LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyI ja wreszcie jestem po prenatalnych. Ryzyko podstawowe duże bo mam już swoje lata haha ale skorygowane wyszło ok tak samo jak w przypadku synka. Dzidziuś ma 5cm, to dopiero 11+4. Nie było widać jaka płeć, chociaż z synkiem na tym samym etapie już było widać. Termin porodu na 16 lutego.
annkaa, . Raga ., ppieguskaa, Dafka, Ewciaa83, Edith, Scintilla, zulka, Shas91, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA słuchajcie pisalyscie że krew na paape pobieracie nawet tydzień przed usg prenatalnym. Ja dziś byłam u profesora genetyki i mówił że to jakaś bzdura totalna. Wynik wolnego beta hcg i białka paapa jest użyteczny przez 24 godziny i w tym czasie musi być wykonane usg.
annkaa, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:A słuchajcie pisalyscie że krew na paape pobieracie nawet tydzień przed usg prenatalnym. Ja dziś byłam u profesora genetyki i mówił że to jakaś bzdura totalna. Wynik wolnego beta hcg i białka paapa jest użyteczny przez 24 godziny i w tym czasie musi być wykonane usg.
Ja dokładnie tak damo slyszlalam
U mnie jest robione usg i zaraz potem się robi pobranie krwi - nie ma opcji żeby to było innego dnia
Camilla13, zuzi_c, Wachciowa lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah wrote:Hej dziewczyny
Dziś wizyta o 16
Ciekawe jak tam dzidzi urosła
Co do fotelików -
Aż w koncu kupiliśmy taki 0-18kg obracane 360* Britax
Super !
I na szczęście się obraca bo jak w wieku 2 lat ja obroniliśmy przodem odkierjnku to nowe dziecko!!! Podróże to przyjemność !!!
Trzymam kciuki za wizytę
A propos fotelików muszę poszukać tego linka, co ostatnio oglądaliśmy z mężem na YT
Też są obracane właśnie, ale nie pamiętam nazwy firmy. I certyfikaty też powinny chyba wszystkie mieć, o ile pamiętam.
Moja znajoma właśnie od małego woziła swojego syna tyłem i miała takie lusterko zamontowane, że się widzieli z synkiem... I raczej nie sprawiał w tym problemów. -
Dariah wrote:Camilla
Ja dokładnie tak damo slyszlalam
U mnie jest robione usg i zaraz potem się robi pobranie krwi - nie ma opcji żeby to było innego dnia
Tak powinno być w tym samym dniu.
Ale właśnie dlatego kiedy pobierają kilka dni wcześniej krew robią przy usg te korekty i wychodzi 😉
Z resztą pomiary USG są istotniejsze niż ta procentowe obliczanie pappy.
A już w ogóle to połówkowe najważniejsze ☺
Będzie wszystko dobrze dziewczyny 😊 -
nick nieaktualny
-
annkaa wrote:Trzymam kciuki za wizytę
A propos fotelików muszę poszukać tego linka, co ostatnio oglądaliśmy z mężem na YT
Też są obracane właśnie, ale nie pamiętam nazwy firmy. I certyfikaty też powinny chyba wszystkie mieć, o ile pamiętam.
Moja znajoma właśnie od małego woziła swojego syna tyłem i miała takie lusterko zamontowane, że się widzieli z synkiem... I raczej nie sprawiał w tym problemów.
annkaa lubi tę wiadomość
-
Camilla
U nas tez Maxi cosi buła tragedia, darcie się itd
A sprawdzaliśmy nawet ten najwyższy model - Pebble plus czy jaka tak.
Po prostu dla naszej złe wyprofilowany?
Ale przyjaciółka miała nosidełko Maxi Cosi a teraz ma ten kolejny fotelik i tez Maxi cois i oni i ich syn zadowoleni
-
Camilla13 wrote:I ja wreszcie jestem po prenatalnych. Ryzyko podstawowe duże bo mam już swoje lata haha ale skorygowane wyszło ok tak samo jak w przypadku synka. Dzidziuś ma 5cm, to dopiero 11+4. Nie było widać jaka płeć, chociaż z synkiem na tym samym etapie już było widać. Termin porodu na 16 lutego.
-
Ja już po wizycie
4,4 cm dzidziusiaDafka, . Raga ., Edith, Bożenka, annkaa, Camilla13, Scintilla, zulka, Mama_po_przejściach, ppieguskaa, Shas91, zuzi_c, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Ja już po prenatalnych. Kamień z serca maluch ma 6,71cm czyli wychodzi 13t0d. Przezierność 1,7mm. Czekam na wynik pappy, ale z USG niskie ryzyko. Mamy zdjęcie USG 3d jak ssie kciuk 😀😀😍
Dafka, viki_31, . Raga ., Edith, Dariah, annkaa, Camilla13, Scintilla, zulka, Mama_po_przejściach, ppieguskaa, Ania:), Shas91, zuzi_c, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Bożenka
Super ! Gratulacje !!!!
A preferencje mieliście w stronę dziewuni czy chłopca ?
Imiona jakieś były brane pod uwagę ?
Pamietam ze ktoś pisał o Alicji? Ale to chhba ktoś inny () już jie pameitam dokładnie co kto
Viki
Nie stresuje się i nie denerwuj ! Będzie dobrz !!!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Hej dziewczyny, w końcu się odzywam dzisiaj miałam prenatalne, wychodzi z usg 12 tydzień i 4 dni, maluch ma 6cm, zdrowy, wszystko dobrze, na tym etapie doktor powiedział, że wszystko wskazuje na chłopca, bardzo się cieszymy, bo mamy już córkę prawie 4 letnia
. Raga ., Dariah, annkaa, Camilla13, Edith, Ewciaa83, Bożenka, gusiaa, Scintilla, Darrika, zulka, ppieguskaa, Dafka, Shas91, zuzi_c, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Dariah wrote:Bożenka
Super ! Gratulacje !!!!
A preferencje mieliście w stronę dziewuni czy chłopca ?
Imiona jakieś były brane pod uwagę ?
Pamietam ze ktoś pisał o Alicji? Ale to chhba ktoś inny () już jie pameitam dokładnie co kto
Viki
Nie stresuje się i nie denerwuj ! Będzie dobrz !!!
My od zawsze chcieliśmy chłopca, ale czuliśmy że będzie dziewczynka. Jak na razie dla chłopca Ignaś Ignacy, a dla dziewczynki Aurelia 😀Dariah, zuzi_c, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
juz po badaniach...nie wiem co sądzić z usg wynika ze wszystko ok a z krwi wychodzi ryzyko 1;609...zapisałam sie na wtorek na test Nifty.