X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam na wyniki pappa,ponieważ mam swoje lata to zdaje sobie sprawę ze wyjdą gorsze. Wasze wyniki nie są złe bo wysokie ryzyko jest powyżej 1:300. Znam dużo osób z takimi wynikami jak Wasze i wszyscy maja zdrowe dzieci. Choć wiadomo ze test pappa i usg to max 95%. Ponadto rozmawiałam z Lekarzem i znaczna część złych wyników się później nie potwierdza☺

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    juz po badaniach...nie wiem co sądzić z usg wynika ze wszystko ok a z krwi wychodzi ryzyko 1;609...zapisałam sie na wtorek na test Nifty.
    Witaj w klubie :*
    Będzie ok! Ja juz jestem po pobraniu krwi, teraz 6 dni roboczych czekania.
    Przegrzebałam cały internet i na prawdę rzadko zdaza sie aby ryzyko zostało potwierdzone :*

wniddf9h3z94xhvt.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jak Wy szybko dowiadujecie sie o plci *_* super .
    Ja zapisac sie chce na usg prywatnie w 15 t0d i taka mala nadzieja jest , ze cosik nam sie tam ujawni. :)

Ja teraz chcialabym miec corke , synka mam tak jak marzylam pierwszego . Wszyscy mowia , ze bd dziewczynka i Ja tez tak czuje ale .... okaze sie . Byc moze sie myle .

Z synka tez bd sie cieszyc a najbardziej synek ktory chce BARDZO braciszka heheh

Dariah, annkaa, Wachciowa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • viki_31 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Witaj w klubie :*
    Będzie ok! Ja juz jestem po pobraniu krwi, teraz 6 dni roboczych czekania.
    Przegrzebałam cały internet i na prawdę rzadko zdaza sie aby ryzyko zostało potwierdzone :*
    6dni? mi powiedzieli ze 14😣😣

starania od 2014r Gyncentrum
    On-słabe nasienie 1%prawidłowych, HLA C1 C2
    Ona-problemy immunologiczne, MTHFR_1298A-C homozygotyczny, PAI-1 heterozygota, KIR AA,
    2IUI☹klinika Bocian,1IUI Accofil Invimed☹
    Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może umówiłaś się na coś innego?
    Nifty z tego co kojarzę nie jest już wykonywane.
    Ja robiłam sanco. Zwykłe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 19:03

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona ona w mothercare sa usg typowo na plec a 16 tygodniu, 60 funtow chyba jak dobrze pamietam, bylam tam z synem na 3d a 35 tygodniu bardzo polecam.
    Ja tam cierpliwie czekam az do 20 tygodnia na odkrycie co tam jest za maluszek,jest mi obojetnie😊😊

Dariah lubi tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • viki_31 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Może umówiłaś się na coś innego?
    Nifty z tego co kojarzę nie jest już wykonywane.
    Ja robiłam sanco. Zwykłe.
    Napewno Nifty..

Ona-problemy immunologiczne, MTHFR_1298A-C homozygotyczny, PAI-1 heterozygota, KIR AA,
    Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    Napewno Nifty..
    http://www.sancotest.pl

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie za się na testach ale z tego co mi wiadomo jie ma już Jfty tylko Sanco ho licencja w Polsce wygasła - czy jakos rak ;)

Fajnie ze wiecie już płeć !! My mamy prenatalne 08.08 wiec może tez coś się pokaże ? ;)
    W sumie mi obojętne - a córeczkę wiec to najważniejsze ;)
    Teraz mogę mieć parke lib dwie księżniczki ;)

Ewciaa83 lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • viki_31 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Nie za się na testach ale z tego co mi wiadomo jie ma już Jfty tylko Sanco ho licencja w Polsce wygasła - czy jakos rak ;)

Fajnie ze wiecie już płeć !! My mamy prenatalne 08.08 wiec może tez coś się pokaże ? ;)
    W sumie mi obojętne - a córeczkę wiec to najważniejsze ;)
    Teraz mogę mieć parke lib dwie księżniczki ;)
    Kolezanka robiła tydzien temu wiec jeszcze praktykują.

Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    juz po badaniach...nie wiem co sądzić z usg wynika ze wszystko ok a z krwi wychodzi ryzyko 1;609...zapisałam sie na wtorek na test Nifty.
    Ale podstawowe czy skorygowane? U mnie podstawowe też wysokie bo mam swoje lata, a skorygowane po wykonaniu usg jest oddalone conajmniej 4 razy.

Fruzia85 lubi tę wiadomość

• viki_31 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ale podstawowe czy skorygowane? U mnie podstawowe też wysokie bo mam swoje lata, a skorygowane po wykonaniu usg jest oddalone conajmniej 4 razy.
    podstawowe 1;545 skorygowane 1;609

Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Ja tez czekam na wyniki pappa,ponieważ mam swoje lata to zdaje sobie sprawę ze wyjdą gorsze. Wasze wyniki nie są złe bo wysokie ryzyko jest powyżej 1:300. Znam dużo osób z takimi wynikami jak Wasze i wszyscy maja zdrowe dzieci. Choć wiadomo ze test pappa i usg to max 95%. Ponadto rozmawiałam z Lekarzem i znaczna część złych wyników się później nie potwierdza☺
    Chciałaś chyba napisać poniżej?

Fruzia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    podstawowe 1;545 skorygowane 1;609
    U mnie różnica skorygowanego jest dużo większa, ale genetyk u którego dziś byłam mówił wyraźnie, że jeśli jest kość nosowa i NT nie przekracza normy to nie ma powodu do paniki. Jak u Ciebie to wyszło?

• viki_31 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko ok oba badania prawidłowe..
    Tylko ja dość długo staralm sie o dziecko i raz w trakcie badań grnetycznych wyszła mi mutacja MTHFR dlatego jestem pełna obaw

Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    Tylko ja dość długo staralm sie o dziecko i raz w trakcie badań grnetycznych wyszła mi mutacja MTHFR dlatego jestem pełna obaw
    Tę mutację ma masa osób. Już wiek jest bardziej niepokojący, ale to o niczym nie świadczy (tez mam już swoje lata, choroby ale wg lekarza, fakt że obie ciąże były bez większych problemów działa na moją korzyść, a że jednak zaszłam naturalnie bez wspomagaczy przemawia za tym że mój organizm się naprawił. Tobie życzę tego samego

Camilla13 lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Chciałaś chyba napisać poniżej?
    Masz rację. Pisałam w pracy na szybko i odwróciłam. Moja pappa była na NFZ dlatego się zdecydowałam ale też jestem zdania że USG jest ważniejsze bo tamten test to statystyka i tam duży wpływ ma wiek

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • viki_31 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Tę mutację ma masa osób. Już wiek jest bardziej niepokojący, ale to o niczym nie świadczy (tez mam już swoje lata, choroby ale wg lekarza, fakt że obie ciąże były bez większych problemów działa na moją korzyść, a że jednak zaszłam naturalnie bez wspomagaczy przemawia za tym że mój organizm się naprawił. Tobie życzę tego samego
    mnie niestety nie udalo sie zajść naturalnie a lata staran spowodowały ze ze wszystkim wpadam w panikę;(

Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dzień dobry dziewczyny!

Witam się urlopowo :) U mnie na razie rewelacyjnie, mdłości przeszły, jeżdżę na rowerku, nie przeciążam się, mam pulsometr więc wszystko jest pod kontrolą jest super i czuję się świetnie. Chyba mi brakowało tego odpoczynku. Jejku jak ja Wam zazdroszczę, że macie już prenatalne za sobą! U mnie jeszcze 20 dni... :D

Mi brzuszek już powoli rośnie, jak założę obcisłą bluzkę to już się odznacza. Nadal chodzę ciągle siusiu, najwięcej w nocy.

Jejku a propos przeczuć to ja się od początku czuję na chłopaka ale zobaczymy co dam nam los <3

Bożenka, ppieguskaa lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    Spokojnie, wszystko jest dobrze 😊

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ