X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Mój gryzoń też miał guza, który mu wyrósł z dnia na dzień. Miał go w okolicy ucha. Żaden wet nie chciał nic zrobić każdy twierdził, że nie da się nic zrobić więc kazałam uspać bo nie mogłam patrzeć jak umiera w cierpieniach. Życzę aby twoja wróciła do zdrowia :) Trzymam kciuki bo mam słabość do szczurowatych.

moniqe1985 lubi tę wiadomość

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebeca wrote:
    Dzień dobry Kobitki, u mnie na szczęście spokojnie :) Jedyne czym się trochę stresuję to badaniem USG prenatalnym, które czeka mnie za 3 tygodnie. Mam nadzieję, że wszystko będzie OK :) :) Ciekawe czy lekarz szepnie coś o płci...

Mam przeogromną i wszechogarniającą ochotę na Coca-Colę... Wiem, że jest niezdrowa ale nie mogę się opanować. Zimna, z lodóweczki... powstrzymuję się, ale nie zawsze mi się to udaje.
    Ja wlasnie pije pepsi a maz pojechal do KFC po Twistera I frytki takie mam smaki.

• Rebeca Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    Ja mam to samo a dodatkowo głód na frytki, gdzie przed ciążą rzadko je jadłam.

Oj tak, frytki fryteczki, frytunie... :P

Takie małe grzeszki z tą Pepsi i Coca Colą - mam nadzieję, że niegroźne... :/

Ja z kolei zamiast na KFC to mam smaka na Maca :) I tak chodziłam często, a teraz w ciąży to już całkiem... A lekarz mówił "zdrowo się odżywiać!" hmm

Aniołek 18.07.2016 <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można mnie wykreślić z listy...

Ciąża 9 tygodni, 2,35cm i brak akcji serca...

Życie jest w ch*j niesprawiedliwe...

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Strasznie mi przykro czemu tak sie dzieje.

• Brunetka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Nie wierzę...;( Strasznie Ci współczuję :( Czy to juz pewne? Moze lekarz sie pomylił? Jacqueline czy jest jeszcze nadzieja?

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline tak mi przykro... :( W ogóle się tego nie spodziewałam, byłam pewna że tym razem będzie dobrze. Mogę sobie tylko wyobrażać co teraz przeżywasz... Ściskam Cię mocno.
    A planujesz teraz jakieś badania? Czy robiłaś już wcześniej? Teraz należy Ci się na NFZ cały komplet badań żeby znaleźć przyczynę.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Nie wierzę...;( Strasznie Ci współczuję :( Czy to juz pewne? Moze lekarz sie pomylił? Jacqueline czy jest jeszcze nadzieja?

Wydaje mi się że skoro wcześniej akcja serca była, to pomyłka niestety nie wchodzi w grę :( Na tym etapie raczej pomyłki bardzo rzadko się zdarzają bo dziecko oprócz bicia serca powinno się już ruszać

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Bądź dzielna! Strasznie współczuję.
    Może to po raz kolejny błędna ocena lekarza? Nie wierzę :-(

w5wqio4puxjzt1om.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

bardzo, bardzo CI wspolczuje, tym bardziej, ze wiem, co przezywasz. Wiem, ze slowa nic nie dadza, ale pamietaj, ze zawsze jest jeszcze szansa. ZAjmij sie kompleksowym badaniem siebie i sie nie poddawaj w staraniach. <tule>

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najchętniej zapadłabym się pod ziemię :(

Badań kilka robiłam w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i przeciwciała ANA, ale dobrze wszystko wyszło.

Lekarz powiedział żebym spróbowała jutro dodzwonić się do poradni genetycznej co jesteśmy zapisani i powiedzieć, że już trzecia taka ciąża, że może zaoferują badania genetyczne zarodka. Ale wątpię w powodzenie misji - przecież to jest biznes, takie badania ładne kilka stów kosztują.

Pytałam się czy jest szansa żeby bez zabiegu się obyło - powiedział, że uczą ich tak i tak pisze, że w znakomitej większości przypadków coś zawsze zostaje, że nie roni się wszystko, że oczywiście mogę chodzić z tabletkami w szpitalu lub czekać w domu, ale on tego nie zaleca.

Prywatnie chyba nie będę robić badań zarodka - wolę te pieniądze przeznaczyć na inne badania których nie zleciliby mi w tej poradni.

Nie ma mowy o pomyłce, lekarz dopplerem też sprawdzał i przepływy w tętnicach wokół macicy są, a tu czarna dziura...

Boże, jak ja się cieszę, że mam zdrową córkę...

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • jola0101 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę chcialam się pochwalić bo jestem po wizycie a tu takie wieści czytam straszne :(

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was,
    nastepna wizyte mialam miec 28.07, ale wobec tego, co sie ostatnio dzialo, poszlam dzis prywatnie. I bardzo dobrze zrobilam, bo po 1. super lekarz, do ktorego sie przepisalam; po 2. ciaza okazala sie podrecznikowa wbrew temu, co wczesniej wyliczyl inny lekarz. dzieki temu udalo mi sie raz ze uspokoic, a dwa - zmienilam date badan prenatalnych.
    Malenstwo ma 28,8. Akcja serca jest, co prawda mi nie puscil, bo powiedzial, ze na tym etapie, nie ma co denerwowac malenstwa.
    Ponizej moja fasola:

28a0e66396971485gen.jpg

Mmeryy88, Czarnaa94, Katarzyna.G, Wiesiołki, aiwlys, cinnamon cookie, jestemhela, derii84 lubią tę wiadomość

• milola86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Jacquline....
    Bardzo wsółczuje...Wiem jak to boli.Trzymaj się kobieto..

Zrób sobie badanie na aktywność komórek NK, jesli robiłaś już badania pod kątem poronień i nie ma wyraźnej przyczyny, to warto sprawdzić.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze Jacqueline tak mi przykro :(
    Nie spodziewalam sie takich wiesci :(
    Trzymaj sie :*

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Zamarłam... Strasznie mi przykro. Trzymaj się i nie poddawaj.

ganngox10a3bxdik.png
  • Rebeca Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

;( ;( ;(

Jeśli to w tej sytuacji możliwe...trzymaj się...

Aniołek 18.07.2016 <3
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline ciężko jest mi cokolwiek napisać, bo wiem, jak strata strasznie boli. Bądź dzielna, nie poddawaj się i walcz do ostatku sił.

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Najchętniej zapadłabym się pod ziemię :(

Badań kilka robiłam w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i przeciwciała ANA, ale dobrze wszystko wyszło.

Lekarz powiedział żebym spróbowała jutro dodzwonić się do poradni genetycznej co jesteśmy zapisani i powiedzieć, że już trzecia taka ciąża, że może zaoferują badania genetyczne zarodka. Ale wątpię w powodzenie misji - przecież to jest biznes, takie badania ładne kilka stów kosztują.

Pytałam się czy jest szansa żeby bez zabiegu się obyło - powiedział, że uczą ich tak i tak pisze, że w znakomitej większości przypadków coś zawsze zostaje, że nie roni się wszystko, że oczywiście mogę chodzić z tabletkami w szpitalu lub czekać w domu, ale on tego nie zaleca.

Prywatnie chyba nie będę robić badań zarodka - wolę te pieniądze przeznaczyć na inne badania których nie zleciliby mi w tej poradni.

Nie ma mowy o pomyłce, lekarz dopplerem też sprawdzał i przepływy w tętnicach wokół macicy są, a tu czarna dziura...

Boże, jak ja się cieszę, że mam zdrową córkę...

Najszczersze wyrazy współczucia. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty...

Domagajcie się badań genetycznych płodu i łożyska, szczególnie że będziesz miała zabieg. Po trzech nieudanych ciążach przysługuje Wam to, tylko wiadomo jak jest - jak samemu nie wyprosisz, to nikt się nie będzie kwapił. A w końcu dzięki temu może uniknie się w przyszłości tak trudnych chwil...

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Klausia Nowa

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Tak mi przykro :(

7u22rjjgkxr5to50.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ