Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobra, koncze, zdaje aobie sprawe ze moj pinkt widzenia jest bardzo niepopilarny i ze pewnie wiele z was ma dobry powod zeby szybko z pracy uciec. Ja pojde na L4 jakos w polowie ciazy, tez do konca nie pracujac, bo mam malucha u niani i nienoplaca mi sie jej placic, dostaje w robocie nedzna pensje i kazdy.miesiac w pracy jest dla mnie strata pieniedzy w tym momencie. No ale jade na staz za granice we wrzesniu, wiec do koonca wrzesnia popracuje w pierwszdj ciazy pracowalam do koncs 34tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 18:59
magda94, isabelle, Katjaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale no nie da się nie iść na wolne, choćby macierzyńskie, rok czasu jest wywalony z pracowniczego życiorysu.No chyba, że któraś z nas, chce pp urodzeniu wrócić do pracy, to szacunek wielki z mojej strony, bo mi instynkt nie pozwoliby na to
Helmi lubi tę wiadomość
-
Ja wrocilam na pol etatu po pol roku. Drugie pol etatu mozna dostac z macierzynskiego. Wg mnie fajny uklad... Ja stopniowo wracalam do pracy i nie byl to taki szok, nie swiruje nie mogac pogadac z doroslymi ludzmi na codzien, a maly obyl sie z niania z dwojka racsej odbede caly macierzynski,ale to wlasnie z powodow ekonomicznych bo zlobek lub niania dla dwojga daje po kieszeni...
Przytylam sporo, 16kg mial w przeddzien porodu
Na szczescie duzo zeszlo samo. Dodatkowe 4kg po coazy musoalam zrzucic z pomoca chodakowskiej teraz powtorka z rozrywki bo juz mam kilo na plusoe ciagle bym jadla wrrr...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 19:14
-
Dziewczyny, ja już po pierwszej wizycie u lekarza
dziś 5t3d i mój bąbelek ma 2,5mm już biło serduszko !
dziwie się tylko, na razie zero objawów... czasem brzuch zakuje, a tak poza tym zero mdłości i wymiotów, jedynie piersi się fajnie powiększyły obym nie zapeszyłaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 19:19
Ania_84, derii84, magda94, Helmi, cinnamon cookie, Emiliana, zbikowa, #Adria, infinity888, Iśka79, Katjaa lubią tę wiadomość
-
Madlen dajesz mi nadzieje ze mimo braku objawów moze być wszytsko dobrze
Gratulacje
u mnie wizyta za tydzderii84, Iśka79 lubią tę wiadomość
-
jestemhela wrote:Czy robicie sobie hybrydy w ciąży? Można czy nie w końcu? Szału dostanę, człowiek chce zrobić coś dla siebie a tu opinie różne, choć większość pisze, że robiło przez całą i nawet przed porodem :p
moja koleżanka hybrydy nosiła do 8 mc, później przestała robić bo bała się gdyby nieoczekiwanie coś się przyspieszyłojestemhela lubi tę wiadomość
-
Madlen1991 wrote:Ania_84 a to uważasz, że jeśli nie ma objawów to źle? To moja pierwsza ciąża w ogóle się nie orientuje. Powinnam się martwić?
niczym sie nie stresuj wszytsko dobrze to znaczy ze jestes bezobjawowa i dobrze bedziesz miec wiecej energii dal dziecka później
a napisałąm tak bo jak czytam jak nie raz dziewczyny pisza o mdłosciach itp itd to az mnie dziwi ze mi nic nie jest -
Patrzę ze dużo o zwolnieniach. Ja w pierwszej ciąży pracowałam do 8 miesiąca. Teraz jestem na wychowawczym bo juz wrócić nie mam gdzie. Taka byla umowa z pracodawcą. Ze wykorzystuje macierzyński i wychowawczy i sie zwalniam. I teraz mysle żeby przerwać wychowawczy i iac na L4. Bardziej opłaca mi się dostać 100% wynagrodzenia niż 400zl.
Ania_84, derii84, Nieukowa, kark, Katjaa lubią tę wiadomość
-
Madlen super wieści, bardzo się ciesze
Ja także będę slonikiem, z Tymkiem 17kg ur w 36tyg(największy przyrost miałam przed sobą), Olaf 20kg urodzony w terminie, a teraz już mam dwa do przodu.Madlen1991 lubi tę wiadomość
-
jestemhela wrote:Czy robicie sobie hybrydy w ciąży? Można czy nie w końcu? Szału dostanę, człowiek chce zrobić coś dla siebie a tu opinie różne, choć większość pisze, że robiło przez całą i nawet przed porodem :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 19:34
jestemhela lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Ania jeszcze wczesnie u. Was obu moje mdlosci zaczynaja sie jakos teraz,, w poprzedniej ciazy apogeum mialam w 12tc
Amia masz bardzo fajna bwte z 19dpo, ja w 20dpo mialam podobna
jest mi dobrze tak jak jest tylko cyce bola a moj maz z wywieszonym ozorem siedzi i mowi jakie one pieknemagda94, Madlen1991, derii84, Nieukowa, cinnamon cookie, zbikowa lubią tę wiadomość
-
Ania_84 widze, że mamy podobny wiek ciąży, jeśli obie nie mamy uciążliwych objawów, to może po prostu jesteśmy szczęściarami. Nie jest też powiedziane, że nas one nie dopadną lada moment
Mam tylko nadzieję, że to całkiem normalne.Ania_84, Noeli lubią tę wiadomość
-
Madlen tak sobie tlumacz jak was chwyca poranne przygody to wspomnicie te obawy zaetuje, oby jak najmniej objawow...
Moj maz tez kurde cycki chce tarmosic. Leje go po lapach ale skutek mizerny. Wystarczy ze mnie mega boli jak sie maly do cycka przysysa, bo ciagle karmie piersia...Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Karoliskaxxx wrote:A propo odzywki z eveline jak się nie mylę to srokao o niej pisala. Ze niestety ale nie jest to dobry wybór.
-
Nieukowa u mojego to chyba objaw poprawy stanu zdrowie wcześniej nawet nie pomyslał o cycku
a juz jak mysli jak by tu z gipsami to mi sie smiac chceNieukowa lubi tę wiadomość