LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożenka wrote:A jak to jest w szpitalu mają obowiązek mnie przyjąć czy mogą mi odmówić?
Nie wiem, chyba mogą odesłać do innego szpitala? Ja przynajmniej tak miałam podczas wypadku na rowerze. Przyjechałam na IP czekałam 1,5 godziny... i powiedzieli mi, że mam jechać do innego szpitala bo wszyscy lekarze mają właśnie CC. A że była godzina 22 więc poczekałam do rana i poszłam prywatnie do lekarza, który mi zrobił USG i zbadał. -
Zuzi
Gratulacje!!! super!
Bożenka
hmm nie wiem czy moga odeslac...
ale wuydaje mi sie ze jak wszędzie..czyli mogą.
Np bo za duzo maja akurat pacjentek itd
ale ja bym jechalazuzi_c lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Bożenka odesłać oczywiście że mogą jak wszędzie ale lekarz musi Cię zbadać bo jeśli chodzi o ciężarne to generalnie nikt nie chce brać odpowiedzialności o matke i dziecko. Bo w razie W byłby ugotowany.
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
Zuzi... gratulacje ☺☺zuzi_c lubi tę wiadomość
-
Bożenka wrote:To w takim razie poleżę plackiem do 18 i akurat moja siostra kończy pracę to może mnie zawiezie na IP, a w między czasie napiszę maila do mojego doktorka może odpisze
Jejciu, Bożenka mam nadzieje, ze wszystko jest ok! Na pewno jest!
Ja nawet nie wiem o czym mówicie... jakie skurcze.. Czasem zaboli mnie w kroczu, taki skurcz jakby właśnie ale taki krótkotrwały i czytałam, że to macica przygotowuje się do porodu.
Pisz od razu co tam! -
Lepije jechac poniewaz takie skurcze moga byc oznaka skracania szyjki = przedwczesnego porodu.
Oczywscie, nie musi to to oznaczac
ale lepiej dmuchac na zimne
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Bożenka wrote:To w takim razie poleżę plackiem do 18 i akurat moja siostra kończy pracę to może mnie zawiezie na IP, a w między czasie napiszę maila do mojego doktorka może odpisze
zuzi_c lubi tę wiadomość
-
Bożenka a skąd wiesz że to skurcze i ile ich było skoro nie bolą?
Ja dzisiaj kilka razy miałam kłucie od pępka w dół promieniujące do krocza ale narazie przeszło, w piątek na usg było wszystko ok więc nie wiem co to mogło być... -
Ale też bądź przygotowana, że mogę chcieć Cię przyjąć na oddział żeby dostać za Ciebie kasę..
Wiec no..
Ile bierzesz magnezu? -
Na tym etapie ciąży.. 'skurcze' to bardziej twardnienia macicy.. Czyli podbrzusze robi się twarde jak kamień.. Ii jest to nee przyjemne..
Niby brzuch może robić się twardy.. Ale z tego co zauważyłam lekarze zazwyczaj chcą to wyciszyć.. Bo nigdy nee wiadomo czy się to rozkręci.. -
Czuję, że mi się brzuch zbiera do środka i się robi twardy, tak jakby stawia się w trójkąt. Albo po prostu robi się bardzo twardy i mocno wzdęty.
Biorę 120mgx2, dzisiaj zafunduje sobie 120mgx3.
Plecy już nie bolą więc jest lepiej.
Kurczę mam nadzieję, że się nie rozkręci. Wolałabym uniknąć szpitala dzisiaj i poczekać do czwartkowej wizyty..
-
Zuzulka super że krwiaka już prawie nie ma, pewnie kamień z serca co nie??
Zuzi u Ciebie też wspaniałe wiadomości 💕💕🙊
Bożenka jedynie mogą mieć jakieś pretensje dlaczego nie udałas się do lekarza prowadzącego, ale wydaje mi się że nie mają prawa odmówić Ci badania.. Przynajmniej tam gdzie jest szpital polozniczy.
zuzi_c lubi tę wiadomość
-
Bożenka wrote:Czuję, że mi się brzuch zbiera do środka i się robi twardy, tak jakby stawia się w trójkąt. Albo po prostu robi się bardzo twardy i mocno wzdęty.
Biorę 120mgx2, dzisiaj zafunduje sobie 120mgx3.
Plecy już nie bolą więc jest lepiej.
Kurczę mam nadzieję, że się nie rozkręci. Wolałabym uniknąć szpitala dzisiaj i poczekać do czwartkowej wizyty..
No to duzo bierzesz.. Bo ja w sumie na cały dzień biorę 120mg hmmm -
Dostałam odpowiedź od doktora. Pozwolę sobie zacytować cała odpowiedz
,,Witam uprzejmie..mięsień macicy w II trymestrze może się napisać..nie powinnyto być jednak regularne i silne skurcze..Proszę dużo odpoczywać,nospa wdrożyć np.3xdz,MgB6 3x1..gdyby mimo wszystko bóle się nasilaly warto się zbadać"
Także łykam zaraz kolejną nospe, leżę i czekam na rozwój wydarzeń.