X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mądra dziewczyna z Blaneczki. Też bym to takiej babci nie poszła :P :P :P

Jak można mówić, że dziecko jest opóźnione...

Ja się cieszę, że w najbliższym czasie więcej się z nimi nie zobaczę. Raz na 3-4 miesiące w zupełności takich mądrości wystarczy. Oszczędzę Wam mojego kolejnego biadolenia bo mogłabym z tego książkę już napisać :) A Gorgeous by mnie zrecenzowała :P :P ahahaha o matko :P :P

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to miał być Yoda. Dzięki, że rozpoznałaś Vayn, bo wiele osób miało z tym problem :) No cóż - strój powstawał w kilka godzin podczas spania małego i robiony był w ciemno. Trochę uszy nie wyszły, ale pomyślałam, że od biedy w samej pieluszce będzie Zgredka z Harrego Pottera udawał :)

A wiecie, że nikt nie przyszedł w tym roku? Niech sie.... sama zjem teraz te cukierki :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby patrzeć według myślenia twojej rodziny Vayn to mój też od 5 mca "siedział".
    Jednak ma prawie 9 i nie siedzi (wg normalnych norm), sam jeszcze nie usiadł i jak go na chwilkę posadzę samego to się przewraca i nie lubi, zaraz chce na plecy lub brzuszek.
    Moja bratowa to się pyta czy już siedzi, ja mówię "nie", wczoraj go posadziłam na chwilkę opartego o moje uda, żeby z kuzynem pograł w piłkę a ona mówi: "patrz, siedzi!".
    Mój też jest w takim razie opóźniony w rozwoju :/ szczęście, że nikt mi ani jemu tego nie mówi!

atdc6iyei0o27of5.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Mądra dziewczyna z Blaneczki. Też bym to takiej babci nie poszła :P :P :P

Jak można mówić, że dziecko jest opóźnione...
    niby nie mówią tego, ale inne dziecko siedzi, inne raczkuje, inne coś tam to tak to odbieram, że tak myślą, ale że ma niecałe 9 miesięcy i umie im "napyskować" to już tego nie widzą :D
    Ten mój czort nie spał o 5 rano, zasnęła 10 minut temu, oczy zamknięte smok w buzi a jeszcze coś tam dyskutowała, myślałam, że już nie zaśnie dziś.
    Jestem tak mega rozkojarzona i nieprzytomna, że chyba się na jakąś tomografię głowy umówię :/ sama siebie się boję :/

201602111680.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej natalica, to niedobrze. Na serio może musisz porządnie się gdzieś zrelaksować. Jak ja się tak czuję, to się boję, że coś małemu zrobię.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka opowiadała mi historię wnuczki szefowej. W grudniu kończy rok. Nie głuży, ani nie gaworzy ani nie mówi. Nie porusza się w ogóle. Chyba tylko przewraca z brzucha na plecy. Nie siada, nie raczkuje, nie podnosi tyłka.
    Jeździ na fizykoterapię. Tam jej mówią, że to z dwóch powodów:
    - dziecko jest zbyt otyłe (nie pytałam ile waży, z resztą nie znam się). Zjada na posiłek po 400 ml/gr
    - mama go w ogóle (NIGDY) na podłogę nie kładzie. Wiecznie jest u kogoś na rękach.
    To chyba w takiej sytuacji można już się niepokoić....

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to w ogóle są wyścigi, które dziecko zrobi coś szybciej... Nie mówię o naszym forum, żeby nie było niedomówień tylko ogólnie. Jeśli się dobrze rozwija, to w odpowiednim czasie siądzie, zacznie raczkować (albo i pominie ten etap bo to też nic strasznego) i chodzić. Gabrysia czasem pochodzi sobie przy pchaczu i już są licytacje czy na święta będzie chodzić bez żadnej podpórki. Pójdzie to pójdzie, ja nie mam ciśnienia :P

Natalica może się słabo odżywiasz i nie dosypiasz? Ja rano też zawroty głowy miałam ale zjadłam i przeszło. No chyba, że w ciążuni jesteś ;)

Baga a ja na pierwszy rzut oka myślałam, że to słodki Shrek :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 12:33

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga no w takiej sytuacji można się martwić. Ale skoro dziecko jest cały czas na rękach to nie ma się co dziwić, nie ma możliwości rozwoju.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga ja w sumie nie jestem niezrelaksowana, Blanka nie jest zbyt wymagająca, tak myślę, że to może moje hormony. Mi ta koleżanka mówiła, że trochę źle robiłam, że właśnie sadzałam ją między swoimi nogami i ona się nauczyła, że nie musi się wysilać tylko zawsze może jakby na mnie liczyć, że powinnam jak już to trzymać ją za rączki z przodu, żeby nauczyła się łapać równowagę i może dlatego teraz łapką maca czy jestem. Tylko jak buszuje w pudle to zapomina o mamie i siedzi sama. Blanka zaczęła się o wszystko podciagać, jeszcze jej nie wychodzi ale ciągle o coś łapie rączkami i próbuje się podciągnąć, chyba czas obniżyć łóżeczko coś mi się wydaje.
    W ogóle ta koleżanka mi tyle naopowiadała o tym żłobku, że mam wrażenie, że moje dziecko to geniusz :D Teraz jak jest rok macierzyńskiego to przychodzą takie roczne dzieci, które zupełnie nie potrafią jeść. Już nie chodzi o posługiwanie się sztućcami, ale nawet karmione zachowują się jakby miały pół roku, że rodzice nie bardzo sobie radzą z rozszerzaniem diety i to jakoś tak się teraz bardzo nasiliło, że te dzieci nie potrafią się zainteresować zabawką, nie potrafią nic powiedzieć nawet mama czy pojedynczych sylab, że nie mają żadnych chociaż orientacyjnych pór karmienia, ani spania, że rodzice opowiadają, że chodzą spać o 23, że co roku od września jest coraz ciężej, w sensie te dzieci potrzebują coraz więcej pracy, że niedługo to będzie musiała być chyba opiekunka na każde dziecko.

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia na ciążunię to chyba za wcześnie na jakiekolwiek objawy, @ będzie w piątek, ale generalnie bym się nie obraziła. To ja mojej teściowej powiedziałam, że to chyba nie wyścigi psich zaprzęgów żeby się licytować, co która pierwsza zrobi. Najważniejsze to że mamy anemię za sobą i się wada serduszka nie potwierdziła.
    W ogóle jeśli chodzi o anemię to nie miałam pojęcia, że brak żelaza może powodować aż takie spustoszenie, w sensie szmery w serduszku czy obniżone napięcie mięśniowe, bo dziecko szybciej się męczy i mniej trenuje, a ta durna lekarka z przychodni dała jej syropek na refluks, żeby jadła, zamiast znaleźć przyczynę czemu nie je. Krew mnie zalewa jak o tym myślę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 12:40

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica to czekamy do piątku ;)

http://aros.pl/kategoria/1052/Bajki-i-basnie/0
    spore przeceny na przeróżne książki :) tylko strasznie szybko wykupują

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 13:37

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslalam że to Shrek ;) haha tez ze zmęczenia chyba ciagle mi cos jest ehhh dzis tez od 5 nie śpimy i jakos od razu brak chceci do życia, jeszcze złapał mnie na spacerze deszcz i w dodatku nie wyleczyłam przeziebienia chyba ostatnio, spociłem sie na siłowni i mam teraz anginę ropna ehhh znawet poleżeć nie moge, nie mówiąc o wysłaniu sie, bo na to nawet nie liczę

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie mam ciśnienia kiedy pójdzie na nogach - no może trochę :P Chciałabym żeby chodziła nim ja do pracy wrócę. Nie chciałabym żeby mnie przy jej pierwszych krokach nie było :/

Pola dzisiaj pierwszy raz jechała przodem do świata. Jaka zachwycona. Kaczki się fajniej oglądało :D

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Shrek też by pasował! Bo żupan podobny tylko uszka inne lekko:)

Biedna Zosia :( 'głask głask':(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 14:54

Zosia_wop lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ojojoj! Ojojanie jest dobre na wszystko :*

Gabrysia wiedziała kiedy iść spać i dzięki temu kupiłam jej kilka książeczek

Zosia_wop lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kończymy 9 miesięcy i dzień apokalipsa. Od rana jojczy. Ryczy nic nie pomaga. Gorączki nie ma nic innego też go chyba nie męczy tylko te żeby cholerne. Dałam viburcol nic nie dał dałam ibum i dentinox te wszystkie żele to o kant bo on to zlizuje zanim dziąseł dotknie.

Pierwszy raz się dziś podniósł ciągnąć mnie za bluzkę a sesji dziś na bank nie zrobimy przy takim ryczku.

Zasnął po dwóch godzinach wojny. Jutro dam mocz na posiew dla świętego spokoju.

Zosia_wop, tysiaa93, vayn, Lexi150, Tusiaa, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, moja miłość wlasnie usnęła i przydałoby sie za cos brać tylko tyłek do kanapy troche sie przykleił :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia polubiłam za 9 miesięcznice ;) wszystkiego naj naj dla Jasia :) ciezki egzemplarz z tego Twojego synka, moze pogoda nu nie leży spadek ciśnienia i tak sobie marudzi biedaczek

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty to Zosia teraz odpocznij sprzątanie nie zając.

atdc6iyei0o27of5.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzątanie nie zając to ja mam od zeszłego roku hahaha :) ale jak się źle czujesz Zosia to sen i wygrzanie na pewno nie zaszkodzą:)

201602111680.png
‹‹ 2173 2174 2175 2176 2177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ