SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jest tez świetny słoiczek z hipp gruszka Williamsa. Na dzieci działa przeczyszczająco to i moze na dorosłych zadziała ;)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    To jutro mnóstwo wizyt :)

O. To mi przypomniało, że muszę swoją odwołać, bo umówiłam się do innego lekarza na czwartek :)

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw - ale to będzie na pewno przyjemność to wybierać. Najlepiej pójść do sklepu i zobaczyć na żywo :-)

Ja dzisiaj spojrzałam też na kilka rzeczy w necie - wózki, łóżeczko. A później wyłączyłam, bo za wcześnie na to.

Ale wybór faktycznie jest ogromny, a ja mam wielkie problemy z podejmowaniem decyzji, więc pewnie długo będę się zastanawiała nad wszystkim :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 21:57

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) czy moge dołączyć do grona szczęśliwych lutowek ? ;) jestem świeżo po wizycie 11t4d i widziałam moje 56mm brykającego szczęścia :) bardzo sie cieszę, bo tez zawsze przed wizyta bardzo sie stresuje (jestem cały czas na lekach podtrzymujących, ale wszystko "odpukać" idzie w dobrym kierunku) życzę wszystkim nam tutaj zawsze dobrych wiadomości po każdej wyżycie i oby do lutego :) moj termin 4.02.2016 :)

tysiaa93, zosiaaa, Max, pati87, szara myszka, milka1 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop witaj :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop witaj imienniczko :D (jeśli to Twoje imię ;) ). I termin tylko o jeden dzień się nam różni :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zosiu :-) serdecznie witamy
    .

Wiecie na co dostałam dzisisj ochotę?? Brzoskwinie takie z puszki zalane galaretka agrestowa.. Mniam mniam ale się najadlam :-) hihihihi

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Witajcie :) czy moge dołączyć do grona szczęśliwych lutowek ? ;) jestem świeżo po wizycie 11t4d i widziałam moje 56mm brykającego szczęścia :) bardzo sie cieszę, bo tez zawsze przed wizyta bardzo sie stresuje (jestem cały czas na lekach podtrzymujących, ale wszystko "odpukać" idzie w dobrym kierunku) życzę wszystkim nam tutaj zawsze dobrych wiadomości po każdej wyżycie i oby do lutego :) moj termin 4.02.2016 :)

Cześć Zosia:),

na jakich lekach jesteś?

Zosia_wop lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Zosia ;)

Ale wizyt jutro :D Mega :) Będzie dużo emocji

Kada, super że wszystko dobrze :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka tak jak dziewczyny piszą, każda ma chwile zwątpienia. Ja w tamtym tygodniu myslałam, że zwariuję, teraz się trochę uspokoiłam ale i tak nerwy są, bo wizytę mam w środę, miesiąc nie widziałam groszka. A wspomniałaś o mężu...to też pewnie potęguje twoje samopoczucie. Staraj się odganiać złe myśli i oby do wizyty. Zobaczysz, że będzie wszystko dobrze. Głowa do góry.

Witaj Zosia super wieści :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia !

Powodzenia wizytującym. Ja już czuję cykora.

A mi wrócił ciemniejszy śluz. Dopóki nie ma krwi nie denerwuję się na zapas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znów suwak stoi... brrrrrrrrrrrrrrrrrrr

• Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co z tymi suwakami, wczoraj w sumie zapomniałam swojego poprawić i potem patrzę na komputerze i było już dobrze. Zaraz zobaczę pod spodem jak jest dziś ;)

Powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach, trzymam kciuki. Nasze kolejne USG za tydzień, już się nie mogę doczekać <3

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf mi jak widać się suwak cofnął =D z 9+2d na 9... Ale ją tego w żaden sposób nie interpretuję, po prostu jakiś błąd strony. Zauważ, że obie mamy z fajnamama suwaczki.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

No t mamy dzień pelen wrażeń :D ja musze czekać do 17
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj

Moj suwaczek przeskakuje dopiero w ciagu dnia, dzisiaj jeszcze nie przeskoczył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 07:03

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Cześć Zosia:),

na jakich lekach jesteś?

Od początku jestem na końskich dawkach duphastonu, luteiny oraz na rozkurczowych. Miałam juz 5 razy usg ;) teraz jak juz jest coraz lepiej zmniejszyli mi dawkę no i wizyta juz nie co 2 tyg a co 3 :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Zosia witaj!

Muszę Was zapytać - mam nadzieję, że nikt mnie nie objedzie za pytanie ;) stres mi się włączył przed jutrzejszą wizytą i zaczynam świrować...na wadze mam +0.8kg i brzuch utyty ale bardziej w okolicach pępka niż podbrzusza. A u Was jak jest? Bo niby jak macica jeszcze jest bardzo nisko to czemu brzuch tyje wyżej. Pewnie od żarełka co a nie z ciąży?
    Poproszę o kopa w dooopę na odgonienie czarnych myśli ;)
    Kciuki za wszystkie wizytujące!

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Zosia witaj!

Muszę Was zapytać - mam nadzieję, że nikt mnie nie objedzie za pytanie ;) stres mi się włączył przed jutrzejszą wizytą i zaczynam świrować...na wadze mam +0.8kg i brzuch utyty ale bardziej w okolicach pępka niż podbrzusza. A u Was jak jest? Bo niby jak macica jeszcze jest bardzo nisko to czemu brzuch tyje wyżej. Pewnie od żarełka co a nie z ciąży?
    Poproszę o kopa w dooopę na odgonienie czarnych myśli ;)
    Kciuki za wszystkie wizytujące!

Spokojnie tez tak mam :) brzuch w okolicach pępka coraz większy, a wcale duzo nie jem i w zasadzie schudłam 0,5kg a mnie tak "wypchalo", ze w spodenki z zeszłego toku juz nie wchodzę ;) ja tłumacze sobie to tym, ze narządy wewnętrzne przesuwają sie ku gorze zeby zrobić miejsce dla dzidziusia :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Max Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka, ja gdzieś czytałam, ze właśnie na wysokości pępka się tyje.

Ja miałam dziś najgorsza noc. Mam nadzieję, że to co odczułam to nie było nic złego i nie zaszkodziło maluszkowi, ale zestresowalam się tak, ze dostałam mdlosci.

Wstałam w nocy na siusiu, poszłam do łazienki i chwycił mnie dość mocny skurcz podbrzusza. Nie mogłam zrobić siusiu z bólu. Kilka razy mnie tak chwycił, na całej szerokości podbrzusza. Miałam też gazy. No i ostatecznie jak zrobiłam siusiu to przeszło. Ale nie wiem czy to mogły być skurcze pęcherza czy raczej marne szanse i coś mi się zadzialo z dzidzia, że takie skurcze dostałam. Nie były takie, ze nie mogłam wytrzymać ale były mocne. Bałam się, ze się coś złego zaczyna, ale było tylko troszke sluzu, żadnego plamienia.
    W zasadzie jak teraz po przebudzeniu sobie przypomniałam to, to nie ukrywam, że dalej się boję, że takie skurcze mogły zaszkodzić dzidziusiowi :-(

Mialyscie tak?

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja wstaję zaraz i czekam od 9 na telefon od teściowej, co z tym endokrynologiem.

Magdalenka ja też mam większy brzuch i noszę już cichy z poprzedniej ciąży, a schudłam 1 kg ;) gin mówiła na wizycie, że macica jest powiększona.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Dziś mam wolne to będę śledzić :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ