X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od niedzieli w południe nie było plamienia nic a nic, a przed chwilą różowo-pomarańczowe na papierze trochę. I jak troche pochodze to mam wrażenie tępego bólu troche w krzyżu, ale może to od tego, że przeważnie leżę.

W każdym bądź razie nie nastraja mnie to pozytywnie :/

Usg przez brzuch miałam z córką od początku 12tc (11t0d), było ładnie widać ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Atka41 Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa - świetne wieści :D
    Jacqueline - bądź dobrej myśli, trzymam kciuki co by plamienia ustały. U mnie do 3 miesiąca były potem jak ręką odjął.

Rzadko do Was zaglądam - nie miejcie mi tego za złe - praca, rodzina i wieczorem padam ok. 22 jak nigdy :)

U mnie wizyta 15 lipca w Medicoverze w ramach abonamentu - mam nadzieję, że mi pozleca wszystkie konieczne badania.
    Dodatkowo chodzę prywatnie do lekarza, który prowadził moją poprzednią ciążę i mam do niego duże zaufanie.
    Pewnie w piątek znów zobaczę Bobo na żywo i mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
    Martwię się trochę o badania prenatalne - u mnie z racji wieku wpisanie samego pesela spowoduje wzrost ryzyka np. ZD do 1:65 :/

• milola86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć;)
    Chcę się przywitać i przyłaczyć do grupy, jeśli pozwolicie;) Czytam Was już od paru tygodni, ale nie chciałam zbyt szybko dołaczać..Teraz też wciąż jestem pełna obaw i boję sie przyzwyczajac do myśli, że wszystko może dobrze się skończyć.

Kilka słów o mnie:
    30 lat, to moja 6 ciąża, a szczęśliwie zakończona z nich jest tylko jedna, z której mam przecudną córeczkę;)
    Termin porodu przypada w jej trzecie urodziny tj. 19 luty 2017
    Parę dni temu zaczęlam plamić, ale dziś byłam na USG i bobas na szczeście żyje, ma 2,1cm i serduszko bije jak szalone 179/min;)
    Mam nadzieje ze tak zostanie;)

Trzymam kciuki za Was wszystkie od początku;)
    Jacqueline-pamiętam cię z Marcówek 2016, mnie też się wtedy nie udało.Mam nadzieję, ze tym razem damy radę;)

Helmi, zbikowa, Penduka1 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dołączam do Was. 8 tydz serduszko ładnie bije. Generalnie jestem zielona w temacie, bo obracam się w męskim gronie, więc zapewne będę Was zamęczać prośbami o pomoc. Dziś byłam na wizycie u innego gina niż zwykle i był zdziwiony, że jeszcze nie mam żadnych badań podrobionych, tylko betę... także jutro lecę na resztę. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Wiesiołki lubi tę wiadomość

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 i Aguu witam i pozdrawiam :)

Jacqueline będzie dobrze na pewno!!!

ganngox10a3bxdik.png
  • Atka41 Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 i Aguu witajcie :)

Milola86 mamy termin na ten sam dzień :) Trzymam kciuki, żeby wszystko się potoczyło u Was dziewczyny dobrze.

milola86 lubi tę wiadomość

• zanna86 Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Od niedzieli w południe nie było plamienia nic a nic, a przed chwilą różowo-pomarańczowe na papierze trochę. I jak troche pochodze to mam wrażenie tępego bólu troche w krzyżu, ale może to od tego, że przeważnie leżę.

W każdym bądź razie nie nastraja mnie to pozytywnie :/

Usg przez brzuch miałam z córką od początku 12tc (11t0d), było ładnie widać ;)

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...Trzymam kciuki mocno!

88c5skjothme8kjn.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline jutro się uspokoisz, na pewno wszystko będzie dobrze ;) a na którą masz wizytę?

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam na 17:20, ale raczej będzie poślizg ;)

Dobra, może spróbuje jakoś usnąć, bo film skończył się godzinę temu a ja nie śpie :/

Byłam w toalecie i oczywiście co, lekko różowy paper troszkę.

No nic, oby dotrwać do wizyty, aż się boje co usłyszę.

Musiałam jeszcze coś zjeść bo się głodna zrobiłam, więc wciągnęłam Monte, o tak, nie ma to jak ,,zdrowe odżywianie,, i to w nocy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 23:55

• paulka86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasqueline Ty to nie masz spania ja o 21 przewracam sie z boku na bok.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 21 zazwyczaj się kładę bo biorę ostatnią tabletkę, a wstaję najpóźniej o 6 rano :)

Czas coś zjeść - kawę rano jak piję to dopiero za półtorej godziny coś jem :)

paulka86 lubi tę wiadomość

• zbikowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam kilka dni urlopu, wiec bede miala wiecej czasu dla siebie. Musze umówić prenatalne, zrobić wyniki itp, bo troche zaległości mam.

Powiem Wam, że się nie spodziewałam, że to już nastąpi ale mamy ostatnie chwile z jeansami na tyłku. Wczoraj byłam w hm i kupiłam sobie oczoje**e portki na gumie (najwygodniejsze na świecie!) i trzeba będzie zacząć nosić. Co prawda do chudzielców nie należę, ale mój plan, żeby powiedzieć w pracy o bejbiku pod koniec lipca jest mocno zagrożony :)

Co do spania, to ja też nie śpię jakoś więcej, raz czy dwa zdarzyło mi się iść na pół godzinki w ciagu dnia i wstać po trzech ale kto by to liczył ;)

Z wagą łazienkową nie ma dramatu na razie, schudłam z 1kg, ale w czasie sytumulacji hormonalnej przybrałam, wiec wychodzi na jedno.

No dobra pora iść z psiurem na spacer, bo skubana nie ma litości :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach, bez stresu! :D

Słuchajcie, bo mamuśki, które już mają maleństwa będą wiedzieć, a te które pierwsze maleństwo to się na pewno naczytały :D
    Chodzi i pierwsze badania prenatalne - akurat teraz nas to czeka..
    Mnie w pierwszej ciąży ominęły te pierwsze. Niestety.
    Co sprawdzają na pierwszych badaniach? Na co kładą nacisk? Czy którejś zdarzyło się usłyszeć jakąś sugestie co do płci i czy się sprawdziła? I po co pobierają krew? :D

• Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:

Powiem Wam, że się nie spodziewałam, że to już nastąpi ale mamy ostatnie chwile z jeansami na tyłku. Wczoraj byłam w hm i kupiłam sobie oczoje**e portki na gumie (najwygodniejsze na świecie!) i trzeba będzie zacząć nosić. Co prawda do chudzielców nie należę, ale mój plan, żeby powiedzieć w pracy o bejbiku pod koniec lipca jest mocno zagrożony :)

Ja jakoś nie przytyłam i brzucho jakie bylo duze takie jest, ale też już odstawiłam jeansy bo jest mi w nich jakoś tak niewygodnie i nie chce się ściskać ;-)

zbikowa lubi tę wiadomość

ganngox10a3bxdik.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi półtora kilograma z wagi spadło, przez co wczoraj od mojego męża się nasłuchałam, ile to nie powinnam dziennie jeść... Właściwie nawet nie znam przyczyny, bo mdłości specjalnych nie mam, jem więcej niż przed ciążą, a jednak systematycznie waga pomału spada...

A co do jeansów i innych obcisłych spodni, to pożegnałam je już jakiś czas temu ze względu na to, że jak tylko cokolwiek na siebie wkładałam to od razu zaczynały się bóle podbrzusza, więc obowiązkowo przerzuciłam się na sukienki. Przynajmniej w tym aspekcie mój mężczyzna nie narzeka ;)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Iśka79 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie brzucho niby takie same, ale wzdyma się często i mi to przeszkadza, także kupiłam już dwie pary legginsów...bo tylko jedne wygodne spodnie mi zostały, a nie chcę uciskać (no i praca siedząca więc ciężko tak). Celulit na udach okropny :( nie był aż taki wcześniej...:(
    denerwuję się, bo od dwóch trzech dni coś za dobrze się czuję, ledwo piersi wrażliwe (ale mało) i łapię schizy, a dziś wreszcie idę na usg pryw, zobaczyć serduszko (mam nadzieję), więc wariuję ze stresu... nie myślałam, że aż tak mnie weźmie, raczej byłam spokojniejsza, a tu o...

2nn3gov3pka4krpz.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Dziewczyny powodzenia na wizytach, bez stresu! :D

Słuchajcie, bo mamuśki, które już mają maleństwa będą wiedzieć, a te które pierwsze maleństwo to się na pewno naczytały :D
    Chodzi i pierwsze badania prenatalne - akurat teraz nas to czeka..
    Mnie w pierwszej ciąży ominęły te pierwsze. Niestety.
    Co sprawdzają na pierwszych badaniach? Na co kładą nacisk? Czy którejś zdarzyło się usłyszeć jakąś sugestie co do płci i czy się sprawdziła? I po co pobierają krew? :D

Na ile się orientuję najważniejsze jest sprawdzenie przezierności karkowej i obecności kości nosowej w celu oszacowania ryzyka poważnych wad wrodzonych, np. Zespołu Downa. W szczegółach, pewnie pozostałe dziewczyny lepiej odpowiedzą Ci na to pytanie.
    A jeśli chodzi o pobieranie krwi, to wyniki uzyskane z USG wraz z wynikami badań krwi zestawia się z wiekiem matki i za pomocą specjalnego algorytmu szacuje się prawdopodobieństwo wad płodu (Zespołu Downa, Edwardsa i Patau). Będziesz miała wykonany test Pappa?

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Lutóweczki :-*
    Chciałam zapytać o zaświadczenie wydawane przez lekarza albo położna że jesteśmy w ciąży. Czy któraś z Was dostarczyła już pracodawcy? Jest jakiś określony termin na to? Bo ja kończę już powoli urlop i od weekendu jestem już pod telefonem z pracy i tak się zastanawiam że wypadało by zaraz po urlopie szefa poinformować więc to zaświadczenie jak najbardziej by się przydało. Co powiecie na ten temat?

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Penduka1 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atka41 wrote:
    Malwa - świetne wieści :D
    Jacqueline - bądź dobrej myśli, trzymam kciuki co by plamienia ustały. U mnie do 3 miesiąca były potem jak ręką odjął.

Rzadko do Was zaglądam - nie miejcie mi tego za złe - praca, rodzina i wieczorem padam ok. 22 jak nigdy :)

U mnie wizyta 15 lipca w Medicoverze w ramach abonamentu - mam nadzieję, że mi pozleca wszystkie konieczne badania.
    /

Atka wczoraj byłam na badaniach w Medicover i dowiedzialam sie ze w ramach pakietu mam tez pakiet ciążowy co znaczy ze wszystkie badania wchodzace w sklad tego pakietu typu morfologia, mocz, cytomegalie, hivy itp mozesz wykonywac bez skierowania od lekarza. W szoku bylam i sie ucieszylam bo podobnie jak Ty ciąże moją prowadzi lekarz z poza Medicover.

Atka41 lubi tę wiadomość

f2w3hgqs2yrmivyr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hamadriada wrote:
    Na ile się orientuję najważniejsze jest sprawdzenie przezierności karkowej i obecności kości nosowej w celu oszacowania ryzyka poważnych wad wrodzonych, np. Zespołu Downa. W szczegółach, pewnie pozostałe dziewczyny lepiej odpowiedzą Ci na to pytanie.
    A jeśli chodzi o pobieranie krwi, to wyniki uzyskane z USG wraz z wynikami badań krwi zestawia się z wiekiem matki i za pomocą specjalnego algorytmu szacuje się prawdopodobieństwo wad płodu (Zespołu Downa, Edwardsa i Patau). Będziesz miała wykonany test Pappa?
    Głupio zabrzmi moja odpowiedź, ale nic mi w tym temacie nie wiadom.

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ