Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tu chodzi o to że układ ruchu najlepiej się rozwija gdy dziecko podejmuje samodzielna aktywnosc. Wtedy oragnizm otrzymuje najwiecej bodzcow stymulujacych. Czyli stawy, miesnie. Wiec wszelkie wspomagacze moze nie zawsze szkodza ale ograniczaja rozwoj dziecka i moga prowadzic do nieprawidlowosci w tym rozwoju.
To jest czysta biologia, nie jakieś wymysły . Chodziki pomagają ale rodzicom gdy chcą chwili wytchnienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 22:18
Limerikowo lubi tę wiadomość
[*] 7.01.2014
[*] 21.09.2015 -
isabelle wrote:Muszę się pożegnać. Mojemu maleństwu przestało bić serduszko w 10 tyg. Jestem już po zabiegu. Trzymajcie się dziewczyny i nudnej ciąży wam życzę.
Jeeej... tak bardzo przykro... trzymaj się jakoś. .
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
isabelle wrote:Muszę się pożegnać. Mojemu maleństwu przestało bić serduszko w 10 tyg. Jestem już po zabiegu. Trzymajcie się dziewczyny i nudnej ciąży wam życzę.
-
Bylam dzis na usg genetycznym. Z maluszkiem wszystko dobrze. Dwie raczki, nozki, serduszko pieknie bije. Doktor powiedzial, ze w glowie tez wszystko poukladane Przeziernosc karkowa w normie. Na 100% chlopiec. Podobno rzadko az tak dobrze widac. Pieknie pokazywal nam co ma miedzy nogami Moj syn mierzy juz 6,18 cm.
Helmi, aiwlys, paulka86, jestemhela, sandrula, Fiolk@, cinnamon cookie, Paulina89, Ediii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIsabel trzymaj się, współczuje i ściskam
Katarzyna.G zazdroszcze Ci niesamowicie! Rosnijcie zdrowo. Który wychodzil Ci tydzien wg usg?
I za do chodzików. My dostalismy chodzik ale z racji warunków Mikołaj nawet by nie skorzystał więc posłużyło nam to jako siedzenie jak już Mikołaj stabilnie chodził, ale po prostu lubił układać tam swoje zabawki. Nie uczył się w nim chodzić. -
córeczka 2010 córeczka 2012 -
Katarzyna.G wrote:Bylam dzis na usg genetycznym. Z maluszkiem wszystko dobrze. Dwie raczki, nozki, serduszko pieknie bije. Doktor powiedzial, ze w glowie tez wszystko poukladane Przeziernosc karkowa w normie. Na 100% chlopiec. Podobno rzadko az tak dobrze widac. Pieknie pokazywal nam co ma miedzy nogami Moj syn mierzy juz 6,18 cm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 07:36
Fiolk@ lubi tę wiadomość
córeczka 2010 córeczka 2012 -
isabelle - strasznie mi przykro
Helmi - co do chodzika, to powiem tak: ja nie miałam - a mam skoliozę, płaskostopie etc. mój brat miał chodzik - postawę, kręgosłup - ma b. dobry. Więc wydaje mi się, że różne czynniki wpływają na wady postawy, szpotawości itd. Może raczej jak ktoś już chce kupić, to niech się upewni, że dziecko nie ma problemów, bo jak ma jakieś wrodzone, to wtedy lepiej nie...
co do globulek, to macmirora nie używałam, za to po dowcipnej luteinie dostałam podrażnienia/infekcji i musiałam się przerzucić na podjęzykową. -
nick nieaktualnyPrzepraszam, że wtrącę (w końcu możliwe, że cesarkę będę mieć 28.02 ), ale widzę kwestię chodzika
Moje dzieci miały chodziki (pchacze im uciekały, nie potrafiły sobie z nimi radzić), i córka i syn zaczęli chodzić sami w wieku 10 miesięcy. Żaden nie ma problemów z postawą, stawami, nie było problemów z motoryką czy równowagą.
Ale! Wiem, że gdyby którekolwiek miało problemy np. ze stawami, biodrami, czy czymś innym to bym ich nie wsadzała. Byli zdrowi, to dałam ich do chodzika jak mieli koło 8 miesięcy (bo żaden nie potrafił raczkować przed roczkiem) i po dwóch miesiącach biegali sami na nogach -
kark wrote:Przepraszam, że wtrącę (w końcu możliwe, że cesarkę będę mieć 28.02 ), ale widzę kwestię chodzika
Moje dzieci miały chodziki (pchacze im uciekały, nie potrafiły sobie z nimi radzić), i córka i syn zaczęli chodzić sami w wieku 10 miesięcy. Żaden nie ma problemów z postawą, stawami, nie było problemów z motoryką czy równowagą.
Ale! Wiem, że gdyby którekolwiek miało problemy np. ze stawami, biodrami, czy czymś innym to bym ich nie wsadzała. Byli zdrowi, to dałam ich do chodzika jak mieli koło 8 miesięcy (bo żaden nie potrafił raczkować przed roczkiem) i po dwóch miesiącach biegali sami na nogach
No dokładnie chodzi o to że jeśli dziecko ma jakies wady i przeciwskazania to wiadome ze chodzik bedzie zly
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
aiwlys wrote:Isabel trzymaj się, współczuje i ściskam
Katarzyna.G zazdroszcze Ci niesamowicie! Rosnijcie zdrowo. Który wychodzil Ci tydzien wg usg?
I za do chodzików. My dostalismy chodzik ale z racji warunków Mikołaj nawet by nie skorzystał więc posłużyło nam to jako siedzenie jak już Mikołaj stabilnie chodził, ale po prostu lubił układać tam swoje zabawki. Nie uczył się w nim chodzić. -
Tak mi strasznie przykro z Twojego powodu.
Dużo siły życzę i szybkiego powrotu na fioletową stronę. Trzymaj się mocno. -
Katarzyna.G wrote:Bylam dzis na usg genetycznym. Z maluszkiem wszystko dobrze. Dwie raczki, nozki, serduszko pieknie bije. Doktor powiedzial, ze w glowie tez wszystko poukladane Przeziernosc karkowa w normie. Na 100% chlopiec. Podobno rzadko az tak dobrze widac. Pieknie pokazywal nam co ma miedzy nogami Moj syn mierzy juz 6,18 cm.
Fantastyczne wieści! Przecierasz szlaki w temacie badań prenatalnych
Oby każda z nas była tak zadowolona jak ty po wizycieBellyy lubi tę wiadomość