WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie zauwazyłam , że kaszek ryżowych wcale nie ma tak duzo. :/ słaby wybór. A mlecznych bym nie chciała dawac bo nie wiem jak Kuba zareaguje na inne mm w składzie :|

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia u nas problemu nie było na mm tylko ta wysypka sama nie wiem od czego już nawet myślę o wyeliminowaniu tranu.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tylko kaszki nestle chce jeść, mi tez bardzo smakują ;) oczywiście te robione na wodzie

Przyszedł mi dzisiaj króliczek metoo i jest sto razy slodszy od tych lal metoo, od razu był wyprzytulany :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D holle maja tez mleczne kaszki, kiedys zamawiałam próbki holle i jedna dostałam mleczna, tak stała długo wiec przedwczoraj zrobiłam, mi smakowała była z jabłkiem, ale jej nie za bardzo.

Tysia nie kuś tym królikiem :D

Od 2h prądu nie mam, nawet herbaty nie mam jak zrobic bo wszystko ma prąd :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 12:06

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też biało i też ciepło. I też dzień zaczęty od lekarza.
    Poszłam z ropiejącym okiem i kaszlem i dostał antybiotyk - normalnie załamka.

Zosia wiem co czujesz, bo u mnie to samo. Wszystko na prąd i nawet często prądu nie ma. Mamy na wszelki wypadek butlę gazową aby chociaż właśnie herbatę zrobić.

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia no serio jest boski :D Bez prądu lipa w tych czasach

Stary kupił wczoraj Gabrysi sanki, śniegu napadalo ale za to straszny wiatr wieje i nie pojdziemy na dwor. Jeszcze sobie dzisiaj nabila siniaka o krzesło jak bylysmy w kuchni :/

O, biedny Misza

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybieramy się na 15 do lekarza, mam nadzieję że już jest lepiej i dostaniemy zielone światło na spacery.

Będę musiała Poli przestawić godziny spania, owszem zasypiamy o 23 ale dzisiaj wstałyśmy po 11 dopiero i powiem Wam że jestem taka niedorobiona trochę. Z chęcią bym się jeszcze położyła, młoda też.

Pisałam Wam że Polka dostała kartkę urodzinową od pradziadków i się jej boi. Daliśmy ją wczoraj wieczorem na próbę i nadal reaguje płaczem. Dzisiaj dostała kartkę od Gabrysi i Tysi, ta się jej bardzo podoba. Pooglądana i "poczytana" z każdej strony <3

tysiaa93, Bruśka, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bosko, po 20 miesiącach i mnie odwiedził pan okres, blee. A było tak fajnie bez

Vayn super, że kartka się Polci podoba <3 Widocznie lubi Kubusia Puchatka ;)

Bruśka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak fajnie z tą kartką od GAbrysi :) Będzie super pamiątka.

A powiem wam, że do tego lekarza to poszłam tak na sztukę. Natalica mnie nastraszyła i naczytałam się o Jasiu i jakimś wirusie kaszlu tutaj i mówię rano - pójdę. O oku powiedziałam jej dodatkowo w sumie, bo normalnie bym się tak nie przejeła pewnie. A ta mnie zabiła, że wirus i bez antybiotyku się nie obejdzie.

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecicie nawilżacze powietrza do maks 200 zł?

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to ogrzewanie u małego w pokoju bardzo spadła wilgotność, nie wiem czy przez to suche powietrze dostał katar. Macie jakieś sprawdzone i rzeczywiście działające, niedrogie nawilżacze?

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha Tysia ale sie zagrałyśmy, myślimy o tym samym

tysiaa93 lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana szukamy ratunku :D

dana222 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-care-life-jonizacja-higrometr-i6663593086.html

My mamy taki, kupiliśmy jak Polka się urodziła - nie narzekamy. D Jednak gdybym mogła kupić jeszcze raz to wzielibyśmy z filtrem hepa - jednak one są sporo droższe

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli z moją mama już jest ok, to Lubego mama szaleje.

Ja daje kaszki holle, inne jak kupowałam to albo jestem ciemna albo nie wiem, ale nigdy ich wymieszać dobrze nie mogę, żeby grudek nie było..no i nie smakowały ani Tymoniastemu ani mi.

Ale się Robak popisał w sądzie, masakra weszłam na sale a on taki wrzask ze podobno drzwi otwierali i sprawdzali co się dzieje.. jak wyszłam to już spal u mojego taty na rękach, padł z tego krzyku. Mamisynek jak nic.. a tu wesele najlepszej kumpeli za 1,5 miesiąca..jasne że sobie pójdziemy sami. Taki był splakany, ze az mi się smutno zrobiło, moja biedna Żabcia nawet chwili bez mamy nie da rady

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a fakt zapomniałam że holle też ma mleczne

Tuli będę obserwować zobaczymy bo emolient doszedł czy się poprawi

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy nawilżacz Eldom. Porządny, nie narzekamy. Od pół roku ciągle "leci" na 60%.

https://www.mall.pl/nawilzacz/eldom-nawilzacz-powietrza-nu6?gclid=CjwKEAiA79zDBRCgyf2FgeiY-CESJABzr0BMLf9F1sujUlKFzs6Jez6FiwPEqnWlnoELBOlOUw-BxxoCuRzw_wcB

atdc6iyei0o27of5.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra czas na głupie pytanie - a po co tak naprawdę przy dziecku nawilżacz powietrza ? Widzicie jakaś zmiany przed i po ?

Mila920 lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę Kri, że w Zimie przydatny, bo strasznie suche powietrze. Jak nie włączę, bo ze skąpstwa na dzień wyłączam :) To mam wilgotność około 35-40. A prawidłowe powinno być około 60%. Zwłaszcza przy jakichś nieżytach. A różnicę widzę taką, że to powietrze jest takie rześkie jakby dopiero co spadł lekki deszczyk albo zawiało od morza. Jeśli chodzi o zapobieganie chorobom no to jak widać nie działa :)
    Nie unosi się kurz w powietrzu.

Nie jest to jednak takie kolorowe, bo trzeba wtedy regularnie wietrzyć. Nam np. na początku jakieś gówno się porobiło na oknach (ale zauważyliśmy, ze nie tylko u Glutka). Bo nie mamy nawyku wietrzenia, a tu jeszcze ten nawilżacz. Więc łatwo nabawić się grzyba jak się przesadzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 15:16

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa i powiem, że względem innych pomieszczeń u małego rzadziej muszę ścierać kurz od kiedy go mamy. Odświeżacz, nie kurz oczywiście :)

atdc6iyei0o27of5.png
‹‹ 2412 2413 2414 2415 2416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ