LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
ZakręconaOna wrote:No i z naszej przeprowadzki nici . Jestesny zalamani po calosci , ambasada odwolala nam na x czasu spotkanie o paszport dla Klopsika . Utknelam tu KURWA ...
Głowa do góry przede wszystkim!! Wiem, że łatwo się mówi, ale, za moment wszyscy będziemy mieli problem, niezależnie kto gdzie się znajduje... 🙄Dariah lubi tę wiadomość
-
Zakręcona współczuję , mam nadzieję że uda się to ogarnąć jak najszybciej.
Dziewczyny czy wy już jesteście po " pierwszym razie po ciąży " z waszymi mężami? Hehe jak to brzmi hihi . Jeśli tak to jak wasze odczucia ? Szczerze powiem że obawiałam się tej chwili bo pamiętam po porodzie z Adą czekaliśmy 6 tygodni i sex mnie bolał ale dziś mąż jak tylko wrócił z pracy bardzo się przymilał hehe i czułam w kościach że mnie to dziś nie ominie hehe noi powiem wam że niepotrzebnie się obawiałam nic nie bolało ale jestem zawiedziona że tak szybko doszedł że ja nie zdążyłam haha a potem jak już wrócił z takim miękkim i mimo że doszlam to już nie było to samo no ale cieszę się bo wszystko się chyba zagoiło skoro nie czuje dyskomfortu ani bólu . Ale się zdenerwowałam bo chciał we mnie dochodzić no mówię do nie go że go chyba powaliło -
Nie da wlasnie
ambasada mi napisala meila ze sa nieczynni do 16.04 co dalej beda informowac no i co lepsze , ze PO ZAKONCZENIU korona dopiero bedzie mozna dzialac i umawiac wizyty a jak sie rzuca na terminy to wyjade stad za rok
eh ide spac bo az mnie z nerw na wymioty bierze . Dobranoc
-
Annkaa pamiętaj, że z rotawirusami musisz wyrobić się do 12 tyg życia dziecka. 6w1 i doustny rotarix bez uszczerbku zawsze podaje się razem. Pneumokokow nigdy nie powinno się z niczym łączyć bo spora część dzieci nie za dobrze reaguje na to szczepienie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 22:58
annkaa lubi tę wiadomość
-
Justi2019 wrote:Zakręcona współczuję , mam nadzieję że uda się to ogarnąć jak najszybciej.
Dziewczyny czy wy już jesteście po " pierwszym razie po ciąży " z waszymi mężami? Hehe jak to brzmi hihi . Jeśli tak to jak wasze odczucia ? Szczerze powiem że obawiałam się tej chwili bo pamiętam po porodzie z Adą czekaliśmy 6 tygodni i sex mnie bolał ale dziś mąż jak tylko wrócił z pracy bardzo się przymilał hehe i czułam w kościach że mnie to dziś nie ominie hehe noi powiem wam że niepotrzebnie się obawiałam nic nie bolało ale jestem zawiedziona że tak szybko doszedł że ja nie zdążyłam haha a potem jak już wrócił z takim miękkim i mimo że doszlam to już nie było to samo no ale cieszę się bo wszystko się chyba zagoiło skoro nie czuje dyskomfortu ani bólu . Ale się zdenerwowałam bo chciał we mnie dochodzić no mówię do nie go że go chyba powaliło -
Ja z seksem czekam na pewno do 6 tygodnia, nadal mnie tam pobolewa, krew cały czas jest. W ogóle muszę tam dzisiaj zajrzeć na dół z lusterkiem. No i chciałabym orzed seksem być na kontroli u gina ale z tym wirusem to cholera wie kiedy się uda iść...
Na szczęście mąż lubi *****więc mogę jego żądze zaspokoić 🤣🤣🤣
Zakręcona mega współczucia... Ale nie masz niestety na to wpływu więc nerwy tylko pogorsza sprawę, staraj się być dobrej myśli!
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 17 marca 2020, 10:29
. Raga . lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Hehe tak dobrze, że w razie W pozostaje oral hihi
Ja też miałam straszne obawy, co i jak. Ale już jesteśmy "po". Mój też się ciutke pospieszyl, a ja trochę z tyłu głowy miałam jeszcze przygody ze szwami, których była niezliczona ilość. Ale na szczęście było całkiem przyjemnie. I też tak koło 6 tygodnia.
Wizytę u gina cudem odhaczyłam, będąc właśnie z Młodą na szczepieniu. Mama z nią została chwilę, a ja uprosilam, żeby mnie zbadał.
I jeszcze kwitek do becikowego położne mi wystawiły i podpisał go
Hmm widzisz Camilla, dzięki za info, bo od służby zdrowia ciężko się takie informacje dowiedzieć...(pneumokoki)
Przy rotawirusach słyszałam, że trzeba uważać po szczepieniu na kupki, żeby myć dokładnie ręce, bo się można samemu zarazić, bo są żywe kultury bakterii. I trzeba się pilnować po niej.
Słyszałam też o przypadku, gdzie po tej szczepionce gdy połączyli ją z inną dziecko w specjalistycznym szpitalu wylądowało. Płacz nieukojony i w ogóle... I reszty dawek już zaniechali...
Kurde my też na Wielkanoc planujemy chrzciny i już się zaproszenia drukują... ale mąż się boi... Najwyżej będziemy nie na całej mszy, tylko po mszy św. tylko z rodziną i też będzie przecież... O ile całkiem nie pozamykają wszystkiego do kwietnia.
W sklepach masakra tak jak piszecie... -
Ewa wlansie o tym pomyslalam , ze jest opcja jeszcze ... dzis maz w pracy poczyta o tym i najwyzej bedziemy od jutra dzialac z tym , ze nie mamy statusow wyrobionych i trzeba bedzoe chyba dzialac i z tym
Masakra przez tego wirusa wszystko poblokowane ...mj26 lubi tę wiadomość
-
My mieszkamy w takim rejonie, że dużo firm meblarskich.. Ii są pogłoski, ze mają je zamknąć na 14dni..
Ja to się zastanawiam czy końcem czerwca będzie choć ciut normalnie..
Wczoraj był kurier to miał maskę i rękawiczki.. W sumie mu się nee dziwię ii mu powiedziałam, że następnym razem może zostawić pod drzwiami albo koło bramy paczkę.
Koleżanka ma ślub w październiku ii się zastanawia czy drukować zaproszenia..
Nam to fuksnelo z chrzcinami bo mieliśmy w niedziele Aa w środę ogłosili, że zamykają szkoły..
annkaa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny jak wam minęła nocka? U nas ok . Moja Ada upodobała sobie szufladę z opaskami czapeczkami i skarpetkami Oliwki i 5 razy dziennie wszystko powyrzucane z szuflady , coś mnie zaraz trafi, pierwszy raz już dziś zaliczony , przyszła z opaskami założonymi na udo
annkaa lubi tę wiadomość
-
U nas nocka super, Zuza zasnęła jakoś po północy A obudziła mnie za dziesięć 7 :p 3 noc z rzędu tyle snu, że mój organizm nie wie co się dzieje hahahaha
Justi to masz tam niezłą zabawę :p
Bożenka lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Zakrecona
o Matko!! wspolczuje bardzo!
mam nadzieje ze faktycznie da sie zorbic na zybko te papiery UK i sprawa sie roziwaze!
nie denerwuj sie , dzialajcie
JUsti
my jeszcze nie mielismy "pierwszego razu PO"
powiem szczerze ze wolalabym najpierw isc na kontrole do lekarza ale kiedy ona bedzie mogla sie odbyc biorac pod uwage aktulana sytuacje....tego nikt nie wie
na szczescie moj tez lubi inne formy "przytulanek" wiec jakos damy rade hehe
Darrika
co TY jej robisz ze tyle CI spi?
hehe
dajesz jej mm na noc czy to na cycu?
U nas nocka hmmm
powiedzialabym ze standardowa
poszeld spac o 20 - pobudka przed 24, potem sie zaczelo z nosem znow....
juz nie wiem co mu zrobic z tym nosem
nawilzalismy wczoraj
odciagamy
najgorzej jest jak zacznie sie "skupiac" na swoim nosie to koniec...
i nagle koniec..zmieni pozycje, spokojnie zaczyna oddychac i koniec prblemu...pieknie oddycha...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ewciaa83 wrote:Zakreconaona poczcie sa papiery, zdjecie dziecka I tyle.zdjecie musi podpisac Ci jakis Anglk, I wysylasz
Zaden status Ci nie jest potrzebny, no dziecko sie urodzila tutaj
-
Dariah - tak, dostaje mm na noc.
Tzn. Od 3 dni robie tak, że butle 60 ml dostaje miedzy 11-13, a potem jej robię 90 ml i dostaje to w okolicy tej 23, ale zanim dostaje butle, to zawsze jest na cycu wcześniej, po 20 min na każdym. A resztę dnia cały czas cyc, na żądanie, kiedy i ile chce. W sumie po cycu w ciągu dnia też spokojnie 3-4 godziny sobie czasem pośpi.
Taki śmieszny schemat nam wyszedł wieczorem, orzed tym długim spaniem. Butla i potem ja noszę ma rękach żeby jej się odbiło. Potem ja odkładam do łóżeczka i dostaje czkawki, więc dostaje cyca żeby przeszło, w międzyczasie z 2, 3 razy zrobi siku. Potem znowu ma cyca aż zaśnie i dopiero ją odkładam, więc nam schodzi na to z reguły godzina
Kupilam dzisiaj wagę, mam nadzieję, że raz dwa będzie w paczkomacie do odbioru. Chce kontrolować jej wagę i ewentualnie wieczorne mm zmniejszyć do 60 ml, bo się boję, żeby z kolei za dużo nie przybierała tylko w normie.
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Zakręcona
Hmm ja die nie znam ale myśle ze gdyby chodziło o Was to tak - jakkes dokumenty na potwierdzenie Olę lat jestescienitd
Ale Kuba się tam urodził...wiec jak dla mnie to akt urodzenia (czy jak w UK to zwą) powinien wystarczyć
Ale to moje zdanieMysza lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Zakrecona nie czytaj internetow bo to bzdury😁
Na poczcie sa papiery, w nich tam wszystko pisze, wypelnij odeslij razem ze zdjeciami, teraz nie pamietam ale chyba wasze dokumenty tez passport lub dowody, jesli to wystarczy to super czasami chca potwierdzenie jednego rodzica ze pracuje tutaj 5 lat, czyli payslipy lub p45 czy p60 I tyle, jesli o to zapytaja wyslij tylko I dwa dni potem passport w domu.
Ja no z Wojtkiem dosylalam I paszport byl juz gotowy za pare dni. Zosi tez wyrabiam brytyjski tyle ze najpierw musze ja zarejestrowac, bo certyfikat tez trzeba do paszport, wszystkie dokumenty wysylasz w specjalnych kopertach szarych na poczcie wiec sa bezpieczne.ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mysza wrote:Dariah, a czym odciągacie katar?
Darrika, moja dostaje mm i śpi ciągiem w nocy max. 3 godziny.Jak kładziemy się o 23-24 jak zasypia, to pobudki są 2-3, a potem różnie 4-5-6.Także Twoja to śpioch 😁
W sumie to dopiero 3 dzień taki luksusowywcześniej też były pobudki w nocy co 2-3 godziny, z hukiem 4
więc teraz się cieszę i doceniam każda taka nic i staram się wysypiać i z tego korzystać!
Chociaż kto wie, może powoli się wdaje we mnie - jak moja mama mowi, ze mna wszytskoe nocki miala przespaneMysza lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.