Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja zrobie wam jutro z rana :) :)
    Chciaz mi poszlo w uda i dupsko masakra 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Moja Kornelka mówi zawsze "tylko mamo nie mow że jesteś gruba .! Nie jesteś masz Gabrysie w brzuszku 💕"
    Identycznie u Mnie . Uda i dupsko , troche w bicka poszlo te moje 20 kg na plusie i wsio ...
    A coreczka ! Przekochana *_*

Dariah lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mieliśmy wizytację i same dobre wieści 😃 Malutka ma główkę do dołu, szyjka zamknięta ale robi się miękka, nie skraca się a w sumie już by troche mogła. Lekarz powiedział ze im krótsza szyjka tym lżejsza i krótsza pierwsza faza porodu. Córcia „nie jest taka duza jakby się wydawało” a wiec temat wcześniejszego wywoływania się sam zamknął, dokładnej wagi nie zrobil, na następnej wizycie ma ja pomierzyć, dokładnie zważyć. GBS pobrany, wyniki krwi i moczu idealne...nic tylko dzieci robić i rodzoc. Nie mam żadnych symptomów porodu dlatego mamy przyzwolenie na szaleństwa z mężem 🤪😃

Dafka, Darrika, Bożenka, ZakręconaOna, Camilla33, Edith, mj26, KasiaM, Scintilla, Fruzia85, Dariah, . Raga ., ss25, annkaa lubią tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki dziewczyny 🙂 (ja nie nauczyłam się jeszcze wstawiać zdjec🤨)
    Zaczyna się robić gorąco na naszej grupie😁 jeszcze chwila i będziemy pomału witać dzieciaczki.

Bożenka lubi tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Narobilam smaczka ?!:P
    Hahaha no dobra , po 3 kebsach haha .
    Ja to bym teraz wypila takiej zimnej coli mmmmmm ... nie kebsa nie bo zjadlam golabki i kapusta mi.uszami wychodzi haha wiec o jedzeniu absolutnie nie mysle :D

Hehe no, bo jak ja w ciąży słyszę słowo kebab to mi się mega chce. A na colę też mam zachcianki. 🙈

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena super ze malutka się obrocila i zarazem zazdrosze :)

marlenaO lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Identycznie u Mnie . Uda i dupsko , troche w bicka poszlo te moje 20 kg na plusie i wsio ...
    A coreczka ! Przekochana *_*
    Ooo tak bicki tez dostalam :) i faldy na plecach 🤣

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ooo tak bicki tez dostalam :) i faldy na plecach 🤣
    Taaaaaak . Hahahaha idziemy leb w leb z tym hahahaha . :D

MarlenaO super , ze wszystko dobrze ! I przede wszystkim , ze mala sie obrocila ❤

marlenaO lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze , ze Ja zajrzalam w ksiazeczke swoja bo bym przegapila wizyte jutro ...
    Bylam swiecie przekonana , ze mam na 13.30 wizyte a Ja mam Ja ale na 9.30 i to nie samo ktg a napisane jest , ze ktg i usg wiec super by bylo ;)
    Takze jem kolacje , ogladam egzorcyzmy Emily rose po raz setny i ide do wyrka .

P.S pisalam Wam , ze 2 dzien uzywam dopochwowo tego olejku z wiesiolka . 2x2 :) dzis rano byl seks i powiem Wam , ze dzieki temu wiesiolkowi nie mialam suchosci w srodku i nie bolalo mnie nic ! A ostatnio.pisalam wam ze mega mnie boli prawa strona a to zwyczajnie obcieralo przez suchosc ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś wizyta. Wszystko ok., maluch waży już około 2950g. Wiem że to statystyka, ale chyba wyjmę z torby te body w rozmiarze 50 😊 Za dwa tygodnie rozwiązanie! Zostało mi jeszcze 8 dni sam na sam z moim dwulatkiem (jak mąż jest w pracy), te dni najbardziej odliczam, bo tempo, które od momenty obudzenia się nadaje jest ekspresowe. Ogoliłam wczoraj las równikowy i pomyślałam, że jeszcze nieźle z moją kondycją skoro takie akrobacje wyczyniam 😄

Ppieguska, zdrowia życzę! Właśnie się zastanawiałam czy robią cc przy przeziębieniu... ale mam nadzieję, że przejdzie Ci do tego czasu.

Camilla33, ZakręconaOna, ppieguskaa, mj26, Dafka, KasiaM, Scintilla, Darrika, Fruzia85, Dariah, Bożenka, . Raga ., ss25, annkaa lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    U nas też dziś wizyta. Wszystko ok., maluch waży już około 2950g. Wiem że to statystyka, ale chyba wyjmę z torby te body w rozmiarze 50 😊 Za dwa tygodnie rozwiązanie! Zostało mi jeszcze 8 dni sam na sam z moim dwulatkiem (jak mąż jest w pracy), te dni najbardziej odliczam, bo tempo, które od momenty obudzenia się nadaje jest ekspresowe. Ogoliłam wczoraj las równikowy i pomyślałam, że jeszcze nieźle z moją kondycją skoro takie akrobacje wyczyniam 😄

Ppieguska, zdrowia życzę! Właśnie się zastanawiałam czy robią cc przy przeziębieniu... ale mam nadzieję, że przejdzie Ci do tego czasu.
    E tam , nie wyjmuj . ;) w razie co na pare dni do chodzenia bedzie hihi .
    2 tyg ! Przdciez to lada chwila kurcze ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie popakowalam do szpitala 50 i wydaje mi się, że może być za małe. (Pierwszy synek był dość mały)

aZzmp1.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki rodzaj odzieży i ile spakowałyście? Wczoraj zakonczyłam rundę prasowania i segregacji mojej kolekcji i w sumie to nie pamiętam co się najbardziej sprawdziło przy córce w pierwszych dniach - Pajace 🤔?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba skorzystam z listy do ciuszków dla dziecka z tej strony rodzić po ludzku, wczoraj się wzięłam za pakowanie ale muszę jeszcze zrobić rundke do rossmana dla siebie i jak to ogarnę to usiądę do ciuszków i pomyśle co tu spakować i czy mam wszystko do spakowania właśnie.

Bo to co teściowa nakupowała to jest jeszcze u niej

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sprawdziły się body ii polspiochy..
    Hmm w sumie pajacow mam z 5par tylko.
    Ale z ubraniami to każdy musi dojść sam co się sprawdzi u niego..

Tez się zastanawiam czy mi zrobią CC, Ale wydaje mi się że musiałyby wyjść wyniki krwi ii moczu źle żeby nee zrobili.. 🤷

Camilla33, . Raga . lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .
    Ja wlasnie szykuje sie na wizyte .

Ja torby nie mam spakowanej , wczoraj robilam porzadki i tak z glowa jak spojrzalam na to wychodzi ze musze dokupic kilka pajacy wlasnie malych . Takto innych rzeczy sporo ale z ubranek powinno wystarczyc . Nie bede duzo kupowala bo i tak zaraz w wor i na sprzedaz pojdzie . Takze wczoraj juz ciuszki wypralam , dzis wstawilam kolejne pranie typu kocyki , spiworek , maty , naklady na materac bo to wszystko mam po synku a jutro.posciele przescieradelka itp . Materac wczoraj doszedl do Nas wiec luzik . Mysle ze jutro bede torbe pakowac . :)

Camilla33 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam biorę do szpitala 56 rozm ciuszkow nawet na 50 ja chyba nic niemam 🤷‍♀️🤷‍♀️

Odstawiłam corke do przedszkola i jadę na plotki do przyjaciółki.. :)

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczynam 35 tydzień i zostało 35 dni :) fajna liczba

ppieguskaa, Darrika, ZakręconaOna, Dariah, mj26, ss25, annkaa lubią tę wiadomość

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się na wizytę. Byłam pewna że jest w pon., dobrze że zajrzałam do książeczki.

Ja lubię pajace i właśnie zestawy body + półśpiochy, choć przy kikucie czasem kaftaniki mogą być bardziej wygodne przez te pierwsze 1-2 tyg. Ciuchy są mi potrzebne tylko na wyjście, wiec przygotowuje 2 rozmiary. Starsza zaczęła od 50 (ur się mając 51 cm, młodsza 54 cm od razu weszła w rozmiar 56 i starczył też na ok miesiąc. Ps większość moich ubrań jest prod. w Niemczech i odp większemu rozmiarowi, ale suszę w suszarce bębnowej, wiec po 1-2 praniach
    często się kurczą o ten 1 rozmiar.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu też dawaja ubranka.. Ale z doświadczenia wolę zabrać kilka sztuk ze sobą.. Bo jakby ten też tak ulewal jak starszy.. To coś czuję, że położne w końcu zaczęlyby marudzić, że znów przyszłam Po body itd..

4018d16ae9.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejsciach widze Ty ibudzona z wizyta jak Ja wczoraj . Wlasnie jestem w drodze ale mam kawal drogi . Godzina w jedna jazdy

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ