X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam na wyniki pappa,ponieważ mam swoje lata to zdaje sobie sprawę ze wyjdą gorsze. Wasze wyniki nie są złe bo wysokie ryzyko jest powyżej 1:300. Znam dużo osób z takimi wynikami jak Wasze i wszyscy maja zdrowe dzieci. Choć wiadomo ze test pappa i usg to max 95%. Ponadto rozmawiałam z Lekarzem i znaczna część złych wyników się później nie potwierdza☺

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    juz po badaniach...nie wiem co sądzić z usg wynika ze wszystko ok a z krwi wychodzi ryzyko 1;609...zapisałam sie na wtorek na test Nifty.
    Witaj w klubie :*
    Będzie ok! Ja juz jestem po pobraniu krwi, teraz 6 dni roboczych czekania.
    Przegrzebałam cały internet i na prawdę rzadko zdaza sie aby ryzyko zostało potwierdzone :*

wniddf9h3z94xhvt.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jak Wy szybko dowiadujecie sie o plci *_* super .
    Ja zapisac sie chce na usg prywatnie w 15 t0d i taka mala nadzieja jest , ze cosik nam sie tam ujawni. :)

Ja teraz chcialabym miec corke , synka mam tak jak marzylam pierwszego . Wszyscy mowia , ze bd dziewczynka i Ja tez tak czuje ale .... okaze sie . Byc moze sie myle .

Z synka tez bd sie cieszyc a najbardziej synek ktory chce BARDZO braciszka heheh

Dariah, annkaa, Wachciowa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • viki_31 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Witaj w klubie :*
    Będzie ok! Ja juz jestem po pobraniu krwi, teraz 6 dni roboczych czekania.
    Przegrzebałam cały internet i na prawdę rzadko zdaza sie aby ryzyko zostało potwierdzone :*
    6dni? mi powiedzieli ze 14😣😣

starania od 2014r Gyncentrum
    On-słabe nasienie 1%prawidłowych, HLA C1 C2
    Ona-problemy immunologiczne, MTHFR_1298A-C homozygotyczny, PAI-1 heterozygota, KIR AA,
    2IUI☹klinika Bocian,1IUI Accofil Invimed☹
    Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może umówiłaś się na coś innego?
    Nifty z tego co kojarzę nie jest już wykonywane.
    Ja robiłam sanco. Zwykłe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 19:03

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona ona w mothercare sa usg typowo na plec a 16 tygodniu, 60 funtow chyba jak dobrze pamietam, bylam tam z synem na 3d a 35 tygodniu bardzo polecam.
    Ja tam cierpliwie czekam az do 20 tygodnia na odkrycie co tam jest za maluszek,jest mi obojetnie😊😊

Dariah lubi tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • viki_31 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Może umówiłaś się na coś innego?
    Nifty z tego co kojarzę nie jest już wykonywane.
    Ja robiłam sanco. Zwykłe.
    Napewno Nifty..

Ona-problemy immunologiczne, MTHFR_1298A-C homozygotyczny, PAI-1 heterozygota, KIR AA,
    Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    Napewno Nifty..
    http://www.sancotest.pl

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie za się na testach ale z tego co mi wiadomo jie ma już Jfty tylko Sanco ho licencja w Polsce wygasła - czy jakos rak ;)

Fajnie ze wiecie już płeć !! My mamy prenatalne 08.08 wiec może tez coś się pokaże ? ;)
    W sumie mi obojętne - a córeczkę wiec to najważniejsze ;)
    Teraz mogę mieć parke lib dwie księżniczki ;)

Ewciaa83 lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • viki_31 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Nie za się na testach ale z tego co mi wiadomo jie ma już Jfty tylko Sanco ho licencja w Polsce wygasła - czy jakos rak ;)

Fajnie ze wiecie już płeć !! My mamy prenatalne 08.08 wiec może tez coś się pokaże ? ;)
    W sumie mi obojętne - a córeczkę wiec to najważniejsze ;)
    Teraz mogę mieć parke lib dwie księżniczki ;)
    Kolezanka robiła tydzien temu wiec jeszcze praktykują.

Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    juz po badaniach...nie wiem co sądzić z usg wynika ze wszystko ok a z krwi wychodzi ryzyko 1;609...zapisałam sie na wtorek na test Nifty.
    Ale podstawowe czy skorygowane? U mnie podstawowe też wysokie bo mam swoje lata, a skorygowane po wykonaniu usg jest oddalone conajmniej 4 razy.

Fruzia85 lubi tę wiadomość

• viki_31 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ale podstawowe czy skorygowane? U mnie podstawowe też wysokie bo mam swoje lata, a skorygowane po wykonaniu usg jest oddalone conajmniej 4 razy.
    podstawowe 1;545 skorygowane 1;609

Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Ja tez czekam na wyniki pappa,ponieważ mam swoje lata to zdaje sobie sprawę ze wyjdą gorsze. Wasze wyniki nie są złe bo wysokie ryzyko jest powyżej 1:300. Znam dużo osób z takimi wynikami jak Wasze i wszyscy maja zdrowe dzieci. Choć wiadomo ze test pappa i usg to max 95%. Ponadto rozmawiałam z Lekarzem i znaczna część złych wyników się później nie potwierdza☺
    Chciałaś chyba napisać poniżej?

Fruzia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    podstawowe 1;545 skorygowane 1;609
    U mnie różnica skorygowanego jest dużo większa, ale genetyk u którego dziś byłam mówił wyraźnie, że jeśli jest kość nosowa i NT nie przekracza normy to nie ma powodu do paniki. Jak u Ciebie to wyszło?

• viki_31 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko ok oba badania prawidłowe..
    Tylko ja dość długo staralm sie o dziecko i raz w trakcie badań grnetycznych wyszła mi mutacja MTHFR dlatego jestem pełna obaw

Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    Tylko ja dość długo staralm sie o dziecko i raz w trakcie badań grnetycznych wyszła mi mutacja MTHFR dlatego jestem pełna obaw
    Tę mutację ma masa osób. Już wiek jest bardziej niepokojący, ale to o niczym nie świadczy (tez mam już swoje lata, choroby ale wg lekarza, fakt że obie ciąże były bez większych problemów działa na moją korzyść, a że jednak zaszłam naturalnie bez wspomagaczy przemawia za tym że mój organizm się naprawił. Tobie życzę tego samego

Camilla13 lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Chciałaś chyba napisać poniżej?
    Masz rację. Pisałam w pracy na szybko i odwróciłam. Moja pappa była na NFZ dlatego się zdecydowałam ale też jestem zdania że USG jest ważniejsze bo tamten test to statystyka i tam duży wpływ ma wiek

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • viki_31 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Tę mutację ma masa osób. Już wiek jest bardziej niepokojący, ale to o niczym nie świadczy (tez mam już swoje lata, choroby ale wg lekarza, fakt że obie ciąże były bez większych problemów działa na moją korzyść, a że jednak zaszłam naturalnie bez wspomagaczy przemawia za tym że mój organizm się naprawił. Tobie życzę tego samego
    mnie niestety nie udalo sie zajść naturalnie a lata staran spowodowały ze ze wszystkim wpadam w panikę;(

Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dzień dobry dziewczyny!

Witam się urlopowo :) U mnie na razie rewelacyjnie, mdłości przeszły, jeżdżę na rowerku, nie przeciążam się, mam pulsometr więc wszystko jest pod kontrolą jest super i czuję się świetnie. Chyba mi brakowało tego odpoczynku. Jejku jak ja Wam zazdroszczę, że macie już prenatalne za sobą! U mnie jeszcze 20 dni... :D

Mi brzuszek już powoli rośnie, jak założę obcisłą bluzkę to już się odznacza. Nadal chodzę ciągle siusiu, najwięcej w nocy.

Jejku a propos przeczuć to ja się od początku czuję na chłopaka ale zobaczymy co dam nam los <3

Bożenka, ppieguskaa lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    Spokojnie, wszystko jest dobrze 😊

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ