X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey mi moja gin w pierwszej ciąży też mówiła o Żorach, gdybym chciała robić prenatalne :) moja koleżanka była na połówkowych w Cieszynie na Liburni, ja właśnie muszę jeszcze się zastanowić gdzie zrobię, więc czekam na opinię :)

Sylka trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku!

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia w Żorach robią bardzo dobrze usg prenatalne a ja w orzeszu mam ginekologa i on robi usg prenatalne 200 zł kosztują

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Zosia w Żorach robią bardzo dobrze usg prenatalne a ja w orzeszu mam ginekologa i on robi usg prenatalne 200 zł kosztują

Dzięki :) ja prenatalnych akurat robić nie będę, ale połówkowe już tak, więc i tak się przyda :) jeszcze muszę mojej gin zapytać, co myśli i zdecydujemy. A wiecie ile wcześniej trzeba się umawiać do tych Żor?

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, na pewno wszystko ok ale musisz tak długo czekać... :(

Bianka, mi brzuch tak wystrzelił że powoli jest to zauważalne... dzisiaj jak wpadłam do pracy to mówili że już widać ciążę... Z jednej strony fajnie, bo co mam się kryć ale troche sie boję że brzuch bedzie zbyt ogromny...

Evans lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, mam to samo z brzuchem - w obcisłych koszulkach już go normalnie ciążowo widać! Dziwnie mi z tym, nie wychodzę tak na ulicę :)

Odkryłam dzisiaj po rozwikłaniu spraw z ZUSem, że najwcześniej na zwolnienie mogę iść 1 grudnia. Czy ktoś mnie przebije ;P? Zawsze mogę przestać pracować w listopadzie, ale totalnie mi się to nie będzie opłacać, więc pociągnę miesiąc dłużej niż planowałam.
    Ech, dupaaa.

Sylka, na pewno wszystko jest dobrze, nie takie rzeczy fasolki znoszą bez szwanku :)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy Olsen to może małe wyzwanie ;)??? Ja mam zamiar pracować do połowy stycznia :D

Sylka strasznie współczuję, że musisz tak długo czekać :( z pewnością wszystko jest dobrze, ale ten cholerny stres zostaje....

Evans lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka, oo od razu mi ulżyło! Wiesz, ja kocham moją pracę, ale jakoś tak wizja 3,5 miesiąca wolnego wydawała mi się i tak cudowna :D Ale 2,5 też będzie ok. A Ty co robisz, jeśli mogę spytać?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• lelewela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wrażenie, ze brzuch mam większy i piersi ostatnio jeszcze większe. Z C mi już wychodzą, czyżby D? Wow w zyciu bym nie przypuszczała, ze się dorobię stanika D hehe

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oglądałam sobie właśnie galerie brzuszków (Pianistka super fotki!) i zauważyłam tą zależność że na dziewczynkę brzuch jest bardziej rozlany, a na chłopca sterczy z przodu :) tylko chyba na jednym zdjeciu się pomyliłam. Ciekawe jak nam wyjdą brzuchy jakie będziemy miały:)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia, moja mama będąc ze mną w ciąży miała brzuch nisko i rozlany, a z SIOSTRĄ sterczący i wszyscy byli pewni że będzie chłopak... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego napisałam że w kilku było mylące :) ale w większości się sprawdzało :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam gwiazdeczki spać żeby jutro was powitać w 12 tygodniu:D oraz żeby mieć już tylko 2 tygodnie do prenatalnych! :D
    DOBRANOC! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 23:13

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poszłam posmarować brzuch i zauważyłam że zaczyna się robić linea negra... od łona do pępka była już wcześniej ale teraz zaczyna wychodzić powyżej pępka... ale taka jaśniutka

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo piszecie :) poczytalam ... Zdjecia poodgladalam , pieknie ! Do Fistaszka wszystko ok bedzie ! Trzymam w kciuki , a odnosnie wieku, no to ja najstarsza jestem ja jestem rocznik 79 :) , szczerze to ja wczesniej nie czulam, ze chce miec dziecko, Bo zawsze czegos brakowalo , teraz my jestesmy na takim etapie w zyciu , ze generalnie nic juz nam nie brakuje , tylko echa malych stopek w domu .... Wiem , ze pewnie kilka osob z Was moze mnie skrytykowac , ze pieniadze postawilam ponad rodzine , ale ja zawsze chcialam , aby wszystko bylo w domu I dla mnie bardzo wazne jest gdzie ja mieszkam , jak , okolica , szokoly , itp.itd. W kazdym razie dopiero teraz jestem gotowa na Dziecko , szkoda tylko , ze teraz to jest juz jednak trudniej ....ale jestem dobrej mysli ;)))))) , Bo zaraz po tej ciazy szybko chce zajsc w nastepna :)))))) I koniec ....Tesciowa ma juz przemysla o babysitter dla nas haha, ale ja nie chce z zamieszkaniem ....

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Zaczynam 11 tc. Tak dumnie to brzmi.
    Ja mam też brzuszek i dziwi mnie to. Pierwsza ciąża, wysportowana, napięte mięśnie, szczupła - książkowo powinnam mieć delikatny brzuszek za 1-2 m-ce. A to już.

Kilka razy wspominałyście, że po 11 (??) jest bezpieczniej? Skąd to i dlaczego?
    Nie jest to jeszcze koniec 1 trymestru, życie płodowe już się zaczęło - więc nie bardzo rozumiem. Pianistko to chyba ty pisałaś?

Peggy Olsen - ja będę pracować do samego porodu :-) W sposób faktyczny w ogóle nie przestanę pracować - nawet po porodzie.

Evans: ja jestem zaledwie 3 lata od Ciebie młodsza. Właściwego partnera mam od ponad 2 lat, więc wcześniej nie dało rady. I dwa lata zeszły nam na starania. A zamierzam mieć 3-4 dzieci. Chociaż liczę, że kolejne będzie już w dwupaku :-)

Dobrego piątku !!!

Evans lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja was witam w 12tygodniu. Nie śpię od 3w nocy bo jakaś patologia mi się wprowadziła i awantury od nocy do teraz. Przyjechało 5radiowozow i zawineli ich, okazało się że policja dobrze ich zna:) miałam dziś iść do siostrzencow ale będę niewyspana więc nie wiem jak to będzie.
    Justikf 10t6d to granica przezywalnosci. Tak jest podane na belly. To jest koniec 11tygodnia tak jak piszą że wszystkie organy już są wykształcone, a teraz będą się już tylko ulepszać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    A ja was witam w 12tygodniu. Nie śpię od 3w nocy bo jakaś patologia mi się wprowadziła i awantury od nocy do teraz. Przyjechało 5radiowozow i zawineli ich, okazało się że policja dobrze ich zna:) miałam dziś iść do siostrzencow ale będę niewyspana więc nie wiem jak to będzie.
    Justikf 10t6d to granica przezywalnosci. Tak jest podane na belly. To jest koniec 11tygodnia tak jak piszą że wszystkie organy już są wykształcone, a teraz będą się już tylko ulepszać :)

Dzięki. Jeszcze 6 dni ! Musi być dobrze !

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy Olsen ja pracuje w kancelarii prawnej, ogarniam tłumaczenia, główne biuro i księgowość. Praca lekka i przyjemna. Na macierzyńskie chce iść jak najpóźniej, bo w Anglii jest tylko 9 miesięcy. I jak ktoś idzie na zwolnienie lekarskie po 26tc to już wtedy firma może chorobowe zamienić na macierzyńskie i wiadomo, że łączy się to z wcześniejszym powrotem do pracy :(

Co do wieku, to my też czekaliśmy aż dorobimy się domu i pozwiedzamy trochę świata. Egoistycznie? Szczęśliwi rodzice, to szczęśliwe dziecko ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej melduje się i ja ze żyję wczoraj chodzić nie umiałam taki ból w pachwinie miałam albo skręt jajnika z jajowod em nie wiem co mi było eh. ... aha dodałam tez zdjęcie pod komentarzem ma fb

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Granica przeżywalności według belly to 25t1d ;)
    10t6t - mija okres największego zagrożenia utraty ciąży ;)

A tak w ogóle to dzień dobry !!!
    Ktoś dzisiaj wizytuje? Bo tabelkę nie wszystkie aktualizują ;)
    Miłego dnia :)

A masz rację, że przeżywalność to coś innego. Akurat skojarzyłam z tym czego oczekiwałam - czyli "życiem" zarodka/płodu.
    To akurat wiem, chociaż wydawało mi się, że dziecko ma szansę przeżyć przy porodzie w 27 tc. No ale skoro tak - to zacznę robić o 2 tygodnie wcześniej zakupy.

‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ