X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Brusia a tym masz hashimoto? ja póki co mam stan przed ale sie zbliżam do niego. Powiedz mi w ciąży "jadłaś" jod czy Ci zabronili. Bo zmieniłam endo na bliższego i ona mi powiedziała że już mam nie jeść, a mój stary w ciąży kazał mi brać i teraz przy kp też i bądź tu mądry.
    Tak w ciąży brałam 250 i po ciąży tyle co w witaminach 150. A jak stan przed? Badalas przeciwciała?

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Sofijka usnela kilka minut po 24 i wstała przed 4 na cyca :) wow :) pozniej po 6 No i przed 8 wstalysmy.Ale leje deszcz :(

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noc do d.... pobudki z płaczem non stop - chyba kolejny skok, tak miał w tym poprzednim i jeszcze coś buduja niedaleko i całą noc beton wylewali tłukąc się przy tym więc dziś jestem zombi

Brusia moja mama ma hashi, przeciwciała badałam i jeszcze są w miarę ale 2 endo mi powiedziało, że kiedyś raczej mnie dopadnie bo to się często dziedziczy a już mam póki co niedoczynność jakąś lekko i na usg mi wychodzi stan zapalny ale ja się czuję ok,
    I ta nowa endo mi powiedziała że jod zaostrza hashi, a stary nic o tym nie mówił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 08:48

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc masakra! O północy stwierdziła,że już wyspana.. Jakoś się nam udało ją przekonać do spania to całą noc się kręciła i brzęczała. Pobudka z wrzaskiem standardowo, poszła się bawić przy pchaczu znowu wrzask, czego by nie dotknęła to przy tym brzęczy. Wzięłam uspałam bo to i dla niej męczące i dla mnie.

Pogmerałam w buzi paluchem i ma spuchnięte dziąsło na dole! Czyżbym miała doczekać się pierwszego zęba? <3

Tysia ja mam koleżankę na fb która dokumentuje wzystko z życia swojego synka i swojego. PO 10 fotek z rąsi które niczym się nie różnią, a jednak wg niej są inne :P

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie cykanie w kółko tysiąca zdjęć jest bez sensu. My nie mamy za dużo zdjęć małej, wolę się cieszyć czasem spędzonym z nią niż pstrykać zdjęcia i pokazywać zdjęcia ludziom nie wiem w albumie czy na fb, których to moim zdaniem niewiele obchodzi. Tak naprawdę te bliskie osoby widzą jak się rozwija, a te które nie widzą to ich strata. Nie przemawiają do mnie też takie te ustawiane sesje, chyba za dużo teraz wszędzie tych zdjęć i mam wrażenie, że mi się "przejadły". Wkurza mnie też, że jak pójdę gdzieś do znajomych to oni ciągle zdjęcia na fb pstrykają, jakby nie było ważne dla nich, że przyszłam tylko to, że oni pokażą jacy są zajebiści i tak ich wszyscy lubią. Jakaś chyba nie dostosowana do obecnej rzeczywistości jestem :) Nie chodzi mi, że coś tam się wydarzy i ktoś zrobi zdjęcie, ale jak ktoś ma 10000 zdjęć półrocznego dziecka to czy kiedyś chociaż raz je obejrzy? Ale to tylko moje zdanie.

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 no niestety dziedziczne ale skoro już masz przeciwciała i na usg wychodzi to znaczy że chora jesteś i nic tylko się leczyć. A teoria jodu u każdego inna. Po wycieczce do ciechocinka czuje się jak mlidy bóg. Albo nad morzem. Ja to wogole muszę się zbadać dziś mbie tak duzi tarczyca że chyba się udusze i do tego chyba angina wlazi.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecze sie lecze, tylko ten jod mnie zastanawial

ale dziś pogoda do d... chyba spacer zrobię do biedronki tylko bo się nam chusteczki kończą

17/2/2016 B
    11/3/2018 I

Wysłany: 20 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubie robic zjecia chodzic na sesje zdjęciowe,jak dla mnie jest to magiczna pamiątka na całe zycie.Do której zawsze z uśmiechem na buzi i łzami wzruszenia bedzie sie wracać.Sa to wspomnienia na całe zycie,wspomnienia których nikt nam ich nie odbierze uwiecznione na "kartce papieru"

d84, tysiaa93, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nic kiepska.. Ciagle sie qiercila,wiercila,w koncu wzielam ja do nas i to samo bylo.. O 4:30 byla juz wyspana i ryczala... O 8 uspalam i 8;40 juz na nogach... Mam wrazenie ze moje dziecko snu nie potrzebuje:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zdjec to ja na fb w ogole Jagody zdjec nie wstawiam.
    I nie wiem co sie dzieje ale od 3 dni bardzo ulewac zaczela.. A juz byl spokoj...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię Polce b. dużo zdjęć. Raz, że lubię a dwa niestety moi rodzice widzą jak raz na miesiąc-dwa a w przypadku takiego maleństwa to ogrom czasu. Mojej mamie z tego tytułu fb założyłam i codziennie kilka "świeżych" Poli dostaje :P

Ostatnio sobie uświadomiłam, że Pola ma sporo zdjęć sama, z rodziną a z ze mną i z małżem praktycznie żadnych. Nam nikt zdjęcia nie zrobi, wiecznie to my stoimy po 2 stronie aparatu. We 3 zdjęcia nie mamy. WSTYD

Wysłany: 20 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ja to już mysle o kiju do selfi lepsza fota z kija jak wcale :)
    Ja zdjecia z mała mama ale moze nie tyle ile powinnam miec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 09:44

Sofija <3
    201602294556.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo zdjęć małego.lubie zdjeęcia jako formę sztuki. Kiedyś się tym interesowałam.

Natalica nie uważam, że jak robię małemu zdjęcia to w jakikolwiek sposób tracę coś z czasu z nim spędzanego. A zdjęcia trzymam dla siebie, nie maltretuje nimi znajomych a rodzinę jeśli tylko chcą :) jestem w szoku jak ten czas szybko mija i chyba dlatego robię te zdjęcia aby sobie móc przypomnieć. Pozwanej sesji nie mamy tylko te "profesjonalne", które robię ja. Sprawia mi to radość.

Na FB nie daję jak już mówiłam, choć czasem zazdroszczę koleżankom, które wrzucają i "chwalą się" swoimi pociechami. sama ńie wrzucam, ale lubię jak inni to robią, bo czasami ktoś jest hen daleko, a czujesz się jakby był blisko. Oczywiście wszystko w ramach rozsądku. W końcu to twój profil a nie dziecka.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam trochę zdjęć Młodego ale nie jakoś specjalnie dużo. Wrzucam na fb zawsze jedno raz w miesiącu a to dlatego że zawsze moja rodzinka i znajomi proszą o przesłanie jakichś zdjęć Igora bo rzadko się spotykamy więc wrzucam do obejrzenia dla wszystkich a jak oblukają ustawiam na prywatne.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn też to zauważyłam, ale ja nie lubię się fotografować. Jakaś taka niefotogeniczna jestem. Musiałabym zaraz Photoshopa używać :) no ale zaraz pierwsze święta, roczek, chrzciny gdzieś może po drodze i trzeba będzie się "poświęcić" :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy dużo zdjęć, mój ojciec był fotografem, w domu nawet ciemnie mamy. I osobny pokój na zdjęcia :)
    Babcie są daleko i codziennie wysyłam im zdjęcia małego przez whatsApp albo flmiki

17/2/2016 B
    11/3/2018 I

Wysłany: 20 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga mnie tez aparat nie lubi :/
    Ja tez daleko od rodziny i dla mamy wysyłam zdjecia na whatsApp a siostrze na messengera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 10:07

Sofija <3
    201602294556.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tez jestem sentymentalna i Libię wszystkie foteczki ;) juz teraz przeglądam jak była noworodkiem i nawet żałuje ze jakis tak mało tych zdjec :P na fb mam 2 jej zdjęcia jak sie urodziła zeby poinformować rodzinkę ze jest juz "po" z reszta duzo osob nie wiedziało nawet ze bedziemy miec dziecko i byli zaskoczeni ;) wiecej nie daje, bo co to kogo obchodzi - szczególnie bezdzietnych ,ale mam takie koleżanki ktore dodają milion zdjec i w zasadzie mi to nie przeszkadza jak lubią to niech spamują;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to tez zawsze wychodze jak debil :P nienawidzę swojego nosa!! Odrabałabym :P maz sie nie zgadza na operacje plastyczna, zawsze na mnie krzyczy Gdy o tym wspominam :P

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nocka ok. Zasnał o 21 bo przez pół godz sie z nim wczoraj meczylam i spał do 4:40 :) i póxniej pobudka po 7 .
    Kuba ma bardzo dużo zdjec . Gdyby nie te zdjecia to bym juz nie pamietała jak wyglądał jak sie urodził. To wszystko umyka. Nawet nie pamieta sie kiedy zaczał sie uśmiechac pierwszy raz, kiedy zaczał cwytac zabawki itd ... zdjecia podpisane to dobra sprawa. lubie je ogladac i ogólnie te które miałam w ciazy czy z czasów panieństwa :P

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 2134 2135 2136 2137 2138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ