X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jedną infekcje w poprzedniej ciaży, teraz narazie nie mam, ale planuje chodzić z córką na basen, więc kto wie czy czegoś sobie nie przyniosę. Zobaczymy.

29bc599a58.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    hej hej witaj i gratuluję!

tylko z datą? 25 czy 28? :)

Myślę, że zostanę przy tej, która tutaj wychodzi, czyli 25.02- a potem to już życie zweryfikuje ;-) Z góry dziękuję

rrb7y10.png
  • groszek87 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powstrzymam się z kupnem jakichkolwiek ciuszków przez jeszcze długi czas.. Muszę być w 100% pewna, że będzie ok. Za dużo przeszłam w ostatnim czasie (moja siostra urodziła chłopczyka z poważną wadą serca, transportowany helikopterem na drugi dzien, pół roku leżał na OIOMie..). Jestem przez to wszystko bardzo nadwrażliwa i samej sobie nie pozwalam jeszcze na cieszenie się chyba w pełni tym co się dzieje..

h4zp43r888mabn8m.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nystatyne brałam chyba z 4 razy na nawracające infekcje w poprzedniej ciazy :( okropne wielkie tablety które musiałam sobie co noc aplikować:/ ale nie miało to wpływu na przebieg ciąży

jestemhela, Helmi lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    groszek87 wrote:
    Ja powstrzymam się z kupnem jakichkolwiek ciuszków przez jeszcze długi czas.. Muszę być w 100% pewna, że będzie ok. Za dużo przeszłam w ostatnim czasie (moja siostra urodziła chłopczyka z poważną wadą serca, transportowany helikopterem na drugi dzien, pół roku leżał na OIOMie..). Jestem przez to wszystko bardzo nadwrażliwa i samej sobie nie pozwalam jeszcze na cieszenie się chyba w pełni tym co się dzieje..

Trzeba wierzyć, że będzie dobrze! Ja wiem, że to jest bardzo trudne, nie dać się czarnym myślom, ale chyba najlepszym sposobem jest znalezienie sobie jakiegoś przyjemnego zajęcia, żeby po prostu nie myśleć za dużo

groszek87 lubi tę wiadomość

rrb7y10.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Za godzinę gdzieś pojadę na IP, bo teraz nie ma kto ze mną jechać, pojechałabym sama, ale gdyby chcieli mnie zostawić na oddziale to ktoś musiałby samochodem wrócić, więc czekam aż rodzice skończą pracę ( przy świniach niech coś robią).
    A gdzie masz chłopa? ;) nie ma co czekać, lepiej jechać jak najszybciej

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream - chłop pracuje na etacie, będzie dopiero po 18-tej ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    groszek87 wrote:

Ja wiem, że jestem pod ty względem wyjątkiem ale czuję wrecz potrzebę kupienia czasem dla dziecka czegoś, jakby zaklinania rzeczywistości- musi być dobrze, skoro już wszystko gotowe. Wiem, że to głupie będzie co ma być ale mi to pomaga więc jak mam okazję, to kupuje. To mnie uspokaja.

29bc599a58.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, widzę że też mieszkacie z rodzicami. Jak Wam się mieszka razem? My póki co też mieszkamy z rodzicami i nie wiem czy nie będzie to opcja na stałe.

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream - no wiesz, nie jest źle, ale nie ma takiej intymności w sprawach prywatnych, jak gdzieś jadę czy mąż to zaraz a gdzie, a po co itp. Różnimy się poglądami w niektórych sprawach, ale większych scysji nie ma, rodzice lubią mojego M. Budujemy jednak domek, rodzice pomagają, ale też niezbyt daleko - drogą będzie 2km, po miedzy troche mniej :P Póki zboża nie zarosną to doskonale widać domek nowy stąd jak się wyjdzie za chlewnie, a z domku znowu zabudowania tutaj od tyłu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 13:28

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Jestem załamana :/ Rano był troche brązowy śluz tylko, a przy ostatniej wizycie w toalecie przy podcieraniu było trochę intensywnie różowego a wręcz jasnoczerwonego :/ Już zdążyłam się popłakać :/

Jak mama przyjdzie (jest chwilowo zajęta) zapytam się chyba czy zawiezie mnie na IP. Dzisiaj w szpitalu powinien być mój lekarz, jak będę miała szczęście to trafię na niego.

:( :(
    Trzymam kciuki kochana, zeby wszystko bylo dobrze.

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie w sumie do wszystkich :)

Kobitki które mają już pierwsze pociechy, chodziłyście do szkoły rodzenia?
    a te które są w ciązy pierwszy raz, zamierzacie chodzić ?
    Uważacie, że to przydatne?
    czytałam troche i babeczki piszą, że pod względem przygotowania do porodu to i tak nic to nie daje bo każda z nas w stresie i bólu i tak zachowuje sie inaczej i że z tego wszystkiego przydatne są jedynie "lekcje" z pielęgnacji niemowlaka.
    Chociaż niektóre twierdziły, że wolą aby pokazały im to ich mamy jak dziecko przyjdzie na świat bo nauka na lalkach to i tak jest bez sensu.
    Co Wy na ten temat uważacie?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline daj znać czy byłaś na IP i jak sutuacja

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • groszek87 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szkoły rodzenia zapiszę się na pewno. Mimo, że mam małego siostrzeńca i sama w złobku pracuję z dziećmi od 7 miesięcy do 1,5 roku i coś tam już na temat dzieci wiem, to wiem też, że jak ma się swoje własne dziecko jest pewnie zupełnie inaczej i człowiek panikuje i nagle nie wie co robić :) Myślę też, że porady odnośnie jakiegoś prawidłowego oddychania podczas porodu itp. też są bardzo przydatne, mimo, iż w rzeczywistości jak piszesz kobiety pewnie zachowują się z bólu i strachu zupełnie inaczej, myślę, że warto mieć te porady gdzieś z tyłu głowy - a nuż się do nich zastosuję ;)

h4zp43r888mabn8m.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi ja chodziłam na szkołę rodzenia ale nie wiele z tego wyniosłam a wręcz byłam przerażona po wykładzie o porodzie i bałam sie sn że to bardzo wymeczy dzidziusia. Tak naprawdę jak juz jest maluszek to wiele rzeczy robi się intuicyjnie.
    Powiem tak jeśli będziesz miała za darmo i czasu w nadmiarze to możesz pójść na pewno nie zaszkodzi ale jesli to ma być coś kosztem czegoś to szkoda zachodu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Magda86 :) ja tez nie biorę teraz nic poza kwasem foliowym i duphastonem ale jestem po jednym poronieniu i zdążają sie u mnie plamienia

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) jestem tu nowa i to mój pierwszy post. Od stycznia 2016 zaczęłam brać kwas foliowy, który dostałam od męża na gwiazdkę :) a od kwietnia zaczęliśmy starania o dzidziusia. 18 czerwca w dzień planowanej miesiączki zrobiłam test ciążowy - pojawiła się jedna kreska i naglę pojawiła się ta druga :) chociaż jaśniutka. Na drugi dzień również zrobiłam test i również wyszły dwie kreseczki:)21 czerwca poszłam do ginekologa, który po zrobieniu mi USG poinformował mnie że jest to bardzo wczesna ciążę, a mianowicie 4 tydzień, na USG było widać jedynie małą kropeczkę. Nakazał przyjść za 2 tygodnie na kontrolne USG bo wtedy ma już być widać coś więcej. Przypisał mi witaminy - Pregna plus, których nie biorę ponieważ naczytałam się dużo o witaminach. Biorę jedynie kwas foliowy. Puki co zero wymiotów,jedynie co odczuwam to ból piersi, senność i częste wizyty w toalecie.:) Witam Was wszystkie przyszłe mamuśki 2017 :)

Ina.a, infinity888 lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chodziłam do szkoły rodzenia i teraz też nie planuję, bo będę miała cc więc na nic mi to:-) ale większość mam chyba sobie chwali.

29bc599a58.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas jest darmowa szkola rodzenia przy szpitalu w którym zamierzam rodzić, chociaż kuzyn mojego P ma znajomego gina w innym mieście (30km od mojego domu) i jeśli zdecyduje rodzic sie tam to będę miała tam dobrą opiekę tylko musielibyśmy spotkać się z tym ginem przed porodem :) właśnie tego kuzyna żona tam rodziła i była mega zadowolona tylko jeśli rodziłabym tam to nie mogę chodzić do szkoły rodzenia do mojego miasta...podobno podpisuje sie taka deklarację, że szkoła rodzenia jest tu dla mnie darmowa ale musze urodzić w tym szpitalu tutaj...

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Witam :) jestem tu nowa i to mój pierwszy post. Od stycznia 2016 zaczęłam brać kwas foliowy, który dostałam od męża na gwiazdkę :) a od kwietnia zaczęliśmy starania o dzidziusia. 18 czerwca w dzień planowanej miesiączki zrobiłam test ciążowy - pojawiła się jedna kreska i naglę pojawiła się ta druga :) chociaż jaśniutka. Na drugi dzień również zrobiłam test i również wyszły dwie kreseczki:)21 czerwca poszłam do ginekologa, który po zrobieniu mi USG poinformował mnie że jest to bardzo wczesna ciążę, a mianowicie 4 tydzień, na USG było widać jedynie małą kropeczkę. Nakazał przyjść za 2 tygodnie na kontrolne USG bo wtedy ma już być widać coś więcej. Przypisał mi witaminy - Pregna plus, których nie biorę ponieważ naczytałam się dużo o witaminach. Biorę jedynie kwas foliowy. Puki co zero wymiotów,jedynie co odczuwam to ból piersi, senność i częste wizyty w toalecie.:) Witam Was wszystkie przyszłe mamuśki 2017 :)

Witamy witamy kolejną szczęśliwą lutówkę :)
    ja też nie brałam witamin od początku :) jakoś w 6 tc zaczęłam brać mama folik 1 ( kwas foliowy,jod i bardzo ważne DHA) lekarz mowi ze to wystarczy bo nie ma co przesadzać z iloscią witamin tylko lepiej brać tylko te niezbędne a reszte dzidzius sam pobierze co potrzebne :)
    A ile masz lat? :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ