Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
moniqe1985 wrote:Mój gryzoń też miał guza, który mu wyrósł z dnia na dzień. Miał go w okolicy ucha. Żaden wet nie chciał nic zrobić każdy twierdził, że nie da się nic zrobić więc kazałam uspać bo nie mogłam patrzeć jak umiera w cierpieniach. Życzę aby twoja wróciła do zdrowia Trzymam kciuki bo mam słabość do szczurowatych.
moniqe1985 lubi tę wiadomość
-
Rebeca wrote:Dzień dobry Kobitki, u mnie na szczęście spokojnie Jedyne czym się trochę stresuję to badaniem USG prenatalnym, które czeka mnie za 3 tygodnie. Mam nadzieję, że wszystko będzie OK Ciekawe czy lekarz szepnie coś o płci...
Mam przeogromną i wszechogarniającą ochotę na Coca-Colę... Wiem, że jest niezdrowa ale nie mogę się opanować. Zimna, z lodóweczki... powstrzymuję się, ale nie zawsze mi się to udaje. -
AguŚka89 wrote:Ja mam to samo a dodatkowo głód na frytki, gdzie przed ciążą rzadko je jadłam.
Oj tak, frytki fryteczki, frytunie...
Takie małe grzeszki z tą Pepsi i Coca Colą - mam nadzieję, że niegroźne...
Ja z kolei zamiast na KFC to mam smaka na Maca I tak chodziłam często, a teraz w ciąży to już całkiem... A lekarz mówił "zdrowo się odżywiać!" hmmAniołek 18.07.2016 -
Można mnie wykreślić z listy...
Ciąża 9 tygodni, 2,35cm i brak akcji serca...
Życie jest w ch*j niesprawiedliwe...12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Można mnie wykreślić z listy...
Życie jest w ch*j niesprawiedliwe...
Nie wierzę...;( Strasznie Ci współczuję Czy to juz pewne? Moze lekarz sie pomylił? Jacqueline czy jest jeszcze nadzieja? -
Jacqueline tak mi przykro... W ogóle się tego nie spodziewałam, byłam pewna że tym razem będzie dobrze. Mogę sobie tylko wyobrażać co teraz przeżywasz... Ściskam Cię mocno.
A planujesz teraz jakieś badania? Czy robiłaś już wcześniej? Teraz należy Ci się na NFZ cały komplet badań żeby znaleźć przyczynę. -
Brunetka wrote:Nie wierzę...;( Strasznie Ci współczuję Czy to juz pewne? Moze lekarz sie pomylił? Jacqueline czy jest jeszcze nadzieja?
Wydaje mi się że skoro wcześniej akcja serca była, to pomyłka niestety nie wchodzi w grę Na tym etapie raczej pomyłki bardzo rzadko się zdarzają bo dziecko oprócz bicia serca powinno się już ruszać -
bardzo, bardzo CI wspolczuje, tym bardziej, ze wiem, co przezywasz. Wiem, ze slowa nic nie dadza, ale pamietaj, ze zawsze jest jeszcze szansa. ZAjmij sie kompleksowym badaniem siebie i sie nie poddawaj w staraniach. <tule> -
Najchętniej zapadłabym się pod ziemię
Badań kilka robiłam w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i przeciwciała ANA, ale dobrze wszystko wyszło.
Lekarz powiedział żebym spróbowała jutro dodzwonić się do poradni genetycznej co jesteśmy zapisani i powiedzieć, że już trzecia taka ciąża, że może zaoferują badania genetyczne zarodka. Ale wątpię w powodzenie misji - przecież to jest biznes, takie badania ładne kilka stów kosztują.
Pytałam się czy jest szansa żeby bez zabiegu się obyło - powiedział, że uczą ich tak i tak pisze, że w znakomitej większości przypadków coś zawsze zostaje, że nie roni się wszystko, że oczywiście mogę chodzić z tabletkami w szpitalu lub czekać w domu, ale on tego nie zaleca.
Prywatnie chyba nie będę robić badań zarodka - wolę te pieniądze przeznaczyć na inne badania których nie zleciliby mi w tej poradni.
Nie ma mowy o pomyłce, lekarz dopplerem też sprawdzał i przepływy w tętnicach wokół macicy są, a tu czarna dziura...
Boże, jak ja się cieszę, że mam zdrową córkę...
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Witam Was,
nastepna wizyte mialam miec 28.07, ale wobec tego, co sie ostatnio dzialo, poszlam dzis prywatnie. I bardzo dobrze zrobilam, bo po 1. super lekarz, do ktorego sie przepisalam; po 2. ciaza okazala sie podrecznikowa wbrew temu, co wczesniej wyliczyl inny lekarz. dzieki temu udalo mi sie raz ze uspokoic, a dwa - zmienilam date badan prenatalnych.
Malenstwo ma 28,8. Akcja serca jest, co prawda mi nie puscil, bo powiedzial, ze na tym etapie, nie ma co denerwowac malenstwa.
Ponizej moja fasola:
Mmeryy88, Czarnaa94, Katarzyna.G, Wiesiołki, aiwlys, cinnamon cookie, jestemhela, derii84 lubią tę wiadomość
-
Jacquline....
Bardzo wsółczuje...Wiem jak to boli.Trzymaj się kobieto..
Zrób sobie badanie na aktywność komórek NK, jesli robiłaś już badania pod kątem poronień i nie ma wyraźnej przyczyny, to warto sprawdzić.
-
Jacqueline wrote:Najchętniej zapadłabym się pod ziemię
Badań kilka robiłam w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i przeciwciała ANA, ale dobrze wszystko wyszło.
Lekarz powiedział żebym spróbowała jutro dodzwonić się do poradni genetycznej co jesteśmy zapisani i powiedzieć, że już trzecia taka ciąża, że może zaoferują badania genetyczne zarodka. Ale wątpię w powodzenie misji - przecież to jest biznes, takie badania ładne kilka stów kosztują.
Pytałam się czy jest szansa żeby bez zabiegu się obyło - powiedział, że uczą ich tak i tak pisze, że w znakomitej większości przypadków coś zawsze zostaje, że nie roni się wszystko, że oczywiście mogę chodzić z tabletkami w szpitalu lub czekać w domu, ale on tego nie zaleca.
Prywatnie chyba nie będę robić badań zarodka - wolę te pieniądze przeznaczyć na inne badania których nie zleciliby mi w tej poradni.
Nie ma mowy o pomyłce, lekarz dopplerem też sprawdzał i przepływy w tętnicach wokół macicy są, a tu czarna dziura...
Boże, jak ja się cieszę, że mam zdrową córkę...
Najszczersze wyrazy współczucia. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty...
Domagajcie się badań genetycznych płodu i łożyska, szczególnie że będziesz miała zabieg. Po trzech nieudanych ciążach przysługuje Wam to, tylko wiadomo jak jest - jak samemu nie wyprosisz, to nikt się nie będzie kwapił. A w końcu dzięki temu może uniknie się w przyszłości tak trudnych chwil...
2015 Aniołek
2017 Synuś