X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dzień dobry!

Pieguska! dobrze, że nic Ci się nie stało :( jeju trzymaj się kochana!

Ale piękne brzuszki! Ja wstawie jutro zdjęcie bo dzisiaj już kompletnie nie wyglądam! :D

Krew pępowinowa i szczepienie w ciąży - krwi nie pobieramy i szczepiona też nie bylam w sumie:)

rozstępy - ja od 20 tc używam olejku ze słodkich migdałów, tak jak dziewczyny piszą, że tutaj liczą się geny ale zawsze można sobie powiedzieć, że się robiło co w naszej mocy i ma się czyste sumienie!

Też mam zamiar niedługo spakować torbę do szpitala bo właściwie już wszystko mam.

Staniki - ja mam z HM i jeden kupiłam w Triumphie bardzo wygodny:)

Ja w tym roku już kończę maraton zaproszeniowy, wczoraj do północy robiłąm ostatnie i dziś klienci odebrali... uff! Jak wróciłam z pracy to od razu uwaliłam się na łóżko na godzinną drzemkę ale teraz czuję się jak... kupa :D

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Mysza, dziękuję ☺️. Nie nie byłam, bo dzisiaj oczywiście czuję się jak młody bóg 🤦 ja niestety zawsze panikuję, i mam ochotę się każdemu wygadać, wybaczcie 😘 hehe. o, o! my mamy to samo, z tyłu też nie widać 😄

Annkaa no ponoć tak😂 widzieliśmy pipkę w 3D na USG i nawet mamy na płycie to nagrane 😁 i Jeszcze ja właśnie miałam wątpliwości, to lekarz pokazywał pipkę i się śmiał ,,czy tak wygląda chłopak?!😂" Ale ostatnio miałam sen, że urodziłam jednak bliźniaki, chłopak ważył 3kg i daliśmy mu na imię Wiktor, a dziewczynka ważyła 1,6kg i nie wiedzieliśmy jak dać na imię 😅 durne sny.
    To super, że wczorajsze dolegliwości minęły 😊

• Edith Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się dołączam do brzuszków. U mnie 97 cm. Nawet nie wiem, ile miał w pierwszej ciąży. 9400c9119331.jpg

My Święta spędzamy z mężem i synkiem, tylko w trójkę, bo do rodziny mamy daleko, a ja nie mam siły na pakowanie i podróże. Jakoś zorganizujemy sobie czas. Pierniczki już upieczone i polukrowane, prezenty wysłane, a resztę zrobimy po najniższej lini oporu. Tylko malutki torcik chciałabym upiec, bo równo w Boże Narodzenie nasz synek kończy dwa lata - myślami jestem w tamtym czasie, kiedy to po naszej małej Wigilii w dwójkę z mężem, po barszczyku z kartonu i jakiejś rybce, po Skypie z rodzicami, w nocy zaczęłam rodzić, żeby na następny dzień tulić w ramionach synka, nasz najlepszy świąteczny prezent :)
    Ciekawe jak to będzie w tym roku...

Dariah, mj26, Camilla33, ZakręconaOna, KasiaM, Mysza, ss25, Bożenka, Foto_Anna, annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    To i ja się dołączam do brzuszków. U mnie 97 cm. Nawet nie wiem, ile miał w pierwszej ciąży. 9400c9119331.jpg

My Święta spędzamy z mężem i synkiem, tylko w trójkę, bo do rodziny mamy daleko, a ja nie mam siły na pakowanie i podróże. Jakoś zorganizujemy sobie czas. Pierniczki już upieczone i polukrowane, prezenty wysłane, a resztę zrobimy po najniższej lini oporu. Tylko malutki torcik chciałabym upiec, bo równo w Boże Narodzenie nasz synek kończy dwa lata - myślami jestem w tamtym czasie, kiedy to po naszej małej Wigilii w dwójkę z mężem, po barszczyku z kartonu i jakiejś rybce, po Skypie z rodzicami, w nocy zaczęłam rodzić, żeby na następny dzień tulić w ramionach synka, nasz najlepszy świąteczny prezent :)
    Ciekawe jak to będzie w tym roku...

Ale Wy jesteście wszystkie piękne! <3

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jakie wy wszystkie jesteście szczupłe tylko brzuszki wam rosną..

Ja niestety mam szerokie biodra.. geny babci💕 także jak idą mi kg to pierwsze w boki i w tyłek 🤭😂

Młoda wypina mi się na każdą możliwą stronę mam nadzieję że ćwiczy żeby zejść główka w dół..

Dariah, annkaa lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Jej jakie wy wszystkie jesteście szczupłe tylko brzuszki wam rosną..

Ja niestety mam szerokie biodra.. geny babci💕 także jak idą mi kg to pierwsze w boki i w tyłek 🤭😂

Młoda wypina mi się na każdą możliwą stronę mam nadzieję że ćwiczy żeby zejść główka w dół..
    Mam identyko jesli chodzi o figure :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega mi odstaje, nie mam już w czym chodzić. Z córka miałam inny kształt ;)
    Ja niczym się nie smaruje. W 1 ciąży tez się nie smarowałam. Nic mi nie wyszło ale to raczej geny. Jem dużo awokado to bardzo dobrze działa, nawilza od srodka

• Aguuu Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! My dziś po wizycie, mała nie jest już wcale taka mała, bo waży 2400g🤭 leży główką w dół wciąż, więc bardzo dobrze. Jedyne co mnie martwi to to, ze znowu mam mocno podniesione leukocyty, lekarz przepisał mi antybiotyk, chociaż ja czuję się dobrze i nie wiem teraz co z tym fantem zrobić... Jak myślicie, powtórzyć badanie czy faktycznie ten antybiotyk brać?

Co do poruszanych tematów:
    - jako że u nas na wigilii jest prawie 20 osób, z moimi siostrami składany się i kupujemy razem prezenty, a ile frajdy przy tym. Od kilku lat całej rodzince robię kalendarze, oczywiście każdy musi być inny, więc czasu idzie sporo. Polecam stronę yuupi, bardzo tanio, odbitki zawsze przy okazji zamawiam 😁
    - rozstępów nie mam, moja mama przy 5 ciążach też ni miała nic, więc liczę na dobre geny 🤣
    - na krztusiec się szczepilismy z mężem, krwi pępowinowej nie będziemy oddawać. U nas w Polsce moim zdaniem nie jest to jeszcze odpowiednio rozwinięte, ale wiadomo, to indywidualna decyzja
    - lewatywę pewno będę chciała mieć w szpitalu, ale pożyjemy zobaczymy
    - co do tych wszystkich olejków i herbatek to zastanawiam się nad tym, słyszałam jeszcze o dobrym wpływów daktyli, że uelastyczniają czy coś.

Darrika, Dariah, ss25 lubią tę wiadomość

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    Hej Dziewczyny! My dziś po wizycie, mała nie jest już wcale taka mała, bo waży 2400g🤭 leży główką w dół wciąż, więc bardzo dobrze. Jedyne co mnie martwi to to, ze znowu mam mocno podniesione leukocyty, lekarz przepisał mi antybiotyk, chociaż ja czuję się dobrze i nie wiem teraz co z tym fantem zrobić... Jak myślicie, powtórzyć badanie czy faktycznie ten antybiotyk brać?

- jako że u nas na wigilii jest prawie 20 osób, z moimi siostrami składany się i kupujemy razem prezenty, a ile frajdy przy tym. Od kilku lat całej rodzince robię kalendarze, oczywiście każdy musi być inny, więc czasu idzie sporo. Polecam stronę yuupi, bardzo tanio, odbitki zawsze przy okazji zamawiam 😁
    - rozstępów nie mam, moja mama przy 5 ciążach też ni miała nic, więc liczę na dobre geny 🤣
    - na krztusiec się szczepilismy z mężem, krwi pępowinowej nie będziemy oddawać. U nas w Polsce moim zdaniem nie jest to jeszcze odpowiednio rozwinięte, ale wiadomo, to indywidualna decyzja
    - co do tych wszystkich olejków i herbatek to zastanawiam się nad tym, słyszałam jeszcze o dobrym wpływów daktyli, że uelastyczniają czy coś.

A jakie masz te leukocyty? W sensie jaka wartość? Bo w ciąży to jest normalne, że są ponad normę trochę, ja tak mam od początku. Leukocyty, limfocyty i erytrocyty zawsze ciut podwyższone od tych norm laboratoryjnych, a to są normy dla "normalnych" ludzi A nie ciężarówek.

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:

Te leukocyty masz podwyższone w morfologii? Może powtórz morfologię i do tego zbadaj CRP. Jak wyjdzie mocno powyżej normy to ja bym wzięła antybiotyk.

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na obchód.. Ii jestem ciekawa czy mnie puszcza.. Bo oczywiście mam tu ciśnienie w górnej normie.. Bo oczywiście jak widzę, że już idzie mierzyć.. To już czuje jak się nakręcam 🤦🤦🤦

Ktg wychodzi super, mój botoks już tak nee boli.

Ii ogólnie rozpierdziela mnie, że personel pyta 'to co auto do kasacji?' Jakby auto było ważne 🤦🤷 No ale może tak to jest w tych mniejszych szpitalach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 07:27

ss25, annkaa lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to mój brzuchol w dniu wypadku.. 34tc5

e50e62ba8e3b.jpg

mj26, Edith, Darrika, Mysza, Dafka, Dariah, ss25, KasiaM, zulka, ZakręconaOna, Bożenka, Fruzia85, annkaa, zuzi_c, Foto_Anna, JustiJusti lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przy sobocie:):) my siedzimy z córka przy kawce i kakao :)

Pieguska Ty już 35 tydz o mamo na kiedy dokładny termin ..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na przeziębienia i kaszel syrop imbirowy (miód, imbir, cytryna) albo sok z cytryny i imbiru (z wyciskarki)

Camilla33 lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam bardzo słabą morfologię, ale non stop jestem chora. Coś czuję, że bez dożylnego żelaza się nie obejdzie.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Witam się przy sobocie:):) my siedzimy z córka przy kawce i kakao :)

Pieguska Ty już 35 tydz o mamo na kiedy dokładny termin ..

25styczen.

4018d16ae9.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę do domu. :))
    W poniedziałek mam podjechać jeszcze na ktg.. Ii uff

Dariah, Darrika, gusiaa, ZakręconaOna, Dafka, Bożenka, Edith, Camilla33, annkaa, ss25 lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprill wrote:
    Dziewczyny a staniki do karmienia kupujecie przez internet czy stacjonarnie? Jesli stacjonarnie to gdzie beda jakies niedrogie takie do 50zl? Moze H&M?
    Aprill ja w końcu trafiłam na odpowiedni stanik. Kupiłam dwupak w kappahl. Są miękkie elastyczne i nic nie umierają. Do tej pory kupiłam kilka i wszystkie leżą.

• zulka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Dziewczyny,

na forum zaglądałam niesystematycznie i nie pamiętam, czy taka rozmowa już była -

czy szczepicie się w ciąży na krztusiec?

(w szkole rodzenia na wykładzie zalecano, mój lekarz raczej sceptycznie do tego podszedł)

i czy zdecydowałyście się na pobranie krwi pępowinowej?

(po wypełnieniu papierów w szkole rodzenia wydzwaniają do mnie w tej sprawie i czekają na decyzję, póki co na razie jestem niezdecydowana, bo ograniczają mnie fundusze...)
    Ja się nie szczepiłam. Krew pępowinową będę pobierać tylko my wybraliśmy dodatkowo że sznura bo sama pępowinie to za mało . Uważam że warto i to najlepsza polisa dla dziecka . Niestety w internecie są sprzeczne informacje na ten temat dlatego ja nawet nie czytam to co tam piszą

• mj26 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :) Ja się szczepilam na grypę no i immunoglobulina. Krwi pepowinowej nie będę pobierać. Wrzucam zdjęcie z moim brzuchem 31+6 tc, ale zrobiłam się dalmatyńczyk 😆 https://zapodaj.net/1ee25cd2995b5.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 13:26

gusiaa, Mysza, Edith, Camilla33, JustiJusti lubią tę wiadomość

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ