Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jest tez świetny słoiczek z hipp gruszka Williamsa. Na dzieci działa przeczyszczająco to i moze na dorosłych zadziała ;)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    To jutro mnóstwo wizyt :)

O. To mi przypomniało, że muszę swoją odwołać, bo umówiłam się do innego lekarza na czwartek :)

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw - ale to będzie na pewno przyjemność to wybierać. Najlepiej pójść do sklepu i zobaczyć na żywo :-)

Ja dzisiaj spojrzałam też na kilka rzeczy w necie - wózki, łóżeczko. A później wyłączyłam, bo za wcześnie na to.

Ale wybór faktycznie jest ogromny, a ja mam wielkie problemy z podejmowaniem decyzji, więc pewnie długo będę się zastanawiała nad wszystkim :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 21:57

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) czy moge dołączyć do grona szczęśliwych lutowek ? ;) jestem świeżo po wizycie 11t4d i widziałam moje 56mm brykającego szczęścia :) bardzo sie cieszę, bo tez zawsze przed wizyta bardzo sie stresuje (jestem cały czas na lekach podtrzymujących, ale wszystko "odpukać" idzie w dobrym kierunku) życzę wszystkim nam tutaj zawsze dobrych wiadomości po każdej wyżycie i oby do lutego :) moj termin 4.02.2016 :)

tysiaa93, zosiaaa, Max, pati87, szara myszka, milka1 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop witaj :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop witaj imienniczko :D (jeśli to Twoje imię ;) ). I termin tylko o jeden dzień się nam różni :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zosiu :-) serdecznie witamy
    .

Wiecie na co dostałam dzisisj ochotę?? Brzoskwinie takie z puszki zalane galaretka agrestowa.. Mniam mniam ale się najadlam :-) hihihihi

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Witajcie :) czy moge dołączyć do grona szczęśliwych lutowek ? ;) jestem świeżo po wizycie 11t4d i widziałam moje 56mm brykającego szczęścia :) bardzo sie cieszę, bo tez zawsze przed wizyta bardzo sie stresuje (jestem cały czas na lekach podtrzymujących, ale wszystko "odpukać" idzie w dobrym kierunku) życzę wszystkim nam tutaj zawsze dobrych wiadomości po każdej wyżycie i oby do lutego :) moj termin 4.02.2016 :)

Cześć Zosia:),

na jakich lekach jesteś?

Zosia_wop lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Zosia ;)

Ale wizyt jutro :D Mega :) Będzie dużo emocji

Kada, super że wszystko dobrze :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lelewela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka tak jak dziewczyny piszą, każda ma chwile zwątpienia. Ja w tamtym tygodniu myslałam, że zwariuję, teraz się trochę uspokoiłam ale i tak nerwy są, bo wizytę mam w środę, miesiąc nie widziałam groszka. A wspomniałaś o mężu...to też pewnie potęguje twoje samopoczucie. Staraj się odganiać złe myśli i oby do wizyty. Zobaczysz, że będzie wszystko dobrze. Głowa do góry.

Witaj Zosia super wieści :)

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia !

Powodzenia wizytującym. Ja już czuję cykora.

A mi wrócił ciemniejszy śluz. Dopóki nie ma krwi nie denerwuję się na zapas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znów suwak stoi... brrrrrrrrrrrrrrrrrrr

• Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co z tymi suwakami, wczoraj w sumie zapomniałam swojego poprawić i potem patrzę na komputerze i było już dobrze. Zaraz zobaczę pod spodem jak jest dziś ;)

Powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach, trzymam kciuki. Nasze kolejne USG za tydzień, już się nie mogę doczekać <3

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justikf mi jak widać się suwak cofnął =D z 9+2d na 9... Ale ją tego w żaden sposób nie interpretuję, po prostu jakiś błąd strony. Zauważ, że obie mamy z fajnamama suwaczki.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

No t mamy dzień pelen wrażeń :D ja musze czekać do 17
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj

Moj suwaczek przeskakuje dopiero w ciagu dnia, dzisiaj jeszcze nie przeskoczył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 07:03

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Cześć Zosia:),

na jakich lekach jesteś?

Od początku jestem na końskich dawkach duphastonu, luteiny oraz na rozkurczowych. Miałam juz 5 razy usg ;) teraz jak juz jest coraz lepiej zmniejszyli mi dawkę no i wizyta juz nie co 2 tyg a co 3 :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Zosia witaj!

Muszę Was zapytać - mam nadzieję, że nikt mnie nie objedzie za pytanie ;) stres mi się włączył przed jutrzejszą wizytą i zaczynam świrować...na wadze mam +0.8kg i brzuch utyty ale bardziej w okolicach pępka niż podbrzusza. A u Was jak jest? Bo niby jak macica jeszcze jest bardzo nisko to czemu brzuch tyje wyżej. Pewnie od żarełka co a nie z ciąży?
    Poproszę o kopa w dooopę na odgonienie czarnych myśli ;)
    Kciuki za wszystkie wizytujące!

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Zosia witaj!

Muszę Was zapytać - mam nadzieję, że nikt mnie nie objedzie za pytanie ;) stres mi się włączył przed jutrzejszą wizytą i zaczynam świrować...na wadze mam +0.8kg i brzuch utyty ale bardziej w okolicach pępka niż podbrzusza. A u Was jak jest? Bo niby jak macica jeszcze jest bardzo nisko to czemu brzuch tyje wyżej. Pewnie od żarełka co a nie z ciąży?
    Poproszę o kopa w dooopę na odgonienie czarnych myśli ;)
    Kciuki za wszystkie wizytujące!

Spokojnie tez tak mam :) brzuch w okolicach pępka coraz większy, a wcale duzo nie jem i w zasadzie schudłam 0,5kg a mnie tak "wypchalo", ze w spodenki z zeszłego toku juz nie wchodzę ;) ja tłumacze sobie to tym, ze narządy wewnętrzne przesuwają sie ku gorze zeby zrobić miejsce dla dzidziusia :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Max Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka, ja gdzieś czytałam, ze właśnie na wysokości pępka się tyje.

Ja miałam dziś najgorsza noc. Mam nadzieję, że to co odczułam to nie było nic złego i nie zaszkodziło maluszkowi, ale zestresowalam się tak, ze dostałam mdlosci.

Wstałam w nocy na siusiu, poszłam do łazienki i chwycił mnie dość mocny skurcz podbrzusza. Nie mogłam zrobić siusiu z bólu. Kilka razy mnie tak chwycił, na całej szerokości podbrzusza. Miałam też gazy. No i ostatecznie jak zrobiłam siusiu to przeszło. Ale nie wiem czy to mogły być skurcze pęcherza czy raczej marne szanse i coś mi się zadzialo z dzidzia, że takie skurcze dostałam. Nie były takie, ze nie mogłam wytrzymać ale były mocne. Bałam się, ze się coś złego zaczyna, ale było tylko troszke sluzu, żadnego plamienia.
    W zasadzie jak teraz po przebudzeniu sobie przypomniałam to, to nie ukrywam, że dalej się boję, że takie skurcze mogły zaszkodzić dzidziusiowi :-(

Mialyscie tak?

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja wstaję zaraz i czekam od 9 na telefon od teściowej, co z tym endokrynologiem.

Magdalenka ja też mam większy brzuch i noszę już cichy z poprzedniej ciąży, a schudłam 1 kg ;) gin mówiła na wizycie, że macica jest powiększona.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Dziś mam wolne to będę śledzić :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ