Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    Do miejscowości buk , bliżej granicy z Austrią. Byliśmy tam w zeszłym roku i super warunki. Za 7 noclegów z all inclusive daliśmy w sumie 3500zl za 2 osoby dorosłe i dziecko 3.5 roku. Na miejscu były baseny , siłownia, fitness i mili animatorzy którzy cały czas zapewniali rozrywkę dzieciom :)

Ooo to w hotelu mieszkaliscie :)
    Ja polecam Eger spokojna miejscowość :)
    A w tym roku wybieramy sie do.hajduszoboszlo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 11:36

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• zanna86 Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Dzięki za odpowiedzi. Stwierdziłam, że nie będę nic brała bez konsultacji z lekarzem. A powiedzcie mi czy zdarzyło się którejś z Was, że byłyście w 6 tygodniu na usg i lekarz jeszcze nic nie widział i kazał przyjść później? Pytam bo jutro mam umówioną wizytę w polskiej klinice w Manchesterze, która dosc sporo kosztuje i zastanawiam się czy nie przełożyć jej na za jakiś tydzień. Żeby nie okazało się, że będą to pieniążki wyrzucone w błoto bo lekarz stwierdzi, że to jeszcze za wcześniei każe przyjść później. Jak myślicie? Może się tak zdarzyć czy już raczej powinno być coś widać? Ehh wolałabym być teraz w Pl...ale niestety nie mogę sobie teraz na to pozwolić. Pozdrawiam i życzę WSZYSTKIM spokojnej ciąży :)
    84d784d13632bce00a0929d6a38f509b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 11:43

Wiesiołki lubi tę wiadomość

88c5skjothme8kjn.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zanna - po suwaczku widzę, że jutro będzie u Ciebie skończone 6tygodni i 2 dni, więc jeśli masz regularne cykle poniżej 30 dni, to powinno być widać przynajmniej pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym w środku, może się zdarzyć, że zarodek nie będzie jeszcze widoczny lub może być bardzo malutki i może jeszcze nie być akcji serca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 11:46

zanna86 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zanna86 wrote:
    Hej:) Dzięki za odpowiedzi. Stwierdziłam, że nie będę nic brała bez konsultacji z lekarzem. A powiedzcie mi czy zdarzyło się którejś z Was, że byłyście w 6 tygodniu na usg i lekarz jeszcze nic nie widział i kazał przyjść później? Pytam bo jutro mam umówioną wizytę w polskiej klinice w Manchesterze, która dosc sporo kosztuje i zastanawiam się czy nie przełożyć jej na za jakiś tydzień. Żeby nie okazało się, że będą to pieniążki wyrzucone w błoto bo lekarz stwierdzi, że to jeszcze za wcześniei każe przyjść później. Jak myślicie? Może się tak zdarzyć czy już raczej powinno być coś widać? Ehh wolałabym być teraz w Pl...ale niestety nie mogę sobie teraz na to pozwolić. Pozdrawiam i życzę WSZYSTKIM spokojnej ciąży :)
    Ja bym się wstrzymała jeszcze z dwa tygodnie :) Echo zarodka moze byc jeszcze niewidoczne. U mnie w 6t0d był ledwo widoczny, 7mm zarodek. Mi dwoje lekarzy kazało przyjść w 9-10tc. Ze względu na cysty na jajniku mam jednak usg co dwa tygodnie.

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • zanna86 Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochana za szybką odpowiedź:) Pomyślę jeszcze co robić:) a Tobie życzę, żeby wszystko było ok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 11:52

magda94 lubi tę wiadomość

88c5skjothme8kjn.png
  • Anna25 Nowa

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiołki wrote:
    Myślę, że spokojnie powinnaś wytrzymać choć słowo 'wytrzymać' jest tutaj kluczowe bo każda z nas chciałaby wiedzieć wszystko i teraz żeby się nie zamartwiać.
    Ja miała pierwszą wizytę ponad 2 tyg temu, było za wcześnie, tylko maluteńska kropeczka widoczna na usg, wytrzymałam 14 dni i już biło serduszko, teraz też za miesiąc mam wizytę, gdzieś na 14.07.
    Nie wytrzymałam, idę w piątek na 16.20 do innego...
    Wg om będzie 7 tydz 2 dzień więc może już będzie coś widać, a ja (przynajmniej mam taką nadzieję) trochę się uspokoję

8599yx8dl8v9emi0.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam że sporo z nas ma.plamienia. Mi też się zdarza co kilka dni :/ biorę dupka 2*1 wizyta dopiero 15.07 i trochę się stresuję i nie wiem czy gdzies w międzyczasie nie pójdę do luxmedu podejrzeć czy wszystko jest ok

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • AgataL Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Co do urlopu to ja planuję w październiku, długi lot do Indonezji i być może zostanę tam do grudnia.Będzie to moja trzecia wyprawa na Bali i okoliczne wyspy ale tym razem pierwsza bez nurkowania ;-( Mam nadzieję, że dam radę w podróży bo to około 18 godzin lotu z międzylądowaniami.
    Ja u ginekologa też byłam za wcześnie i na USG było widać tylko pęcherzyk ale moja lekarka zapisała mnie na kolejne USG do innego lekarza na 28 czerwca, bo sama wybiera się na urlop więc u niej wizytę mam dopiero 15 lipca.
    Na L4 póki co się nie wybieram choć pracuję z dziećmi od 6 miesiąca do 6 lat. Tylko z tą różnicą, że jestem współwłaścicielem placówki więc mogę wykonywać pracę administracyjną a jak mam gorszy dzień to mogę pracować z domu.
    Bardzo współczuję dziewczynom, które mają plamienia, to musi być bardzo stresujące, ciężko o tym nie myśleć. Trzymam za Was kciuki.

Dziś mam mega mdłości i wstręt do ryb. Nawet na myśl o kawie jakoś mnie odrzuca.

Sałatkę grecką można jeść jeśli ser feta jest robiony z mleka pasteryzowanego.

gannyx8dt8d9juc3.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dopadły dziś i mnie mdłości.
    Ja mam wizytę jutro i już zaczynam się denerwować... Ogólnie to nastawiam się że mogę usłyszeć zarówno coś dobrego, jak i złego.

My wakacje planowaliśmy we wrześniu- Wiedeń. Ale teraz to nie wiem czy wypali, czy samopoczucie pozwoli i ciekawe co lekarz powie. Jak nie wyjdzie to myślę że nad morze chociaż skoczymy.

Ja niestety nie pracuję. Jak zaszłam w ciążę z córką to pracowałam na śmieciówce więc też zostałam z niczym. U nas bardzo ciężko z pracą. Potem czekałam do czerwca z szukaniem pracy bo brałam właśnie to kosiniakowe. No ale niespodzianka nam wyskoczyła ;)

Co do fety to ja jem Favitę i nawet nie ma informacji na opakowaniu z jakiego to mleka. A wcinam cały czas bo tylko to mi wchodzi, lepiej tak niż nic nie jeść :P

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Czytam że sporo z nas ma.plamienia. Mi też się zdarza co kilka dni :/ biorę dupka 2*1 wizyta dopiero 15.07 i trochę się stresuję i nie wiem czy gdzies w międzyczasie nie pójdę do luxmedu podejrzeć czy wszystko jest ok

Ja Ci powiem szczerze że bym nie wytrzymała ;) Koniec czerwca albo początek lipca bym poszła :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitoria wrote:
    A dlaczego nie mozna? Czym innym jest praca a czym innym wyjazd dla relaksu.

No chyba, że w trakcie twojej nieobecności wpadnie co ciebie kontrola z ZUSu..

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak z wypadami na publiczne baseny, jacuzzy , aquaparki? Bo słyszałam że powinno się uważać na ewentualne zapalenia...
    Mam jutro z mężem rocznice a obojgu przydałby się nam jakiś relax.

w4sqvfxmck01v371.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo zdrowe podejście dziewczyny.My także zamówiliśmy wakacje na polskim morzem w tym roku, mieliśmy nadzieję, że w grudniu lub lutym polecimy gdzieś odpocząć, ale jednak plany na ten czas się zmienia. Tego lata jedziemy do Dźwirzyna.

Co.do.lotow, już odbebnilam 2,nawet 4 bo.mialam przesiadki 2tyg temu, myślę, że.jakby miało się coś stać to stałoby się bez tego. Oczywiście odradzają latanie w pierwszym trymestrze ze względu na wahania ciśnień, ale cóż poradzić, jak trzeba.
    Problemem jest latanie w wysokiej ciąży, niektóre linie lotnicze zastrzegają juz sobie, że kobiety nie mogą latać od 35tyg, muszą mieć zaświadczenie od.lekarza.

Mnie jeszcze czeka niezła przeprawa 12h statkiem, a wcześniej 24h w samochodzie. Najgorzej będzie na statku, ponieważ mąż będzie odsypial drogę, a ja mam się zająć dziećmi w tym czasie, niestety mam chorobę morska i marnie to widzę.Wychodze z założenia, że co mnie nie zabije, to wzmocni.

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zanna86 wrote:

Jeśli nic się nie dzieje i czujesz się dobrze to ja bym poczekała na twoim miejscu jeszcze tydzień albo dwa, żeby na usg zobaczyć bijące serduszko. Teraz to co najwyżej pęcherzyk i będziesz się martwić, czy będzie serduszko.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    No chyba, że w trakcie twojej nieobecności wpadnie co ciebie kontrola z ZUSu..

A to nie można jechać na zwolnieniu na wakacje? Trzeba w domu siedzieć?

Jak miałam zwolnienie tutaj (Norwegia), to lekarz napisał chodzące i ze mogłam podróżować

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Ooo to w hotelu mieszkaliscie :)
    Ja polecam Eger spokojna miejscowość :)
    A w tym roku wybieramy sie do.hajduszoboszlo
    Hajduszoboszlo raj basenowy. Bylam tam jako dziecko z rodzicami. Paamietam ze znalazlysmy z kuzynka taki fajny spokojny basenik, bawilysmy sie tam a tu nagle gong I nie wiadomo skad idzie na nas ogromna fala, w polsce jeszcze takich atrakcji nie bylo jak basen ze sztuczna fala, okropnie sie wtedy wystraszylam :-)

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Dziewczyny jak z wypadami na publiczne baseny, jacuzzy , aquaparki? Bo słyszałam że powinno się uważać na ewentualne zapalenia...
    Mam jutro z mężem rocznice a obojgu przydałby się nam jakiś relax.

Myślę że jak ktoś bardzo często łapie infekcje to raczej się wystrzegać. A jak nic Ci nie jest to czemu nie? :) Nawet zalecane jest kobietom w ciąży pływanie bo to dobrze na kręgosłup robi :)

moniqe1985, derii84 lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    post mi się zdublował

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 13:06

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:

Jak miałam zwolnienie tutaj (Norwegia), to lekarz napisał chodzące i ze mogłam podróżować

No zwolnienie lekarskie jak sama nazwa wskazuje wypisuje się z powodów medycznych, czyli problemów w ciąży, bo sama zdrowa ciąża nie jest powodem do wystawienia L4. I teraz w zależności od tego jaki masz symbol na zwolnieniu - leżące albo chodzące to musisz być cały czas w domu (pod adresem, który widnieje na zwolnieniu) albo ewentualnie możesz wyjść np. do lekarza czy apteki. ZUS ma prawo cię skontrolować, jeśli nie będzie cię w domu to dostaniesz informację, kiedy masz się zgłosić żeby złożyć wyjaśnienie. Lekarze też mogą być kontrolowani pod kątem zasadności wystawienia L4 - nie mogą sobie wystawić ot tak.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:

Ja tak wlasnie mialam, zwolnienie z pracy a nie z zycia, bylo napisaneze moge wychodzic z domu. Duzo wtedy jezdzilismy.

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ