LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj to tak jak u nas
u nas brakuje tych duzych rzeczy :
- lozeczko
- materac
- szafa (bedzie w weeeknd)
ale wszytsko juz wybrane po porstu nie chce mi sie natazie tego przechowywac
- kocyki (wybrane juz)
- koszule do szpitala ! oh tak! zapomnialam09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dzięki dziewczyny, podjade do sklepu i sobie jeszcze na żywo zobaczę te wasze foteliki 🙂 Oczywiście mój małżonek odkąd jestem w ciąży już drugi raz jest chory, nigdy nie chorował a teraz ... Mam nadzieje, ze mnie nie zarazi 😟28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
Ja właśnie byłam oglądać kilka wózków ale jakoś nie mam dnia. Krocze nadal boli, byle do jutrzejszej wizyty.
Z wyprawki to też nam brakuje tych dużych rzeczy, wózek, fotelik, łóżeczko, wanienka, meble.
Ja dla siebie jakąś koszulę do porodu zamówię chyba na początku grudnia i myślę też jakieś kurtce zimowej z born2be, zwykłej ale w rozmiarze 6xl :p33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
No u nas z większych rzeczy brakuje
- fotelika (ale to czekam na Black Friday)
- materaca do łóżeczka
Reszta:
- termometr (jakiś polecacie?)
- koszula do porodu, czytałam tylko o tych od mamyginekolog
- ręcznik kąpielowy
- kilka rzeczy higienicznych ale to taka drobnica
Jezu ja na szczęście kupiłam we wrześniu te kurtkę z HM Mama i jest tak rewelacyjna, pomijając fakt, że kosztowała 69 zł i to był zakup życia
annkaa lubi tę wiadomość
-
zuzi_c wrote:No u nas z większych rzeczy brakuje
- materaca do łóżeczka
Reszta:
- ręcznik kąpielowy
Jezu ja na szczęście kupiłam we wrześniu te kurtkę z HM Mama i jest tak rewelacyjna, pomijając fakt, że kosztowała 69 zł i to był zakup życia
A co do koszuli ja kupuje z allegro zwykle odpinane w dekolcie. Jak dla mnie od mamyginekolog fajne ale nie za tą cenę pomijając że musisz mieć 2/3 sztuki -
gusiaa wrote:My mamy bezdotykowy microlife taki niebieski i jeden ten samej firmy zwykły z miękką końcówka.
A co do koszuli ja kupuje z allegro zwykle odpinane w dekolcie. Jak dla mnie od mamyginekolog fajne ale nie za tą cenę pomijając że musisz mieć 2/3 sztuki
dzięki za polecenie termometru, od razu sobie dołożę do koszyka aptecznego
Tak, zgadza się z ta ceną to jest lekkie przegięcieannkaa lubi tę wiadomość
-
Dobry .
Ja procz kosmetykow dla siebie i dziecka tez nie mam jeszcze reszty kupionej i jakos mi sie nie spieszy .
Ja wczoraj mialam dramatyczne samopoczucie a dzis rano sie obudzilam z mega wielkim bolem glowy i.kregoslupa ... dopiero tabsy i nasmarowanie sie cos poskutkowalo .
Takto od rana w sumie nic nie zrobilam pranie , sniadanie i.poskladanie starego . 2 kawe bede pila wlasnie ale juz mam wrazenie ze nic nie daja
Chyba pojade dzisiaj na jakies zakupy , moze kupie cos nie wiem co ale cos moze kupie hahahaha .
No a takto pogoda jest taka do dupy , ze czlowiek moglby spac spac i spac .
-
Dariah wrote:Camilla
Rozumiem Cię...
Ja nigdy z nasza nie spałam - ona nie umiała z nami spać - jak poczuła kogoś obok ze ja blokuje to się budziła
A w ten weekend u kuzynki spaliśmy z nią w łóżku..i Matko!!!!
Tragedia jakaś
Ona die min stop kręci ! Rusza! Obraca ! Itd
Wie weekend był nieprzespany
Co do żłobka - myśle ze to bardzo dobra decyzja
Choćby ba pół etatu, Piorus pójdzie się pobawić, zje kilka posiłków, wróci wybawiony j najeżony
A Ty będziesz mieć czas dla Maluszka
No i przede wszystkim Piotruś tez nie odczuje Twojego braku czadu dla niego
Kiedy zaczyna zlobek ? -
mj26 wrote:Wózek zamówiłam Bugaboo, tam są adaptery do dokupienia. Ja podnosiłam w sklepie te 5 kg i myślałam, ze mi rękę urwie, a co dopiero z dzieciakiem 😅 W sumie fotelik będę nosić tyle co z wyjścia z domu do auta, a auto stoi pod domem, później będę wkładać na stelaż wozka. Nie wiem sama, a jaki cybex macie ?
-
Bożenka wrote:Zuzi, a właśnie miałam pytać jak tam wasze wyprawki 😄😄
Mi brakuje Jeszcze sporo rzeczy- wózka, fotelika, łóżeczka, wanienki rożków kocyków i jakiejś kreacji dla mnie do porodu 😂ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
zuzi_c wrote:No u nas z większych rzeczy brakuje
- materaca do łóżeczka
Reszta:
- ręcznik kąpielowy
Koszulę kupiłam z granatkowa do porodu i karmienia . Z przodu zapina się na napy lub magnes.zuzi_c lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co do wyprawki to ja juz na szczescie mam wiekszosc meble wozek fotelik stos ciuchów pieluch śpiworków otulaczy prześcieradeł itp.
Został mi do kupienia laktator butelki katarek leki i kosmetyki ale to w większości mam już w koszyku w gemini. A potem to już tylko kupię to co mi brakuje ale to pierdoły więc na spokojnie przemyśle. Chociaż jak teraz myślę to jeszcze sporo rzeczy kupię choćby do pokoiku małej ale to muszą być ściany zrobione i meble skręcone .zuzi_c lubi tę wiadomość
-
Co do termomentru ammay tehc- med cos tam Pro
juz ze 2 lata mamy i jest super
na podczerwien, bezdotyczkowy
co do koszuli - wlasnie zmaówialam an allegro, z odpinanym dekolten, takie po 30 zl te od mamy ginekolog sa strasznie drogie wg mnie
Co do koszuli do porodu - w szpitalu gdzie rodizlam nie trzeba bylo mie cjendorazowych
nam polozan polecial - koszule meza...
bo szeroka
bo krotka w miare
bo sie rozpina
i tak tez mialam - super sie sprawdzilo!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Camilla
ah to spoko jak w styczniu, czyli zniam Dzidzia sie pojawi
wg mnie to super rozwiazanie
bo nawet jelsi Mały nie bedzie jakis mega absorbujacy, to mzoesz Piotrka odebrac wczesniei, ale bede wybawiony, najedozny , po drzemce itd...
a w domu jednak bedzie malenstwo, bedziesz zajeta a biendy maly bedzie sie nudizl, szukal zaintersowania a Ty zajeta...
wiec to nawet dla niego lepiej
to jest oczywiscie moje zdanie
a infkejce? i tak beda....09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Ja w Pl jak rodzilam to dostalam koszule porodowa szpitalna , z wrazenia Ja az na druga strone zalozylam 😂😂😂
Tu w uk chyba swoja trzeba miec ?! Albo moge rodzic w samym staniku bo chce w wodzie rodzic . Taki sportowy zaloze na siebie i wsio ale na wszelki wezme koszule wiadomo bo roznie moze byc z porodem . -
Zakrecona
oh super w wodzie!
w spzitalu gdzie rodizlam corke byla wanna i spedizalm tam duzo czasu
ale sam porod nie odbyl sie juz w wodzie
ale ta wanna to suuuuper jest!!
akcja idzie szybko mega
do tego polozna nalala plynu co przunioslam, zrobila ddddduuuuuzo piany, zapalila swieckzi, zgasial swiatlo iw laczyla muzyke!
czad!!
pomijajac ze i tak bolalo ehhehe
ale bylo to suepr !
no ale tak jak mowie, rodzic nie mozna bylo w wannie
mj26 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Camilla
ah to spoko jak w styczniu, czyli zniam Dzidzia sie pojawi
wg mnie to super rozwiazanie
bo nawet jelsi Mały nie bedzie jakis mega absorbujacy, to mzoesz Piotrka odebrac wczesniei, ale bede wybawiony, najedozny , po drzemce itd...
a w domu jednak bedzie malenstwo, bedziesz zajeta a biendy maly bedzie sie nudizl, szukal zaintersowania a Ty zajeta...
wiec to nawet dla niego lepiej
to jest oczywiscie moje zdanie
a infkejce? i tak beda.... -
Camilla33 wrote:Do porodu w większości szpitali w Polsce obecnie jedynym dopuszczalnym strojem jest jednorazowa koszula która pacjenta dostaje przy przyjęciu na oddział porodowy.
zuzi_c lubi tę wiadomość