LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Dziś wizyta o 16
Ciekawe jak tam dzidzi urosła
Co do fotelików -
- my mieliśmy jakiś Maxi cosi tez ale córka go nienawidziła, kilka pierwszych miejscu to była katorga
Potem stwierdziliśmy ze kupimy nowy - poszliśmy z nią do sklepu, wkładaliśmy ja do różnych fotelików ale wszystkie Maxi Cosi spotykały się z jej jednoznaczna reakcja - ryk krzyk j wyginanie się ! I faktycznie one są strasznie „głębokie”? Takie pod katem 90* wycięte
Aż w kocny kupiliśmy taki 0-18kg obracane 360* Britax
Super !
I na szczęście się obraca bo jak w wieku 2 lat ja obroniliśmy przodem odkierjnku to nowe dziecko!!! Podróże to przyjemność !!!
No ale to mowa jjz o większym dziecku
Co Do fotelika fdla 4 latka - Ile wazy? Bo wiek tu mało ważny
Moja ma 3 lata a tak naprawdę mogłaby jeszcze w niektórych łupinach jeździć..wiec waga i wzrost się liczą
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Zakręcona
A ile wazy starszak ?
Co do lupin
Hmm marki - wiem ze dość dobre są Cybex i Recaro ?
Maxi Cosi - Jak już Camilla pisała - przereklamowane i przedobylskie wiec wydają się dobre...a tak wcale nie jest
Słyszałam tez dobre opinie o Be Safe
Takata ma supet foteliki ale nie wi czy ma nosidełka rowniez09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Zakręcona
I jeszcze jedno
Ja byłam zaskoczona jak blondynka ! Może Ty i nie wiedza ja nie wiedziałam
Nie każdy fotelik pasuje do każdego samochodu
Mało tego ! To ze masz isofix nie znaczy ze możesz kupić każdy fotelik z isofixem !
Najlepiej sprawdzić kompatybilność (na stronach www lub stacjonarnie) i potem szukać w necie taniej. Raga . lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyannkaa wrote:Ach no właśnie tak to jest, że wtedy nie jest ważne, ile...
Pięknie, że się Wam udało -
O kurcze. A właśnie mój mąż się skupił na fotelikach Maxi Cosi bo niby najlepsze 😱😱😱
Co do brzucha. Jak założę jakieś spodnie z gumką to istnieje szansa, że nikt nie pomyśli, że ciężarna. Ale w ciązowych to już mega widać mi brzuch. I nawet rano jak leżę to czuję już wyraźną wypukłość.👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Zacznę od fotelika, bo kiedyś mocno zgłębiałam temat. Czy to ma być fotelik tyłem czy przodem? Ja największe doświadczenie mam z tymi tyłem (chcę wozić tak długo jak się da, bo tak
najbezpieczniej). I rok temu przesadziłam córkę do takiego (wybierałam jeden z bardziej uniwersalnych bo nasze auto z wieloma nie było kompatybilne). Jak chcesz, to mogę opisać to co wiem na temat doboru fotelika tyłem, bo u mnie są aż 2 sensowne sklepy, wiec wstępnie musiałam się samodzielnie rozeznać...
Z fotelików łupinę mam od concorda, 0-22 mam od concorda (reverso + do 105 cm, izofix), axkid minikid (na pasy, do 125 cm i 25 kg, jeden z większych fotelików tyłem) Na temat tych fotelików mogę więcej powiedzieć, bo z nich faktyczni korzystałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 11:00
Darrika lubi tę wiadomość
-
martakam wrote:O kurcze. A właśnie mój mąż się skupił na fotelikach Maxi Cosi bo niby najlepsze 😱😱😱
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 11:29
Dariah lubi tę wiadomość
-
Edith
Dokładnie
To jest szeroko temat
Stężeń so ie tez zdać sprawę ze testy bezpieczeństwa są robione pdzy prędkości bodejze 50 km tak ze tego...jadąc 100 czy 150 to i fotelik ze złota za dużo nie pomoże
A powiem Wam ze im więcej jeździmy po Polsce tym bardziej mnie przeraża gowno zamiasts mózgu kierowców...ehh tragedia
Nk i tak jak mówisz różnie bywa
U nas była tyłem ale darła się jak dzika - bezpieczeństwo jazdy zerowe
Obroniliśmy fotelik przodem - cisza, relaks, ogląda świat i zadowolona aby spokojnie możemy jecchs09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
ZakręconaOna wrote:Raga ale Ja mieszkam w Uk , nie wiem gdzie mam nawet jechac zeby ogarnac to i chcialabym fotelik z atestami i naprawde bezpieczny a nie jak poprzedni co mielismy maxi cosi jakos tak ale dokladnie jaki nie powiem bo dawno w smieciach . No mega polecany przez sprzedawce, cudowny taki itp
Kurwa pekl nam fotelik na oparciu i wypadl styropian a w srodku nic . Doslownie .... szmelc jakich malo . Dobrze ze nigdy do wypadku nie doszlo -
Ania:) wrote:Wspaniale, gratulacje
A z innej beczki widać już u Was brzuszki? -
Aaaa... Mimo, że mój suwaczek co innego pokazuje, bo z USG dzidzia jest starsza o te parę dni, więc dzisiaj mam 14+0, a co za tym idzie 2 TRYMESTR. Matko... Już 1/3 za nami 😱
Ania:), Bożenka, ppieguskaa, Dafka, . Raga ., Shas91, zuzi_c, Wachciowa lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
zulka wrote:Ja oglądałam wczoraj foteliki z cybexu. Są bardzo dobrej jakości i spełniają wszelkie normy bezpieczeństwa.
Jak wyrośnie z nosidełka to będzie mieć ten Britax co ma teraz córka a ona dostanie nowy (będzie wtedy mieć jakieś 4,5 roku).
A ten co mamy Britax posłuży drugiemu tez do około 4 lat09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
martakam wrote:Aaaa... Mimo, że mój suwaczek co innego pokazuje, bo z USG dzidzia jest starsza o te parę dni, więc dzisiaj mam 14+0, a co za tym idzie 2 TRYMESTR. Matko... Już 1/3 za nami 😱
U mnie identycznie 😊😊
ppieguskaa gratulacje☺💙 rośnie dzieciaczek🤗