X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Mój gryzoń też miał guza, który mu wyrósł z dnia na dzień. Miał go w okolicy ucha. Żaden wet nie chciał nic zrobić każdy twierdził, że nie da się nic zrobić więc kazałam uspać bo nie mogłam patrzeć jak umiera w cierpieniach. Życzę aby twoja wróciła do zdrowia :) Trzymam kciuki bo mam słabość do szczurowatych.

moniqe1985 lubi tę wiadomość

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebeca wrote:
    Dzień dobry Kobitki, u mnie na szczęście spokojnie :) Jedyne czym się trochę stresuję to badaniem USG prenatalnym, które czeka mnie za 3 tygodnie. Mam nadzieję, że wszystko będzie OK :) :) Ciekawe czy lekarz szepnie coś o płci...

Mam przeogromną i wszechogarniającą ochotę na Coca-Colę... Wiem, że jest niezdrowa ale nie mogę się opanować. Zimna, z lodóweczki... powstrzymuję się, ale nie zawsze mi się to udaje.
    Ja wlasnie pije pepsi a maz pojechal do KFC po Twistera I frytki takie mam smaki.

• Rebeca Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguŚka89 wrote:
    Ja mam to samo a dodatkowo głód na frytki, gdzie przed ciążą rzadko je jadłam.

Oj tak, frytki fryteczki, frytunie... :P

Takie małe grzeszki z tą Pepsi i Coca Colą - mam nadzieję, że niegroźne... :/

Ja z kolei zamiast na KFC to mam smaka na Maca :) I tak chodziłam często, a teraz w ciąży to już całkiem... A lekarz mówił "zdrowo się odżywiać!" hmm

Aniołek 18.07.2016 <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można mnie wykreślić z listy...

Ciąża 9 tygodni, 2,35cm i brak akcji serca...

Życie jest w ch*j niesprawiedliwe...

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Strasznie mi przykro czemu tak sie dzieje.

• Brunetka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Nie wierzę...;( Strasznie Ci współczuję :( Czy to juz pewne? Moze lekarz sie pomylił? Jacqueline czy jest jeszcze nadzieja?

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline tak mi przykro... :( W ogóle się tego nie spodziewałam, byłam pewna że tym razem będzie dobrze. Mogę sobie tylko wyobrażać co teraz przeżywasz... Ściskam Cię mocno.
    A planujesz teraz jakieś badania? Czy robiłaś już wcześniej? Teraz należy Ci się na NFZ cały komplet badań żeby znaleźć przyczynę.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Nie wierzę...;( Strasznie Ci współczuję :( Czy to juz pewne? Moze lekarz sie pomylił? Jacqueline czy jest jeszcze nadzieja?

Wydaje mi się że skoro wcześniej akcja serca była, to pomyłka niestety nie wchodzi w grę :( Na tym etapie raczej pomyłki bardzo rzadko się zdarzają bo dziecko oprócz bicia serca powinno się już ruszać

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Bądź dzielna! Strasznie współczuję.
    Może to po raz kolejny błędna ocena lekarza? Nie wierzę :-(

w5wqio4puxjzt1om.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

bardzo, bardzo CI wspolczuje, tym bardziej, ze wiem, co przezywasz. Wiem, ze slowa nic nie dadza, ale pamietaj, ze zawsze jest jeszcze szansa. ZAjmij sie kompleksowym badaniem siebie i sie nie poddawaj w staraniach. <tule>

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najchętniej zapadłabym się pod ziemię :(

Badań kilka robiłam w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i przeciwciała ANA, ale dobrze wszystko wyszło.

Lekarz powiedział żebym spróbowała jutro dodzwonić się do poradni genetycznej co jesteśmy zapisani i powiedzieć, że już trzecia taka ciąża, że może zaoferują badania genetyczne zarodka. Ale wątpię w powodzenie misji - przecież to jest biznes, takie badania ładne kilka stów kosztują.

Pytałam się czy jest szansa żeby bez zabiegu się obyło - powiedział, że uczą ich tak i tak pisze, że w znakomitej większości przypadków coś zawsze zostaje, że nie roni się wszystko, że oczywiście mogę chodzić z tabletkami w szpitalu lub czekać w domu, ale on tego nie zaleca.

Prywatnie chyba nie będę robić badań zarodka - wolę te pieniądze przeznaczyć na inne badania których nie zleciliby mi w tej poradni.

Nie ma mowy o pomyłce, lekarz dopplerem też sprawdzał i przepływy w tętnicach wokół macicy są, a tu czarna dziura...

Boże, jak ja się cieszę, że mam zdrową córkę...

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • jola0101 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę chcialam się pochwalić bo jestem po wizycie a tu takie wieści czytam straszne :(

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was,
    nastepna wizyte mialam miec 28.07, ale wobec tego, co sie ostatnio dzialo, poszlam dzis prywatnie. I bardzo dobrze zrobilam, bo po 1. super lekarz, do ktorego sie przepisalam; po 2. ciaza okazala sie podrecznikowa wbrew temu, co wczesniej wyliczyl inny lekarz. dzieki temu udalo mi sie raz ze uspokoic, a dwa - zmienilam date badan prenatalnych.
    Malenstwo ma 28,8. Akcja serca jest, co prawda mi nie puscil, bo powiedzial, ze na tym etapie, nie ma co denerwowac malenstwa.
    Ponizej moja fasola:

28a0e66396971485gen.jpg

Mmeryy88, Czarnaa94, Katarzyna.G, Wiesiołki, aiwlys, cinnamon cookie, jestemhela, derii84 lubią tę wiadomość

• milola86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Jacquline....
    Bardzo wsółczuje...Wiem jak to boli.Trzymaj się kobieto..

Zrób sobie badanie na aktywność komórek NK, jesli robiłaś już badania pod kątem poronień i nie ma wyraźnej przyczyny, to warto sprawdzić.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze Jacqueline tak mi przykro :(
    Nie spodziewalam sie takich wiesci :(
    Trzymaj sie :*

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Zamarłam... Strasznie mi przykro. Trzymaj się i nie poddawaj.

ganngox10a3bxdik.png
  • Rebeca Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

;( ;( ;(

Jeśli to w tej sytuacji możliwe...trzymaj się...

Aniołek 18.07.2016 <3
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline ciężko jest mi cokolwiek napisać, bo wiem, jak strata strasznie boli. Bądź dzielna, nie poddawaj się i walcz do ostatku sił.

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Najchętniej zapadłabym się pod ziemię :(

Badań kilka robiłam w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i przeciwciała ANA, ale dobrze wszystko wyszło.

Lekarz powiedział żebym spróbowała jutro dodzwonić się do poradni genetycznej co jesteśmy zapisani i powiedzieć, że już trzecia taka ciąża, że może zaoferują badania genetyczne zarodka. Ale wątpię w powodzenie misji - przecież to jest biznes, takie badania ładne kilka stów kosztują.

Pytałam się czy jest szansa żeby bez zabiegu się obyło - powiedział, że uczą ich tak i tak pisze, że w znakomitej większości przypadków coś zawsze zostaje, że nie roni się wszystko, że oczywiście mogę chodzić z tabletkami w szpitalu lub czekać w domu, ale on tego nie zaleca.

Prywatnie chyba nie będę robić badań zarodka - wolę te pieniądze przeznaczyć na inne badania których nie zleciliby mi w tej poradni.

Nie ma mowy o pomyłce, lekarz dopplerem też sprawdzał i przepływy w tętnicach wokół macicy są, a tu czarna dziura...

Boże, jak ja się cieszę, że mam zdrową córkę...

Najszczersze wyrazy współczucia. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty...

Domagajcie się badań genetycznych płodu i łożyska, szczególnie że będziesz miała zabieg. Po trzech nieudanych ciążach przysługuje Wam to, tylko wiadomo jak jest - jak samemu nie wyprosisz, to nikt się nie będzie kwapił. A w końcu dzięki temu może uniknie się w przyszłości tak trudnych chwil...

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Klausia Nowa

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Tak mi przykro :(

7u22rjjgkxr5to50.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ