X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Byłam dzisiaj u gina po zwolnienie na najbliższe 3 tygodnie. Mam nadzieję że po tym czasie słabości i wymioty już ustąpią, bo ginka po badaniu stwierdziła, że jak dalej będę spadać na wadze w takim tempie to mnie na 2-3 dni wyśle do szpitala, żeby mnie podtuczyć kroplówkami. Boi się żebym się nie odwodniła. Przy okazji zrobiła mi USG i moja dzidzia kochana ma dokładnie 4,5 cm serducho biję 169 :)
    Także na jutrzejsze badania prenatalne idę już z większym spokojem :)
    Według dzisiejszego USG termin porodu wychodzi na 3 luty. Zobaczymy co to będzie jutro :) trzymajcie kciuki

A jeśli mogę spytać, o ile spadła Ci waga?

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    Gratuluje wszystkim udanych prenatalnych!! Fajnie ze maluszki zdrowo sie rozwijają:)

Dziewczyny, czy was jeszcze bolą piersi? Mnie od dwóch dni wcale...i juz świruje :(

Mnie przestały już chyba dwa tygodnie temu boleć. Nawet przy dotyku. Ale z tego co się orientuję, to wiele kobiet wcale nie ma tego objawu, więc spokojnie :)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Za oknem ladna pogoda a ja umieram. Strasznie boli mnie głowa i jest mi nie dobrze. No masakra jakas. Gratuluje udanych badan prenatalnych:)

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milola 86 mnie bolą od 5 tyg, w niektóre dni mniej w inne bardziej ale bolą cały czas

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi tez przestaly bolec, co sprawia, ze troche swiruje. Co do wymiotow to ani rani, wiec moze taki urok mojego organizmu. Od ponad 1,5 tygodnia walcze z kaszlem i nie moze mi przejsc. Pomogl mi troche tymsal spray, ale przez dwa dni bylo ok, a dzis znow jakos tak bardzo niewyraznie. Najgorsze, ze nie zrobilam jeszcze badan krwi, bo mialam je zrobic tydzien przed wizyta u gina, ale sie to przeziebienie przyplatalo i jak rozmawialam z lekarzem, to mam zrobic, jak bedzie dobrze, bo wyniki moga byc przeklamane. Do prenatalnych zostalo 14 dni, dzien pozniej mam umowiona wizyte u gina. Usiluje sie przepisac tydzien wczesniej lub pozniej, bo nie wiem, czy to ma sens, ze 4 prenatalne a 5 wizyta. Jak uwazacie?

• Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolą wciąż i wciąż. I rosną jak szalone...

Ja wizytę u gina mam 1 sierpnia a prenatalne 10. Niestety na prenatalnych męża nie będzie ;(

ganngox10a3bxdik.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny, tłumacze sobie ze każda ciaza inna i tez jedna kobietę bolą druga nie, ale jednak ciezko to sobie przetłumaczyć, tymbardziej ze akurat jestem w tygodniu, kiedy wcześniejsze ciaze sie kończyły :( Mam nadzieje ze bedzie dobrze, w przyszłym tygodniu pójdę na usg, zeby sprawdzić, bo prenatalne mam dopiero 10 sierpnia. Do tego czasu chyba bym osiwiala..

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ja głupia jestem!!!
    Właśnie byłam u szefowej powiedzieć że w ciąży jestem, weszłam do niej i się rozpłakałam i nie mogłam się uspokoić, tak się zdenerwowałam!
    Wystraszyła się że coś się stało, i wtedy jej powiedziałam.
    Czy któraś też miała podobnie czy tylko ja jestem taka upośledzona?

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emocje duże miałaś to stąd ten płacz :)
    a jak zareagowała?:)

Babydream lubi tę wiadomość

201702067452.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cha cha Babydream nie przejmuj się :) ja wczoraj z powodu w sumie drobnostki wpadłam w histerie, że aż mąż się wystraszył ;)

ganngox10a3bxdik.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zareagowała ok, pytała czy zamierzam wrócić po macierzyńskim, jak długo na macierzyńskim, odpowiedziałam że na rok (nie widzę innej opcji), i że musi w takim razie poszukać kogoś na zastępstwo. No i tekst typu "powiedz mi lepiej kiedy idziesz na chorbowe" :P odpowiedziałam że oczywiście będę chodzić dopóki będę się dobrze czuła :)

Wiesiołki lubi tę wiadomość

ex2bcwa1570qltn4.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream - to hormony :D jesteś typowa ,,baba w ciąży " hehehe :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim po prenatalnych! :)

Ja wczoraj przezylam taka nerwowke.. Syn zaczął się kręcić i wiercić podczas kąpieli, że za mocno zsunęła mu się skórka z siusiaka i się zaklinowała, zrobił się załupek.. Zawieźli nas od nas ze szpitala karetką na chirurgie dziecięca do innego miasta. Na żywca mu naciągali skórkę, krwi pełno, młody zapłakany, aż się trząsł z bólu, a ja ryczałam z nim :( co przeżyłam to moje.. Dziś już obrzęk zszedł, ale mimo wszystko mówi, że go boli, ale to tylko przy sikaniu.

• sandrula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Babydream - to hormony :D jesteś typowa ,,baba w ciąży " hehehe :D

Ja w jednej chwili mam dobry humor a zaraz po tym mogłabym wszystkich powybijac :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziała że jestem wariatka :P i że ona też w ciąży co chwilę płakała.
    Mówiła że jest to dla niej zaskoczenie że tak wcześnie, ale się z tym liczyła o to naturalna kolej rzeczy, ślub, dziecko itd...

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Zareagowała ok, pytała czy zamierzam wrócić po macierzyńskim, jak długo na macierzyńskim, odpowiedziałam że na rok (nie widzę innej opcji), i że musi w takim razie poszukać kogoś na zastępstwo. No i tekst typu "powiedz mi lepiej kiedy idziesz na chorbowe" :P odpowiedziałam że oczywiście będę chodzić dopóki będę się dobrze czuła :)

No i super, mnie ostatnio lekarz i połozna pytali do kiedy mam zamiar pracować a ja tak samo, że jeśli on nie widzi przeciwskazań to dopóki bedę się czuła dobrze ale bez przesady bo nie chcę jeździć do pracy z wielkim brzuchem autem bo nie wyobrażam sobie jeździc bez pasów bezpieczeństwa a juz teraz mnie ciśnie pas. A oni zgodnie, że dobrze, że od razu nie biorę zwolnienia bo bym sie zasiedziała ale radzą nie dalej niż wrzesnień/październik ze względu na okres chorobowy/przeziębieniowy :):) pracuje między ludźmi więc różnie to bywa tym bardziej, że w tamtym roku nieleczone przeziębienie skończyło sie u mnie zapaleniem opon mózgowych...

201702067452.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś ma może też dzisiaj wizytę?

Ja dopiero o 18:00, ale już schizuję, jak zwykle...

rrb7y10.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoliskaxxx wrote:
    Witam. Za oknem ladna pogoda a ja umieram. Strasznie boli mnie głowa i jest mi nie dobrze. No masakra jakas. Gratuluje udanych badan prenatalnych:)
    Koniecznie zmierz ciśnienie - jeśli za niskie wypij kawe, jak za wysokie koniecznie powiedz o tym lekarzowi. Moja szwagierka miewa częste bóle głowy jest w 5msc.. kazała jej sprawdzac czy to od niskiego czy wysokiego ciśenienia. Wysokie jest niebezpieczne.

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Iśka79 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZtrójmiasta wrote:
    pisałam przed chwila o tym warto raz na jakis czas lacovaginal - moj gin mi polecił
    o dzięki, jakoś nie zauważyłam, tyle piszecie :D wielkie dzięki :*

2nn3gov3pka4krpz.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hamadriada wrote:
    A jeśli mogę spytać, o ile spadła Ci waga?

Od końca czerwca do teraz mniej 4,5 kilograma. Wymioty każdego dnia, jem o siłę bo się wystarczyłam tego szpitala.
    Zaraz rano mnie bardzo zrywa z łóżka i wymiotuję taką gorzką żółcią - przepraszam za dosłowność wypowiedzi. Po innych posiłkach też mi ciężko. Zjem coś i idę od razu leżeć z tym że głowa zawsze dużo wyżej. Modlę się żeby te dolegliwości szybko minęły.

Magda86
    Ja też mam dzisiaj wizytę - badania prenatalne o godzinie 16:30.

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ