X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eness. Czepiłam sie ze masła nie wyjął jak zużył i nie było czym smarować. Ale nie byłoby tematu gdyby nie odpowiedział, ze mam skończyć po nim jeździć bo sobie tego nie życzy. No to dopiero pojechałam i z tego wyszło, ze ja go nie kocham, bo on mnie kocha to mi nie mowi.

e-ness lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, bo z telefonu pisze. Forum mi na kompie nie działa :( może dlatego...

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Zosia, bo z telefonu pisze. Forum mi na kompie nie działa :( może dlatego...

Juz widze, ja tez z tel moze dlatego sie nie zawsze otwiera

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli czy Jagoda tez nie ma czasu jeść ani spac? No kurde dzis drzemka rano o 9 a pozniej dopiero o 18 i po 21 poszła spac dopiero, widze tez ze mniej je piers, a o innych juz nie wspomnę, a wszystko odkąd zaczęła siadać, raczkować i wstawać na raz :/

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, trochę nadrobiłam, zdjęcia pooglądałam, ale prawie wszystkie pokasowane, bu ;P

Lexi jak fasola jest silna to da sobie radę, a silna jest na pewno, po mamusi. Wiadomo, że przy dziecku ciężko jest odpoczywać, niech Iguś będzie łaskawy i za bardzo mamie nie dokucza :)

Gabryśka powoli próbuje raczkować ale na razie z marnym skutkiem :D Jak jej się nie udaje to zaczyna brzęczeć i jest łeeeeeee, potrafi tak prawie cały dzień. Noce też słabo przesypia dlatego "cofnęłyśmy się w rozwoju" i śpimy razem. Wtedy przynajmniej nie rejestruję za bardzo tych nocnych pobudek bo nie muszę jej odkładać do łóżeczka :P I prawie nic nie chce jeść! No poza cycem. Dobrze, że przynajmniej jest grubiutka to na masie za bardzo nie straci hehe.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu wczoraj ważyłam to 6320 czy coś takiego ale 6300 to na pewno ma.

Zosia_wop lubi tę wiadomość

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wbijanie twarzy w dywan, krzyk i lekkie podnoszenie pupki można uznać za próbę raczkowania? Boże moje dziecko jeszcze pozycji czworacznej ani razu nie przyjelo.. rączki pieknie prostuje, ale dupka leży.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mysle każde podnoszenie dupki to krok do raczkowania, ćwiczenie czyni mistrza jak to mowia i od czegoś trzeba zacząć :)

Budziła sie co 1-2h jestem padziocha :/ a teraz odkurzalam i łazi mi za odkurzaczem, nawet dobrze nie moge podłogi wyczyścić :/

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No umowa najlepsza zabawka - kapcie, za nimi pójdzie wszędzie i do buzi, chyba musze kupić jakiegoś kapcia dla niej do zabawy

Tusiaa lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila pewnie, że tak, ważne że próbuje.

Zosia te kapcie coś w sobie jednak mają :P Ale nowy kapeć na pewno nie będzie tak interesujący jak ten stary ;)

tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia nowe tak ładnie nie "pachną" haha :P

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I życie sprowadziło nam sie do parteru...

tulipanna lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A No właśnie, jak siedzę w kapciach na podłodze z Michałem, a on jest na macie, to jak zauważy moje kapcie to zabawki odrzuca i kombinuje jak sie dorwać do kwiatka na kapciach

Dzisiaj trzeci dzień kaszki, troche lepiej nam poszło, przynajmniej wszystkiego nie wypluł, ale tak długo przeżuwał ze kaszka zrobiła sie zimna, chyba powinnam podawać jedzenie na podgrzewaczu

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Tuli czy Jagoda tez nie ma czasu jeść ani spac? No kurde dzis drzemka rano o 9 a pozniej dopiero o 18 i po 21 poszła spac dopiero, widze tez ze mniej je piers, a o innych juz nie wspomnę, a wszystko odkąd zaczęła siadać, raczkować i wstawać na raz :/
    Oczywiscie Zosiu! Nawet jak je to mam wrazenie ze ganiam z lyzeczka/ butelka

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo taaaak kapcie sa mega fajne! Moje sa bialo czarne jak karty kontrastowe to sobie wyobrazcie:) Zoska a tez tak Floris ma ze zanim podniesie tylek do raczka to namierza cel??? Jagoda namierza a potem idzie wytrwale do celu np kapcia!!:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najlepszą zabawką jest pies. A jak przyniesie skarpetki i podrzuca nimi to jest sikanie w pampersa z radości ;)
    U nas to samo, ryk na macie. Pozycja leżąca na brzuchu jest beznadziejna, na plecach jest fajna tylko z gołym tyłkiem i stopą w buzi. Siedzenie jest passe, teraz fajne jest stanie! A najlepiej bieganie, tylko jeszcze nie umie...
    Tyłek podnosi do raczkowania w wielkich bólach i krzykiem. Nie wiem, może zacznie chodzić i w ogóle nie będzie raczkować?

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ooooo taaaak kapcie sa mega fajne! Moje sa bialo czarne jak karty kontrastowe to sobie wyobrazcie:) Zoska a tez tak Floris ma ze zanim podniesie tylek do raczka to namierza cel??? Jagoda namierza a potem idzie wytrwale do celu np kapcia!!:)
    Dokładnie to samo!! I najczesciej jest to kapec, ale wczoraj tez butelka i co chciała ja złapać to sie wysłuchiwała i leciała dalej, albo odkurzacz, widać jak dzieci robią praktycznie te same kroki w rozwoju!

Mari czesto dzieci pomijają raczkowanie lub najpierw chodza, a pozniej dopiero raczkują

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ja wiem, że jak zacznie raczkować to już nie "poleżę" :P Niemniej jednak każdy rodzic oczekuje na każdą nową umiejętność swojej pociechy :) A co jest później no cóż uroki rodzicielstwa.

Dałam Poli dzisiaj kaszkę z malinami na śniadanie. Chyba zadużo bo całą garść malin jej wrzuciłam i kilka do łapki. Trochę pokasłała ale było git!
    Wczoraj jajecznice też wstępnie w ręce obrabiała. Moje krzesełko się nie nadaje na blw skoro po głupiej jajecznicy miałam problem doczyścić :P

Tysia my też śpimy razem! Po odłożeniu do łóżeczka to tak max godzinę bez wrzasku :/

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn tak tak wiem, ze sie czeka :) Polcia tez ogarnie niedługo wszystko, a tymczasem chyba najlepiej zajada z forumowych dzieciaczków :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor wczoraj przyjmował pozycje do raczkowania i nawet jednego kroka zrobil. Ale najlepiej to się buja na pupie :D

Kapcie to u nas też hit. Coś w nich musi być. :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1966 1967 1968 1969 1970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ