LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w pierwszym dniu zwolnienia!!
Wczoraj po wizycie wszystko pięknie i elegancko, młody ma dużo włoskówczyli być może będzie jak u mnie i u męża (my też urodziliśmy się z ciemnymi czuprynami). Waży jak na kluska przystało 2440g
za tydzień lecę na ktg i następna wizyta 6 lutego
Darrika, Camilla33, mj26, Bożenka, ppieguskaa, Scintilla, KasiaM, Edith, JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
ale naskrobałyscie!!
ja wlasnie wrocilam z labo, oddalam troche krwi i siusiu eheh
widzialam piekne brzuszki!!!
Zakrecona
gdzie ten Twoj synek sie chowa?!!
kebab mowisz!
to sie dobrze sklada, bo otworzyli koło nas nowy Kebab i musimy go sprobowac z mezem ehehe
Co do ubranek do szpitala to do tego co mam wybrany to nie trzeba ubranek, jedynie na wyjscie
A do tego drugiego musze sie dowiedziec
ja bym do spzitala wziela pajace
na wyjscie uszykowalam 2 komplety, 50 i 56body + polspiochy
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
I gratulacje udanych wizyt
- MJ - piekna waga dzidzi!!!
- Marlena- fajnie ze dzidzia sie obrocila i finalnie nie jest taka duza jak straszyli! super
- Zuzi - ooo czuprynka mowisz ? nam nikt nir mowi czy ma wlosy czy nie...ciekawecorka miala czarne wloski
I powodzenia na dzisiejsych wizytach!!!zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt 😘
Ja też dzisiaj po wizycie z dzidzią wszystko ok, przepływy dobre, wody ok, serducho też pięknie bije. Lekarz powiedział, że głowa jest już nisko. Ale żadnego rozwarcia jeszcze nie ma. No i będę miała chyba okruszka w domu, bo malutka waży 2400. Ale lekarz nie widzi nic niepokojącego. I powiedział, że jak nie urodzę to za dwa tygodnie mam przyjść na kolejną wizytę i że jak coś to czeka na zdjęcie dzidzi😊Dafka, Scintilla, ZakręconaOna, mj26, Darrika, KasiaM, Mysza, Edith, Camilla33, ss25, annkaa lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny...zbliża sie koniec laby, moja data wyznaczona 02.02.2020 czy któraś z Was też ma taką datę? boję się okropnie tego co będzie bo niestety pleców nie udało.sie naprawić i cała ciążę przeleżalam na jedynym boku...a teraz trzeba będzie.zzaopiekiwac sie dzieckiem...ale mimo obaw i strachu już nie moge się doczekać.
. Raga ., Edith, annkaa lubią tę wiadomość
-
Też się boję i jednocześnie nie mogę się doczekać
Ja właśnie robię ciasto na pożegnanie w pracy i przesyłam Wam zdjęcie brzuszka sprzed kilku dni
https://zapodaj.net/1ced6917f4ef1.jpg.htmlBożenka, ZakręconaOna, Scintilla, . Raga ., mj26, KasiaM, Edith, Camilla33, ss25, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
U mnie chyba też będzie kruszynka, bo coś brzucho na chwilę ze wzrostem przystopował, ale nie mówię hop, jeszcze ponad 5 tygodni do terminu :p
https://zapodaj.net/8ea2192e27c64.jpg.htmlzuzi_c, Bożenka, ZakręconaOna, Scintilla, mj26, Edith, Camilla33, ss25, JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Od wczoraj czuję ból, ciągnięcie, napieranie, nie wiem jak to ująć, w okolicach krocza. Czy to może być skracająca się szyjka? Wizytę mam dopiero w czwartek i nie wiem czy panikować, czy zaczekać. Co najwyżej zapytam w niedzielę położnej, bo idziemy oglądać porodówkę. Fajnie, że nasz szpital ma takie dni otwarte. Pytania mam już zapisane, więc może trochę mi rozjaśnią moje wątpliwości 😁
Ja mam teoretycznie poród na 5 lutego, od 29 stycznia mój Mąż ma już urlop, więc mam nadzieję, że nie przenoszę ciąży tylko pójdzie szybko i sprawnie.
Jakie laktatory macie kupione? Chyba tylko to zostało mi z zakupów i ciągle nie wiem co wybrać.29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Aguuu wrote:Od wczoraj czuję ból, ciągnięcie, napieranie, nie wiem jak to ująć, w okolicach krocza. Czy to może być skracająca się szyjka? Wizytę mam dopiero w czwartek i nie wiem czy panikować, czy zaczekać. Co najwyżej zapytam w niedzielę położnej, bo idziemy oglądać porodówkę. Fajnie, że nasz szpital ma takie dni otwarte. Pytania mam już zapisane, więc może trochę mi rozjaśnią moje wątpliwości 😁
Ja mam teoretycznie poród na 5 lutego, od 29 stycznia mój Mąż ma już urlop, więc mam nadzieję, że nie przenoszę ciąży tylko pójdzie szybko i sprawnie.
Jakie laktatory macie kupione? Chyba tylko to zostało mi z zakupów i ciągle nie wiem co wybrać.
Ja właśnie nie mam jeszcze kupionego i cały czas się zastanawiam czy kupowac czy poczekać aż sytuacja się rozwinie. W szpitalu mają więc nawet nie chcą żeby przynosić swój. Najwyżej jak będziemy mieli problem z laktacją to kupimy od razu. W aptekach jest teraz spory wybór tych elektrycznychDarrika lubi tę wiadomość
-
Darrika z tymi brzuszkami to różnie
moja koleżanka rodziła w listopadzie ogólnie bardzo mało przytyła tylko 6kg i ogólnie raczej jest drobna, a jej córeczka ponad 4 kg się urodziła
U mnie póki co na plusie 8kg, a jak widać malec cały czas rośnie w siłę i zapowiada się duży chłopak -
viki_31 wrote:hej dziewczyny...zbliża sie koniec laby, moja data wyznaczona 02.02.2020 czy któraś z Was też ma taką datę? boję się okropnie tego co będzie bo niestety pleców nie udało.sie naprawić i cała ciążę przeleżalam na jedynym boku...a teraz trzeba będzie.zzaopiekiwac sie dzieckiem...ale mimo obaw i strachu już nie moge się doczekać.
Viki ja mam dokładnie taka sama datę porodu, 02.02.2020...jest super i łatwa do zapamiętania dla tatusia i dziadka 😃 Z jednej strony chciałabym już przytulić moja Kruszynkę a z drugiej wiem ze jest jej dobrze w brzuchu i niech jeszcze nabiera mocy. Uwielbiam jak mi się wypina i wciska te słodkie nóżki w boki i wypina pupcie 😁 Obawy co do porodu i opieki nad takim maleństwem też są ale myśle ze damy radę nie my pierwsze nie ostatnie 🤩
viki_31, annkaa lubią tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie . Usg w porzadku wszystko , trwalo minute ... z racji dobrych przeplowow , wod itp ktg nie bylo dzis . Za tydzien mam wazenie malego i ktg .
Skoczylam sobie na male zakupki jeszcze i juz wracam do domku powoli .
Aguuu Ja mam takie bole i sa mega mocne z tym , ze Ja z szyjka nie mam pojecia co i jak bo tu nie sprawdzaja krocza wcale w ciazy takze ciezko mi stwierdzic. Czasami boleni klucia plus ciagniecie w dol mam takie jakby maly chcial juz natychmiast wyskoczyc .Bożenka, Scintilla, ppieguskaa, Darrika, Dafka, mj26, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
Super wyglądacie dziewczyny. ☺️
Ja kupiłam laktator lionelo twee, koleżanka na sucho oceniła go jako bardzo fajny, ale nie używałam go więc nie wiem. Po włączeniu jest cichy i sporo tych prędkości. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Na stronie empika był najtańszy. ☺️
-
My już po. Szyjka się trochę skróciła, ale wciąż ma 4 cm. Młody przystopował i wagę ma szacowaną na 2150 (33 tc). Następna wizyta za 2 tyg. Teraz chyba coś się zaczyna dziwnego dziać. Chyba mi gdzieś uciska bo dziwnie się czuje. Co raz częściej zaczynam drętwić w różnych miejscach (trwa to chwie i przechodzi do kolejnego razu. Z najstarsza tez miałam takie akcje , że jak się podparłam niewłaściwą nogą, to leciałam jak kłoda, tylko dziś np jeszcze pojawiło się mrowienie w kawałku pośladka (ale po przeciwnej stronie... Mam się obserwować i bardziej wypoczywać (niezbyt realne, no ale...)Hemoglobina chwilowo się ustabilizowała. (nie spada bardziej, wiec może będzie ok.
Bożenka, Scintilla, zuzi_c, Dariah, ppieguskaa, Darrika, Dafka, mj26, KasiaM, Edith, Camilla33, ss25, annkaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, lekarz zdradził mi złota myśl „długie nogi szybki poród” 😝 Podobno wysokie kobiety maja inaczej ustawiona miednice niż niższe i wysokim łatwiej sie rodzi, dzieciaki szybciej się przeciskają. Może w końcu docenie swoj wzrost, bo całe życie narzekam ze jestem wysoka i chciałabym być filigranowa. To która z Was ma jeszcze długie nogi? 😁
Dariah lubi tę wiadomość
-
Aguuu wrote:Od wczoraj czuję ból, ciągnięcie, napieranie, nie wiem jak to ująć, w okolicach krocza. Czy to może być skracająca się szyjka? Wizytę mam dopiero w czwartek i nie wiem czy panikować, czy zaczekać. Co najwyżej zapytam w niedzielę położnej, bo idziemy oglądać porodówkę. Fajnie, że nasz szpital ma takie dni otwarte. Pytania mam już zapisane, więc może trochę mi rozjaśnią moje wątpliwości 😁
Jakie laktatory macie kupione? Chyba tylko to zostało mi z zakupów i ciągle nie wiem co wybrać. -
marlenaO wrote:Dziewczyny, lekarz zdradził mi złota myśl „długie nogi szybki poród” 😝 Podobno wysokie kobiety maja inaczej ustawiona miednice niż niższe i wysokim łatwiej sie rodzi, dzieciaki szybciej się przeciskają. Może w końcu docenie swoj wzrost, bo całe życie narzekam ze jestem wysoka i chciałabym być filigranowa. To która z Was ma jeszcze długie nogi? 😁