X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja miałam nieciekawą noc :P Obudziłam się około 3 spocona jak mysz, cała bluzka była mokra i brzuch mi się stawiał. Ale wzięłam nospę, poszłam spać i od rana jest ok. Jak pomyślałam o tym, że może trzeba będzie jechać do szpitala, to od razu trochę mi przeszło :D Już na tym etapie chyba będą nas męczyć takie rewelacje.

Szara myszka wczoraj opchnęłam całą pizzę na jeden raz :O

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widać dużo z nas faktycznie ma to stwianie się macicy ;/
    tysia93 pocieszylas mnie ta pizza :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

id4tb9.jpg

lula.91, szara myszka, Doti87, olenka173065, madzia.rka, Zosia_wop, Biedroneczka29, ksanka, Tusiaa, tulipanna lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa - mąż mi to wstawił na tablicę na fb - mój 8-letni brat, gdy to zobaczył, chichrał się niemiłosiernie :)

A ja wczoraj dwa razy zalałam całe łóżko siarą... Dwa razy zmieniałam bluzkę, pościel też do prania, a na łóżku plamy - muszę je czymś wywabić. Normalnie parodia - leżę, a tu nagle mokro, jakbym spod prysznica wyszła... Oby tak pokarm leciał po porodzie. :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie zauważyłam u siebie tej siary. Ale mam nadzieję, że mimo to będę miała pokarm :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja też nic u siebie nie zauważyłam ale szczerze?? Nie mam ciśnienia że na siłę muszę karmić piersią... Jak nie wyjdzie to nie będę na siłę meczyla i siebie i dziecka...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja miałam spokojną noc jak nigdy. Szpital mnie uspokaja bo spałam jak kamień calutką noc, i później cały czas jeszcze dosypiałam. :) A teraz jesteśmy już w domku. Wczoraj macica stawiała mi się już "tylko" 16 razy i lekarze powiedzieli, że to w normie. Taka moja natura. Szyjka piękna, długa, zamknięta i twarda. A Ignaś dalej wyprawia takie harce, że brzuch mnie od środka boli jak jasna cholera ale niech kopie :) Przynajmniej wiem, że ma się dobrze :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ja jeszcze nie zauważyłam u siebie tej siary. Ale mam nadzieję, że mimo to będę miała pokarm :)
    Podejrzewam, że siara w ciąży nie ma zbyt wiele wspólnego z ilością pokarmu w ciąży, ale jak leci mi od 4 miesiąca, to niech chociaż pożytek będzie po porodzie! :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Tysia ja też nic u siebie nie zauważyłam ale szczerze?? Nie mam ciśnienia że na siłę muszę karmić piersią... Jak nie wyjdzie to nie będę na siłę meczyla i siebie i dziecka...

Wiadomo, że na siłę jest bez sensu. Ale jeśli kobieta chciałaby karmić, to jakby nie było - lepiej mieć pokarm niż nie mieć.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Lexi ze już jesteś w domu! Odpoczywaj i bądź spokojna, ważne ze dzidziuś się dużo rusza bo to znak ze u niego w porządku :) Mój tez ostatnio to sobie ciagle dyskoteki urzadza ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Podejrzewam, że siara w ciąży nie ma zbyt wiele wspólnego z ilością pokarmu w ciąży, ale jak leci mi od 4 miesiąca, to niech chociaż pożytek będzie po porodzie! :P
    No oby tak było bo bardzo chcę karmić cycem :P

Lexi nie ma to jak w domu! ;)

gorgeous lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi super, że wszystko w porządku i że jesteście już w domku :-)

Mi siarka poleciała kilka razy, ale to w takich ilościach, że tylko małe,zaschniete plamy miałam na pizamie.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj caly czas mam mokro na wkladce ;/ zmieniłam wkładki i nie wiem czy czasem tamte nie były bardziej chłonne i czy mi się nie wydaje, ale wlasciwie caly czas czuje tam mokro, kolor lekko zoltawy - może mam infekcje jakas ;/ ale nie piecze nic i nie boli /

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    A ja od wczoraj caly czas mam mokro na wkladce ;/ zmieniłam wkładki i nie wiem czy czasem tamte nie były bardziej chłonne i czy mi się nie wydaje, ale wlasciwie caly czas czuje tam mokro, kolor lekko zoltawy - może mam infekcje jakas ;/ ale nie piecze nic i nie boli /

Generalnie teraz więcej wydzieliny jest. Ja dla spokoju kupiłam sobie testy PH bo różne myśli miałam.

szara myszka lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży może się śluz zmieniać przez hormony, mało tego może nawet zmienić smak - wyczytalam w gazetce od położnej, która kazała mi dać poczytać dla tatusia :-)

A jeśli chodzi o wkładki to rozumiem, że dla tych dziewczyn co biorą luteine jest ciężko funkcjonować bez, ale mój gin, jak i położna mówi że wkładki to zło i żeby w ciąży nie stosować, bo własne one są czasem odpowiedzialne za infekcje, lepiej zmienić majtki w ciągu dnia.. Fakt dziwnie się czuje z majtkami na zmianę w torebce, gdy ide do pracy, ale jak mus to mus :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 15:43

szara myszka lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym śluzem też mam masakrę, w cholerę dużo go :P Ogólnie to mam tendencję do wszelkich infekcji więc w nocy śpię bez gaci :P Trzeba się przewietrzyć hehe :D Rano jest "powódź" ale trudno :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 15:39

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja przy luteinie, teraz co kilka dni clotrimazolum no i raz na tydzień globulki z kwasem borowym nie dałabym rady bez wkładek. Ze zmianą majtek nie miałabym problemu ale najgorsze, że je później trudno doprać. Więc jednak wkładki mi pozostają. Ale kupuję te bezzapachowe z bawełną z Belli.

Ale ogólnie śluzu mam mało. Raczej to tabletki ze mnie wypływają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 15:41

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam clotrimazolum globulki ale bez pieczenia to nie bede go dawać, choc czytałam ze klucia w pochwie mogą być tez objawem infekcji, od wczoraj jem lacibios, ostatnio mialam dlugo spokoj po tym

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Myszka bez zalecenia lekarskiego lepiej sobie darować. Ja dostałam teraz zapobiegawczo do antybiotyku co kilka dni.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to tez wkurza ze moj gin nie robi zadnych badN na infekcje :-\ ja mowie ze piecze a on daje clotrinazol I tyle :-/

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ