X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Byłam dzisiaj u gina po zwolnienie na najbliższe 3 tygodnie. Mam nadzieję że po tym czasie słabości i wymioty już ustąpią, bo ginka po badaniu stwierdziła, że jak dalej będę spadać na wadze w takim tempie to mnie na 2-3 dni wyśle do szpitala, żeby mnie podtuczyć kroplówkami. Boi się żebym się nie odwodniła. Przy okazji zrobiła mi USG i moja dzidzia kochana ma dokładnie 4,5 cm serducho biję 169 :)
    Także na jutrzejsze badania prenatalne idę już z większym spokojem :)
    Według dzisiejszego USG termin porodu wychodzi na 3 luty. Zobaczymy co to będzie jutro :) trzymajcie kciuki

A jeśli mogę spytać, o ile spadła Ci waga?

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    Gratuluje wszystkim udanych prenatalnych!! Fajnie ze maluszki zdrowo sie rozwijają:)

Dziewczyny, czy was jeszcze bolą piersi? Mnie od dwóch dni wcale...i juz świruje :(

Mnie przestały już chyba dwa tygodnie temu boleć. Nawet przy dotyku. Ale z tego co się orientuję, to wiele kobiet wcale nie ma tego objawu, więc spokojnie :)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Za oknem ladna pogoda a ja umieram. Strasznie boli mnie głowa i jest mi nie dobrze. No masakra jakas. Gratuluje udanych badan prenatalnych:)

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milola 86 mnie bolą od 5 tyg, w niektóre dni mniej w inne bardziej ale bolą cały czas

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi tez przestaly bolec, co sprawia, ze troche swiruje. Co do wymiotow to ani rani, wiec moze taki urok mojego organizmu. Od ponad 1,5 tygodnia walcze z kaszlem i nie moze mi przejsc. Pomogl mi troche tymsal spray, ale przez dwa dni bylo ok, a dzis znow jakos tak bardzo niewyraznie. Najgorsze, ze nie zrobilam jeszcze badan krwi, bo mialam je zrobic tydzien przed wizyta u gina, ale sie to przeziebienie przyplatalo i jak rozmawialam z lekarzem, to mam zrobic, jak bedzie dobrze, bo wyniki moga byc przeklamane. Do prenatalnych zostalo 14 dni, dzien pozniej mam umowiona wizyte u gina. Usiluje sie przepisac tydzien wczesniej lub pozniej, bo nie wiem, czy to ma sens, ze 4 prenatalne a 5 wizyta. Jak uwazacie?

• Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolą wciąż i wciąż. I rosną jak szalone...

Ja wizytę u gina mam 1 sierpnia a prenatalne 10. Niestety na prenatalnych męża nie będzie ;(

ganngox10a3bxdik.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny, tłumacze sobie ze każda ciaza inna i tez jedna kobietę bolą druga nie, ale jednak ciezko to sobie przetłumaczyć, tymbardziej ze akurat jestem w tygodniu, kiedy wcześniejsze ciaze sie kończyły :( Mam nadzieje ze bedzie dobrze, w przyszłym tygodniu pójdę na usg, zeby sprawdzić, bo prenatalne mam dopiero 10 sierpnia. Do tego czasu chyba bym osiwiala..

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ja głupia jestem!!!
    Właśnie byłam u szefowej powiedzieć że w ciąży jestem, weszłam do niej i się rozpłakałam i nie mogłam się uspokoić, tak się zdenerwowałam!
    Wystraszyła się że coś się stało, i wtedy jej powiedziałam.
    Czy któraś też miała podobnie czy tylko ja jestem taka upośledzona?

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emocje duże miałaś to stąd ten płacz :)
    a jak zareagowała?:)

Babydream lubi tę wiadomość

201702067452.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cha cha Babydream nie przejmuj się :) ja wczoraj z powodu w sumie drobnostki wpadłam w histerie, że aż mąż się wystraszył ;)

ganngox10a3bxdik.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zareagowała ok, pytała czy zamierzam wrócić po macierzyńskim, jak długo na macierzyńskim, odpowiedziałam że na rok (nie widzę innej opcji), i że musi w takim razie poszukać kogoś na zastępstwo. No i tekst typu "powiedz mi lepiej kiedy idziesz na chorbowe" :P odpowiedziałam że oczywiście będę chodzić dopóki będę się dobrze czuła :)

Wiesiołki lubi tę wiadomość

ex2bcwa1570qltn4.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream - to hormony :D jesteś typowa ,,baba w ciąży " hehehe :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim po prenatalnych! :)

Ja wczoraj przezylam taka nerwowke.. Syn zaczął się kręcić i wiercić podczas kąpieli, że za mocno zsunęła mu się skórka z siusiaka i się zaklinowała, zrobił się załupek.. Zawieźli nas od nas ze szpitala karetką na chirurgie dziecięca do innego miasta. Na żywca mu naciągali skórkę, krwi pełno, młody zapłakany, aż się trząsł z bólu, a ja ryczałam z nim :( co przeżyłam to moje.. Dziś już obrzęk zszedł, ale mimo wszystko mówi, że go boli, ale to tylko przy sikaniu.

• sandrula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Babydream - to hormony :D jesteś typowa ,,baba w ciąży " hehehe :D

Ja w jednej chwili mam dobry humor a zaraz po tym mogłabym wszystkich powybijac :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziała że jestem wariatka :P i że ona też w ciąży co chwilę płakała.
    Mówiła że jest to dla niej zaskoczenie że tak wcześnie, ale się z tym liczyła o to naturalna kolej rzeczy, ślub, dziecko itd...

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Zareagowała ok, pytała czy zamierzam wrócić po macierzyńskim, jak długo na macierzyńskim, odpowiedziałam że na rok (nie widzę innej opcji), i że musi w takim razie poszukać kogoś na zastępstwo. No i tekst typu "powiedz mi lepiej kiedy idziesz na chorbowe" :P odpowiedziałam że oczywiście będę chodzić dopóki będę się dobrze czuła :)

No i super, mnie ostatnio lekarz i połozna pytali do kiedy mam zamiar pracować a ja tak samo, że jeśli on nie widzi przeciwskazań to dopóki bedę się czuła dobrze ale bez przesady bo nie chcę jeździć do pracy z wielkim brzuchem autem bo nie wyobrażam sobie jeździc bez pasów bezpieczeństwa a juz teraz mnie ciśnie pas. A oni zgodnie, że dobrze, że od razu nie biorę zwolnienia bo bym sie zasiedziała ale radzą nie dalej niż wrzesnień/październik ze względu na okres chorobowy/przeziębieniowy :):) pracuje między ludźmi więc różnie to bywa tym bardziej, że w tamtym roku nieleczone przeziębienie skończyło sie u mnie zapaleniem opon mózgowych...

201702067452.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś ma może też dzisiaj wizytę?

Ja dopiero o 18:00, ale już schizuję, jak zwykle...

rrb7y10.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoliskaxxx wrote:
    Witam. Za oknem ladna pogoda a ja umieram. Strasznie boli mnie głowa i jest mi nie dobrze. No masakra jakas. Gratuluje udanych badan prenatalnych:)
    Koniecznie zmierz ciśnienie - jeśli za niskie wypij kawe, jak za wysokie koniecznie powiedz o tym lekarzowi. Moja szwagierka miewa częste bóle głowy jest w 5msc.. kazała jej sprawdzac czy to od niskiego czy wysokiego ciśenienia. Wysokie jest niebezpieczne.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Iśka79 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta wrote:
    pisałam przed chwila o tym warto raz na jakis czas lacovaginal - moj gin mi polecił
    o dzięki, jakoś nie zauważyłam, tyle piszecie :D wielkie dzięki :*

2nn3gov3pka4krpz.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hamadriada wrote:
    A jeśli mogę spytać, o ile spadła Ci waga?

Od końca czerwca do teraz mniej 4,5 kilograma. Wymioty każdego dnia, jem o siłę bo się wystarczyłam tego szpitala.
    Zaraz rano mnie bardzo zrywa z łóżka i wymiotuję taką gorzką żółcią - przepraszam za dosłowność wypowiedzi. Po innych posiłkach też mi ciężko. Zjem coś i idę od razu leżeć z tym że głowa zawsze dużo wyżej. Modlę się żeby te dolegliwości szybko minęły.

Magda86
    Ja też mam dzisiaj wizytę - badania prenatalne o godzinie 16:30.

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ