popołudniowe nadal mam... może ciut lżejsze ale mam.

Brzuszek w ciągu ostatnieg tyg sporo urósł ... zaraz zrobie fote i Wam wstawię :)

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewcia jeśli z szyjką będzie źle nałożą Ci pessar. Z tym donosisz a nawet jeszcze przenosisz. To zależy jak bardzo Ci się skraca. Bo ona w pewnym momencie może zacząć się skracać, ważne żeby była zamknięta, no i ten ponad 2,5 cm.
    Mi się skrociła ok 30tc było ok 2,8cm, ale zamknięta szczelnie i ani Kondracka ani Robak nie widzieli nic złego. No już w pewnym momencie zaczyna się skracać do porodu.
    Jeśli będzie źle w szpitalu zakaładają Ci ten pessar i naprawdę jesteś bezpieczna.

Monia dobrze, że przeszło i oby do jutra. Trzymam kciuki i czekam na info. Też pewnie niedługo do niej się wybiorę, bo Palacz jest fajny, ale nie mierzy tak wszystkiego jak ona, no i szyjki mi nie zmierzył.

hewa81 lubi tę wiadomość

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Dzisiaj lepiej ... na szczęście. Chociaż i tak płaczliwa jestem... mój M teraz w Chorwacji na 10 dni ze studentami ( jest kierowcą ) i sobie już wkręcam jakieś głupoty... chociaż nigdy nie miałam powodów do zazdrości.
    Dzisiaj rozpoczął się u mnie II trymestr... :) ale nudności te moje popołudniowe nadal mam... może ciut lżejsze ale mam.

Brzuszek w ciągu ostatnieg tyg sporo urósł ... zaraz zrobie fote i Wam wstawię :)
    Pokaż,pokaż bo ja też coś u siebie widzę, a kolezanki wmawiają mi ze widać dopiero w 5tym miesiacu. No ale w drugiej ciąży podobno szybciej widać.

start lipiec 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nieprawda, jeśli jesteś szczupła może być widać.

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fe1fc1b819433a93med.jpg

Magdziulla, Szczęśliwa Mamusia, hewa81 lubią tę wiadomość

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem gruba i widac i ruchy juz czuje.
    W pierwszej ciązy byłam sporo szczuplejsza i było widać gdzies ok 6 msc. A teraz już widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 09:26

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka po pierwsze NIE JESTEŚ GRUBA!!! :) a po drugie przy kolejnych ciążach ponoć zawsze widać wcześniej.
    A po trzecie ślicznie brzusio rośnie:)

Ja mam w Pamiętniku zdjęcia brzucha do 15 tc później porzuciłam projekt, ale możecie porównać:)

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Agatka po pierwsze NIE JESTEŚ GRUBA!!! :) a po drugie przy kolejnych ciążach ponoć zawsze widać wcześniej.
    A po trzecie ślicznie brzusio rośnie:)

Ja mam w Pamiętniku zdjęcia brzucha do 15 tc później porzuciłam projekt, ale możecie porównać:)
    Dziękuję. Tak tak rośnie. Wczoraj moje dziecko mówi do mojej mamy - babciu patrz jaki już ma mama gruby brzuch bo dzidzia rośnie :)

Ja tak planuje jeszcze ze 4-5 fot strzelić żeby potem kiedyś porównać sobie wielkość brzucha- bo w I ciąży nie mam zdjęcia z brzuchem ani jednego.

No i ogólnie schudłam 4 kg i jak na razie nie przybieram... ale i z początkiem II trymestru dolegliwości jak na razie nie przechodzą ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 09:32

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla u Ciebie już bliżej jak dalej - już niedługo Karinka będzie w Twoich ramionach - ja jeszcze tyle muszę czekać :)

Widziałam te listy szpitalne i 6 lat temu na Staszica to przydały mi się aby pampersy, chusteczki, krem do pupy, ręcznik, majciochy siateczkowe i rzeczy na wyjście. A w moim przypadku niezbędny był laktator którego nie miałam bo 2 nocy miałam nawał ale położne się spisały - nie miały laktatora ale miały wielką strzykawkę której odcięli dzibek i nią mogłam ściągąć pokarm. A jeszcze wkładki laktacyjne... bo mleko leciało jak nie wiem i to po cc.

Resztę miałam ze szpitala.

A i jak jak wychodziłam kazałam mężowi kupić ciasto, cukierki, kawę, herbate i zanieśliśmy w podziękowaniu - tak żeby dla wszytskich było podzielne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 09:37

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Agatka ciąży juz nie da się ukryć :)

Jadę do szpitala, krwi jest dużo, przemokło przez wkładkę, brzuch boli jak na @.

start lipiec 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko_46 Jesteś piękna słońce i nie jesteś wcale gruba , masz piękna figurę i śliczny brzuszek :-D :-D :-D :-D :-D.

Ja dziewczyny nadal w szoku jestem po wczorajszej becie sama nie dowierzam , rodzinie nic nie mówiłam z resztą w listopadzie się zobaczymy , a się zdziwią będą nieźle zaskoczeni jak zobaczą mnie z brzuszkiem już widzę komentarze moich sióstr o dlaczego nam nic nie powiedziałaś itp , jak sobie poradzicie itp , nasze dziecko nasza sprawa co je to obchodzi niech interesują się swoim życiem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 09:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia cholerka, oby znowu tylko straszak. Daj znać jak będziesz mogła. Trzymam kciuki!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 Boże kochany dlaczego tak się ch...dzieje , że też takie rzeczy muszą się czepiać , Kochana głęboko wierzę i mam nadzieję że wszystko będzie z wami dobrze :-* kochana daj znać :-* .

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    No Agatka ciąży juz nie da się ukryć :)

Jadę do szpitala, krwi jest dużo, przemokło przez wkładkę, brzuch boli jak na @.
    Kochana jedz jedz. Trzymam kciuki. To na pewno nic poważnego. Czekamy na wieści. Jesteśmy z TOBĄ!

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Hewcia ostatnio czytałam, że przy samym badaniu zdarzają się pomyłki jeśli chodzi o dl szyjki, poczekaj na usg. Idziesz do ab ovo czy luxmedu?
    Do luxmedu. Mam nadzieje ze zrobi mi usg, chociaż nie ma już miejsc, a ta wizyta to też fuksem bo się miejsce zwolniło.
    Mi kiedyś dr tłumaczył, ze szyjka jest zewnętrzna (dł określana przy badaniu gin) i wewnętrzna (podczas usg). Więc wnioskuję ze te ok 1,5cm to ta część zewnętrzną wiec dojdzie jeszcze część wew - a może tak tylko sobie tłumaczę i pocieszam. Bardziej mnie martwi, ze szyjka zmiękła :(

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • mikka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - jedz i dawaj znac. Mybtu trzymamy kciuki.

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MONIA <3 <3 <3
    Trzymaj się, myślami jesteśmy z Tobą i wspieramy ze wszystkich sił.
    A swoją drogą czemu drogą do macierzyństwa jest taka trudna?

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mam nadzieję że z dzieckiem będzie wszystko ok i że to taka sytuacja jak ostatnio. Trzymam za was kciuki żeby było dobrze.

f08af289ff.png
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    MONIA <3 <3 <3
    Trzymaj się, myślami jesteśmy z Tobą i wspieramy ze wszystkich sił.
    A swoją drogą czemu drogą do macierzyństwa jest taka trudna?

Staramy się miesiącami, latami a jak już się uda to do końca życia strach o to istnienie.

f08af289ff.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ