SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawostka. Odważyłam się dziś zważyć - ostatnim razem robiłam to jak się dowiedziałam o ciąży (czyli miesiąc temu).

Troszkę się bałam - bo jem sporo. Nie ruszam się prawie w ogóle.
    Dotychczas mogłam sobie na wiele pozwolić i moje grzeszki w dużej mierze niwelował Glucophage, którego odstawiłam.
    Waga minus 2 kg.

Lepsze jest jednak to, że zadałam mężowi pytanie jak mu się wydaje, w jaki sposób zmieniła się waga w ostatnim miesiącu. Odpowiedź po długim zastanowieniu: plus 5 kg.

• kada24 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja miałam dobry humor ale moja córka przechodzi samej siebie dziś wrrrr a bardzo dobrych wieści wczoraj o 15 moja najlepsza przyjaciółka urodziła synka hiho mała kluska

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny! Mnie waga jako tako nie martwi, nadal dużo się ruszam i zdrowo jem. Wcześniej nie jadłam masła i uważałam z serami. Na chwilą obecną królują kanapki z masełkiem, serem i wędlinką. Bardziej martwi mnie to podbrzusze, że płaskie (do lini gatek) a potem bebzolek się robi hehe, ale jak mówicie, że tak się tyje to gicior :) oby z maluchem było ok :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max ja taką akcję z pęcherzem i bólem miałam pare nocy wstecz. Chciało mi sié siku a nie chciało wstać i tak przetrzymałam, że brzuch bolał a ja sié wysikać nie umiałam....

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max wrote:
    Magdalenka, ja gdzieś czytałam, ze właśnie na wysokości pępka się tyje.

Ja miałam dziś najgorsza noc. Mam nadzieję, że to co odczułam to nie było nic złego i nie zaszkodziło maluszkowi, ale zestresowalam się tak, ze dostałam mdlosci.

Wstałam w nocy na siusiu, poszłam do łazienki i chwycił mnie dość mocny skurcz podbrzusza. Nie mogłam zrobić siusiu z bólu. Kilka razy mnie tak chwycił, na całej szerokości podbrzusza. Miałam też gazy. No i ostatecznie jak zrobiłam siusiu to przeszło. Ale nie wiem czy to mogły być skurcze pęcherza czy raczej marne szanse i coś mi się zadzialo z dzidzia, że takie skurcze dostałam. Nie były takie, ze nie mogłam wytrzymać ale były mocne. Bałam się, ze się coś złego zaczyna, ale było tylko troszke sluzu, żadnego plamienia.
    W zasadzie jak teraz po przebudzeniu sobie przypomniałam to, to nie ukrywam, że dalej się boję, że takie skurcze mogły zaszkodzić dzidziusiowi :-(

Mialyscie tak?
    Ja miałam, budziły mnie w nocy. Co się okazało te skurcze i bóle to przez wzdęcia. Zaczęłam pić herbatę z kopru i actimelki, brałam też przez kilka nocy espumisan a teraz już nie mam takich akcji w ogóle, staram się nie jeść na noc zbyt dużo :)

• Max Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Ja miałam, budziły mnie w nocy. Co się okazało te skurcze i bóle to przez wzdęcia. Zaczęłam pić herbatę z kopru i actimelki, brałam też przez kilka nocy espumisan a teraz już nie mam takich akcji w ogóle, staram się nie jeść na noc zbyt dużo :)

Właśnie mam wrażenie, ze one nie były od wzdęć, bo takie miewam i wtedy czuje, ze to wzdęcia. Poza tym po gazach nadal mnie chwytał. Dopiero jak zrobiłam siusiu to przeszło, chociaż mnie to dziwi, bo nie miałam jakiegoś mocno pełnego pęcherza.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max wrote:
    Właśnie mam wrażenie, ze one nie były od wzdęć, bo takie miewam i wtedy czuje, ze to wzdęcia. Poza tym po gazach nadal mnie chwytał. Dopiero jak zrobiłam siusiu to przeszło, chociaż mnie to dziwi, bo nie miałam jakiegoś mocno pełnego pęcherza.
    No ja też nie widziałam że od wzdęć. Tylko raz mnie pęcherz bolał to jak sikałam to płakałam i chyba 10min opróżniałam pęcherz w ogole ciśnienia nie miałam. Musisz spróbować wszystkiego :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max, ja mam takie bóle ale od wzdęć tak jak dziewczyny piszą... Taka jednorazowa akcja napewno nie zaszkodziła maleństwu, spokojnie :)

Magdalenka_ka mi też brzuch rośnie :P O ile na dole jest delikatnie większy i twardszy to na wysokości pępka i wyżej jest wypchany przez wzdęcia i jelita na maksa...

A ja dzisiaj miałam pobudkę o 5:30 bo mąż zapomniał wyłączyć wczorajszego budzika... no i gdy to już zrobiłam to nie mogłam zasnąć :( Ale jakoś się udało...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka pocieszę Cię - mój mąż miał dziś budzik na 4.45 :/ nie wiem po co tak wcześnie, jak wyjeżdża ok 7, ale też mnie obudził i przez jakiś czas nie mogłam zasnąć...

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwi mnie takie coś... :D Jak ja wyjeżdzam o 7 to wstaję o 6:30 :D na szybki prysznic wystarczy pół godziny... Mój mąż może spać po 3 godziny i on nie jest zmęczony! Ja bym mogła spać po 10 godzin a i tak chce mi się spać... tzn przed ciążą bo dzisiaj pierwszy raz spałam do 8... wczoraj do 6 :30 w niedzielę do 6:15... :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.cuddlyzoo.pl/
    http://effii.pl/sklep/

chce już robić zakupy dla dziecka! :D:D:D Zakochałam się w pościeli effii! :D tylko nie wiem którą wybrać bo płci nie znam;p

miszkaaa lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia ja czasem przeglądam ciuchy i inne takie pierdolki na allegro, tyle tego jest ze głowa mała :)

Powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Agnesia ja czasem przeglądam ciuchy i inne takie pierdolki na allegro, tyle tego jest ze głowa mała :)

Powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach :)
    Ja ogolnie szukam pościeli ładnej bo mi żadne misie, żrafki, żabki się nie podobają :D a ta w effii jest śliczna. już chce grudzień i zamawiać wszystko! :D

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ciągle cos oglądam :) mam juz nawet zaklepane łóżeczko bo koleżanka ma do sprzedania wraz z materacem i pościelą :D za samą pościel Feretti zapłaciła za ok. 300 zl, a chce teraz ja sprzedać za 100 wiec takiej okazji nie mogłam przegapić :D

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dopiero teraz mi suwaczek przeskoczył :D

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też mogę od siostry wziąć mamas&papas ale pościel tamta mi się nie podoba:D ogólnie kilka lat temu m&p bardziej sie starali teraz jedyne co u nich kupię to spacerówkę na wiosnę 2017, bo to u nich od lat się nie zmienia i jest bombowe:)
    Ja już mam wszystko wybrane w sumie prócz ubranek:) bo pościel w końcu znalazłam.
    A ile planujecie kupić kompletów pościeli? prześcieradeł?:)
    I czy planujecie pościel do wózeczka? czy śpiworek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 09:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 5-6miesiecy i bedziemy się chwaliły miejscem przygotowanym dla maluszka :D ale fajnie ! a za 7 miesiecy zdjeciami dzieciaczków! :D

miszkaaa lubi tę wiadomość

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o komplety pościeli to tak mysle ze na początek starcza 2-3 zaś pościeli do wózka raczej nie kupuję. Poduszeczka i kocyk wystarczą :) no chyba ze będzie zimno to oczywiście kombinezon lub śpiworek

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak mamy taki temat pościelowy to ja pokaże jaką będę miała :D

800x600_prod_photo_7679.jpg

tysiaa93, Kasia02, Doti87, szara myszka lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka bo mój mąż musi sobie rano zawsze na komputerze posiedzieć...

Co do pościeli to my mamy żyrafki i misie, bo dostałam po mojej kuzynce ;) ale może kupię jakiś jeden komplet, choć najważniejsze to kupienie pościeli Oli, bo ona śpi jeszcze pod tą niemowlęcą. A tak naprawdę to na początku wcale nie używałam kołdry i poduszki, Ola przez długi czas spała najpierw w beciku, później w śpiworku. Pościeli zaczęła używać jak miała ponad pół roku :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ