LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dariah wrote:Darrika
U nas silu rzadziej niż kupa
A kupa (raz mniejsza raz większa) to tak bym powiedziała z 8-10 razy dziennie ?
Czasami jest na prawdę mala - No ale jest i zmienić pampersa trzeba bo odparza go
Dziś siusiu już na pewno 2 razy zrobił
Gusiaa
Powodzenia Kochana !
Dasz radę !
Nasza od pn do przedszkola wróciła - z średnia ochota po 2 tyg u babci
Do tego cały rytuał się zmienił - teraz rano tatuś budzi, tatuś ubiera i zaprowadza
Wiec średnio zmotywowana z wsyztskim zmianami
Ale dziś już lepiej
Moja maleńka nie charczy.
No i u nas spadnie tylko na brzuszku. Jak na bokach to śpi nie spokojnie.. -
Camilla33 wrote:Dziewczyny czy któryś maluch cierpi na zatwardzenia? Chyba będziemy szukać jakiegoś wspomagacza albo testować inne mleko.
Ale jesteś pewna, że to zatwardzenie? Robi zbite kupy? Może zamiast od razu zmieniać mleko to podaj troszkę wody.. Wiem różne są opinie na ten temat ale od znajomych wiem, że pomaga.. -
U mnie z kolei zero płaczu, mała ładnie je, widzę, że z cyca leci, w ogóle to sama ja budzie co 2 godziny na karmienie, a dzisiaj tylko dwie pieluchy poszły. 2 x siku i raz kupa jeszcze taka trochę smółkowata 🤔
Za to w szpitalu drugi dzień oo porodzie był taki właśnie, że cały dzień cyc j ani myślała spać34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika wrote:U mnie z kolei zero płaczu, mała ładnie je, widzę, że z cyca leci, w ogóle to sama ja budzie co 2 godziny na karmienie, a dzisiaj tylko dwie pieluchy poszły. 2 x siku i raz kupa jeszcze taka trochę smółkowata 🤔
Za to w szpitalu drugi dzień oo porodzie był taki właśnie, że cały dzień cyc j ani myślała spać
-
ppieguskaa wrote:Ale jesteś pewna, że to zatwardzenie? Robi zbite kupy? Może zamiast od razu zmieniać mleko to podaj troszkę wody.. Wiem różne są opinie na ten temat ale od znajomych wiem, że pomaga..
-
Camilla33 wrote:Zatwardzenie jak cholera. Dusi małe twarde bobki i tylko z pomocą. Aż żal patrzeć.
No to zmiana mleka..
Choć może spróbuj z ta woda..
Ii ja bym włóżyla mu czopek glicerynowy.. Co by się wyproznil do końcaCamilla33 lubi tę wiadomość
-
Młody miał duży spadek wagi w szpitalu, więc sporo minie nim odrobi. Do tego rodzeństwo ciągle chore, więc ryzyko że coś od nich złapie jest duże.
Zatwardzeń nie ma,kupy są non stop (czasem nie zdążę ubrać, a już kolejna, także chwile czekam przed ponownym przebieraniem, bo bardzo tego nie lubi i mocno płacze.
Co do opieki, mąż świetnie dałby sobie radę, ale chętniej wybiera opiekę nad starszakami. Najmłodszy mógłby z cyca nie schodzić, więc chusta poszła już w ruch. Muszę jeszcze trochę dopracować technikę, bo jednak trochę mi się zapomniało... Tylko właśnie mogło by się zrobić już cieplej, żebym mogła karmić na powietrzu (bo najbardziej ograniczają mnie temperatury i doceniam dziadków jeszcze przez jakiś czas.
-
gusiaa wrote:U nas drugi dziwny wieczor .. co odloze mala po karmieniu to się wybudza i szuka dalej cycka.. dziś znowu to samo juz 2h ponad sie tak z nią drocze. Właśnie wisi na cycku ciekawe co bedzie jak ja odloze ..
Ja w takiej sytuacji przeprosiłam smoczek, który uratował mnie 🤪 na szczęście córcia nie nadużywa go i jak już się nassie to wypluwa, a jak nie ma ochoty na ssanie to w ogóle go nie przyjmuje. Obiecałam sobie ze wytrzymam miesiąc....dałam radę 2,5 tyg....taki mały miesiąc można powiedzieć hi hi 🙃. Raga . lubi tę wiadomość
-
Gusiaa
U nas tez widzę ze w ciągu dnia zaśnie na cycku, odłożę go spokojnie, spi jak kamień, Zosieńka mu daje buziaki a ten nic..
W nocy zaśnie na cycku
Odłożę tk to się wierci, kręci itd
Szczęście ze w nocy nie ma godzin aktywności - spi i cyc i spi i cyc
Ale ma lżejszy sen niż w ciągu dnjaZakręconaOna lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Kochane
Uratowana jestem !
Wczoraj o 20 była u mnie położna i zdjęła szwy!!!
Zyje
Funkcjonuje
Jest super !!Darrika, gusiaa, ppieguskaa, ZakręconaOna, sylgor lubią tę wiadomość
-
Wczoraj byliśmy u lekarza z ta rana po pepuszku. Tydzień mamy obserwować i przemywać a jak będzie brzydki za tydzień to mamy skierowanie do chiruraga na laminowanie czyli przypalenie. Uspokoiła mnie ta wizyta jesli chodzi o pępuszek ale zaniepokola z innej strony. Moje dziecko ma taki dołek z tylu pleców gdzie kończy się kręgosłup a zaczyna pupka. I w szpitalu powiedzieli ze ma takie wgłębienie i ze nic to nie znaczy. Wczoraj pediatra powiedziała ze trzeba zrobić usg, ze tam może być dziurka i może tamtędy wychodzić kupa 😳 Ze ten dołek to patologia i może powodować nawet rozszczep kręgosłupa!!! U naszej małej wyglada to dobrze, raczej nic tam się nie sączy ale i tak jest przerażona. Jestem zdziwiona ze szpital olewa takie rzeczy i nawet nas nie poinformował ze to jednak nie jest normalka.
Przy okazji zrobiliśmy kontrole wagi i mamy już 4100g...znowu przybrała 300g w tydzień. Mimo ze mialam mało pokarmu to mała się najadła. Ale okazało się ze wędzidełko jest trochę za krótkie i tez mamy skierowanie na ewentualne podcięcie.
I tak ze zdrowego dziecka robi nam się wędrówka po lekarzach.
-
Marlena
Nie stresuj się Kochana
Słyszałam kiedyś o tej dziurce właśnie na dole kręgosłupa, ale najczęściej to się okazuje taka po porostu „uroda”maluszka
Ma pewno wszytsk będzie dobrze !!
Gusiaa
My mamy bioderka na 18.03 i patronaz na 10.03
Od razu umówili nam tez wizytę na szczepienie na 24.04...myślałam żeby przesunąć o miesiąc szczepienia ale nie wime czy nie będą się burzyć
Raga
Taaaaak!!!
Cudowne uczucie !!!
Wiadomo coś tam pobolewa krocze bo w końcu jest blizna itd ale bez szwów to nowe życie !marlenaO, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCamilla33 wrote:Dziewczyny czy któryś maluch cierpi na zatwardzenia? Chyba będziemy szukać jakiegoś wspomagacza albo testować inne mleko.
Moja jest na Nan Optipro Plus( z piersi pije bardzo mało) i robi płynne kupki, początkowo były mega cuchnące i brązowe, teraz są żółtawe i tak nie śmierdzą. -
nick nieaktualnymarlenaO wrote:Wczoraj byliśmy u lekarza z ta rana po pepuszku. Tydzień mamy obserwować i przemywać a jak będzie brzydki za tydzień to mamy skierowanie do chiruraga na laminowanie czyli przypalenie. Uspokoiła mnie ta wizyta jesli chodzi o pępuszek ale zaniepokola z innej strony. Moje dziecko ma taki dołek z tylu pleców gdzie kończy się kręgosłup a zaczyna pupka. I w szpitalu powiedzieli ze ma takie wgłębienie i ze nic to nie znaczy. Wczoraj pediatra powiedziała ze trzeba zrobić usg, ze tam może być dziurka i może tamtędy wychodzić kupa 😳 Ze ten dołek to patologia i może powodować nawet rozszczep kręgosłupa!!! U naszej małej wyglada to dobrze, raczej nic tam się nie sączy ale i tak jest przerażona. Jestem zdziwiona ze szpital olewa takie rzeczy i nawet nas nie poinformował ze to jednak nie jest normalka.
Przy okazji zrobiliśmy kontrole wagi i mamy już 4100g...znowu przybrała 300g w tydzień. Mimo ze mialam mało pokarmu to mała się najadła. Ale okazało się ze wędzidełko jest trochę za krótkie i tez mamy skierowanie na ewentualne podcięcie.
I tak ze zdrowego dziecka robi nam się wędrówka po lekarzach.marlenaO lubi tę wiadomość