LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
emdar wrote:Byłam wczoraj wieczorem u lekarza, mały rośnie ale raczej pozostanie maluchem (jego waga to 2250 w 34t4d). Trochę mnie to martwi, no ale nic nie poradzę..)
emdar lubi tę wiadomość
-
April ciezko ! To prawda ... tak stopuje niekiedy przez to spiecie . No nic , musimy to przetrwac . Jeszcze chwilka ...
Dariah taaak , to jest chyba przeklenstwo 90% kobiet ! Kazda moja znajoma jak i Ja na koniec ciazy chora byla hahaha . Teraz jeszcze chyba nie moj czas bo nie rozchorowalam sie na ta chwile
Kuzwa moj 4 letni syn ma zimno !:o 4 dzien mu sie trzyma , w szoku jestem . Smarowalam mu raz mascia z witamina a ale starl zaraz . Zaziebiony czy co ??? Nigdy nie mial . Tzn Ja tak obstawiam , ze to zimno bo w kaciku ust mu sie zrobilo cos malego , pozniej lekko uroslo i znikalo ale zdrapal . Teraz ma strupka schodzacego ... -
Edith wrote:Nie martw się wagą, u mnie w dwa tygodnie (35-37 tc) synek skoczył 400g, aż w szoku byłam.
Ja mam za tydzien usg i tez zobaczymy jak babelek rosnie . To bedzie roznica 35t4 dni CHYBA ALBO 3 a 37t4/3 dni i zobaczyny ile wazy .emdar, . Raga . lubią tę wiadomość
-
Dziękuję kochane za słowa pocieszenia❤️
Zakręcona, spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe 🎁🎉🍹🎂żeby Ci się wszystko poukładało jak sobie wymarzysz!
Ej, też słyszałam że przeiębienie w końcówce ciąży to częsta przypadłość😒Ciekawe czy to faktycznie jakiś psikus od natury🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 20:10
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Zakręcona
Zimno czyli febra czy zimno - zajad?
Bo różnie ludzie to nazywają
Jeśli chodzi o zajad- takie suche w kąciku ust to jeśli dobrze pamietam to od niedoboru wit B jakiejś...ale nie pamietam dokładnie jakiej...
Pamietam ze ja swego czasy (w latach szkolnych) tez miewałam i jakieś tłusty kremik mama mi dawała i właśnie wit B ileś.. - pomagało
Czyli ze zgodnie z ta zasada...skoro chora ciagle jestem to ze do porodu daleko czy wręcz odwrotnie ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah wrote:Camilla
Jak się dziś czujesz ? -
Dariah wrote:Zakręcona
Zimno czyli febra czy zimno - zajad?
Bo różnie ludzie to nazywają
Jeśli chodzi o zajad- takie suche w kąciku ust to jeśli dobrze pamietam to od niedoboru wit B jakiejś...ale nie pamietam dokładnie jakiej...
Pamietam ze ja swego czasy (w latach szkolnych) tez miewałam i jakieś tłusty kremik mama mi dawała i właśnie wit B ileś.. - pomagało
Czyli ze zgodnie z ta zasada...skoro chora ciagle jestem to ze do porodu daleko czy wręcz odwrotnie ?
A widzisz , dziekuje kochana za podpowiedz .
Niby , ze jak chora to coraz blizej ( oczywiscie przez smiech to.pisze wiadomo )Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 22:48
-
Aa ja nee wiem co robić.. Obudziłam się z kaszlem.. 🤦 katar przeszedł..
Jutro mam się stawić do szpitala.. Aa w poniedziałek miało być CC..
Ii nee wiem czy dzwonić do ginekologa czy jechać do szpitala jutro jednak..
No ja końcówce takie rzeczy.. -
Pieguska
Tak jak mówi Edith, na bym zadzwoniła do lekarza j powiedziała jak jest sytuacja i żeby zdecydował czy robić cc mimo to czy przełożyć o kilka dni ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dzien dobry .
Piegusek Ja tak samo bym zadzwonila i powiedziala , ze mam kaszel i zapytala o syrop prawoslazowy czy mozesz przed cc go uzyc . Ogolnie w ciazy jak wiadomo mozna ale czy przed cc nie wiem wiec moze warto zapytac . Jak tak to dzialaj z nim bo jak wiadomo kaszel sie lubi utrzymywac a po cc kaszel to koszmar najwiekszy podobno a po co masz sie meczyc dodatkowym bolem . Oby kurcze przeszloWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 09:47
-
nick nieaktualny
-
ss25 wrote:
W ogole sliczna bluzeczka . Uwielbiam takie a szczegolnie na wakacje , sa cudowne i przewiewne .
Ja mam to samo , niby wstaje wyspana ... chwile funkcjonuje a przed poludnie moglabym isc spac . Pozniej jestem niby zmeczona ale zasnac nie moge , siedze do mega poznej nocy . Raz jest to 2 raz jest to 4 rano i dopiero zasypiam ... niby ok a niby jednak czlowiek lekko rozlazly jest. -
Ja właściwie od rana i w ciągu dnia czuje się super, jakbym w ciąży nie była. Za to jakoś po 17-18 się zaczyna zgaga i tak trzyma z reguły do północy, czasem do pierwszej i nie mogę spać.
No naprawdę, gdyby nie ta zgaga, właściwie całą ciążę prawie, bo I trymestr jednak zmęczenie i mdłości, to bym powiedziała, że ciąża super sprawaannkaa lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Ja w pierwszej ciąży czułam się idealnie nic mi nie było,nie bolało,skurcze delikatne w terminie porodu. A teraz pomimo że mam 10 kg na plus do porodu juz bardzo blisko czyli nie jest źle to czuje się strasznie,boli mnie miednica, mam zgage i cholerne skurcze które są bardzo bolesne. Cokolwiek zrobię to od razu boli. Jeszcze mam perspektywę ostatniego semestru na studiach co mnie z 2 dzieci przeraza. No ale trzeba dać radę. We wtorek idę na usg.
-
Fruzia85 wrote:Ja w pierwszej ciąży czułam się idealnie nic mi nie było,nie bolało,skurcze delikatne w terminie porodu. A teraz pomimo że mam 10 kg na plus do porodu juz bardzo blisko czyli nie jest źle to czuje się strasznie,boli mnie miednica, mam zgage i cholerne skurcze które są bardzo bolesne. Cokolwiek zrobię to od razu boli. Jeszcze mam perspektywę ostatniego semestru na studiach co mnie z 2 dzieci przeraza. No ale trzeba dać radę. We wtorek idę na usg.
-
Hej
ja wracam ze szkoły rodzenia. Na poniedzialek umówiłam sie z polozna rano na ktg .
Ja 1 ciaze wspominam też mega dobrze. Mogłabym w niej chodzić nawet 45 tyg , a tu bach porod równo 38 .
A teraz czuje się okropnie i fizycznie i psychicznie -
Jeszcze sni mi sie po nocach te cc . Za bardzo przeżywam to ze ona nadal glowa do gory . Dzis nl. Snialam ,ze znieczulili mnie ,ale na końcu stwierdzili ze nie robią tego dnia cc i tak leżałam na sali j czekałam az puści mi znieczulenie ;/
-
ppieguskaa wrote:Aa ja nee wiem co robić.. Obudziłam się z kaszlem.. 🤦 katar przeszedł..
Jutro mam się stawić do szpitala.. Aa w poniedziałek miało być CC..
Ii nee wiem czy dzwonić do ginekologa czy jechać do szpitala jutro jednak..
No ja końcówce takie rzeczy..