X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Jednomarzenie Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous - kciuki zacisnięte. Jakie masz badania?

2nn39n73afmglss2.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Powodzenia na wszystkich wizytach :)

Monkey niezły masz czas karmienia :) moje dziecko było bezbutlowe i bezsmoczkowe przez pierwsze kilka miesięcy, też za nic nie chciała, ale przez mój powrót do pracy musiałam ją przekonać, szczególnie do butli ;) do smoczka nie musiałam, ale mi to pasowało :P

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    A który Stokk? moja koleżanka ma o ten
    https://www.stokke.com/POL/pl-pl/w%C3%B3zki/stokke-crusi/2910.html#_
    I gondola jest duża ale amortyzacji brak niestety:)
    My zdecydowaliśmy sie na bebetto torino:) blokada kół. Pamięć kierunku tych skrętnych po wjechaniu na wertepy. Regulacja twardości zawieszenia. Mimimalizacja wstrząsów. Lekka rama i filtr 50+ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 08:56

• Monkey Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu no tak to jakoś zleciało. Nawet nie wiem kiedy te dwa lata minęły :)
    Do pracy wracałam dopiero po 3 latach także nic mnie nie goniło :)
    Cudny to był czas, choć przyznam, że pod koniec już trochę byłam tym karmieniem zmęczona. Zwłaszcza, że do samego końca wstawałam w nocy po 3-4 razy :)

Widzę, że był jakiś kwasik na forum :)
    Co do chust to miałam, polecam ale nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez wózka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 09:02

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey no u mnie 1,5 i też zleciało, trudno mi ją było odstawić, bo to lubiłam, choć masz rację, trochę pod koniec też zmęczona byłam. A Ola odstawiła się bez żadnego problemu :) też długo karmiłam w nocy, ale raczej jeden raz.

Ja chusty nie miałam, teraz pomyślę, ale nie wiem czy to będzie coś dla mnie... Nic nie wykluczam :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny :)
    Kciukam za wszystkie dzisiejsze wizyty - ale będzie emocji :)

Piersią chce karmić, ale tak jak napisała Bianka - nie za wszelką cenę. Mnie karmila mama chyba tylko 3 miesiące i powiedziała, że nie była w stanie dłużej. Ja chciałabym co najmniej 8 miesięcy karmic :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra też pierwszego syna karmila piersią. Niestety drugiego jej się już nie udało najpierw dokarmiala mm później karmila już całkiem mm. Koleżanka to samo miła córkę KP a urodził jej się teraz syn i mleka nie ma... Czasami tak bywa. Ja będę się cieszyła jeżeli uda mi się karmić piersią ale mam zamiar robić to do 6miesiaca, jeżeli się nie uda to trudno nie każdemu jest to dane:)

• mandragora Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie strasznie cieszyłam ze moje dziecko nie lubi smoka. Tak się cieszyłam do 6 dni temu ;) 6 miesięcy bez, a jak zęby zaczęły iść to się smoka zachciało. Teraz na noc tylko ze smokiem zasypia ; ( spróbuję jakoś mu to ograniczyć.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie nie było :) Troszkę urlopowałam, nie da rady was nadrobić, ale trzymam mocno kciuki za wszystkie dziś wizytujące, sama zmierzam na 11 na usg :) Pozdrawiam w ten uaplny dzień :)

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dzisiaj wizytują:

Jednomarzenia o 12
    gorgeus o 15
    i ja o 18 :)

Byłam dziś na pobraniu krwi i kobieta naprawdę coś skaszaniła - zrobiła mi podłużną 5-milimetrową ranę, z której z 5 minut leciała mi krew. Teraz spuchła i wygląda jak po zacięciu się żyletką. Kurde no!!

Ja bym chciała karmić piersią do roku, bez żadnego mm. Będę walczyć, to na pewno :)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) ale mi weekendzik szybko minął... Codziennie grillowo i imprezowo do 1/2.. I tak zmęczona jestem że dajcie spokój....

Powodzenia kochane na dzisiejszych wizytach, trzymam kciuki za same dobre wieści buźka :-*

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wpadnę, wpadnę. Bawicie mnie. Obrazalam? Ciekawe gdzie.... Jeden cytat by sie przydał, gdzie obrazalam. Ale ciesze sie, ze zapamietana zostane :D Dobra, to teraz poobrazam: pokarmie, ale nie za wszelka cene, butelke dam, zeby tata mogl nakarmic, pokarmu nie mialam. Serio, gowno wiecie, gowno widzialyscie, ale zeby sie czegos dowiedziec to po co, przeciez latwiej powiedziec, ze kazda wie najlepiej. A potem pokrzyczec na te, co ma troche inny punkt widzenia. Wiecie co, to moj ostatni post. Hura. Pocalujcie sie w dupe, usiadzcie zamkniete na tych waszych mentalnych zadupiach, zapatrzone we wlasna nieomylnosc, wzdete brzuchy i omdlenia z powodu siniakow na palcach. Powodzenia, serio. I oby wam sie zmienilo, bo biedne wasze dzieci.

Prosze, teraz obrazilam. Ale cieszcie sie, wiecej mnie tu nie zobaczycie. Przynajmniej nie bedziecie musialy wysilic mozgownic zeby sie czegos dowiedziec i poddac w watpliwosc swoja genialnosc.

marissith, Reni lubią tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj wizyty się sypią! Superowo! :) Kciukam razem z maluchem :)
    My rano serduszkowaliśmy :D Nie wiem co się ze mną dzieje ale nad ranem zaczęłam mieć sny erotyczne i normalnie MUSIAŁAM obudzić męża :D ale był zadowolony... tylko że raz poniosły go emocje i czułam że było zbyt głęboko bo poczułam tak jakby uderzenie w brzuch :/ cholera :/ ale chyba nie da się w ten sposób uszkodzić fasolki? :(

Ja mam dzisiaj ambitny plan do którego zbieram się od 2 tygodni... chcę przejrzeć szafę i spakować do pudła ubrania których na pewno w ciąży i zaraz po porodzie nie założę :) zrobię troche miejsca :)

I mam plan na komodę dla maluszka :) Mamy super wygodną komodę i mąż ma mi ją pomalować na biało siwo w stylu jaki sobie tylko wybiorę :) Jego ojczym jest stolarzem, mój mąż z zawodu również więc ma pojęcie :)

taki dzisiaj dobry humor mam! A co :D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    A wpadnę, wpadnę. Bawicie mnie. Obrazalam? Ciekawe gdzie.... Jeden cytat by sie przydał, gdzie obrazalam. Ale ciesze sie, ze zapamietana zostane :D Dobra, to teraz poobrazam: pokarmie, ale nie za wszelka cene, butelke dam, zeby tata mogl nakarmic, pokarmu nie mialam. Serio, gowno wiecie, gowno widzialyscie, ale zeby sie czegos dowiedziec to po co, przeciez latwiej powiedziec, ze kazda wie najlepiej. A potem pokrzyczec na te, co ma troche inny punkt widzenia. Wiecie co, to moj ostatni post. Hura. Pocalujcie sie w dupe, usiadzcie zamkniete na tych waszych mentalnych zadupiach, zapatrzone we wlasna nieomylnosc, wzdete brzuchy i omdlenia z powodu siniakow na palcach. Powodzenia, serio. I oby wam sie zmienilo, bo biedne wasze dzieci.

Prosze, teraz obrazilam. Ale cieszcie sie, wiecej mnie tu nie zobaczycie. Przynajmniej nie bedziecie musialy wysilic mozgownic zeby sie czegos dowiedziec i poddac w watpliwosc swoja genialnosc.
    Tutaj jest tylko jeden punkt widzenia - SŁUSZNY :D
    też już byłam tu obrażona przez posiadanie innego zdania, no cóż, taki lajf :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 10:09

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka, szkoda że piszesz tak agresywnie, bo ja się akurat z Tobą zgadzam w wielu kwestiach - chusty, KP, rodzicielstwo bliskości i np. nie bezmyślne podejście do szczepień to moje klimaty. Chętnie bym tu z Tobą podyskutowała i miała punkt odniesienia jak urodzę, ale widzę, że się obraziłaś :)

Pianistka, zazdroszczę libido. Ja mam jakieś słabe, trochę mi szkoda męża :(

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.... Szkoda nerwów na kłótnie...
    Z tego co ja widzę to nikt nikogo nie atakuje jeżeli wyraża się swoje zdanie np ze ktoś chce nosić chuste bo to zdrowe itp
    Dla mnie spoko chociaż ja nigdy nie byłam za tym, jakoś mi się to nie widzi i to moje zdanie.
    Ale już ocenianie innych że są idiotami bo mało czytają i opierają się na własnym odczuciu to już mnie to wkurwia i określanie że będą biedne te dzieci....
    No błagam... To tylko pokazuje jak ktoś jest płytki i że to on ma mało w głowie i aż szkodaa nawet komentować takie głupoty....

Ooo takie moje spostrzeżenie :-)

Monkey, Bianka*, zosiaaa, tysiaa93, Anabel lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie Malvinka ma problem z wyrażaniem swojego zdanie i umiejętnością prowadzenia rozmowy.
    Też bym chętnie podyskutowała na takie tematy ale nie mam zamiaru z kimś takim wymieniać zdań bo jak dla mnie jest zbyt agresywnie ;)

Bianka*, Doti87, zosiaaa lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie szkoda. Jestem od lat na innym forum, związanym z końmi, i tam też jest osobny wątek o macierzyństwie - sytuacja była identyko jak u nas, tylko o wiele ostrzejsza - tak zwana cyckowa Al Kaida próbowała przekazać naprawdę mądre rzeczy, ale robiła to tak agresywnie, że musiały sobie utworzyć osobny wątek i teraz są dwa - jeden tradycyjny i drugi alternatywny ;)

Hrabina lubi tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża wyrzuca dużo hormonów i to idzie w 2 strony... u jednych w niepohamowaną agresję a u innych w "ciepłe kluchy".
    Jeszcze pół roku temu chciałoby mi się wdawać w dyskusje... ale teraz?
    pfffff. idę zjeść śniadanko :D

Monkey lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z tych drugich :)
    Baaardzo ciężko mnie teraz wyprowadzić z równowagi :D

Kurcze, fajnie tak wcześnie wstać. Chata już ogarnięta, obiad na gazie.... :)

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ