Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Justaw wrote:Witaj klubie, tez się zastanawiam czy to dobrze, ze mnie nic nie boli, nie ciagnie, nie rozpiera

myśle, że zdecydowanie powinnyśmy trzymac się tej wersji, że jest dobrze! nie można sobie wkręcac nic innego, bo to się można wykończy nerwowo(ale musiałam to napisa;)). Może mamy po prostu szczęscie;)?
ilka85 lubi tę wiadomość

-
Iriss, ja mam cos takiego w okolicach pchwy, " przy wejściu" ale to jest bardziej cos w rodzaju ukucia, czasami tak miałam przed miesiączka. Teraz raz na jakiś czas sie pojawia.Iriss wrote:Ja jeszcze z innej beczki zapytam, rozmawiałyśmy już o rozpieraniu i kłuciu związanym z rozciąganiem macicy, macie jakieś odczucia hmm w okolicach wejścia do pochwy, ja mam czasami wrażenie jakby coś mnie uciskało albo ciągnęło w obie strony, ciężko mi to wytłumaczyć
Taru
https://www.maluchy.pl/ci-71245.png -
my do Brukseli chyba pojedziemy na parę dni odwiedzić znajomych. Teraz kończymy tydzień urlopu na Mazurach i tyle! Dobrze, że niedługo L4 i urlop macierzyński

Mam przeczucie na dziewczynę - jak będzie chłopak to panika, bo nie mamy żadnego imienia upatrzonego!
Mamy z mężem rocznicę ślubu za parę dni - ależ mnie kusi żeby z tej okazji kupić pierwszą rzecz dla dzidzi hihi -
Kada ma rację. Raz byłam w ciąży na urlopie rezerwowanym jeszcze zanim się dowiedziałam o ciąży. Dwa tygodnie pod parasolem lub w klimatyzowanym pomieszczeniu, spacer dopiero późnym wieczorm. Troszkę się czułam uwiazana. Nawet do basenu strach wejść.
-
Mi gin pow ze opalanie lub przegrzewanie ciała a w szczególności brzuszka jest ryzykowne bo niesie ryzyko poronienia.
Ja kocham słońce ale się słuchałam rad gina w upały leżałam na leżaku w cieniu i na plażę chodziłam w jasnych sukienkach - oczywiście leżałam tylko w cieniu. A gdy było ok 22 stopnie to na15 minut wystawialam nogi na słońce, brzuszek miałam w cieniu ale i tak zasłanialam brzuszek jasnym ręcznikiem.
No i pamiętać trzeba o nakryciu głowy.
Przegrzanie brzuszka może spowodować skurcze a co za tym idzie poronienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 16:57
-
Ja jestem już po pogrzebie babci, więc dziś smutny dzień. Zmęczona jestem fizycznie i psychicznie strasznie. Czytam Was na bieżąco, ale nie mam siły pisać.
Co do przeczuć to mój Narzeczony mówi, że chłopak będzie, ja nie mam na razie żadnych.
Ja kolejną wizytę u ginekologa mam dopiero 14 sierpnia, czyli aż po 6 tygodniach po pierwszej i dopiero wtedy kartę ciąży mi złoży. Taka przerwa wynika z urlopu mojej Pani doktor. Parę dni wcześniej tj. 11 sierpnia mam badania prenatalne (USG + pappa jednego dnia). Źle mi z tym, że tak długo muszę czekać, aż znów zobaczę naszego maluszka, ale czas pewnie minie szybko.
W najbliższym tygodniu chyba powiem w pracy, ale przyznam, że stresa mam przed tym dużego
Byłam większą część tygodnia na urlopie i z dnia na dzień coraz mniej mi się chce do pracy wracać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 17:46
-
Cynamonowa ja tez sie trzęsłam przed rozmowa w pracy, ale nie bylo źle. Teraz jestem dużo spokojniejsza.
A mam pomysł moze w tabelce dopiszemy przeczucia co do płci, a w kolejnej rubryce jak juz ją poznamy. Ciekawa jestem jak to sie sprawdzi. Co Wy na to? -
Hej dziewczyny, ja już po wizycie!
Na szczęście wszystko jest w porządku!
Dzidzia rosnie, wielkość wg gina 8t2d czyli dokładnie tak jak od OM i tak jak pokazuje suwaczek, data porodu na 20 lutego 
Założył mi karte ciąży, zrobil usg - serduszko bije i wg niego wszystko wygląda bardzo dobrze.
Skad plamienie.... nie wiadomo. Nic się nie odkleja, nie ma krwiaka. Powiedzial ze takie kawa z mlekiem ma bardzo dużo kobiet i żeby postarać się tym nie martwic, dziś mam wziąć na noc jednorazowo 3dupki a od jutra 3x1. Jakby była krew to wtedy dzwonic, a jak brazowe to postarać się być spokojnym, nastepna wizyta za dwa tygodnie.
Dostalam zdjecie pierwszy raz i caly czas się na nie patrze

Ulzylo mi i postaram się być spokojna, najważniejsze ze bije serduszko
mandragora, tysiaa93, Kasia02, miszkaaa, ilka85, Taru, Bianka*, Sylka, justikf, zosiaaa lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

13.08.2014