WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no... takiej ciszy to tu nie było od dawna... A nawet jeszcze nie weekend. Jeśli wasze młode są takie czorty ostatnio jak mój to wiem dlaczego :)
    Właśnie teraz nawet słyszę jak z kąpieli płacze. A zawsze to uwielbiał, ale teraz byle co i jak baba przed okresem trzeba uderzyć w ton i marudzić.
    Echhh.

Któraś kiedyś tort robiła? Macie jakiś sprawdzony przepis? Najlepiej na piętrowy. Chyba sama zrobię tort na roczek...

atdc6iyei0o27of5.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Evans bo Ty już od dawna w pracy, kto się małym zajmuje bo nie pamiętam? i jak to w praktyce wygląda?

u mnie takvsypie że masakra

Tak pracuje od dawna, aczkolwiek nie wrocilam na caly etat , robie gzdies tak 3/4 mozna by powiedziec , na poczatku pomogla troche tesciowa ale wiecie jak to jest eeeeee szkoda gadac , wiec mamy kobiete , ale nadchodza zmiany , zdecydowalismy , ze Maximilian potrzebuje byc z innymi dziecmi , on sie tak slodko bawi ze starszymi , z mlodszymi to tylko po buzi moze dac lol , wiec wyjezdzamy na narty wszyscy Maximilian tez :) :) :) na pare dni od 30 idzie do day care , na ktory to czekalam 8 miesiecy !!!! To male przedszkole zlokalizowane w budynku kulturalnym , gdzie dziecko moze korzystac z basenu lub z klas , wszystko tam jest doslownie , sztuki walki , gimnastyka, balet , no masa wszystkiego za dodatkowa oplata rzecz jasna ... narazie Maximilian za malutki , ale skorzysta napewno w przyszlosci ...

Tak wyglada Maximilian prosze o nie cytowanie..

Jakos dziwnie o Obcielo te zdjecia , ale ok , ja nie umiem inaczej dodac

Ta koszulke mam z Polski :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 14:50

d84, Bruśka, Tusiaa, Mamusia_synusia, dana222, Lexi150, tysiaa93, vayn, Moniaa, Zosia_wop, Mila920 lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans super. Fotki śliczne. A myślę że Maks tylko skorzysta na dziennej opiece to nie to co z jedną osobą. Jeśli masz fb możesz nas pododawac jeśli tylko chcesz.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od 3 roku zycia jeździłam na nartach,małego tez będe szybko uczyć.

byłam u lekarza i dała mi skierowanie na badanie sono-hsg (jakiś płyn się daje do macicy i robi usg sama powiedziała że bolesne i robi się bez znieczelenia) i po tym powie co dalej, czy nic nie robimy czy mam iść na operację korekty blizny (po niej można się strać o dziecko po roku najlepiej po 2) Czeka się na to badanie podobno 2-3ms w jej szpitalu i ona by przy tym była wtedy, więc dzwonie w pon i zobaczę jaki termin. Prywatnie jak patrzyłam to 600-1000zł.

I ogólnie ponoć z tymi defektami blizny po cc jest tak, że
    1. Zarodek zagnieżdża się w dobrym miejscu i wszystko ok

2. Zagnieżdża się przy lub na tym zaułku który mam i wtedy z reguły się ronii, bo słabo krew do niego dociera
    2a Utrzymuje się ciąża, ale zazwyczaj rodzą się wcześniaki bo matki mają krwiomocz itp. nie spytałam tylko jak wczesne wcześniaki.
    2b I tu hardcorowo - punkt 2a ale dodatkowo tak że łożysko "przełazi i włazi" w pęcherz i potem jest cc podczas której usuwa się część pęcherza ;/

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fotki super blondasek :D

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans ale masz slicznego synka :)
    Fajnie że się idezwalas :)

Mój czasem gryzie a czasem nie. Nieraz kanapki pokrojone w kostkę potrafi trochę rozmemlac i polykac aż widać że mu ciężko. No ale dalej je. Zawsze mu przypominam że ma gryźć :D ja jego obiady rozdrabniam widelcem . Mięso blenduje bo się boję ze jakoś nie pogryzie dobrze :)

D ale to brzmi :/ z jednej strony cieszę się że mu się udało sn. No ale nieraz Nie ma wyjścia i cc musi być. Mam koleżankę która miała 2 cc . Ogólnie żadnego ust nie miała po cc robionego.w ogóle tylko wizualnie lekarz badał . Teraz jest w 3 ciąży 3 msc. chciała i też cc będzie. syna ma 1.8 msc także aż tak dużego odstępy czasowego nie ma. A starali się parę ładnych msc i mię wychodziło.
    Wniosek taki ze czasem lepiej nie wiedzieć o różnych komplikacjach :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksymilian słodziak

D84 przerypane, koniecznie musisz wszystko posprawdzać aby bezpiecznie zajść w kolejna ciąże

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans super bobas! Super Polska koszulka :)

Obyś szybko doczekała sie drugiego dzidziusia. Koniecznie wpadaj częściej!

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę D. Nieciekawie. Ale w konsekwencji wszystko bedzie dobrze. Tylko szkoda ze to takie odległości czasowe... :(

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksio uroczy chłopak :)

Komplikacje mogą być i po CC, i po SN :/ i na kogoś zawsze te komplikacje muszą trafić niestety :/ najważniejsze ze sie udaje je rozwiązać

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D wiesz na czym stoisz i wiesz co zrobić. Szkoda że tak późno się określili bo zależy Ci na baby #2 ale będzie dobrze trzymamy kciuki.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedziała mi jeszcze że to jest bardzo częste po cc, no cóż zobaczymy co będzie.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D wydaje mi się, że lepiej że wiesz przed ciążą niż dostać takiego njusa nosząc fasolkę pod sercem. No zawał murowany...
    Niestety cc to poważna operacja niby prosta aczkolwiek wszędzie można spartolić sprawę.
    Chodziłam z dziewczyną do podstawówki, nagłe cc bo oczywiście zadługo czekali. Dziecko po 3 dniach tata zabrał do domu a ją próbowali leczyć na położnictwie. Po 2 tyg przenieśli ją na oiom, dawali jej 2% że przeżyje.. zastanawiano się czemu tak zwlekali, poprostu chcieli zatuszować swoję błędy. Prawie 3 miesiące po cc dopiero wstała, mała miała 4 msc jak ją do domu wypisali. Dzieci więcej mieć nie będzie, usunięto macice :(

Dziewczyny ja padam, ciasta popiekłam, sałatki porobiłam. Mięsa tylko pokroiłam i pomarynowałam będę się bawić jutro. Pola strasznie dokazywała, teraz mleczko wypiła i zasnęła. Mam nadzieję, że sama się niebawem wybudzi bo mi będzie się serducho krajać brutalnie ją wybudzić, a ma pampka na pupce już 4h i ciuszki brudne od czekolady :D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D spokojnie nie takie HSG straszne jak je rysują. Może być bardziej bolesne kiedy ktoś ma zwężenie przewodów prowadzacych do jajników i ten płyn pod jakimś tam ciśnieniem się przedziera i ewentualnie rozszerza. Ale u Ciebie to raczej nie będzie tak drastycznie. Robią to w trybie dziennym. No i nie możesz kiec żadnej infekcji.

Boje się nocy ...
    Bo ogólnie powiem Wam tak. Moje dziecko jest 100 procent słoikowe ilekroć próbowałam sama gotować i dawać i mielić i blw i cuda na kiju to Marika pluła.
    Dziś zjadła 3/4 słoika .... zaczęła pluć wiec puściłam luzem po podłodze sama zasiada do swojego obiadu. Pstrąg pieczony w folii i frytki z batatów również z piekarnika ...
    No i pszuszło moje dziecię i zaczęło żebrać ... no to myślę dam batata. .. zaczęła elegancko wcinać. .. hmm mysle dam rybę ... kurde moje dziecko zjadała to aż się uszy jej trzęsły i gryzła sama p i pięknie przeżuwała i się nie dławiła ...
    No kurde szok normalnie!

tysiaa93, d84 lubią tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wvans fajnie ze soe odezwałas :) Max jest sooooo sweet xoxo ;)

D kurczaczki to nieciekawie, widzisz Ty chodzisz na kontrole, pytasz sie czy mozna sie starać, chodzisz, analizujesz, a inne laski nawet po porodzie nie idą na kontrole, a czesto jak idą to kontrola to tylko badanie na fotelu i co o zachodzą w druga ciąże i maja w du...
    Opowiadałam kiedys Wam o nowych sąsiadach mojego taty, ona juz 2ma w domu dziecka, 3 w domu i jest teraz w 6 ciazy...wróciła do domu z wojaży bo zima, a dziecko niewiadomo czyje, ale jej mężowi widocznie to zwisa, pokocha jak swoje za kolejne 500zl to bez problemu. A ona ma dopiero 29 lat w tym roku i tyle porodów za sobą i wydaje sie byc w świetnej formie.

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to gratuluje apetytu! Oby tak dalej :)

A cc to jest poważna operacja tak jak Vayn pisze, juz teraz większość operacji sie robi laparoskopowo zeby brzucha nie rozcinać, a jak rozcinają to zeby tylko jak najmniej, a cc to rozgrywają pol brzucha przeciez. Mi gin chce zrobic laparoskopię, ale chirurg mowi, zeby z tym jednak poczekać i zrobic rezonans, zeby nie otwierać brzucha, bo to potem moze sie ciagnąć całe życie, zrosty, bóle szczególnie ze cc miałam stosunkowo niedawno. No i tsk mysle i tez analizuje ci zrobic :/ rezonans dopero terminy na wrzesień,a na operacje mówił zeby sie decydować i tersz nie wiem czy jak bede chcieć za pol roku to czy dalej bedzie chciał ze mną gadać

Moniaa lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie to wkurwia, niejedna kobieta się stara kilka lat a tu niejedna zachodzi nie wiadomo z kim, albo dzieci mordują, coś mi dzisiaj mignęło o ciałach niemowlaków na balkonie ale wolałam tego nie oglądać, popieprzony świat

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia tak jak piszesz pokręcony ten świat...

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pobudka po 10 a dzisiaj przed 8, a miałam nadzieję... ;)

Cudownej imprezki urodzinowej Polciu :)

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans Max przecudowny! Szybkiego zajścia w ciążę życzę! Odzywaj się częściej :)

Vayn, Polciu udanego dnia i imprezki. Niech wszystko pójdzie zgodnie z planem :*

D trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Tak jak Monia pisze to jest podobne badanie do hsg. Trochę bolalo ale miałam trochę zatkany jajowod więc dlatego. A sam ból to kwestia 1-2 min także nie jest źle.

Marika jak teraz załapała normalne jedzonki to juz z górki. Będzie wszytko szamac :)

My dziś jedziemy na mini sesję. Trzymajcie kciuki za mojego marudka ;)

Igor mimo ze ma tylko 3 ząbki to szamie kawałeczki już od dawna. Sloikowe po 11 miesiącu bez problemu, moje zgniecione wudelcem. Dostaje bułkę/chlebek w rękę, banana w kawałku. Miesko tez mu normalnie w kawaleczkach daje.

d84, Moniaa, Tusiaa, tysiaa93, vayn lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 2416 2417 2418 2419 2420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ