X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu chodzi o to że układ ruchu najlepiej się rozwija gdy dziecko podejmuje samodzielna aktywnosc. Wtedy oragnizm otrzymuje najwiecej bodzcow stymulujacych. Czyli stawy, miesnie. Wiec wszelkie wspomagacze moze nie zawsze szkodza ale ograniczaja rozwoj dziecka i moga prowadzic do nieprawidlowosci w tym rozwoju.

To jest czysta biologia, nie jakieś wymysły XD. Chodziki pomagają ale rodzicom gdy chcą chwili wytchnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 22:18

Limerikowo lubi tę wiadomość

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepiej nie wierzyć w to co sie czyta w necie bo ,,ktos powiedział ze nie wolno" tylko jak dzidziuś sie urodzi samemu zapytac o to lekarza :):)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pożegnać. Mojemu maleństwu przestało bić serduszko w 10 tyg. Jestem już po zabiegu. Trzymajcie się dziewczyny i nudnej ciąży wam życzę.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Muszę się pożegnać. Mojemu maleństwu przestało bić serduszko w 10 tyg. Jestem już po zabiegu. Trzymajcie się dziewczyny i nudnej ciąży wam życzę.

Jeeej... tak bardzo przykro... trzymaj się jakoś. .

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle i jeszcze Ty. Bardzo mi przykro. ;(

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Strasznie mi przykro. Nie potrafie sie pogodzic, ze takie sytuacje nas spotykaja. Badz dzielna kochana.

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis na usg genetycznym. Z maluszkiem wszystko dobrze. Dwie raczki, nozki, serduszko pieknie bije. Doktor powiedzial, ze w glowie tez wszystko poukladane ;) Przeziernosc karkowa w normie. Na 100% chlopiec. Podobno rzadko az tak dobrze widac. Pieknie pokazywal nam co ma miedzy nogami ;) Moj syn mierzy juz 6,18 cm.

Helmi, aiwlys, paulka86, jestemhela, sandrula, Fiolk@, cinnamon cookie, Paulina89, Ediii lubią tę wiadomość

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze Isabel tak mi przykro :(
    Co sie u nas dzieje ze kolejny maluszek odchodzi :(

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabel ... tak mi przykro. Jejku co się tu u Nas dzieje :(

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabel trzymaj się, współczuje i ściskam <3

Katarzyna.G zazdroszcze Ci niesamowicie! :) Rosnijcie zdrowo. :) Który wychodzil Ci tydzien wg usg?

I za do chodzików. My dostalismy chodzik ale z racji warunków Mikołaj nawet by nie skorzystał więc posłużyło nam to jako siedzenie jak już Mikołaj stabilnie chodził, ale po prostu lubił układać tam swoje zabawki. :) Nie uczył się w nim chodzić. :)

• paulka86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Bardzo mi przykro.

• MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Przykro mi. To juz kolejny maluszek na naszym forum.. moze tyle aniolkow bo i nas jest naprawde sporo... ale i tak uwazam ze to niesprawiedliwe.. z kazda taka wiadomością czuję lęk.. kochana następna ciąża będzie szybciutko i bez problemow. Tego tobie i innym mamusiom aniołków życzę

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna.G wrote:
    Bylam dzis na usg genetycznym. Z maluszkiem wszystko dobrze. Dwie raczki, nozki, serduszko pieknie bije. Doktor powiedzial, ze w glowie tez wszystko poukladane ;) Przeziernosc karkowa w normie. Na 100% chlopiec. Podobno rzadko az tak dobrze widac. Pieknie pokazywal nam co ma miedzy nogami ;) Moj syn mierzy juz 6,18 cm.
    No prosze swietne wieści nie dos c ze.wszystko dobrze to w dodatku mamy chyba pierwszą odsłonę. Można by potem dopisac na głównej stronie kogo sie spodziewamy. Narazie pierwszy chłopczyk;) ciekawa jestem czy znowu będzie wysyp dziewczynek czy tym razem.inaczej:) u mnie w.rodzinie i u przyjaciół tylko jeden rodzynek.od.lat sie trafił:) tak samem babeczki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 07:36

Fiolk@ lubi tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was stosowala globulki macmiror i podczas "wyciekania" czulyscie swedzenie?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Iśka79 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle - strasznie mi przykro :(
    Helmi - co do chodzika, to powiem tak: ja nie miałam - a mam skoliozę, płaskostopie etc. mój brat miał chodzik - postawę, kręgosłup - ma b. dobry. Więc wydaje mi się, że różne czynniki wpływają na wady postawy, szpotawości itd. Może raczej jak ktoś już chce kupić, to niech się upewni, że dziecko nie ma problemów, bo jak ma jakieś wrodzone, to wtedy lepiej nie...
    co do globulek, to macmirora nie używałam, za to po dowcipnej luteinie dostałam podrażnienia/infekcji i musiałam się przerzucić na podjęzykową.

2nn3gov3pka4krpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że wtrącę (w końcu możliwe, że cesarkę będę mieć 28.02 :P), ale widzę kwestię chodzika :)
    Moje dzieci miały chodziki (pchacze im uciekały, nie potrafiły sobie z nimi radzić), i córka i syn zaczęli chodzić sami w wieku 10 miesięcy. Żaden nie ma problemów z postawą, stawami, nie było problemów z motoryką czy równowagą.
    Ale! Wiem, że gdyby którekolwiek miało problemy np. ze stawami, biodrami, czy czymś innym to bym ich nie wsadzała. Byli zdrowi, to dałam ich do chodzika jak mieli koło 8 miesięcy (bo żaden nie potrafił raczkować przed roczkiem) i po dwóch miesiącach biegali sami na nogach :)

• sandrula Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Przepraszam, że wtrącę (w końcu możliwe, że cesarkę będę mieć 28.02 :P), ale widzę kwestię chodzika :)
    Moje dzieci miały chodziki (pchacze im uciekały, nie potrafiły sobie z nimi radzić), i córka i syn zaczęli chodzić sami w wieku 10 miesięcy. Żaden nie ma problemów z postawą, stawami, nie było problemów z motoryką czy równowagą.
    Ale! Wiem, że gdyby którekolwiek miało problemy np. ze stawami, biodrami, czy czymś innym to bym ich nie wsadzała. Byli zdrowi, to dałam ich do chodzika jak mieli koło 8 miesięcy (bo żaden nie potrafił raczkować przed roczkiem) i po dwóch miesiącach biegali sami na nogach :)

No dokładnie chodzi o to że jeśli dziecko ma jakies wady i przeciwskazania to wiadome ze chodzik bedzie zly :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Isabel trzymaj się, współczuje i ściskam <3

Katarzyna.G zazdroszcze Ci niesamowicie! :) Rosnijcie zdrowo. :) Który wychodzil Ci tydzien wg usg?

I za do chodzików. My dostalismy chodzik ale z racji warunków Mikołaj nawet by nie skorzystał więc posłużyło nam to jako siedzenie jak już Mikołaj stabilnie chodził, ale po prostu lubił układać tam swoje zabawki. :) Nie uczył się w nim chodzić. :)
    Z usg wychodzi 12 tyg + 4 dni

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:

Tak mi strasznie przykro z Twojego powodu.
    Dużo siły życzę i szybkiego powrotu na fioletową stronę. Trzymaj się mocno.

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna.G wrote:

Fantastyczne wieści! Przecierasz szlaki w temacie badań prenatalnych :-)
    Oby każda z nas była tak zadowolona jak ty po wizycie :-)

Bellyy lubi tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ