X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w pierwszym dniu zwolnienia!! :D

Wczoraj po wizycie wszystko pięknie i elegancko, młody ma dużo włosków :O czyli być może będzie jak u mnie i u męża (my też urodziliśmy się z ciemnymi czuprynami). Waży jak na kluska przystało 2440g :P <3

za tydzień lecę na ktg i następna wizyta 6 lutego :)

Darrika, Camilla33, mj26, Bożenka, ppieguskaa, Scintilla, KasiaM, Edith, JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wrócę to podeślę Wam zdjęcie brzuszka :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    ale naskrobałyscie!! :)
    ja wlasnie wrocilam z labo, oddalam troche krwi i siusiu eheh

widzialam piekne brzuszki!!!

Zakrecona
    gdzie ten Twoj synek sie chowa?!!
    kebab mowisz!
    to sie dobrze sklada, bo otworzyli koło nas nowy Kebab i musimy go sprobowac z mezem ehehe

Co do ubranek do szpitala to do tego co mam wybrany to nie trzeba ubranek, jedynie na wyjscie
    A do tego drugiego musze sie dowiedziec :)
    ja bym do spzitala wziela pajace
    na wyjscie uszykowalam 2 komplety, 50 i 56 :) body + polspiochy

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gratulacje udanych wizyt
    - MJ - piekna waga dzidzi!!!
    - Marlena- fajnie ze dzidzia sie obrocila i finalnie nie jest taka duza jak straszyli! super :)
    - Zuzi - ooo czuprynka mowisz ? nam nikt nir mowi czy ma wlosy czy nie...ciekawe :D corka miala czarne wloski :)

I powodzenia na dzisiejsych wizytach!!!

zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt 😘

Ja też dzisiaj po wizycie z dzidzią wszystko ok, przepływy dobre, wody ok, serducho też pięknie bije. Lekarz powiedział, że głowa jest już nisko. Ale żadnego rozwarcia jeszcze nie ma. No i będę miała chyba okruszka w domu, bo malutka waży 2400. Ale lekarz nie widzi nic niepokojącego. I powiedział, że jak nie urodzę to za dwa tygodnie mam przyjść na kolejną wizytę i że jak coś to czeka na zdjęcie dzidzi😊

Dafka, Scintilla, ZakręconaOna, mj26, Darrika, KasiaM, Mysza, Edith, Camilla33, ss25, annkaa lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi ekstra, że ma dużo włosków. Słodkie to😍

zuzi_c lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • viki_31 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny...zbliża sie koniec laby, moja data wyznaczona 02.02.2020 czy któraś z Was też ma taką datę? boję się okropnie tego co będzie bo niestety pleców nie udało.sie naprawić i cała ciążę przeleżalam na jedynym boku...a teraz trzeba będzie.zzaopiekiwac sie dzieckiem...ale mimo obaw i strachu już nie moge się doczekać.;)

. Raga ., Edith, annkaa lubią tę wiadomość

starania od 2014r Gyncentrum
    On-słabe nasienie 1%prawidłowych, HLA C1 C2
    Ona-problemy immunologiczne, MTHFR_1298A-C homozygotyczny, PAI-1 heterozygota, KIR AA,
    2IUI☹klinika Bocian,1IUI Accofil Invimed☹
    Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się boję i jednocześnie nie mogę się doczekać :)

Ja właśnie robię ciasto na pożegnanie w pracy i przesyłam Wam zdjęcie brzuszka sprzed kilku dni <3

https://zapodaj.net/1ced6917f4ef1.jpg.html

Bożenka, ZakręconaOna, Scintilla, . Raga ., mj26, KasiaM, Edith, Camilla33, ss25, JustiJusti lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba też będzie kruszynka, bo coś brzucho na chwilę ze wzrostem przystopował, ale nie mówię hop, jeszcze ponad 5 tygodni do terminu :p

https://zapodaj.net/8ea2192e27c64.jpg.html

zuzi_c, Bożenka, ZakręconaOna, Scintilla, mj26, Edith, Camilla33, ss25, JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj czuję ból, ciągnięcie, napieranie, nie wiem jak to ująć, w okolicach krocza. Czy to może być skracająca się szyjka? Wizytę mam dopiero w czwartek i nie wiem czy panikować, czy zaczekać. Co najwyżej zapytam w niedzielę położnej, bo idziemy oglądać porodówkę. Fajnie, że nasz szpital ma takie dni otwarte. Pytania mam już zapisane, więc może trochę mi rozjaśnią moje wątpliwości 😁
    Ja mam teoretycznie poród na 5 lutego, od 29 stycznia mój Mąż ma już urlop, więc mam nadzieję, że nie przenoszę ciąży tylko pójdzie szybko i sprawnie.
    Jakie laktatory macie kupione? Chyba tylko to zostało mi z zakupów i ciągle nie wiem co wybrać.

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    Od wczoraj czuję ból, ciągnięcie, napieranie, nie wiem jak to ująć, w okolicach krocza. Czy to może być skracająca się szyjka? Wizytę mam dopiero w czwartek i nie wiem czy panikować, czy zaczekać. Co najwyżej zapytam w niedzielę położnej, bo idziemy oglądać porodówkę. Fajnie, że nasz szpital ma takie dni otwarte. Pytania mam już zapisane, więc może trochę mi rozjaśnią moje wątpliwości 😁
    Ja mam teoretycznie poród na 5 lutego, od 29 stycznia mój Mąż ma już urlop, więc mam nadzieję, że nie przenoszę ciąży tylko pójdzie szybko i sprawnie.
    Jakie laktatory macie kupione? Chyba tylko to zostało mi z zakupów i ciągle nie wiem co wybrać.

Ja właśnie nie mam jeszcze kupionego i cały czas się zastanawiam czy kupowac czy poczekać aż sytuacja się rozwinie. W szpitalu mają więc nawet nie chcą żeby przynosić swój. Najwyżej jak będziemy mieli problem z laktacją to kupimy od razu. W aptekach jest teraz spory wybór tych elektrycznych

Darrika lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika z tymi brzuszkami to różnie :P moja koleżanka rodziła w listopadzie ogólnie bardzo mało przytyła tylko 6kg i ogólnie raczej jest drobna, a jej córeczka ponad 4 kg się urodziła :D

U mnie póki co na plusie 8kg, a jak widać malec cały czas rośnie w siłę i zapowiada się duży chłopak :P

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    hej dziewczyny...zbliża sie koniec laby, moja data wyznaczona 02.02.2020 czy któraś z Was też ma taką datę? boję się okropnie tego co będzie bo niestety pleców nie udało.sie naprawić i cała ciążę przeleżalam na jedynym boku...a teraz trzeba będzie.zzaopiekiwac sie dzieckiem...ale mimo obaw i strachu już nie moge się doczekać.;)

Viki ja mam dokładnie taka sama datę porodu, 02.02.2020...jest super i łatwa do zapamiętania dla tatusia i dziadka 😃 Z jednej strony chciałabym już przytulić moja Kruszynkę a z drugiej wiem ze jest jej dobrze w brzuchu i niech jeszcze nabiera mocy. Uwielbiam jak mi się wypina i wciska te słodkie nóżki w boki i wypina pupcie 😁 Obawy co do porodu i opieki nad takim maleństwem też są ale myśle ze damy radę nie my pierwsze nie ostatnie 🤩

viki_31, annkaa lubią tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie . Usg w porzadku wszystko , trwalo minute ... z racji dobrych przeplowow , wod itp ktg nie bylo dzis . Za tydzien mam wazenie malego i ktg .
    Skoczylam sobie na male zakupki jeszcze i juz wracam do domku powoli .

Aguuu Ja mam takie bole i sa mega mocne z tym , ze Ja z szyjka nie mam pojecia co i jak bo tu nie sprawdzaja krocza wcale w ciazy takze ciezko mi stwierdzic. Czasami boleni klucia plus ciagniecie w dol mam takie jakby maly chcial juz natychmiast wyskoczyc .

Bożenka, Scintilla, ppieguskaa, Darrika, Dafka, mj26, Camilla33 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wyglądacie dziewczyny. ☺️

Ja kupiłam laktator lionelo twee, koleżanka na sucho oceniła go jako bardzo fajny, ale nie używałam go więc nie wiem. Po włączeniu jest cichy i sporo tych prędkości. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Na stronie empika był najtańszy. ☺️

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po. Szyjka się trochę skróciła, ale wciąż ma 4 cm. Młody przystopował i wagę ma szacowaną na 2150 (33 tc). Następna wizyta za 2 tyg. Teraz chyba coś się zaczyna dziwnego dziać. Chyba mi gdzieś uciska bo dziwnie się czuje. Co raz częściej zaczynam drętwić w różnych miejscach (trwa to chwie i przechodzi do kolejnego razu. Z najstarsza tez miałam takie akcje , że jak się podparłam niewłaściwą nogą, to leciałam jak kłoda, tylko dziś np jeszcze pojawiło się mrowienie w kawałku pośladka (ale po przeciwnej stronie... Mam się obserwować i bardziej wypoczywać (niezbyt realne, no ale...)Hemoglobina chwilowo się ustabilizowała. (nie spada bardziej, wiec może będzie ok.

Bożenka, Scintilla, zuzi_c, Dariah, ppieguskaa, Darrika, Dafka, mj26, KasiaM, Edith, Camilla33, ss25, annkaa lubią tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, lekarz zdradził mi złota myśl „długie nogi szybki poród” 😝 Podobno wysokie kobiety maja inaczej ustawiona miednice niż niższe i wysokim łatwiej sie rodzi, dzieciaki szybciej się przeciskają. Może w końcu docenie swoj wzrost, bo całe życie narzekam ze jestem wysoka i chciałabym być filigranowa. To która z Was ma jeszcze długie nogi? 😁

Dariah lubi tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    Raczej nie, bo szyjka się skraca bezobjawowo. Albo inaczej kłucia nie wykluczają ani nie potwierdzają skracającej się szyjki.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Marlena ja mam 167cm i zawsze sobie żartuje do mojego, że mam bardzo długie nogi i on się ze mnie śmieje, że wcale nie mam długich nóg 😂 haha więc i tym razem powiem, że mam długie nogi😂

marlenaO, annkaa lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Dziewczyny, lekarz zdradził mi złota myśl „długie nogi szybki poród” 😝 Podobno wysokie kobiety maja inaczej ustawiona miednice niż niższe i wysokim łatwiej sie rodzi, dzieciaki szybciej się przeciskają. Może w końcu docenie swoj wzrost, bo całe życie narzekam ze jestem wysoka i chciałabym być filigranowa. To która z Was ma jeszcze długie nogi? 😁
    Ja raczej kurdupel 168, u mnie rozwieranie trwało trochę przy obu porodach. Gin mnie pocieszała że przy 3 dziecku mogę mieć słabsze mięśnie, ale ja mam wrażenie, że jest odwrotnie ;)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ