X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gezanew gratuluję malucha!!!
    Wypoczywaj!!!

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gazanew gratuluje,duzo zdrowka dla Was :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gezanew gratulacje, bardzo dzielna byłaś :*
    I piękna data urodzin, wasza Walentynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 07:20

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gezanew gratulacje! :) dosc szybko poszlo, córcia spora :) data tez fajna, ale mi raptem przestalo tak sie spieszyc. Musze jeszcze zadzwonic do innego szpitala i zdecydowac co robimy. Sprawdzcie sobie dziewczyny, te ktore jestescie zdecydowane na porod rodzinny jak to jest u Was w szpitalu obecnie z porodami czy odwiedzinami, bo coraz wiecej szpitali wprowadza zakazy ze wzgl na epidemie.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronciu a Ty cos kiedys pisalas, ze decydujecie sie na szpital, ktory jest dalej od domu ze wzgledu na dostepnosc zzo. Daleko macie?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kri Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gezanew gratuluję! Dorodna kobietka z Zuzi :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• As ieńka Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genezew Gratulacje !!! Piękna data porodu i tak samo napewno zdrowa i piękna Zuzia:):):):):) Wracaj do zdrowia szybko!!!Ściskam!!!!!!!!;)

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gezanew gratulacje :) super Ci poszło.
    U mnie niby też są ograniczone odwiedziny ale mąż jak przychodzi to nikt go nie wygania. W dodatku nie dzwoni dzwonkiem tylko ja go wpuszczam . W końcu mi się oberwie :D

No więc tak po wczorajszej kroplowce dostałam 5 jednostek nic nie ruszyło. Jedynie badał mi twardnieje brzuch który się notuje na ktg. Rozwarcie od wczoraj nie drgnęło . Mój gin powiedział ze dziaj odpoczywamy i jutro kolejna kroplowka. Jak nic nie zdziała to będę mieć cc...
    Mojemu małemu się nie spieszy. Póki co wszystko w porządku a ja o dziwo jestem spokojna :)
    Pozostaje mi tylko czekać aż może samo ruszy. Draznie te skutki i nawet brzuch mi się mię spina przy tym. Ja nie wiem źle to robię czy co :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gezanew gratulacje! Sprawnie poszło! <3

Tusia widocznie Kubusiowi za dobrze u Ciebie w brzuszku. Jak by się nie ułożyło niedługo będziecie razem :*

Ja dziś całą noc się budziłam. Miałam bóle krzyżowe i było mi niedobrze, ale skurcze tylko jakieś pojedyncze. Zobaczymy co przyniesie dzisiejszy dzień. Jak coś muszę czekać do wieczora bo Mężu w pracy.

justikf lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pewnie wiele z Was zostało mamusiami, od kiedy tu ostatni raz byłam, więc gratuluję. Ja jestem w dołku - w środę zgłosiłam się ze skierowaniem do szpitala, gdzie... nie przyjęli mnie. Już we wtorek wzięła mnie gorączka (39 stopni), ból gardła i kaszel - powiedzieli, że mnie nie przyjmą chorej. Dali 5 kroplówek, a do tego tak namieszali i nakłamali w papierach, że nic się nie zgadza z tym, co mówili mi w rzeczywistości. A do tego potraktowali mnie jak gówno. Wróciłam do domu i wieczorem znowu wzięła mnie gorączka - pojechałam do innego szpitala (też w oddali kilkudziesięciu kilometrów), gdzie... na IP miałam 40 stopni. :/ Przyjęli mnie, 24h na dobę miałam ktg co 2 godziny, a na usg waga Jasia wyszła... 4600-4800g... Porobili różne badania i dali mnóstwo leków, w tym antybiotyk. :( W sobotę mnie wypisali, bo CRP polepszyło się, a tam też wszyscy kaszlą i powiedzieli, że do porodu muszę wyzdrowieć, bo przy takiej infekcji istnieje zbyt duże ryzyko powikłań dla mnie i dzieciątka. Jak ordynator zrobiła usg to wyszło 4072g (+/- 595g), więc już namącono mi z tą wagą okropnie. Od wczoraj jestem w domu na antybiotyku i masie leków - jestem przerażona, że muszę tak truć Jasia, ale nadal kaszlę mocno... Podobno szyjkę mam zupełnie nieprzygotowaną do porodu... No i jak nic się nie będzie działo to mam zgłosić się w sobotę (już zdrowa), żeby nas monitorowali... :(

Astrate lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous bidulko! Obyś szybko wróciła do zdrówka. A antybiotyk lepszy dla Was obojga niż jakieś powikłania. A widzę że u Ciebie podobnie jak u mnie. Miałam rodzić wcześniej a też się okazało, że szyjka nie gotowa. Co lekarz to inna opinia a my Mamusie musimy się martwić :/

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gezanew gratulacje

Dla wszystkich chorych zdrowia

ja dziś idę na długi spacer bo zero objawów

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous aż mi się juz nie cxe do tego psk jechać jak przeczytałam co napisałaś ehh życzę Tobie zdrówka !!!

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous biedna jestes. Wspolczuje bardzo. Jasia na pewno nie trujesz, sporo kobiet bralo antybiotyk w ciazy -lepsze to niz szalejace w organizmie chorobsko. Swoja droga swietne, ze kobiete w terminie porodu, chora odsylaja...rozumiem, ze przy takiej wadze to tylko cc.Trzymaj sie, niedlugo wszystko co najgorsze minie i bedziesz cieszyc się wspaniałym synkiem.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • gorgeous Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa - naprawdę chciałam tylko tam rodzić, ale po tym, jak siedziałam tam 7 godzin i byłam przerzucana tylko wszędzie, a pielęgniarki i położne były tak niemiłe i traktowały mnie jakbym miała 15 a nie 25 lat, to powiedziałam, że w życiu tam nie wrócę. Poza tym jak w tak rozbudowanym szpitalu nie mogą mnie wziąć na jakąś oddzielną salę? Jak można wyrzucić ze szpitala chorą kobietę w ciąży? Zaznaczyli jeszcze, że jak zgłoszę się po terminie albo przyjadę już z akcją porodową, to nie wiedzą czy będą mieli miejsce, aby mnie przyjąć, nawet jeżeli będą mieli dyżur!! :/ To chyba na ulicy miałabym rodzić...

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerażona jestem tymi lekami, ale próbuję sobie tłumaczyć, że lepsze to niż miałyby być później jakieś komplikacje... :(

agulineczka - no właśnie nawet przy takiej wadze będą zapewne próbować naturalnie, bo "maszyna może się mylić". Ordynatorka jest ogromną zwolenniczką porodów naturalnych, więc wiadomo... Ale jak moja szyjka nadal nie będzie chciała współpracować, a skurczy też nie będzie za bardzo, to może wtedy cc. Oby wszystko z Jasiem było dobrze... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 10:31

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Przerażona jestem tymi lekami, ale próbuję sobie tłumaczyć, że lepsze to niż miałyby być później jakieś komplikacje... :(
    Nie wiem czy pamiętasz to ja na początku stycznia tez miałam antybiotyk. Po tym jak po domowych sposobach kaszel nie przechodził tylko się jeszcze nasilał. Rodzinna powiedziała ze lepiej wziąć antybiotyk niżeli doprowadzić do skurczy i przedwczesnego porodu. Natomiast skoro u Ciebie wola nie ryzykować z jakimiś powikłaniami to myślę nie nie ma co się martwić lekami ... na pewno dostałaś jakiś bezpieczny w ciąży lek.
    Co do tego szpitala to Ci powiem ze wczoraj byłam na imprezce. I właśnie była dziewczyna co urodziła teraz w grudniu. Pojechała na tępy dyżur i przyjęli ją miło i bez zbędnego gadania. I dziś jestem mega zszokowana tym co Ty piszesz.
    Fakt ta dziewczyna ma również lekarza prowadzącego ze szpitala. Ale mówiła ze się nawet na niego nie powoływała.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Lutóweczki, gratuluję dzieciaczków oraz życzę szybkich i programowych porodów tym, które mają to jeszcze przed sobą. Od połowy stycznia ja tu zaglądam prawie codziennie, więc mimo, że się nie odzywam to jestem bardzo na bierząco :)

Dziś miała urodzić się Olga, jak część z was może pamięta, los chciał inaczej. Ale.. los był łaskawy, od kilku dni w moim brzuchu mieszka Olgi braciszek lub siostrzyczka. A więc, drogie lutówki, życzcie mi, abym na październikówkach dotarła, aż do momentu, w którym wy teraz jesteście :)

marissith, Bruśka, szara myszka, Biedroneczka29, Moniaa, Doti87, Tusiaa, lula.91, baassiia, Kri, Biedroneczka83, As ieńka, d84, pragnaca dzidziusia, tysiaa93, Lexi150, vayn, gezanew, Namida, dana222, Evans, L, mallinka, Mila920, tulipanna lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr wspaniala wiadomosc! Zycze Ci z calego serca, zebys donosila swoje maleństwo, trzeba wierzyc, ze tym razem wszystko bedzie dobrze. Powodzenia, spokojnej, szczesliwej ciazy :)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr kochana łzy mi poleciały.sciskam Cie mocno i wierzę że wszystko będzie dobrze. Inaczej być nie może. Oczywiście będziemy Cie dopingowac. Trzymaj się i spokojnej i nudnej ciąży.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1481 1482 1483 1484 1485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ