LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDarrika wrote:W sumie to dopiero 3 dzień taki luksusowy
wcześniej też były pobudki w nocy co 2-3 godziny, z hukiem 4
więc teraz się cieszę i doceniam każda taka nic i staram się wysypiać i z tego korzystać!
Chociaż kto wie, może powoli się wdaje we mnie - jak moja mama mowi, ze mna wszytskoe nocki miala przespane -
nick nieaktualny
-
Mamy taka "gruszke" co z corka sie sprawdzala bo dzieki tej budowie "akordeonowej" ma dobbre ssanie
[
To jest sama woda co wychodzi
a jak wydaje z siebie odglosy to jakby tam 5kg gestego kataru bylo...
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 17 marca 2020, 17:53
Mysza lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Nasza śpi od 23 do 3-4, a potem jakoś do 7. Więc w sumie nie narzekam.
Co do seksu to za tydzień w niedzielę minie 6tygodni, ale że byłam szyta w środku i dalej mnie ciągnie i trochę boli przy dłuższym staniu to nie odważę się seksić bez wizyty u gina. Z resztą w związku z moimi uszkodzeniami po porodzie jakoś nie bardzo mi się chce..
Kurde mam problem z tą wysypką, bo teraz jest jej więcej. Tak fajnie w pewnym momencie zeszła, a teraz wróciła ze zdwojoną siłą☹️ a do lekarza przecież nie pójdę. Z resztą widziało to dwóch lekarzy i położna. Każdy mówi co innego. Ja już cała głupia jestem. Na szczęście jej to nie swędzi. Może to od przegrzania. Bo jak przystawiam ją do cycka to trzymam ją dłonią z jednej strony głowy za twarz, a z drugiej za uchem i w sumie w tym miejscu ma najwięcej 😔
-
Bożenka ja mam tak samo, ciągnie mnie jeszcze w środku, jak dłużej stoję, albo po spacerze, bez wizyty u gina też nic nie Chce robić. Zobaczę, jak w mk nie odowołają usg główki w prywatnym centrum medycznym to też tam się zapisze prywatnie do gina i tyle...
A co na wysypke mówili lekarze i położna? Mi położna powiedziała, że wysypka u Zuzy to mogą być jeszcze moje hormony.
A ma wysypke na czole pomiędzy brwiami i na policzkach takie syfki jakby trądzik niemowlęcy34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Położna powiedziała, że ,,dzieci czasami takie coś mają"🥴 i kazała nawilżać oraz przemywać solą fizjologiczną. Lekarz nr1, że to może coś zjadłam i żeby to wysuszać, smarować sudocremem lub czymś innym z cynkiem. I lekarz nr2 że to na bank nie jest alergią, a takie oczyszczanie się skóry, nic groźnego, kazała nie nawilżać, bo się zatyka skóra i że wystarczy przemywać wodą. I tak zauważyłam, że wysuszanie sudocremem to najgorsza opcja. I teraz próbuje nawilżać. Zmieniłam kremik. I czekam czy pomoże. Później jak coś będę samą wodą, ale wcześniej tak pielegnowalam jej skórę i wcale lepiej nie było.
-
Bożenka a może to przez Twoje ubranie? Czy pierzesz ubrania swoje w dziecinnym proszku? Bo ja miałam taką sytuację pojechaliśmy na wieś i mama uprala pościel na której spałam w zwykłym proszku a ja o tym zapomniałam i w nocy położyłam ją obok siebie na cyca i zasnęlyśmy obie rano jak się obudzilam to Ada miała uczulenie w miejscach gdzie pościel dotykała jej gołego ciałka . Wiem że większość dzieci nie ma z tym problemu ale może akurat tu będzie to albo pomysl czy np stosujesz może jakiś krem na ręce lub perfumy które moglyby ją podrażnić ? Moja Oliwka ma trądzik niemowlęcy położna mówiła że potrwa do 9 tygodnia i póki co jest tak jak ona mówiła że 2 dni jest potem dzień buzią ładna znów coś wyskoczy i tak na zmianę , ale kazała przemywać tylko wodą przegotowaną
-
Byłyśmy na spacerku, dziewczyny dziś to poprostu prawdziwa wiosna jest tak ciepło że coś niesamowitego, szkoda że ten wirus jest bo Ada by się wyszalała dziś na placu zabaw a tak to muszę iść wtakie miejsce żeby po drodze nie było bo by było nieciekawie
Darrika, Mysza, Dariah, Bożenka, sylgor lubią tę wiadomość
-
Ja tylko przemywam przygotowaną woda, tak z 3-4 razy dziennie i ta wysypka między brwiami zaczyna powoli znikać no i te syfki na policzkach też jakby "ładiejsze"
Co do antykoncepcji. Ja przed ciąża brałam tabsy przez 3 lata dobre, rok przed staraniami o dziecko odstawiłam i było mega źle. W pół roku przytyłam dobre 10 kg, woda mi się zatrzymała w organizmie, dieta, treningi nic nie dawały, potem się okazało, że miałam pcos. Nigdy więcej nie chce przyjmować hormonów, w żadnej postaci, bo w trakcie jest ok, ale po odstąpieniu mój organizm dostaje pierdolca. Będę chyba chciała tak jak zakręcona jakąś wkładkę co tam zablokuje co trzeba. Bo drugie dziecko to nie bardzo , zwłaszcza biorąc pod uwagę co się odwala ma świecie, a dwa, że nie chce znowu tak cierpieć jak w czasie porodu i potem po, jak te szwy ciagnęły itd...34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Ja nie moge absolutnie zadnych hormonow przyjmowac wiec zostaje mi wkladka domaciczna bez hormonow . Za tydzien umawiac sie na zalozenie mialam ale nie wiem jak to w tym przypadku bedzie jak ten wirus jest . Za tydzien zadzwonie i zapytam . Jak najszybciej niech mi zakladaja Ja .
Ja na ttzecie sie nie pisze a chce normalnie sie z mezem kochac a NIE przez te lateksy sreksy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 13:27
Darrika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDariah wrote:
A kicha Teoś często? Emilka tak, kilka razy dziennie i chyba to jej oczyszcza fajnie nosek.
-
Mysza
No właśnie to jest fak ze nie kicha a nagle jak zacznie kichać to kilka razy z rzędu
To mu oczyszcza nosek tez właśnie
I jak wchodzimy Np do sypialni to tez kicha
Ta gruszka na prawdę super
Nam teściowie ja przywieźli dla corki jak była malutka i się super sprawdziło
To potem następnym razem jak przylecieli to poprosiliśmy o jeszcze kilka na zapas heehMysza lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Mysza wrote:Fajna ta gruszka
A kicha Teoś często? Emilka tak, kilka razy dziennie i chyba to jej oczyszcza fajnie nosek.
Jejku jak mi sie podoba to Teos hahaha