X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę zapeszać ale moje dziecko jest cudowne! Obudził się po 3h, zjadł i znowu poszedł spać na 3h. Przez ten czas zdążyłam posprzątać na tip top mieszkanie, posegregowałam ciuchy, uprzątnęłam dokumenty, wstawiłam 2 prania. Teraz wstał pogadał z tatą, pouśmiechał się do mamy i zjadł i pewnie dalej będzie kimono :)

D nam w przychodni nakleili plasterki ale już odkleiłam. W zasadzie to nawet śladu nie ma po wkłuciach. Zobaczymy jak będzie dalej.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę w piątek sama szczepić, mój mąż się cieszy wielce że go przy tym nie będzie bo nie chce patrzeć na cierpienie małego.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Myszka mojemu tez sie poci głowa od mojej ręki, wiec staram sie zawsze mieć pieluszkę tetrowa rozłożona na ręce, ale jak czasem siedzi godzinę na cycu to nawet pieluszka nic nie daje

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcże po dzisiejszej wizycie u gina to tymbarskiej odechciało mi sie seksu, bo jak mnie badała dopochwowo to czułam mega dyskomfort, wręcz mnie to bolało

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana wyobraź sobie ze ja byłam badana 3 dni po porodzie po szyciu i jaki ja bol czułam :(
    Jakoś mi się nie chce seksu a mężowi tak ale oczywiści nic z tego :P

Ja niczym nie zaklejalam bo tych wolicie nawet nie widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 21:41

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dzisiaj po szczepieniu, na razie zaległe wzw i gruźlica. Nina ma 57 cm i waży 4450g :) kupiliśmy czopki jakby miała temp ale jest ok. Lekarka kazała wyjść po szczepieniu na spacer więc 3h latałam po osiedlu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 23:04

Bruśka, Lexi150, d84 lubią tę wiadomość

• Roberta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno zwiększyły się dawki podawania witaminy K- wiecie cos o tym? Mowili Wam o tym lekarze?

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja miałam 4szwy.

Myszko mojej tez sie tak główka poci jak kończy jesc to zazwyczaj włoski ma az mokre .

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia nie wyobrażam sobie tego. Z tym ze ja mialamo wiele więcej szwów, pamietam jak mi polozna ściągała to chyba ich 8 naliczyłam, a ona jeszcze dodała ze tonie wszystko bo poszyta jestem najcięnszymi nićmi i tak drobno ze nie jest w stanie tego chwycić. No ale co sie dziwić , jakos te 3900g musiało ze mnie wyjsć

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję dziewczyny, ze az tak porozrywalo, ciekawe który facet by się na coś takiego zgodził - żaden! :-) bo tylko my jesteśmy zdolne do takich poświęceń. Jeśli można wiedzieć jak wygląda sytuacja teraz? Tzn czy jest tam na dole jak dawniej? Mój gin zajmuje się też estetyka cipek, wiec coś tam można zawsze podreperowac :-D

Moje dziecko powróciło! Znów spal ponad 7 godzin!:-) a ja już się poplakalam wieczorem dla Lubego, że juz nie daje rady, jak wariatka jakas.. też tak czasem macie? Jejku wyspanej odrazu niebo jakies bardziej niebieskie sie wydaje hehe :-D

L lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • L Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila oj racja racja człowiek wyspany to człowiek zadowolony ;-)
    Ja dzisiaj tez pospałam , mała pierwszy raz spala ciągiem 4 h a pozniej 3 h dla mnie to nowość...oby juz tak zostało :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po szczepieniu przeżyliśmy chwilę grozy... Po 4h mały zaczął mieć napady - nie płaczu, ale wrzasku. Nie uspokajało go nic, nawet pierś, noszenie na rękach... Uspokajał się na moment, żeby zaraz znowu krzyczeć wniebogłosy, aż brakowało mu tchu. Płakałam razem z nim... Mąż zadzwonił do pielęgniarki, która robiła szczepienie, bo znamy się i powiedziała, że to może być taka reakcja, że płacze ok. 3h, tzw. nieutulony płacz... Jak dałam paracetamol w syropie to już było lepiej. Zobaczyć po takiej akcji uśmiech na twarzy swojego dziecka to największe szczęście... Teraz nie wiem, czy nie będziemy brać jednak 5w1. :( tylko nie wiem, czy to coś zmieni...

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia albo Tysia nazwa tego syropu na kupę?!

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nasze dziecię naprawdę dobrze zareagowało. Wieczorem trochę marudzil ale to jak co wieczór przez kolke. Noc przespal pięknie i dzisiaj też spoko. Za dwa tygodnie pneumo.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariuje. Mały jest tak marudny że szok. Najlepsze ze jak jest mazcto jest znosny. Znów chyba kupy nie może zrobić. Probiotyk dostaje. Herbata z majeranku już w żeby go kłuję. Koperkowa pije nie działa. Termometr też użyłam trochę pomogło. Na brzuchu leżeć nie polezy jak ma humor to 10 min. Jak nie ma to leży i się drze. Teraz jest z termoforem na brzuchu. Już nie wiem co z nim robić. Ani bujanie ani nic. Jedne dobre że on w nocy śpi. Zasnął o 20 spał do 2;30. Potem do 5;30 i do 7. Już nawet mleko nie robione jest z pełnych łyżek tak go sprawdzę. A swojego już dziś nie podam. I że szczepienia dobrze przeszedł po szczepieniu spał prawie cały dzień i noc i następny dzień bez gorączki. Jestem zmęczona tym jego płaczem. Sama z nim całe dni siedzę a jak mąż wraca to jest ok 17 a o 19 kąpiel i spanie. To co się Naprzebywaja razem. Ehhhh.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytanie mam drugie. Urodziłam 2.02 w marcu dostałam wypłatę za luty - normalna. I nie kumam o co chodzi. Mój zakład liczy ponad 300 pracowników i jest tak ze na zwolnieniu oni mi dawali pensje a sami się chyba z zusem rozliczali. A nie kumam czemu dostałam cała wypłatę. W marcu. A z tego co mówili powinnam dostawać już sporo niższa.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mielismy napad kołki wczoraj :( trzy godziny płaczu, nic nie pomagało a cały dzień wcześniej był niespokojny i nie spał więc był wysłany. Padł jak walczyliśmy nasza pseudo roombe, z aplikacji nie reagował ale na żywo podziałało i spał 4h. W nocy rozesmiany jakby nigdy nic! Masakra nie umiem sobie radzić z takim płaczem na który nic nie można poradzić :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Bruśka, musisz być dzielna.
    Chciałam męża zostawić z małym i do gina pojechać ale laktatorem to ściągnęłam 30 ml i wczoraj też tylko 30 a to chyba razem nawet jest za mało na jedną porcję. Także jedziemy wszyscy razem, ja na wizytę, maluch będzie pewnie spał w samochodzie. Ile wam się udaje odciągnąć po karmieniu? I ile czasu pompujecie?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia jak dostalas więcej to się ciesz :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka może zadeklarowałaś, że będziesz brać przez 6 mcy 100% i kolejne 6 mcy 60? dlatego teraz dostaniesz całą pensje.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 1608 1609 1610 1611 1612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ