WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Camillla
    O kurczę :/
    No ładnie Piotrusia złapało :/
    Od zębów...możliwe chciiaz dla mnie to bardziej jakiś wirus..
    Oby mu przeszło i przede wszystkim oby Ciebie nie zaraził jelsi to wirus !!
    Nawet jeśli to wirus i ja miałabym się zarazić to pikus, jego mi tak szkoda, spał teraz 40 minut i znowu wstał z płaczem. Gorączka nie spada.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Hej kochane, witam się i ja pod KTG(rzecz jasna zero skurczy😒). No i jakichkolwiek objawów nadal zero. Ej, ale chyba w końcu urodzimy, no nie🤣?
    Ja teraz właśnie leżę pod ktg i dokładnie to co u Ciebie czyli nic .

emdar, Darrika lubią tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, zdrowia dla Piotrusia! A jak się czujesz? W sensie porodowym, masz jakieś objawy?

Zulka, łączę się w Tobą we wspólnocie leniwych macic😒

zulka lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się wcale nie zdziwię jak jutro na ktg na pomiarze macicy będzie prosta krecha jak u umarlaka :D

No i jestem ciekawa czy gin będzie mi jakiś masaż szyjki proponował czy coś 🤔

Wczoraj rozmawiałam z moją matulą i mi mówiła, że jak rodziła mojego brata to wtedy jeszcze się czekało równo 14 dni, a nie 10 i mój brat właśnie wyskoczył dzień przed tym jak mama miała iść do szpitala hahahaha co nie zmienia faktu, że miała ciężko poród, bo młody nie chciał za nic wyleźć

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni na Raszei jak maja spokój to dzialaja wczkraj dziewczyna szynko sie zajęli balonik i po kilku h pojechala już na poroodwke. Gorzej jak jest przepełnione bo wiadomo szpital mały..

A co do mnie nie wiem ordynator musi jutro zadecydowac co i jak .. czekam jak na szpilakach ..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie melduje się dziewczynki bo aktualnie jestem na szpitalnym zjeździe.

Mamy 5dni po terminie - jutro od rana atakują mnie cewnikiem Foleya a we wtorek mam mieć indukcję z oxcytocyna.
    Szczerze? Przeraża mnie bardziej perspektywa samego cewnika niż kroplówki.
    Szpitalne życie też mi nie ułatwia przetrwania - człowiek w domu ma dużo czasu aby się wsłuchiwać w swój organizm a w szpitalu robi to na każdym możliwym kroku. Skurczy ni ma, rozwarcia ni ma - jest tylko tęsknota za domem, chęć położenia się w swoim łóżku, pospania kilku godzin i odblokowania szpitalnych zaparć 🙄 - tyle z moich porodowych newsów 😐

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Camilla, zdrowia dla Piotrusia! A jak się czujesz? W sensie porodowym, masz jakieś objawy?

Zulka, łączę się w Tobą we wspólnocie leniwych macic😒
    Gorączka spadła, ale marudka okropna. Mi boli krzyż, wyłazi ze mnie glut, brzuch boli jak cholera. Na szczęście w razie co, gdyby Piotruś znowu miał gorączkę to tatuś z nim zostanie a ja mam super sąsiadkę, powiedziała, że zostanie ze mną w szpitalu.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zeyczla jak bóbr
    Córka właśnie pojechała z dziadkiem - pewnie na kolejny cały tydzień
    Bo przecież dziś bloga cisza - wiec wątpię aby jutro coś ruszyło ;(
    Dwa dni mega czopa i skurczy
    Po to aby dziś była mega cisza i brak czopa !!!!
    Grrrrr

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla
    Bidulko ;(
    No szpitalne życie jest straszne :/
    Mam nadzieje ze indukcja szybko pójdzie !!!
    Trzymam za Ciebie kciuki !!!

Scintilla lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SCINTILLA oby sie szybko z wami uwineli ✊✊✊

Dariah spokojnie zaraz się zacznie ,moze jakiś spacer ??
    A tak pozatym wiem co czujesz , moja od piątku z mężem dzis pojechala do teściów.. nie wodomo na na jak.dlugo ehhh ;/ masakra

Scintilla lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    Dobrze ze goraczka spadła !!
    A jak wymioty ? Nadal go trzymają ?
    A sąsiadka nie może w razie co zostać z Piotrusiem a Ty miałabyś męża ze sobą ma porodowce ?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:

Mnie wczoraj mąż znów zrobił kłótnie, bo Mała wieczorami się denerwuje, bo ją boli brzuszek, i robi bardzo widnieje kupki. W prawdzie jak się już załatwi konkretnie, to jest spokój i idzie spać bez problemu.
    Ja nie mam pomysłu, jak mogę temu zaradzić.
    Mam wrażenie, że nic mi nie wolno z tych rzeczy,które jadłam w czasie ciąży, żeby jej przypadkiem nie zaszkodzić.
    Mąż się upiera, że to skutek braku higieny i Mała łapie jakieś bakterie.
    Ankaa u nas też maluch ma problem z brzuszkiem, ma gazy i nie może się wypróżnić, szczególnie wieczorem. Potem spi normalnie, w ciągu dnia tez, czasem tylko przebudza się z bólu brzuszka i z powrotem zasypia. Karmię tylko piersią. Ja obstawiam, że u nas to problem z łykaniem przy karmieniu dużej ilości powietrza, bo je łapczywie, a mleko samo wypływa mi z piersi. Plus niedojrzałość układu trawiennego. Jem wszystko i nie zamierzam tego zmieniać, chyba że ewidentne zobaczę jakieś powiązanie. Daje mu prosty probiotyk (Biogaia) i zastanawiam się, czy nie spróbować Espeunisanu (pogadam z pediatrą). Ja liczę, że to minut za jakiś czas, bo takie jest doświadczenie wielu dziewczyn. Możesz spróbować układania na brzuszku, ciepłego termoforku. Pamiętaj, jesteś najlepszą mamą! Wszystkie trudności miną. Mężowie, niestety, nie zawsze nas rozumieją... czasem z bezsilności, bo oni by chcieli rozwiązać problem - klik - a tu się nie da 😊

aZzmp1.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veira wrote:
    Raga tak karmię tylko piersią. Tylko wszędzie gdzie czytam to niby zielone kupy mogą oznaczać alergie. Pamiętam że córki robiły już żółte. Nie chcę na razie eliminować niczego z diety ale też nie chce mu zaszkodzić :(
    Veira, zerknij sobie, co o kupkach pisze Hafija:

https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html

Zielona kupka może brać się z tego, że dziecko pije za dużo mleka pierwszej fazy. Czyli warto dawać opróżnić całą jedną pierś, a jeśli jest nadal głodne, to dopiero podać drugą.

aZzmp1.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    SCINTILLA oby sie szybko z wami uwineli ✊✊✊

Dariah spokojnie zaraz się zacznie ,moze jakiś spacer ??
    A tak pozatym wiem co czujesz , moja od piątku z mężem dzis pojechala do teściów.. nie wodomo na na jak.dlugo ehhh ;/ masakra
    Ah już byłam
    Cała górę domu odkurzyłam - po pierwsza bo i tak trzeba było, po drugie - a nóż ruszy
    Wynik taki ze mam czyściutko na gorze i tyle Hehehe

Ehh całe szczęście ona nie płakała
    Ale mówiła ze chce zostać w domku
    Wytłumaczyliśmy ze mamusia musi jechać do szpitala bla bla, j ze będzie znów na wakacjach u babci
    Ona tam ma super, wiem o tym, i ona lubi tam być
    Bardziej problemem jest długość - już była cały tydzień i teraz ten zapowiada się cały tydzień
    Wiec to ju długo
    Nawet nie myśle co będzie jak się w tym tyg nie urodzi....

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankaaaa
    Jesteś wspaniała mama !!’
    Niestety niemowlęta maja niedojrzały układ trawienny
    Wiec mogą być rożne przeboje :/
    A faceci niestety nie zawsze rozumieją a do tego dochodzi zmęczenie..człowiek bardziej nerwowy...j gada głupoty :/

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja znów przeboje kolejne ze sprzętami szpitalnymi , teraz akcja z sprzętem od mierzenia saturacji no osiwieje tu jak nic , dopiero po 2 krotnym resetowaniu pokazywal normalny wynik .
    Od 13 jesteśmy na nowej sali , przed 13 był rentgen czekam na wieczorny obchód żeby się dowiedzieć co tam na nim wyszło . Ta dziewczyna która ze mną leży ma 6 tygodniową córeczkę z tym samym wirusem , od środy jest tutaj i dziś już mieli wyjść ale wczoraj w moczu wyszla bakteria i ma antybiotyk i 3 dni musi być także we wtorek pewnie wyjdą , u niej w związku z tym wirusem był potrzebny tlen u nas na szczęście nie . Zobaczymy po obchodzie co lekarz powie. Przed 13 miała podany pierwszy antybiotyk. Kaszelek się odrywa już także postęp jest.

preg.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Camilla
    Dobrze ze goraczka spadła !!
    A jak wymioty ? Nadal go trzymają ?
    A sąsiadka nie może w razie co zostać z Piotrusiem a Ty miałabyś męża ze sobą ma porodowce ?
    Piotruś tylko rano zwymiotowal i to bezpośrednio po jedzeniu, jak jakby go drażnil zjedzony posiłek. Jeśli gorączka wróci, a poród się zacznie to mąż zostanie w domu. Sąsiedzi mają w domu 4 miesięcznego syna, jeśli to jakiś wirus to nie będę narażać drugiego dziecka.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Veira Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith dzięki za link ;) okazuje się że to co było dla mnie zielonkawą kupą okazuje się być według innych żółtą i oki. Więc się trochę uspokoiłam :)

Edith lubi tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, na razie jest jak w filmie. Wody mi odeszły, na korytarzu w szpitalu🙄 czyli jutro nie wyjdę🤣 trzymajcie kciuki, odezwę się!

Darrika, Ewciaa83, Dariah, mj26, ZakręconaOna, zulka, Camilla33, Fruzia85, sylgor lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edmar brawo 😊😊 na reszcie cos sie dzieje

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ