X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats a ja już się stresuję, czy u mnie nie za nisko.... to chyba ciągły stres jest ;) ale jak widzisz Anaaa też ma wysoko, więc na pewno wszystko Ok :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Nats a ja już się stresuję, czy u mnie nie za nisko.... to chyba ciągły stres jest ;) ale jak widzisz Anaaa też ma wysoko, więc na pewno wszystko Ok :)
    A jeszcze tyle ciąży przed nami :D Osiwieje do porodu.
    A Ty kiedy do gina się kochana wybierasz? :)

3500 g 54 cm <3
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaaa wrote:
    Moj wynik to 5163
    Od dzis cieszę sie każda chwila zero
    Nerwów i stresów

Moj termin wg bella 2.02

Juhuuu!!! :) Brawo !

Wysłany: 31 maja 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    A jeszcze tyle ciąży przed nami :D Osiwieje do porodu.
    A Ty kiedy do gina się kochana wybierasz? :)
    Hahaha żebyś wiedziała ;) ja dzwoniłam do swojego, w następny czwartek mam się odezwać i wtedy się dowiem, czy tego samego dnia wskoczę na wizytę czy w inny dzień :) pewnie jeszcze za wcześnie za tydzień ale wolę robić tak jak mówi bo ciężko się do niego dostać ;)

Nats lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Rozumiem :) ale jeśli miałaś tak późno owulację to tym bardziej podziwiam Twoją betę!! :) może bliźniaki? U mnie wczoraj 33dc, owu była chyba w 18 a beta 121 :)

hola hola! mistrzem niskiej bety to ja jestem ;)

• Nats Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    hola hola! mistrzem niskiej bety to ja jestem ;)
    Podobno nieważne są wartości - ważne, żeby ładnie rosła :)
    A ile Ty masz kochana?

Dziewczyny a orientujecie się może przy jakiej wartości bety będzie widać serduszko?
    Da się w ogóle takie coś określić?

3500 g 54 cm <3
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiłam w 13 dpo (25dc) i miałam 74 a w 16 dpo 232,7 (jeśli to dpo jest prawidłowe bo nie mam pojęcia kiedy była owulacja i w ogóle coś mi sie pomerdało chyba) dalej nie robię bo się nie chcę denerwować :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 14:31

• Nats Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    robiłam w 13 dpo (25dc) i miałam 74 a w 16 dpo 232,7 (jeśli to dpo jest prawidłowe bo nie mam pojęcia kiedy była owulacja i w ogóle coś mi sie pomerdało chyba) dalej nie robię bo się nie chcę denerwować :(

Spokojnie! Na pewno wszystko będzie dobrze. Ja też mam ciągle pełną głowę, ale nie można ciągle negatywnie myśleć. Na pewno taki stres dobrze nie działa też na nasze Groszki i Fasolki w brzuszkach :)
    Owulacja owulacją, ale zagnieżdżenie też może być w różnym terminie, dlatego takie są duże widełki poziomów HCG, a tygodnia ciąży.

jestemhela lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3

Wysłany: 31 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats dokładnie, dobrze mówisz :) a co do serduszka i hcg to nie wiem czy istnieje jakaś zależność...

Nats lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • liska Nowa

Wysłany: 31 maja 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) Podczytuję was nieśmiało od początku bo mogę wkrótce do was dołączyć. Póki co się jeszcze rozglądam po forum. Ciąża byłaby nie do konca przeze mnie spodziewana i zaplanowana ale brałam ją pod uwagę i byłabym mile zaskoczona. Dziś miałam mieć planowo @ ale moje cykle są na tyle nieregularne po tabletkach anty które brałam przez ponad rok, że zamierzam poczekać jeszcze jakieś dwa dni i wówczas zrobić test. Nawet jeśli się nie uda miło was będzie czasem podglądnąć ;)
    Pozdrawiam i życzę lekkiego i przyjemnego pierwszego trymestru (może również sobie;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 17:57

jestemhela, Nats lubią tę wiadomość

• infinity888 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liska czekamy :)

Dziewczyny ćwiczycie na siłowni, jakiś basen?
    Ja chodziłam 2*w tygodniu raz siłownia raz basen. Na siłowni cwicze na nartach, troche bieżni i na przywodziciele i odwodziciele ud. Myślicie, że taka aktywność jest ok 'trening' nie zajmuje mi wiecej niz 1h a pozniej spacerkiem wracam 15 min do domku.

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede plywac, o ile syna sprzesam tacie 2x w tygodniu:P w tamtej coazy plywalam do 36tc, choc na koncu to juz raczej jak wieloryb niz jak foka :P na silownie nie chodzilam wiec sie nie wypowiem... W niskiej ciazy pewnie mozna. Ja chodze po gorach dopoki mi kondycha pozwala.
    To chyba zalezy jak sie czujesz... Jesli spoko, nie plamisz, nie boli coe brzuch ani za mocno nie mdli, to czemu nie. Najlepiej jesxcze z ginem skonsultuj...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • liska Nowa

Wysłany: 31 maja 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infinity myślę, że jeśli nie miałaś jakichś problemów z utrzymaniem ciąży ani nie dostaniesz takich zaleceń od gina to ten wysiłek fizyczny bedzie nawet bardzo korzystny dla ciebie i dla fasolki. Ja unikałabym ćwiczeń na partie brzucha, jakieś spięcia i tak dalej, bo nigdy nie wiadomo, lepiej dmuchać na zimno. ale jakieś cardio, areoby - why not ;) ale to już musisz gina dopytać szczegółowo.

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infinity888 wrote:
    Hej;)

Ja biore femibion natal 1 sprawdzalam rozne witaminy prenatalne i ten mi wyszedl, ze ma najlepszy sklad ma tez jakas super przyswajalna forme kwasu foliowego. Bralam wczesniej tran bio marine bo ma omega 3 ale od testu przestalam bo ma tez wit.a i sie boje zaczekam co powie gin
    I

Też brałam w 1 ciąży Femibion natal 1 a potem 2. Też mi wyszło, że ma najlepszy skład, dlatego teraz starając się o drugie własnie go biorę i jak się uda to będę kontynuować :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)

Wysłany: 31 maja 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infinity ja uważam tak jak Liska :) tylko z basenem bym uważała, ze względu na infekcje, ale to pewnie też zależy od organizmu... jak ktoś jest podatny na infekcje intymne to łatwo może tam załapać, a tego lepiej unikać :)
    Dziewczyny a co z <3? :) można czy lepiej czekać na opinię gina?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jeśli ktoś był aktywny fizycznie przed ciążą to w ciąży też może :) tylko z tym cardio to nie jestem taka pewna :)

A co do 'segzu' <3 to kwestia indywidualna raczej :p jak wszystko git, to czemu nie :) gorzej z tym, że nie wiadomo czy git bo dopiero się czeka na wizytę :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 18:39

• Nats Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że libido niby mam. Wczoraj już miało być <3 wszystko fajnie, miło i nagle mi się odwidzialo. Tak po prostu :D nie wiem o co Osman.
    Mi się wydaje, że ogólnie raczej nie ma przeciwskazan. Która ma najblizsza wizytę u Gina? Proszę podpytać i się podzielić wiedza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 19:01

3500 g 54 cm <3

Wysłany: 31 maja 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Nats a to dobre ;) ja wizytę mam najwcześniej za tydzień więc wtedy mogę się dowiedzieć :) chociaż ciekawe czy u każdego jest tak samo?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prawdopodobnie w poniedziałek także może coś się dowiem :)
    Mogłabym zadzwonić,ale nie będę z siebie wariata robić :D

No trochę chłop był wczoraj zawiedziony, ale coś zrobić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 19:01

jestemhela, cinnamon cookie, Agula82 lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę jutro, miałam czekać, ale chyba stres mnie zje. A co tam, najwyżej nic nie zobaczę:)

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ