Lublin / Lubelskie
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj lepiej ... na szczęście. Chociaż i tak płaczliwa jestem... mój M teraz w Chorwacji na 10 dni ze studentami ( jest kierowcą ) i sobie już wkręcam jakieś głupoty... chociaż nigdy nie miałam powodów do zazdrości.
Dzisiaj rozpoczął się u mnie II trymestr... ale nudności te moje popołudniowe nadal mam... może ciut lżejsze ale mam.
Brzuszek w ciągu ostatnieg tyg sporo urósł ... zaraz zrobie fote i Wam wstawięMATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
nick nieaktualnyHewcia jeśli z szyjką będzie źle nałożą Ci pessar. Z tym donosisz a nawet jeszcze przenosisz. To zależy jak bardzo Ci się skraca. Bo ona w pewnym momencie może zacząć się skracać, ważne żeby była zamknięta, no i ten ponad 2,5 cm.
Mi się skrociła ok 30tc było ok 2,8cm, ale zamknięta szczelnie i ani Kondracka ani Robak nie widzieli nic złego. No już w pewnym momencie zaczyna się skracać do porodu.
Jeśli będzie źle w szpitalu zakaładają Ci ten pessar i naprawdę jesteś bezpieczna.
Monia dobrze, że przeszło i oby do jutra. Trzymam kciuki i czekam na info. Też pewnie niedługo do niej się wybiorę, bo Palacz jest fajny, ale nie mierzy tak wszystkiego jak ona, no i szyjki mi nie zmierzył.hewa81 lubi tę wiadomość
-
Agatka_46 wrote:Dzisiaj lepiej ... na szczęście. Chociaż i tak płaczliwa jestem... mój M teraz w Chorwacji na 10 dni ze studentami ( jest kierowcą ) i sobie już wkręcam jakieś głupoty... chociaż nigdy nie miałam powodów do zazdrości.
Dzisiaj rozpoczął się u mnie II trymestr... ale nudności te moje popołudniowe nadal mam... może ciut lżejsze ale mam.
Brzuszek w ciągu ostatnieg tyg sporo urósł ... zaraz zrobie fote i Wam wstawięstart lipiec 2013 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magdziulla wrote:Agatka po pierwsze NIE JESTEŚ GRUBA!!! a po drugie przy kolejnych ciążach ponoć zawsze widać wcześniej.
A po trzecie ślicznie brzusio rośnie:)
Ja mam w Pamiętniku zdjęcia brzucha do 15 tc później porzuciłam projekt, ale możecie porównać
Ja tak planuje jeszcze ze 4-5 fot strzelić żeby potem kiedyś porównać sobie wielkość brzucha- bo w I ciąży nie mam zdjęcia z brzuchem ani jednego.
No i ogólnie schudłam 4 kg i jak na razie nie przybieram... ale i z początkiem II trymestru dolegliwości jak na razie nie przechodzą ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 09:32
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Madziulla u Ciebie już bliżej jak dalej - już niedługo Karinka będzie w Twoich ramionach - ja jeszcze tyle muszę czekać
Widziałam te listy szpitalne i 6 lat temu na Staszica to przydały mi się aby pampersy, chusteczki, krem do pupy, ręcznik, majciochy siateczkowe i rzeczy na wyjście. A w moim przypadku niezbędny był laktator którego nie miałam bo 2 nocy miałam nawał ale położne się spisały - nie miały laktatora ale miały wielką strzykawkę której odcięli dzibek i nią mogłam ściągąć pokarm. A jeszcze wkładki laktacyjne... bo mleko leciało jak nie wiem i to po cc.
Resztę miałam ze szpitala.
A i jak jak wychodziłam kazałam mężowi kupić ciasto, cukierki, kawę, herbate i zanieśliśmy w podziękowaniu - tak żeby dla wszytskich było podzielne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 09:37
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
nick nieaktualnyAgatko_46 Jesteś piękna słońce i nie jesteś wcale gruba , masz piękna figurę i śliczny brzuszek .
Ja dziewczyny nadal w szoku jestem po wczorajszej becie sama nie dowierzam , rodzinie nic nie mówiłam z resztą w listopadzie się zobaczymy , a się zdziwią będą nieźle zaskoczeni jak zobaczą mnie z brzuszkiem już widzę komentarze moich sióstr o dlaczego nam nic nie powiedziałaś itp , jak sobie poradzicie itp , nasze dziecko nasza sprawa co je to obchodzi niech interesują się swoim życiem .Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 09:41
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monia85 wrote:No Agatka ciąży juz nie da się ukryć
Jadę do szpitala, krwi jest dużo, przemokło przez wkładkę, brzuch boli jak na @.MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Monia85 wrote:Hewcia ostatnio czytałam, że przy samym badaniu zdarzają się pomyłki jeśli chodzi o dl szyjki, poczekaj na usg. Idziesz do ab ovo czy luxmedu?
Mi kiedyś dr tłumaczył, ze szyjka jest zewnętrzna (dł określana przy badaniu gin) i wewnętrzna (podczas usg). Więc wnioskuję ze te ok 1,5cm to ta część zewnętrzną wiec dojdzie jeszcze część wew - a może tak tylko sobie tłumaczę i pocieszam. Bardziej mnie martwi, ze szyjka zmiękła -
Monia - jedz i dawaj znac. Mybtu trzymamy kciuki."Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
Jan Paweł II -
MONIA
Trzymaj się, myślami jesteśmy z Tobą i wspieramy ze wszystkich sił.
A swoją drogą czemu drogą do macierzyństwa jest taka trudna?