WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam tez bym z indukcji na nic nie zamieniła. Jest jednak jeden mankament :( nie mozna cebulki do rosołu podpalić :)

Co tu dzisiaj taki pomór?

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam Tuli. Piękne równe kotleciki mi wychodzą. Tylko trzeba zainwestować w dobrą patelnie.

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja te zaczęłam chodzić na siłkę, bo i spacery krótsze teraz i mniej kp to waga ciut w górę zaczęła iść a chcę zgubić jeszcze jakieś minimum 5kg najlepiej 10 :D

Trzymajcie kciuki jutro idę do mojej gin i zobaczymy co mi powie z ta blizną po cc, mam nadzieję że przynajmniej mi jasno określi co i jak bo muszę zaplanować jak ten rok mniej więcej będzie wyglądał i ewentualnie rezerwować miejsce w żłobku

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Was dzisiaj czytam i nie mam weny pisać. Z resztą dzisiaj cały dzień coś.

Niuniek dziś jadł ciacho z malinkami, później przegryzl naleśnika a na koniec dnia jeszcze urabal od ojca ciastko francuskie z wiśniami. I tylko buzię otwiera i am chce.

W ogóle w ciągu ostatnich kilku dni nauczył się śpiewać lalala, robi papa, pokazuje jakie dobre było am a za pchaczem dziś tak pięknie pomykal ze az w szoku byłam. Mój mały dzielny chłopczyk.

Znów próbujemy odkładać do łóżeczka. Wczoraj spał u siebie do 3.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusią ... haha jebaniec to moje ulubione powiedzenie hahah

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o siłowni i dietach a wiecie co ja robię? Wpierdzielam czekoladę, i jest tak dobra, że opierdzielę całą :D Dzisiaj mogę to zwalic na okres :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Vayn się nie odzywa po wizycie teściowej. Ciekawe czy teściowa jeszcze żyje :P

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą cebulka to prawda Baga no i lipa jak nie ma prądu :) kotletów w zasadzie nie jadamy, ale jak robię to problemu nie widziałam ze smażeniem, mi na tym na początku zle smażylo sie naleśniki, ale juz die nauczyłam i jesli chce sie zrobic cos ma głębokim oleju np frytki przez to nierównomierne grzanie chyba. Ale plus największy to łatwość czyszczenia. Z reszta teraz sa juz takie płyty na gaz

No cisza dzis, mi cos nie bardzo wychodzi ostatnio logowanie, nie moge kliknąć zaloguj bo nie czyta odnośnika jakby go nie było

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Vayn...moze trzeba przeczytać newsy z jej miejscowości czy tam nie było jakiejś zadymy :P

vayn lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze sie obraziła za ten popcorn? :(

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia tez zaliczam wizytę krwawej mary. A jeszcze rano mi było niedobrze i przeszła mnie myśl o ciąży...
    Teraz pocieszam sie pustymi kaloriami w postaci szampana. Ale mam tez okazje inna: miesięcznicę :D

Ej ale o co chodzi z tym nierównomiernym grzaniem.....

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam @ ake tez bym sie pocieszyła jedna tabliczką :D

Nierównomierne w sensie falowe, grzeje przerwa grzeje przerwa, ze nie ma tak jak ogień cały czas, oczywiście da sie zrobic na maxa zeby było bez przerwy, ale wyedy to za duży power nie to samo co gaz...nie wiem czy mnie rozumiesz :P

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz to kumam. Ale moze mi to nie przeszkadza bo rzadko tej funkcji uzywam. Nie robię frytek itp:) tylko w piekarniku.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się szykuje na przyjście @ . Przedwczoraj trochę brzuch pobolewal w nocy. Dzisiaj tak jeździło w podbrzuszu , bolało aż . Nadiedxialam się w kibelku i chyba oddałam wszystko co zjaddlam przez ostatnie 2 dni. Dzisiaj już 36 dzień. Wkurza mnie to ze znowu tak mi @ skacze. Jakby Noe mogła być idealnie np co 30 dni ehh... Sama mam myśli że może w ciąży jestem ale to niemożliwe i za wcześnie póki co :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Chyba tak. Mamy dawno nie było. Evansss słyszysz nas też się odezwij co u Maxa!

Omg ale sie zlozylo ,ze weszlam na moje lutowki 2016 , a tu ktos wspomina , Dziekuje za pamiec bardzo mocno . U nas wszystko dobrze . Maximilian skonczyl 11 miesiecy we wtorek , a my zaczynamy starania o dziecko nr2. Mam teraz 6 dzien cyklu, zaczelam liczyc , wiecie ;)
    W wychowaniu synka chyba dobrze sie spradzam , aczkolwiek czesto moj dom wyglada jak sajgon... moj maly terrorysta przejal praktyczni kazde pomieszczenie lol zawsze mowilam , ze moje dziecko nie bedzie mialo duzo zabawek , ale niestety jest tego masa , planuje przynajmniej polowe schowac, bo jest balagan , a w sumie Maximilian dostal 2 pokoje dla siebie , a ciagle wynosi I mu malo , wiec trzeba z tym porzadek zrobic ...

Czesto jestem zmeczona , ale szczesliwa.

Maximilian ma 4 z zeby I powoli uczy sie ich uzywac, raczkuje , krzyczy , mowi mama I tata , ata , ata , di di I kilka innych , jest wesolym dzieckiem wkolo sie smieje, uwielbia skakac ... reaguje wesolo na brum brum , potrafi klaskac

Na swieta mi sie rozchorowal wzielam wolne prawie 2 tyg , bylismy w szpitalu noc przed wigilia , bo balam sie ze mi sie odwadnia... mial tylko virus cold , ale przechodzil strasznie ...

Postaram sie dac jego zdjecie ...

Jeszcze odciagam mleko , ale juz nie tyle , co kiedys , moje zasoby w zamrazalce stopnialy baaaardzo , w ten chwili Maximilain je pol na pol moje mleko I dokarmiam formula ... juz niedlugo 1 rok wiec zakoncze sciaganie mleka na dobre ....
    Maximilian do 7 miesiecy I 1 tydzien jadl tylko moje pozniej zaczelam dokarmiac ...

Je 3 stale posilki dziennie , kaszka , warzywa, owoc , nie lubi miesa ... ciagle je papki I nie lubi jak cos wiekszego , bo ma odruch wymiotny, mam nadzieje , ze jak bedzie mial wiecej zebow , to sie zmieni, dostaje tez chrupki na przegryzke I to jest jedyny czas kiedy rusza zuchwa i miele I stara sie gryzc

Jest wysoki , nie jest gruby

To tyle sprawozdania z kilku miesiecy ...
    czy Wasze dzieci jedza cos gubszego ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 04:27

Bruśka, vayn lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Evans fajnie sie złożyło i sie odezwałas. Dobrze ze nie tylko moj gustuje w papkach. W kawałkach to on chyba tylko je rybę, ciastka, chrupki, omleta, chleb. Najlepsze ze jak ja jem banana czy mandarynki i dam u kawałek z ręki to zje a jak z łyżeczki to muszę blendowac, pomimo 8 zębów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 05:29

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans witamy ! Myślałam o Tobie , lubię czytać jak piszesz ;) Wojtek je w kawałkach ale oczywiście jak jest papką i do tego ze słoiczka to znika w minutę a tak to trzeba się napocić . Zauwazylam ze łatwiej mu jak ma np tylko marchewkę i ziemniaki w kawałkach do jedzenia niż to samo w sosie jakimś niby ze zupka. Jakby wtedy nie spodziewał się kawałków o się dławi.
    A tak wogole to jak to z jakiej paki lekarz może powiedzieć ze ty już nie schudniesz którejś tak wczoraj powiedział. . A co on jasnowidz? :)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• d84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans bo Ty już od dawna w pracy, kto się małym zajmuje bo nie pamiętam? i jak to w praktyce wygląda?

u mnie takvsypie że masakra

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja je normalne rzeczy, ryz, marchewke w kostke, warzywa na tarce, jablko starte na grubych oczkach. Miewa tak ze ja targnie jak cos zle poleci:) ale moja to wypluwa tylko sloikowe zarcie. Za nic nie chce sloikowych. Reszte wszystko wtrynia:)
    Evans dobrze ze wpadlas do nas!
    Tak mnie ciekawi co u Niny i Rity i naszej MamyMamy! Ona to pewnie wazy ze 40 kg i ma rece pelne roboty. My sie tu czasem zalimy.. A pomyslcie.. Podwojne zabkowanie,katary,zasypianie jak mama jest najlepsza to ktora wziac na rece. Jak ja Ja podziwiam!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans fajnie że wpadłaś do nas :)

Kri mi tak powiedział lekarz :/ chciałam strzelić mu z liścia ale zacisnęłam zęby i powstrzymałam się. Ale łatwo nie było ;) normalnie bym go też opierdoliła, ale jeszcze może być mi potrzebny ;)

Mój Księciunio wciąga wszystko ;) papki, rozgniecione widelcem, kanapeczkę, "gryzie" z całości bułę i pojadą szyneczką :) no i gryzie chrupki, a raczej chrupie jak wiewiórka swoimi 5 nabytkami ;) fajnie bo skumał do czego będą zęby i udaje że gryzie nawet tymi dalszymi, których nie ma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 10:27

Evans lubi tę wiadomość

‹‹ 2414 2415 2416 2417 2418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ