Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, już piszę co i jak.
    Poczytałam książkę, starałam nie skupiać się na skurczach (były nieregularne) i koło 4 usunęłam.
    Rano mąż nie chciał mnie zawieść do pracy (chociaż bóle przeszły i było normalnie), ale jakoś udało mi się go wyblagac, bo obiecałam, że tylko załatwię co trzeba i wrócę... Ale zeszło mi się i koło 17 pojechałam do lekarza... I już mnie uziemił. Macica się stawia, szyjka trochę zmiękła, ale ma jeszcze koło 2 cm. Mam się oszczędzać, leżeć w łóżku i wypoczywać. Oczywiście magnez, nospa i luteina...

Dzięki dziewczyny za wsparcie :*

Serducho, Papcia lubią tę wiadomość

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila na pewno będą udane :)

Aguu to słuchaj się męża i lekarza i dużo odpoczywaj :)

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam za offtop- jeśli któraś potrzebowałaby jeszcze czegoś do wyprawki dla małego mężczyzny w rozmiarach 68-74, serdecznie zapraszam. Będą idealne dla waszych chłopaków na wiosnę :)
    Duże fotki wyślę na maila, jeśli któraś z Was jest zainteresowana to dodamy się do przyjaciółek i umówimy się konkretniej...

hmkl0zfna9s9.jpg
    teluf653hwps.jpg
    r6f1u4fqrg1w.jpg
    p7dfnx8slcvp.jpg

1. Spodnie Cocodrillo (grube) 68 - stan idealny, (18zł)
    2. Krótkie spodenki in extenso, 74- stan idealny (5zł)
    3. Getry F&F, 74- stan bdb, lekko poszarzale (8zł)
    4. Pajac In extenso 74- stan idealny, (10zł)
    5. Komplet Cocodrillo spodnie i bluza, 68 - stan JAK NOWY, założone może ze 2x (32zł)

6. Komplet Cocodrillo 68 - body bawelna ze stretchem, lekko sprana grafika, spodnie welurkowe w stanie idealnym (25zł)
    7. Komplet 5-10-15- bluza i spodnie, 68, stan JAK NOWY, założone może raz (30zł)
    8. Disney 68/74 spodnie i body- stan dobry, lekko zmechacona bawelna (25zł)

9. Cocodrillo t-shift 68- bawełna ze stretchem, stan idealny (12zł)
    10. Bluza niemiecka 68 (realnie 62), ciepla i swietnej jakosci- stan bdb, metka niestety sprana (12zł)
    11. Kamizelka Next 68- stan idealny (10zł)
    12. Elegancka koszula TAO (Tape A l'Oeil) 68- cudna jakość, NOWA, 1 raz założona na sesje foto (28zł)
    13. T-shift F&F lub Coolclub (?) 68- stan idealny, brak metki (10zł)

14. Body BabyClub 68 - stan bdb (8zł)
    15. Body Cocodrillo 68- świetny materiał ze stretchem, niestety nadruk prawie całkowicie sprany (8zł)
    16. Body krótkie F&F lub Coolclub 68, stan idealny, brak metki (10zł)
    17. Body dlugie HM 68, stan idealny (15zł)
    18. Body krotkie HM 68, stan idealny (15zł)
    19. Skarpetki r.16-18 z podgumowaniem (2zł)
    20. Czapeczka welurowa 3-6mc, producent nieznany (2zł)

Ubranka są zadbane, wyprane w proszku dla dzieci i wyprasowane.
    Wysyłka lub odbiór w Poznaniu

Marzena

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja tez dzis mialam wizyte i wszystko jest dobrze, ktg bede miala dopiero na nastepnej wizycie za 3 tygodnie. Gin nie pobral mi wymazu tylko dal probowke i powiedzial zebym sama sobie pobrala i zaniosla jutro do laboratorium

karolina1488, paulka86 lubią tę wiadomość

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie i mała ok. 2600-2700g :) Wszystko spoko, widziałam w 2D jak sobie ziewa więc chyba już jej się tam nudzi ;)
    Takie imprezy wyprawia mi po nocach że jej wierzę :D
    Gin pobrał mi posiewy na GBS, oby były ujemne bo nie chcę znowu ćpać zmywacza do paznokci dożylnie przy porodzie ;)

Kciuki Aguu żeby się póki co wyciszyło.
    Ja czekałam u gina 1,5h no i już mi się nie chciało totalnie po aptekach latać za pierdołami do szpitala. Chyba jutro. A pojutrze skręcam z mężem łózeczko...

karolina1488, paulka86, AguŚka89, zbikowa, Nitka_lutowa, Czarnaa94, Papcia, Mila123, AleAleksandra lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguu odpoczywaj ile się da, masz jeszcze czas do porodu ale gdyby się już zaczął to też nie ma paniki, zrelaksuj się więc i głowa do góry!

Nieukowa śliczne te ubranka :) niestety jestem już spłukana :)

Może dziewczyny wiecie czym są bóle miesiączkowe pojawiające się na krótko co jakiś czas? Czy to są te sławne skurcze przepowiadające? Pamiętam że z synkiem też mnie pobolewał brzuch jak na miesiączkę ale nie wpływało to na rozwieranie szyjki. Teraz od weekendu co dzień mnie takie bóle łapią, przy czym brzuch mi się nie napina, nie twardnieje. Bardzo boli mnie w pośladkach i bliżej krzyża, ale mam tyłozgięcie macicy więc równie dobrze to synek może mi się tam wciskać.
    Ogólnie interesuje mnie jak czuć te skurcze przepowiadające i za ile przepowiadają poród :)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitoria to mogą być skurcze krzyżowe. Jeśli nieregularne i lekkie to raczej przepowiadające :D
    Tak jak gadałysmy o tyvh prawdziwych skurczach porodowych- każda czuje je inaczej więc nawet trudno coś konkretnego powiedzieć...
    Ja mam bóle okresowe ale razem z twardnieniem brzucha zwykle i też wydaje mi się że u mnie takie są te przepowiadajace...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 22:33

vitoria lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Myślisz, że się jeszcze obróci?

Zbikowa i Agatka - faceci nie chorują- faceci walczą o życie! ;)

Brunetka podobno do 36-37 tygodnia ma na to czas, a nawet i pozniej sie zdarza, że się dziecko obraca, tak mi dr powiedział. A ja dla staram się mu wierzyć :) Zresztą jak się nie obróci to i tak mogę rodzić sn, zresztą nawet jak będzie cesarka to trudno, ważne aby zdrowa była, nie martwię się na zapas po prostu.

Brunetka lubi tę wiadomość

ge670tj.png

cc9ca37.png

• Brunetka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam,bo ja też mam ułożenie pośladkowe, z tym, że ja trzymam kciuki za pozostanie w tej pozycji ;)

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze wizyty przyniosly dobre wiesci. To i ja witam sie po wizycie. Mala w 33+6 wazy 2350g :) szyjka ok, rozwarcia nie ma -oby tak dalej. Ja tez czuje wieczorem bole okresowe ale bardzo krotko i zalecil ze jesli bedzie to uciazliwe i dlugie to mam wziac dodatkowo luteine wieczorem. Pytalam sie gina o masaz krocza i absolutnie zabronil robic cokolwiek do 36 tyg, potem jak najbardziej mozna ale wczesniej mozna wiecej szkody niz pozytku narobic. No i wspomnial ze u nas w szpitalu u pierworodek najczesciej nacinaja krocze bo jest to bezpieczniejsze od pekniecia.
    Pozdrowionka i spokojnej przespanej nocy :)

karolina1488, paulka86, AguŚka89, Nitka_lutowa, AleAleksandra lubią tę wiadomość

v1kdmjn.png
  • Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka ja trzymalam kciuki zeby Mloda odwrocila sie posladkowo niestety uparta siedzi glowka w dol ;) Trudno trzeba bedzie przezyc ;)

Brunetka lubi tę wiadomość

v1kdmjn.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt. U mnie kolejna bezsenna noc, obudziłam się o 1 i do samego rana nie spałam. Zrobiłam przed chwilą badania w poniedziałek wizyta. Belly od dziś pokazuje ciąża donoszona :) Tyle dobrego

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina pytalas o te bole?? Cos ciekawego sie dowiedzialas???

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam rano w przychodni i na szczęście położna mi pobrała wymaz, nie miałam odwagi sama sobie gmerać tym patyczkiem, bardzo się zdziwiła że lekarz tego nie zrobił.
    Miałam kiedyś złamana kość ogonową i jest teraz zagięta do środka, pytałam wczoraj gina czy to nie bedzie przeszkadzało w porodzie, stwierdził że to nie jest przeszkoda najwyżej złamie się w drugą stronę. Masakra teraz bede jeszcze o tym myśleć

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka z tych emocji zapomniałam wczoraj napisać ale pytałam :) bóle jak na okres, ciągnięcie i stawianie się macicy to ćwiczenia przed porodem ale to nie znaczy, że poród będzie już zaraz. Gdyby były bardzo uciążliwe to kazał mi wziąć nospę i leżeć. Ja mam trochę skróconą szyjkę i rozwarcie na 0,5cm i gin mówi, że tyle to nic i wg niego powinnam donosić do tp 3luty, oczywiście trzeba się oszczędzać. To rozwarcie chyba wczoraj w ciągu dnia przed wizytą powstało bo miałam pierwszy raz tam takie dziwne uczucie a mała cały dzień tak czadu dawała, że myślałam, że serio coś się zaczyna.
    Pytałam też o te drgania których ja nie mam ale czytałam, że Wy macie i doktorek mówił, że najprawdopodobniej dzidziuś bawi się pępowiną :D

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maferka jak to najwyzej sie zlamie w druga strone?? Szok! Moze zapytaj jeszcze innego lekarza. Ja bym nie chciala zeby mi sie kosci lamaly w czasie porodu... wymazu tez bym sobie sama nie pobrala, od tego jest przeciez dr... dobrze ze polozna to zrobila.

Nic bym nie robila tylko spala. Wczoraj myslalam ze juz wszystko mamy kupione na ten miesiac z drozszych rzeczy, splukalismy sie totalnie a dzis sie okazalo ze starszak wycial nam taki numer jak w zeszla zime. Wyrosl I z kurtki I z butow, a wszystko mial kupione ponad rozmiar wieksze. Juz pomijajac kase oby cos sie wyszukalo jeszcze w sklepach. W koncu juz dawno po sezonie.

Dzis wyjatkowo mam pomoc do synka, dziadzio przyjechal wziac wnuka na sanki, wiec mnie tylko pies zostanie, obiad I prasowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:22

• Agata.l Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanko deponujecie krew pepowinowa?

v1kdmjn.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata.l wrote:
    Dziewczyny a mam pytanko deponujecie krew pepowinowa?
    Ja nie, ale jakbym była w lepszej sytuacji finansowej to bym sie zdecydowala

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Ja nie, ale jakbym była w lepszej sytuacji finansowej to bym sie zdecydowala

Ja dokładnie tak samo. Jeszcze te roczne opłaty za samo przechowywanie jakoś byśmy znieśli. Ale ta pierwsza opłata jest masakryczna.
    Byłam jakiś czas temu na spotkaniu na ten temat i jakbym miała się decydować to warto przechowywać nie tylko krew ale też sznur pępowiny, ma mnóstwo zastosowań i właściwie każdy może z niego skorzystać, nie tylko dziecko.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie, za dwa tygodnie lekarz zdejmnie mi krążek i najważniejsze powiedział że mogę rodzic naturalnie. Z jednej strony chce a z drugiej boję się bo do szpitala mam 70 km.

Nitka_lutowa, karolina1488 lubią tę wiadomość

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ