LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
No Dzień dobry!
Pieguska! dobrze, że nic Ci się nie stałojeju trzymaj się kochana!
Ale piękne brzuszki! Ja wstawie jutro zdjęcie bo dzisiaj już kompletnie nie wyglądam!
Krew pępowinowa i szczepienie w ciąży - krwi nie pobieramy i szczepiona też nie bylam w sumie:)
rozstępy - ja od 20 tc używam olejku ze słodkich migdałów, tak jak dziewczyny piszą, że tutaj liczą się geny ale zawsze można sobie powiedzieć, że się robiło co w naszej mocy i ma się czyste sumienie!
Też mam zamiar niedługo spakować torbę do szpitala bo właściwie już wszystko mam.
Staniki - ja mam z HM i jeden kupiłam w Triumphie bardzo wygodny:)
Ja w tym roku już kończę maraton zaproszeniowy, wczoraj do północy robiłąm ostatnie i dziś klienci odebrali... uff! Jak wróciłam z pracy to od razu uwaliłam się na łóżko na godzinną drzemkę ale teraz czuję się jak... kupa
-
nick nieaktualnyBożenka wrote:Mysza, dziękuję ☺️. Nie nie byłam, bo dzisiaj oczywiście czuję się jak młody bóg 🤦 ja niestety zawsze panikuję, i mam ochotę się każdemu wygadać, wybaczcie 😘 hehe. o, o! my mamy to samo, z tyłu też nie widać 😄
Annkaa no ponoć tak😂 widzieliśmy pipkę w 3D na USG i nawet mamy na płycie to nagrane 😁 i Jeszcze ja właśnie miałam wątpliwości, to lekarz pokazywał pipkę i się śmiał ,,czy tak wygląda chłopak?!😂" Ale ostatnio miałam sen, że urodziłam jednak bliźniaki, chłopak ważył 3kg i daliśmy mu na imię Wiktor, a dziewczynka ważyła 1,6kg i nie wiedzieliśmy jak dać na imię 😅 durne sny. -
To i ja się dołączam do brzuszków. U mnie 97 cm. Nawet nie wiem, ile miał w pierwszej ciąży.
My Święta spędzamy z mężem i synkiem, tylko w trójkę, bo do rodziny mamy daleko, a ja nie mam siły na pakowanie i podróże. Jakoś zorganizujemy sobie czas. Pierniczki już upieczone i polukrowane, prezenty wysłane, a resztę zrobimy po najniższej lini oporu. Tylko malutki torcik chciałabym upiec, bo równo w Boże Narodzenie nasz synek kończy dwa lata - myślami jestem w tamtym czasie, kiedy to po naszej małej Wigilii w dwójkę z mężem, po barszczyku z kartonu i jakiejś rybce, po Skypie z rodzicami, w nocy zaczęłam rodzić, żeby na następny dzień tulić w ramionach synka, nasz najlepszy świąteczny prezent
Ciekawe jak to będzie w tym roku...Dariah, mj26, Camilla33, ZakręconaOna, KasiaM, Mysza, ss25, Bożenka, Foto_Anna, annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Edith wrote:To i ja się dołączam do brzuszków. U mnie 97 cm. Nawet nie wiem, ile miał w pierwszej ciąży.
My Święta spędzamy z mężem i synkiem, tylko w trójkę, bo do rodziny mamy daleko, a ja nie mam siły na pakowanie i podróże. Jakoś zorganizujemy sobie czas. Pierniczki już upieczone i polukrowane, prezenty wysłane, a resztę zrobimy po najniższej lini oporu. Tylko malutki torcik chciałabym upiec, bo równo w Boże Narodzenie nasz synek kończy dwa lata - myślami jestem w tamtym czasie, kiedy to po naszej małej Wigilii w dwójkę z mężem, po barszczyku z kartonu i jakiejś rybce, po Skypie z rodzicami, w nocy zaczęłam rodzić, żeby na następny dzień tulić w ramionach synka, nasz najlepszy świąteczny prezent
Ciekawe jak to będzie w tym roku...
Ale Wy jesteście wszystkie piękne! -
Jej jakie wy wszystkie jesteście szczupłe tylko brzuszki wam rosną..
Ja niestety mam szerokie biodra.. geny babci💕 także jak idą mi kg to pierwsze w boki i w tyłek 🤭😂
Młoda wypina mi się na każdą możliwą stronę mam nadzieję że ćwiczy żeby zejść główka w dół..Dariah, annkaa lubią tę wiadomość
-
gusiaa wrote:Jej jakie wy wszystkie jesteście szczupłe tylko brzuszki wam rosną..
Ja niestety mam szerokie biodra.. geny babci💕 także jak idą mi kg to pierwsze w boki i w tyłek 🤭😂
Młoda wypina mi się na każdą możliwą stronę mam nadzieję że ćwiczy żeby zejść główka w dół.. -
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny! My dziś po wizycie, mała nie jest już wcale taka mała, bo waży 2400g🤭 leży główką w dół wciąż, więc bardzo dobrze. Jedyne co mnie martwi to to, ze znowu mam mocno podniesione leukocyty, lekarz przepisał mi antybiotyk, chociaż ja czuję się dobrze i nie wiem teraz co z tym fantem zrobić... Jak myślicie, powtórzyć badanie czy faktycznie ten antybiotyk brać?
Co do poruszanych tematów:
- jako że u nas na wigilii jest prawie 20 osób, z moimi siostrami składany się i kupujemy razem prezenty, a ile frajdy przy tym. Od kilku lat całej rodzince robię kalendarze, oczywiście każdy musi być inny, więc czasu idzie sporo. Polecam stronę yuupi, bardzo tanio, odbitki zawsze przy okazji zamawiam 😁
- rozstępów nie mam, moja mama przy 5 ciążach też ni miała nic, więc liczę na dobre geny 🤣
- na krztusiec się szczepilismy z mężem, krwi pępowinowej nie będziemy oddawać. U nas w Polsce moim zdaniem nie jest to jeszcze odpowiednio rozwinięte, ale wiadomo, to indywidualna decyzja
- lewatywę pewno będę chciała mieć w szpitalu, ale pożyjemy zobaczymy
- co do tych wszystkich olejków i herbatek to zastanawiam się nad tym, słyszałam jeszcze o dobrym wpływów daktyli, że uelastyczniają czy coś.
Darrika, Dariah, ss25 lubią tę wiadomość
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Aguuu wrote:Hej Dziewczyny! My dziś po wizycie, mała nie jest już wcale taka mała, bo waży 2400g🤭 leży główką w dół wciąż, więc bardzo dobrze. Jedyne co mnie martwi to to, ze znowu mam mocno podniesione leukocyty, lekarz przepisał mi antybiotyk, chociaż ja czuję się dobrze i nie wiem teraz co z tym fantem zrobić... Jak myślicie, powtórzyć badanie czy faktycznie ten antybiotyk brać?
- jako że u nas na wigilii jest prawie 20 osób, z moimi siostrami składany się i kupujemy razem prezenty, a ile frajdy przy tym. Od kilku lat całej rodzince robię kalendarze, oczywiście każdy musi być inny, więc czasu idzie sporo. Polecam stronę yuupi, bardzo tanio, odbitki zawsze przy okazji zamawiam 😁
- rozstępów nie mam, moja mama przy 5 ciążach też ni miała nic, więc liczę na dobre geny 🤣
- na krztusiec się szczepilismy z mężem, krwi pępowinowej nie będziemy oddawać. U nas w Polsce moim zdaniem nie jest to jeszcze odpowiednio rozwinięte, ale wiadomo, to indywidualna decyzja
- co do tych wszystkich olejków i herbatek to zastanawiam się nad tym, słyszałam jeszcze o dobrym wpływów daktyli, że uelastyczniają czy coś.
A jakie masz te leukocyty? W sensie jaka wartość? Bo w ciąży to jest normalne, że są ponad normę trochę, ja tak mam od początku. Leukocyty, limfocyty i erytrocyty zawsze ciut podwyższone od tych norm laboratoryjnych, a to są normy dla "normalnych" ludzi A nie ciężarówek.34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
nick nieaktualnyAguuu wrote:Hej Dziewczyny! My dziś po wizycie, mała nie jest już wcale taka mała, bo waży 2400g🤭 leży główką w dół wciąż, więc bardzo dobrze. Jedyne co mnie martwi to to, ze znowu mam mocno podniesione leukocyty, lekarz przepisał mi antybiotyk, chociaż ja czuję się dobrze i nie wiem teraz co z tym fantem zrobić... Jak myślicie, powtórzyć badanie czy faktycznie ten antybiotyk brać?
- co do tych wszystkich olejków i herbatek to zastanawiam się nad tym, słyszałam jeszcze o dobrym wpływów daktyli, że uelastyczniają czy coś. -
Czekam na obchód.. Ii jestem ciekawa czy mnie puszcza.. Bo oczywiście mam tu ciśnienie w górnej normie.. Bo oczywiście jak widzę, że już idzie mierzyć.. To już czuje jak się nakręcam 🤦🤦🤦
Ktg wychodzi super, mój botoks już tak nee boli.
Ii ogólnie rozpierdziela mnie, że personel pyta 'to co auto do kasacji?' Jakby auto było ważne 🤦🤷 No ale może tak to jest w tych mniejszych szpitalach..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 07:27
ss25, annkaa lubią tę wiadomość
-
aprill wrote:Dziewczyny a staniki do karmienia kupujecie przez internet czy stacjonarnie? Jesli stacjonarnie to gdzie beda jakies niedrogie takie do 50zl? Moze H&M?
-
Foto_Anna wrote:Dziewczyny,
na forum zaglądałam niesystematycznie i nie pamiętam, czy taka rozmowa już była -
czy szczepicie się w ciąży na krztusiec?
(w szkole rodzenia na wykładzie zalecano, mój lekarz raczej sceptycznie do tego podszedł)
i czy zdecydowałyście się na pobranie krwi pępowinowej?
(po wypełnieniu papierów w szkole rodzenia wydzwaniają do mnie w tej sprawie i czekają na decyzję, póki co na razie jestem niezdecydowana, bo ograniczają mnie fundusze...) -
Hejka dziewczyny
Ja się szczepilam na grypę no i immunoglobulina. Krwi pepowinowej nie będę pobierać. Wrzucam zdjęcie z moim brzuchem 31+6 tc, ale zrobiłam się dalmatyńczyk 😆 https://zapodaj.net/1ee25cd2995b5.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 13:26
gusiaa, Mysza, Edith, Camilla33, JustiJusti lubią tę wiadomość
28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸