LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny!
Chciałam dać znać ze 25.02.2020 o godz 00.02 ( czekała do terminu) przyszła na świat moja córka Antoninka
3350 g i 54 cm.
Powiem Wam ze poród to szok-w domu wytrzymałam z regularnymi skurczami od 16 do 22( wcześniej miliony przepowiadających) O 22.20 byłam w szpitalu z 4 cm, a ona urodziła się o północy ! Nacieli mnie dość, ale tak się szybko toczyło wszystko ze na bank sama bym pękła.
Zdrówka dla Was i Waszych pociech! Ja aktualnie płacze nad brodawkami....Dariah, Darrika, Camilla33, mj26, Fruzia85, ppieguskaa, Scintilla, gusiaa, emdar, Edith, sylgor lubią tę wiadomość
-
Justi2019 wrote:Dariah śliczny bobas
Dziewczyny napiszcie proszę ile wasze maluszki przybrały po wyjściu ze szpitala i po jakim czasie
A w pn na wizycie położnej 3410 - wiec już przekroczył wagę urodzeniowa
Położna bardzo zadowolona bo mówiła ze noworodki maja 2 tyg na odzyskanie wagi urodzeniowej09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
gusiaa wrote:A czy wasze maluchy też tak psikaja?? Moja od kad sie urodzila to psika kilkanascie razy dziennie 🤷♀️
Dariah jaki on śliczny;*;*
Taaaak!! Tez psika ciagle !!
A jak przebieramy tl gwarantowane ze psiknie a potem będzie czkawka - czyżby zmarzlak?
Ale tak - psika często09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Marlena
Mój się bardzo dużo zajmuje synkiem, z reszta córka tez się bardzo zajmował
Generlani wróci wszystko poza dawaniem cyca heeh aczkolwiek jak karmie na leżąco aktualnie (ból krocza) to mówi ze mam się położyć a ani przynosi małego i dostawia (z córka tez tak robił jak karmiłam na leżąco)
W nocy on ogarnia pampersy, odbicia itd
On kapie zawsze - przyznam się ze córkę kapalam może z 5 razy?! W zasadzie tylko wtedy kiedy jego nie było a my nie pojechałyśmy na ten czas do moich rodziców
Wiec od kąpieli jest on
Generlanie na prawdę robi wszystko
Myśle ze powinnaś porozmawiać z mezem co czujesz i co oczekujesz
Urlop macierzyński jest dluuuugi wbrew pozorom i fajnie gdybys mogła mieć trochę oddechu gdy on wraca do domku j moc ku przekazać Dzidzie i mieć czas dla się je - wiadomo będzie Cię wołać na cycka ale cała resztę mógłby ogarnacDarrika lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
marlenaO wrote:Czy wasi mężowie zajmują się noworodkami. Powiem wam ze moj nie bardzo i mówi ze boi się ze zrobi jej krzywdę ale widzę ze to raczej wymówka. Jestem lekko zawiedziona. Cała ciąże latał koło mnie, dogadzal mi i mnie we wszytkim wyręczał , teraz tez ogarnia wszytko wokół zakupy, sprzątanie jak go poproszę ale samym dzieckiem nie chce. Myślałam ze oszaleje na jej punkcie a tymczasem nie chce jej ani czytać bajek ani mówić do niej, na ręce bierze jak go przymusze 🥴
Jak u Was zachowują się tatusiowie?
Mój mi dużo pomaga, szykuje śniadania, jak mała jest marudna A nie głodna ani nie ma nawalone w pieluche to on z nią chodzi, wczoraj ją kangurkował chyba z godzinę
Pomaga mi dostawić do piersi, czasem wspólnie ją przewijamy. Jeździ na zakupy, pomaga mi też przy kroczu, żeby tam psikać octaniseptem itd.
Muszę przyznać, że naprawdę jest cudowny i przede wszystkim zakochany po uszu w swojej córce34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Malaw haha no i widzisz! Ogromne gratulacje! I zobacz jaki super poród, nacięciem się nie martw. Dzielna mama, teraz wypoczywaj i ciesz się paluszkiem
Teraz mamy chyba już zamiast klubu leniwych macic klub pozszywanych krocz :p
Jeśli chodzi o przebranie na wadze, to ja się będę mogła dopiero wypowiedzieć w piątek, po drugiej wizycie położnej. Mala mi dziwnie suty łapie cały czas ćwiczymy żeby nie ciamkała ale wydaje mi się, że się najada jak znreguly po 30-35 minutach czasem mniej już zasypia na cycku i nie chce jeść.
Kurczę A mnie jeszcze dzisiaj dopadło zapalenie pęcherza, jakby było mało, że mam tam wszystko obolałe. Muszę wcisnąć żurawine i zobaczyć czy mogę sobie przy karmieniu brać furagine34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Dariah wrote:Taaaak!! Tez psika ciagle !!
A jak przebieramy tl gwarantowane ze psiknie a potem będzie czkawka - czyżby zmarzlak?
Ale tak - psika często
O właśnie to jest ciekawe bo u nas przewijanie to z reguły straszny krzyki zaraz potem czkakwa. Kicha od czasu do czasu tylko.
Położną wczoraj też nowi, że ktoś tu jest chyba cieołolubny, bo w trakcie przewijania jak ja ogarniam pampersa A mąż np ja taknotula rękoma i chucha na brzisia czy pod brodę to malabsie uspokaja zaraz34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Macie cudownych mężów ze Wam tak pomagają. My niestety coraz częściej się sprzeczamy bo ja jestem zmęczona i chciałabym tez czasami usiąść i napić się spokojnie herbaty. Niestety jak ona płacze wieczorem to mój mąż mówi żebym już szła do niej a sam z siebie niestety nie fatyguje się. Już z nim o tym rozmawiałam i na następny dzień troszkę ja brał a na kolejny już zapomniał 😔
W trakcie rozmowy dowiedziałam się ze On tez jest przemęczony i robi wszytko wkoło żebym ja mogła zająć się dzieckiem. Tylko ze ja tez bym chciala czasami porobić coś innego. W tym momencie nie mogę wyjść z domu, jak wyskoczę do spozywczaka to na jednej nodze bo córcia może się obudzić. Do tego dochodzi ciagle presja żebym ściągała mleko bo malutka sama nie umie ściągnąć i jest głodna bo płacze. Niestety zamiast mi pomagać to jeszcze mi dowala 😭
Z dobrych wiadomości to dzisiaj odpadł nam pępuszek 🙃 Pod spodem połowa jest ładnie zaschnięta a połowa troszkę galaretkowata, lezkko żółta....,czy to jest ok? -
Marlena psikaj octaniseptem i wycieraj gazikiem a za chwilkę zobaczysz że jest tam "normalny"pepuszek.
Niestety są tacy faceci,cisnij na maksa bo ja wejdzie w krew to już nic nie poradzisz. Mój bardzo pomaga nawet jak np. Jestem w łazience i słyszę ze płacze to nie lecę tylko musi sobie poradzić oczywiście nie zostawiam glodnej. Zawsze mu mowie ze jakby mnie zabrakło to musi dać radę i się nie oglądać bo ja nie zawsze poratuje. Ale mój też z tych co wszystko od a do z, ze starszym tez tak było i jest.marlenaO, ZakręconaOna, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
Marlena
Całkowicie zgadzam się z Fruzia
Jak nie ustawisz męża teraz to przyjmie ze tak jest Ok i tak będzie zawsze
Co to przepraszam znaczy ze „ja robię was zytsko żebyś ty mogła zająć die dzieckiem”???
To jedu również jego dziecko i poza cycem powinien robić wszytsko to co Ty albo i więcej! Wszak to Ty cały dzień spędzasz z dzieckiem sam na sam, do tego karmisz (co jest fizycznie bardzo męczące), pewnie obiad ugotujesz i posprzątasz co nieco lub oranie wstawisz.
Wiec chętnie dowiem się fo to jest to jego „wszytsko”...?
Im szybciej go ustawisz Kochana tym lepiej dla Ciebie
Pieguska
Woooo piękna waga Jacka
marlenaO lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Marlena tak jak dziewczyny piszą teraz szczera i poważna rozmowa bo potem to będzie tylko trudniej. Ale dogadacie się na pewno i będzie dobrze
Nie martw się na zaś, oczyść jeszcze dzisiaj faktycznie tak jak Alexa, a jak nie to jutro lekarz na pewno pomoże
Dziewczyny a powiedzcie mi, bo sama nie wiem cm jak to działa, ale Wasze dzieciaki robia kupę i siku często? Jakoś regularnie, czy np pół dnia jest zmienianie pieluch, a drugie nic ?
Mała się najada raczej, bo w cycach mleko jest, a i po karmieniu śpi jak suseł. Bąki wali czasem takie głośne, że aż od śmiania się z niej mniejszy ciągną :p ale te pieluchy to tak nieregularnie, a jeszcze mam problem z rozpoznaniem czy siki jest 😑
Dzisiaj leci 5 doba od porodu i się zastanawiam, czy te pieluchy się dopiero rozkręca czy co. Bo w sumie mleko zamiast siary to mam chyba dopiero od wczoraj rana albo nocy34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
To dobrze nie musze się martwić ze moja tak kicha
Ja od dzis zdana na siebie. Mezu pojechal do szpitala ma ta operacje palca tylko ciekawe kiedy mu zrobia. Kornelka zostala z nami w domu bo niema kto jej prowadzac.
Mam madzieje ze ogarnę.
Mi maz też bardzo pomaga . Malutka kapie on ja ogarniam ubieranie . Obiady robi, zajmuje się starsza.. także narazie nie narzekam.Dariah lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:Marlena tak jak dziewczyny piszą teraz szczera i poważna rozmowa bo potem to będzie tylko trudniej. Ale dogadacie się na pewno i będzie dobrze
Nie martw się na zaś, oczyść jeszcze dzisiaj faktycznie tak jak Alexa, a jak nie to jutro lekarz na pewno pomoże
Dziewczyny a powiedzcie mi, bo sama nie wiem cm jak to działa, ale Wasze dzieciaki robia kupę i siku często? Jakoś regularnie, czy np pół dnia jest zmienianie pieluch, a drugie nic ?
Mała się najada raczej, bo w cycach mleko jest, a i po karmieniu śpi jak suseł. Bąki wali czasem takie głośne, że aż od śmiania się z niej mniejszy ciągną :p ale te pieluchy to tak nieregularnie, a jeszcze mam problem z rozpoznaniem czy siki jest 😑
Dzisiaj leci 5 doba od porodu i się zastanawiam, czy te pieluchy się dopiero rozkręca czy co. Bo w sumie mleko zamiast siary to mam chyba dopiero od wczoraj rana albo nocy -
Darrika
U nas silu rzadziej niż kupa
A kupa (raz mniejsza raz większa) to tak bym powiedziała z 8-10 razy dziennie ?
Czasami jest na prawdę mala - No ale jest i zmienić pampersa trzeba bo odparza go
Dziś siusiu już na pewno 2 razy zrobił
Gusiaa
Powodzenia Kochana !
Dasz radę !
Nasza od pn do przedszkola wróciła - z średnia ochota po 2 tyg u babci
Do tego cały rytuał się zmienił - teraz rano tatuś budzi, tatuś ubiera i zaprowadza
Wiec średnio zmotywowana z wsyztskim zmianami
Ale dziś już lepiej09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
No u małej takie charczenie było trochę w szpitalu, ale w domu już tego nie zauważyłam.
No teraz mała zrobiła 2 razy siku i kupę, czyli pewnie w normie i też mam wrażenie, że robi raczej popołudniu i w nocy
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.