LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dariah wrote:Camillla
O kurczę
No ładnie Piotrusia złapało
Od zębów...możliwe chciiaz dla mnie to bardziej jakiś wirus..
Oby mu przeszło i przede wszystkim oby Ciebie nie zaraził jelsi to wirus !! -
emdar wrote:Hej kochane, witam się i ja pod KTG(rzecz jasna zero skurczy😒). No i jakichkolwiek objawów nadal zero. Ej, ale chyba w końcu urodzimy, no nie🤣?
emdar, Darrika lubią tę wiadomość
-
Ja to się wcale nie zdziwię jak jutro na ktg na pomiarze macicy będzie prosta krecha jak u umarlaka
No i jestem ciekawa czy gin będzie mi jakiś masaż szyjki proponował czy coś 🤔
Wczoraj rozmawiałam z moją matulą i mi mówiła, że jak rodziła mojego brata to wtedy jeszcze się czekało równo 14 dni, a nie 10 i mój brat właśnie wyskoczył dzień przed tym jak mama miała iść do szpitala hahahaha co nie zmienia faktu, że miała ciężko poród, bo młody nie chciał za nic wyleźć34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Oni na Raszei jak maja spokój to dzialaja wczkraj dziewczyna szynko sie zajęli balonik i po kilku h pojechala już na poroodwke. Gorzej jak jest przepełnione bo wiadomo szpital mały..
A co do mnie nie wiem ordynator musi jutro zadecydowac co i jak .. czekam jak na szpilakach .. -
Nie melduje się dziewczynki bo aktualnie jestem na szpitalnym zjeździe.
Mamy 5dni po terminie - jutro od rana atakują mnie cewnikiem Foleya a we wtorek mam mieć indukcję z oxcytocyna.
Szczerze? Przeraża mnie bardziej perspektywa samego cewnika niż kroplówki.
Szpitalne życie też mi nie ułatwia przetrwania - człowiek w domu ma dużo czasu aby się wsłuchiwać w swój organizm a w szpitalu robi to na każdym możliwym kroku. Skurczy ni ma, rozwarcia ni ma - jest tylko tęsknota za domem, chęć położenia się w swoim łóżku, pospania kilku godzin i odblokowania szpitalnych zaparć 🙄 - tyle z moich porodowych newsów 😐 -
emdar wrote:Camilla, zdrowia dla Piotrusia! A jak się czujesz? W sensie porodowym, masz jakieś objawy?
Zulka, łączę się w Tobą we wspólnocie leniwych macic😒 -
A ja się zeyczla jak bóbr
Córka właśnie pojechała z dziadkiem - pewnie na kolejny cały tydzień
Bo przecież dziś bloga cisza - wiec wątpię aby jutro coś ruszyło ;(
Dwa dni mega czopa i skurczy
Po to aby dziś była mega cisza i brak czopa !!!!
Grrrrr
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Scintilla
Bidulko ;(
No szpitalne życie jest straszne
Mam nadzieje ze indukcja szybko pójdzie !!!
Trzymam za Ciebie kciuki !!!Scintilla lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
SCINTILLA oby sie szybko z wami uwineli ✊✊✊
Dariah spokojnie zaraz się zacznie ,moze jakiś spacer ??
A tak pozatym wiem co czujesz , moja od piątku z mężem dzis pojechala do teściów.. nie wodomo na na jak.dlugo ehhh ;/ masakraScintilla lubi tę wiadomość
-
Camilla
Dobrze ze goraczka spadła !!
A jak wymioty ? Nadal go trzymają ?
A sąsiadka nie może w razie co zostać z Piotrusiem a Ty miałabyś męża ze sobą ma porodowce ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
annkaa wrote:
Mnie wczoraj mąż znów zrobił kłótnie, bo Mała wieczorami się denerwuje, bo ją boli brzuszek, i robi bardzo widnieje kupki. W prawdzie jak się już załatwi konkretnie, to jest spokój i idzie spać bez problemu.
Ja nie mam pomysłu, jak mogę temu zaradzić.
Mam wrażenie, że nic mi nie wolno z tych rzeczy,które jadłam w czasie ciąży, żeby jej przypadkiem nie zaszkodzić.
Mąż się upiera, że to skutek braku higieny i Mała łapie jakieś bakterie.
-
Veira wrote:Raga tak karmię tylko piersią. Tylko wszędzie gdzie czytam to niby zielone kupy mogą oznaczać alergie. Pamiętam że córki robiły już żółte. Nie chcę na razie eliminować niczego z diety ale też nie chce mu zaszkodzić
https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html
Zielona kupka może brać się z tego, że dziecko pije za dużo mleka pierwszej fazy. Czyli warto dawać opróżnić całą jedną pierś, a jeśli jest nadal głodne, to dopiero podać drugą. -
gusiaa wrote:SCINTILLA oby sie szybko z wami uwineli ✊✊✊
Dariah spokojnie zaraz się zacznie ,moze jakiś spacer ??
A tak pozatym wiem co czujesz , moja od piątku z mężem dzis pojechala do teściów.. nie wodomo na na jak.dlugo ehhh ;/ masakra
Cała górę domu odkurzyłam - po pierwsza bo i tak trzeba było, po drugie - a nóż ruszy
Wynik taki ze mam czyściutko na gorze i tyle Hehehe
Ehh całe szczęście ona nie płakała
Ale mówiła ze chce zostać w domku
Wytłumaczyliśmy ze mamusia musi jechać do szpitala bla bla, j ze będzie znów na wakacjach u babci
Ona tam ma super, wiem o tym, i ona lubi tam być
Bardziej problemem jest długość - już była cały tydzień i teraz ten zapowiada się cały tydzień
Wiec to ju długo
Nawet nie myśle co będzie jak się w tym tyg nie urodzi....09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Ankaaaa
Jesteś wspaniała mama !!’
Niestety niemowlęta maja niedojrzały układ trawienny
Wiec mogą być rożne przeboje
A faceci niestety nie zawsze rozumieją a do tego dochodzi zmęczenie..człowiek bardziej nerwowy...j gada głupoty09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Hej dziewczyny a ja znów przeboje kolejne ze sprzętami szpitalnymi , teraz akcja z sprzętem od mierzenia saturacji no osiwieje tu jak nic , dopiero po 2 krotnym resetowaniu pokazywal normalny wynik .
Od 13 jesteśmy na nowej sali , przed 13 był rentgen czekam na wieczorny obchód żeby się dowiedzieć co tam na nim wyszło . Ta dziewczyna która ze mną leży ma 6 tygodniową córeczkę z tym samym wirusem , od środy jest tutaj i dziś już mieli wyjść ale wczoraj w moczu wyszla bakteria i ma antybiotyk i 3 dni musi być także we wtorek pewnie wyjdą , u niej w związku z tym wirusem był potrzebny tlen u nas na szczęście nie . Zobaczymy po obchodzie co lekarz powie. Przed 13 miała podany pierwszy antybiotyk. Kaszelek się odrywa już także postęp jest. -
Dariah wrote:Camilla
Dobrze ze goraczka spadła !!
A jak wymioty ? Nadal go trzymają ?
A sąsiadka nie może w razie co zostać z Piotrusiem a Ty miałabyś męża ze sobą ma porodowce ? -
Słuchajcie, na razie jest jak w filmie. Wody mi odeszły, na korytarzu w szpitalu🙄 czyli jutro nie wyjdę🤣 trzymajcie kciuki, odezwę się!
Darrika, Ewciaa83, Dariah, mj26, ZakręconaOna, zulka, Camilla33, Fruzia85, sylgor lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙