LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Justi2019 wrote:Raga moja ma dziś 3 tygodnie i jeszcze nie była na spacerze w wózku , pierw 4 dni w szpitalu potem tydzień w domu dzie Ada była chora i czekałam aż wyzdrowieje wkoncu zaraziła Oliwkę i znów 8 dni w szpitalu, od czwartku w domu i mam zalecenie przez tydzień minimum zostać w domu ale pogoda i tak nie sprzyja codziennie u mnie leje , paskudnie jest i z drugiej strony boje się że moze coś złapać znów bo tak jak piszecie grypa szaleje.
gusiaa urocza córeczka , a jakie piękne oczka
Pieguska czyli jest szansa że przestanie krwawić wkoncu , czym przemywałas?
Octeniseptem ii patyczkiem do uszu czyscilam w środku.Linka90*, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Ja jeszcze w dwupaku aczkolwiek wydaje mi się ze nadchodzi ten moment.
Kiedy wy się zglosilyscie do szpitala albo jakie dostalyscie instrukcje ? Przy skurczach co 5 minut ? Ja cała noc co 15-20-30minut miałam skurcze trwające tak ok 40 S wiec to jeszcze nie to skoro nie zwiększały częstotliwości... już sama nie wiem. Te przepowiadające strasznie mieszają w głowie
-
marlenaO wrote:Czu Wasze dzieci tez maja problem ze snem? Moja Kruszynka budzi się co godzinę, zje troche z cyca- więcej nie chce i po godzinie tulenia zasypia na 45-60 minut....i tak od 22 wczoraj 😱😰
Mój syn się wybudza jak nee jest w beciku ale on lubi być owinięty, ściśniętyZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Malaw - ja nie miałam nawet skurczy przepowiadających zbytnio, po prostu rano przy sikaniu myślałam, że mi odeszły wody, dlatego pojechaliśmy do szpitala to sprawdzić, a że mnie zostawili i poszli za ciosem to cóż...
Moja się wybudza w nocy tak co 2 godziny, przynajmniej dzisiaj tak było. 2 razy starczyło po 40 minut na cycku, a za 3 pobudką po 5 to jadła ponad godzinę, ale też zasnęła na ponad 3 godziny.
Ja czekam na wieści czy dzisiaj wracamy do domku. Mała miała właśnie robione usg brzucha i główki, czekam na wyniki. Badanie słuchu wyszło dobrze, wczoraj na szczęście zrobiła w końcu 2 razy siku i to tak porządnie. Z wagi spadła 250g więc też w normie.
Ja już powoli sobie siadam, chodź dzisiaj położną mówi, że siniaka to mam konkretnego na tyłkuDzisiaj mi czopka już nie dali, ale obiecali, że dadzą receptę przy wypisie
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Dziewczyn co maja doświadczenie z nacięciem krocza...
To normalne ze od wczoraj boli mnie dużo bardziej niż wczensiej?
W sensie meeega mnie ciągnie tam, kłuje, nie wiem go jeszxze
Tak jakby to szwy mnie ciągnęły mega
Masakra
Nir mogę chodzić, siedzieć, No nic!!!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
marlenaO wrote:Czu Wasze dzieci tez maja problem ze snem? Moja Kruszynka budzi się co godzinę, zje troche z cyca- więcej nie chce i po godzinie tulenia zasypia na 45-60 minut....i tak od 22 wczoraj 😱😰
To normalne na początku marlena.
Moja w nocy tez często się wybudza.... Niestety trzeba zacisnąć zęby i czekać aż minie ten etap.marlenaO lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:Dziewczyn co maja doświadczenie z nacięciem krocza...
To normalne ze od wczoraj boli mnie dużo bardziej niż wczensiej?
W sensie meeega mnie ciągnie tam, kłuje, nie wiem go jeszxze
Tak jakby to szwy mnie ciągnęły mega
Masakra
Nir mogę chodzić, siedzieć, No nic!!!
Daria-kiedy masz wizytę położnej w domu?
Pokaż się jej i ona powie Ci czy prawidłowo się goi.
I na prawdę polecam Ci ta piankę Ginexid - przyniesie Ci ulgę. -
Raga
Właśnie dziś będzie położna !
Wiec podpytam na pewno !
Tak jak wyjdzie to od razu robię liste do apteki dla mojego mega i pojedzie kupić co trzeba. Raga . lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Mnie zaczyna trochę swędzieć więc się zaczyna goić ale u mnie dopiero 3 doba po porodzie więc trudno powiedzieć jak będzie za raz.
Wczoraj wieczorem już sobie zamówiłam właśnie tą pinkę co Raga poleca, jutro pewnie kurier przyniesie. A jeszcze dzisiaj położna mi poleciła też kupić mucovagin żel.
No usg brzuszka super, ale główkę mamy zalecenie za 4-6 tygodni sprawdzić, bo jest podejrzenie 1 stopnia niedotlenienia. Pani doktor mówi, że lajcik i bez stresu ale trzeba za jakiś czas tam do główki zajrzeć. Bo jednak poród trudny i mogła ta pępowina się coś tam owinąć. Raga . lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Hej .. u nas nocka spoko 2 pobudki mlesio i spala:)
Kornelka pierwsze co jak otworzyła oczy to spytała meza co robi Gabrysia:)
Dzis jej wyprawiamy urodzinki na placu zabaw mega sie cieszy
Powiem wam że myślałam jakos ze gorzej będę się czuła po cc al2 jakoś zle nie jest najgorzej wstac z lozka i zaczac chodzic potem juz jest wporzadku..
Mężu pojechał załatwiać sprawy ,a ja leze z golymi cyckami i odkrytym brzuchem 😁😅😅😅Dariah, . Raga ., Darrika lubią tę wiadomość
-
Marlena
Wg mnie tk normalne
To są noworodki
Mogą zarówno pięknie spać cała noc jak i nie spać i płakać..
Wszystko przejdzie, minie j się unormuje
Trzeba przeczekać. Raga ., marlenaO lubią tę wiadomość
-
gusiaa wrote:Hej .. u nas nocka spoko 2 pobudki mlesio i spala:)
Kornelka pierwsze co jak otworzyła oczy to spytała meza co robi Gabrysia:)
Dzis jej wyprawiamy urodzinki na placu zabaw mega sie cieszy
Powiem wam że myślałam jakos ze gorzej będę się czuła po cc al2 jakoś zle nie jest najgorzej wstac z lozka i zaczac chodzic potem juz jest wporzadku..
Mężu pojechał załatwiać sprawy ,a ja leze z golymi cyckami i odkrytym brzuchem 😁😅😅😅
Gusia- to bardzo fajnie, że dobrze znosisz czas po CC 💪😊 Tym bardziej Prz dwójce dzieci kiedy jednak tego czasu na odpoczynek jest mniej. -
. Raga . wrote:Daria-ja tez dziś mam położną na 12 😉😉
To już druga wizyta z 4. A do Was ile razy przychodzą?
Podobno ustawowo powinny 6 razy... Moja tylko 4 😉a tak. Serio mysle ze bedzie 6 razy. Jutro bedzie ten pierwszy raz..
. Raga . lubi tę wiadomość
-
. Raga . wrote:Gusia- to bardzo fajnie, że dobrze znosisz czas po CC 💪😊 Tym bardziej Prz dwójce dzieci kiedy jednak tego czasu na odpoczynek jest mniej.
-
Podobno ustawowo powinny 6 razy... Moja tylko 4 😉
Mam te sama co z córka i była 6 razy, co tydzień
-
Podobno ustawowo powinny 6 razy... Moja tylko 4 😉
Moja za pierwszym razem przyszła to wpisała się do książeczki zdrowia dziecka, drugi raz przyszła na 5 minut i nie mówiła czy przyjdzie czy nie a ja nie dopytywałam bo ona nie jest za bardzo pomocna. O wszytko muszę sama pytać a ona odpowiada tak oschle i jednym wyrażeniem. I mówi do mojej małej „ty grubasie”. Zapytałam jedynie czy w razie problemów mogę dzwonić to powiedziała ze tak. Być może będę dzwoniła bo boje się o pępuszek Natki, z zewnątrz jest przyschnięty ale jak czyszczę to jest taka żółta wydzielina a jak podejrze pod kikut gdzie odstaje to tam widać żywa kiszkę 😳