LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po usg kontrolnym, córka zrobila nam psikusa i fiknela znowu glowa do gory 🤦♀️ byla poprzecznie, miesiac temu byla juz glowa w dol a teraz jej sie odwidzialo i ulozyla sie dupka do dolu...
Poza tym jest duuza, 3600g 🙈
Oba te czynniki sugeruja cesarke, ale zobaczymy co lekarz jutro powie na wizycie.
Co do laktatora mozna kupic po porodzie, ale dobrze byloby juz teraz zorientowac sie w temacie i miec juz cos wybranego. Ja szczerze mowiac nie wiem jak sie za to zabrac, na co zwrocic uwage 🤔 wiem tyle ze ma byc elektryczny i zeby cichy byl...Foto_Anna, Dariah, Dafka, ZakręconaOna, Darrika, KasiaM, Edith, Bożenka, zuzi_c, ss25, JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość
-
aprill wrote:Jestem po usg kontrolnym, córka zrobila nam psikusa i fiknela znowu glowa do gory 🤦♀️ byla poprzecznie, miesiac temu byla juz glowa w dol a teraz jej sie odwidzialo i ulozyla sie dupka do dolu...
Poza tym jest duuza, 3600g 🙈
Oba te czynniki sugeruja cesarke, ale zobaczymy co lekarz jutro powie na wizycie.
Co do laktatora mozna kupic po porodzie, ale dobrze byloby juz teraz zorientowac sie w temacie i miec juz cos wybranego. Ja szczerze mowiac nie wiem jak sie za to zabrac, na co zwrocic uwage 🤔 wiem tyle ze ma byc elektryczny i zeby cichy byl...
Cześć April, przybijam piątkę! - po dzisiejszym USG mój synek też waży 3600
dziś mam 36+4 tc. (termin na 3 luty 2020)
Mam umówiony termin CC na 28 stycznia, od tygodnia leżę - mam silne napinanie się brzucha i dużą ilość wód płodowych (AFI 246 mm), to dlatego macica maksymalnie obciążona silnie się napina, mam nadzieję, że dotrwam do terminu CC, albo chociaż do wtorku - od tego dnia mogę CC w wybranej klinice.
Ja wiem jak Wy, ale po nocach nie śpię - pozycja do spania już dla mnie żadna nie istnieje!KasiaM, Edith, emdar, Bożenka, zulka, ss25 lubią tę wiadomość
-
Aprill, Foto Anna
No Wasze dzieci tk juz takie prawdziwe bobasy!!
3600 g !! Wow
Aprill
No ładny psikus zrobiła !! Ze przy takiej wadze jeszcE jej się to udało?!
No ładnieFoto_Anna lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Hej kochane mamusie, nie było mnie znowu parę dni;wpadłam w wir prania, prasowania, ostatnich zakupów (za punkt honoru wzięłam sobie to że do końca tygodnia się spakuję-chyba mi się uda ✊). Nie nadrobię teraz wszystkich wpisów, przepraszam 😘
Byłam wczoraj wieczorem u lekarza, mały rośnie ale raczej pozostanie maluchem (jego waga to 2250 w 34t4d). Trochę mnie to martwi, no ale nic nie poradzę ;urośnie tyle ile ma ochoty.
Co do laktatora, bo widzę wątek na górze jest, to ja tez narazie nie mam, kupię jak będzie potrzebny.
Co do spania, to mi jeszcze w miarę w miarę śpi się na lewym boku, ale ze wstaniem już gorzej niestety😒😓 Nic, kochane musimy przetrwać ostatnie tygodnie (niektóre z nas dni...). Raga ., annkaa lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Emdar
Nie przejmuj się wagapamiętaj ze tk waga szacunkowa...równie dobrze mlze ważyć z 2500 g
Mo na lewym bólu z poduszka C do spania jeszcze jakos idzie...ale weź się potem przewróć w nocy na drugi bok..
Zanim z tego się wykaraskam, nastekam...whhhh
Camilla
No wlasnie...może ktoś już odkrył sekret ?. Raga ., emdar, annkaa lubią tę wiadomość
-
emdar wrote:Hej kochane mamusie, nie było mnie znowu parę dni;wpadłam w wir prania, prasowania, ostatnich zakupów (za punkt honoru wzięłam sobie to że do końca tygodnia się spakuję-chyba mi się uda ✊). Nie nadrobię teraz wszystkich wpisów, przepraszam 😘
Byłam wczoraj wieczorem u lekarza, mały rośnie ale raczej pozostanie maluchem (jego waga to 2250 w 34t4d). Trochę mnie to martwi, no ale nic nie poradzę ;urośnie tyle ile ma ochoty.
Co do laktatora, bo widzę wątek na górze jest, to ja tez narazie nie mam, kupię jak będzie potrzebny.
Co do spania, to mi jeszcze w miarę w miarę śpi się na lewym boku, ale ze wstaniem już gorzej niestety😒😓 Nic, kochane musimy przetrwać ostatnie tygodnie (niektóre z nas dni...)
Do mnie zakupy higieniczne dojdą w przyszłym tygodniu
Ubranka po córce wyciągnęłam, poprałam - te najmniejsze wyprasowałam, a reszta sterty na mnie czeka
Dziś też mąż wyjął wózek, więc ściągnęłam wszystko co było we wnętrzu i wyprałam, a gondolę odświeżyłam pod prysznicem
Nie martw się wagą, jeśli lekarz nic nie mówił to znaczy, że taka "uroda" synkaBędzie lżej przy porodzie
- tak mi też mówi mój gin
emdar lubi tę wiadomość
-
Ale fajna waga dzieciaczkow !!! Super .❤
Dariah to tak jak Ja , magnez na poziomie 0,069 wiec nawet na wbicie normy w skale sie nie zachaczylam ...
A co do infekcji to Ja o dziwo teraz na koniec jeszcze nie mam , od 3 tyg cisza ale w tej ciazy bralam 6 razy antybiotyk i dwa razy juz odmowilam i smarowalam sie clotrimazolem bo jeszcze gorzej mi sie dzialo jak mialam kolejny antybiotyk ...
Emdar szykuj kochana szykuj . Ja tez do konca tygodnia a mezem planuje juz wszystko miec gotowejutro ostatnie pranie wstawiac bede i powoli wszystko ze schowka wyciagac ale nie pali Nam sie jakos hahaha .
Jejku ale mnie zmoglo dzis , wrocilam ... zjedlismy obiad i ponad 1,5 h spalam . Taka nadeta od golabkow bylam , ze az zle sie czulam . Dodatkoowo mialam skurcz az na krzyz wlasnie poszlo to mowie ide sie polozyc ... wstalam i pije mietke .
Ogolnie to Ja spie ok . Od 3 dni spi mi sie super aleeee ... ciagle wstaje siusiu . -
Ja tez wstaje siusiu...teraz znów nos mam zablokowany..
Czy ki sw wydaje czy to jakieś przekleństwo żeby na końcówce ciąży być chorym / przeziębionym?
-
Dariah wrote:Ja tez wstaje siusiu...teraz znów nos mam zablokowany..
Czy ki sw wydaje czy to jakieś przekleństwo żeby na końcówce ciąży być chorym / przeziębionym?
Mówią, że natura wie co robi i tak tą końcówkę ciąży prowadzi, żeby kobiety miały serdecznie dość i rodziły -
. Raga . wrote:Mówią, że natura wie co robi i tak tą końcówkę ciąży prowadzi, żeby kobiety miały serdecznie dość i rodziły
A tak serio....z córka miałam tak samo...tez mnie mega przeziębienie złapało przed porodem09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
mj26 wrote:Dziewczyny w razie czego ja dostałam już maila, ze w rossmanie mogę odebrać ta paczkę pieluszek pampers premium care za 1 gr
-
Foto_Anna wrote:Cześć April, przybijam piątkę! - po dzisiejszym USG mój synek też waży 3600
dziś mam 36+4 tc. (termin na 3 luty 2020)
Mam umówiony termin CC na 28 stycznia, od tygodnia leżę - mam silne napinanie się brzucha i dużą ilość wód płodowych (AFI 246 mm), to dlatego macica maksymalnie obciążona silnie się napina, mam nadzieję, że dotrwam do terminu CC, albo chociaż do wtorku - od tego dnia mogę CC w wybranej klinice.
Ja wiem jak Wy, ale po nocach nie śpię - pozycja do spania już dla mnie żadna nie istnieje!
Ja tez mam ciagle napiety brzuch i cisnie mnie podbrzusze zwlaszcza jak chodze, myslalam ze to dlatego ze Mala jest duza i sie rozpycha. Mowilam o tym dzisiaj dr na usg ale nie kazal lezec czy cos... wody plodowe podobno w normie. Fakt ze ciezko sie chodzi z takim brzuchem 😕
Sypiam roznie raz lepiej raz gorzej ale mega ciezko przewraca mi sie na lozku. O wstawaniu nie wspominajac... -
Mi się najlepiej zasypia na prawym boku i jakoś koło 4-5 budzę się przy przewracaniu na lewy bok i z tego wszystkiego właśnie to przekręcanie się jest najgorsze.
A zasnąć nie mogę bardziej przez zgagę, która wieczorem idzie w parze z dusznosciami, nie mogę oddychać nosem.
O dziwo ostatnio najlepiej mi się odpoczywa na plecach, leżenie na bokach mam zarezerwowane na spanie34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Mi na plecach się całkiem dobrze leży..ale o zmoro ból pleców po wstaniu!!
Wiec unikam
Oddycha mk się od jakiś 2 tyg bez problemów - wydaje ki się ze brzuch jest niżej, bo wcześniej ciężej sie oddychała a teraz bez żadnych problemów09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡